b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
ROBOWARROBOWAR (1988)
CREEPOZOIDSCREEPOZOIDS (1987)
ALIEN LOCKDOWNALIEN LOCKDOWN (2004)
BUGSBUGS (2003)
CY WARRIORCY WARRIOR (1989)
TOP LINETOP LINE (1988)
INSEMINOIDINSEMINOID (1981)
STAR CRYSTALSTAR CRYSTAL (1986)
ALIENSALIENS (1986)
ALIENALIEN (1979)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
TERMINATOR II (1989) (Ιταλία)
A.K.A.: Shocking Dark, Alienators, Aliens 2
Age Line
Απαραίτητη η γονική συναίνεση
  TERMINATOR II  
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας
Θέμα: Εναλλακτικό Μέλλον, Τέρατα, Διαστρεβλωμένη Επιστήμη, Πολιορκία, Ανδροειδή, Στρατιώτες, Μετάλλαξη
ΣκηνοθεσίαBruno Mattei
ΗθοποιοίChristopher Ahrens, Haven Tyler, Geretta Geretta, Fausto Lombardi, Mark Steinborn, Dominica Coulson, Clive Richie, Paul Norman Allen, Cortland Reilly, Richard Ross, Massimo Vanni
ΣενάριοClaudio Fragasso, Rossella Drudi
ΠαραγωγήFranco Gaudenzi
ΜουσικήCarlo Maria Cordio
ΦωτογραφίαRiccardo Grassetti
ΜοντάζBruno Mattei
Ειδικά εφέFranco Di Girolamo, Tania McComas, Francesco Paolocci, Gaetano Paolocci
Σχολιάστε την ταινία
Υπόθεση:
Σε ένα εναλλακτικό μέλλον, η Βενετία είναι αποκλεισμένη λόγω ρύπανσης και μια ομάδα επίλεκτων πηγαίνει για να ερευνήσει φόνους του επιστημονικού προσωπικού που ήταν εκεί γι να βελτιώσουν την κατάσταση.
Σχόλια:
Τα πάντα όλα έκανε στην καριέρα του ο πάντα συμπαθής στους b-movie κυκλους Bruno Mattei. Από περιπέτειες μέχρι τρόμου, nazisploitation μέχρι γουέστερν, αλλά η ειδικότητα του και ο λόγος για τον οποίο μένει στην αιωνιότητα ήταν οι δεκάδες φτηνές απομιμήσεις κλασικών χολιγουντιανών blockbusters. Μια τέτοια παραγωγή είναι το άφοβα τιτλοφορημένο TERMINATOR II, με τον εναλλακτικό τίτλο SHOCKING DARK, που δείχνει ακριβώς τι ήθελε να αντιγράψει ο δαιμόνιος Ιταλός δημιουργός. Περιέργως, η ταινία είναι περισσότερο αντιγραφή του ALIENS και όχι του έπους του Arnie που βρήκε περίπου 8 χρόνια πριν, όμως όπως στη συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών του, κλείνει το μάτι και προς τα εκεί αρκετές φορές, όπως και σε πολλές άλλες υψηλού προφίλ παραγωγές.

Η υπόθεση διαδραμματίζεται στη Βενετία, που πλέον είναι νεκρή πόλη από την θανατηφόρα ρύπανση του περιβάλλοντος που έχει μολύνει τα νερά τα οποία την κατατρώνε. Οι εναπομείναντες επιζώντες έχουν απομακρυνθεί, αλλά ένα πανικόβλητο μήνυμα SOS κάνει μια ομάδα επίλεκτων στρατιωτών και επιστημόνων ονόματι Mega Force να οργανώσει αποστολή έρευνας και διάσωσης στην κλειστή πόλη μαζί με τον σκληροτράχηλο υπάλληλο της υπεύθυνης εταιρίας, Fuller (Christopher Ahrens). Η ομάδα κομάντος στα πρώτα λεπτά τους εκεί βρίσκουν ένα μικρό κορίτσι την Samantha (Dominica Coulson) που κρυβόταν καιρό στους εγκαταλελειμένους διαδρόμους της εγκατάστασης (σας θυμίζει κάτι;).

Με τα πολλά, ανακαλύπτουν ότι η εγκατάσταση βρίθει από μεταλλαγμένα πλάσματα και είναι μολυσμένη από έναν κατασκευασμένο ιό που μεταμορφώνει όσους προσβάλλονται σε αιμοβόρα τέρατα και ότι κι αυτοί κινδυνεύουν θανάσιμα τόσο από τα τέρατα, όσο και από το ίδιο το μικρόβιο που μπορεί να τους μολύνει ανά πάσα στιγμή κι αυτούς. Οι πρώτες αιματηρές απώλειες της ομάδας κάνουν τους υπόλοιπους να ταμπουρωθούν σε ένα δωμάτιο, όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί καθώς η μικρή Samantha βλέπει ότι ο άνθρωπος της εταιρίας Fuller είναι στην πραγματικότητα ανδροειδές που πραγματικό στόχο έχει να βγάλει την υπεύθυνη για τη μόλυνση εταιρία λάδι.

Όλα τα στοιχεία ταινιών του Bruno Mattei που θα περίμενε κανείς είναι και εδώ σε αφθονία. Ερμηνείες και διάλογοι στα επίπεδα φαρσοκωμωδίας, σκηνές που κοπιάρουν χυδαία αντίστοιχες του ALIENS όπως και τους χαρακτήρες της κλασικής ταινίας του James Cameron, νευρωτική σκηνοθεσία, μπόλικες σκηνές ψευδοεπιστημονικής φλυαρίας σε εργαστήρια, αφελέστατη δράση με εφέ φτήνιας, ακόμα χειρότερα ηχητικά εφέ και μπόλικη καλή καρδιά. Μέχρι και ολόκληροι διάλογοι της ταινίας του Cameron αντιγράφονται αυτούσιοι από το σενάριο των Fragasso- Mattei που χώνει και ανδροειδές μέσα ώστε να μην μείνουν παραπονεμένοι ούτε οι fans του ALIEN που δεν μπήκαν στοιχεία από το αριστούργημα του Ridley Scott μέσα στον αχταρμά του TERMINATOR II.

Σενάριο είπα; Το μόνο που ουσιαστικά χρειαζόταν για τον διαβόητο Claudio Fragasso που για άλλη μια φορά βοηθάει τον Bruno Mattei στο σενάριο ήταν απλώς να έχει ανοιχτό το DVD του ALIENS κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, να βλέπουν οι ηθοποιοί την κάθε σκηνή της ταινίας του Cameron και στο καπάκι να γυριζαν εκεινη την ωρα την δική τους απομίμηση αυτής. Όλα είναι μέσα στο σενάριο, από χαρακτήρα-κόπια του Bill Paxton μέχρι faux-Newt και βέβαια την faux-Vasquez που ενσαρκώνει η γνωστή στο Ιταλικό genre cinema, Geretta Geretta, που όσο είναι στο πλάνο κλέβει την παράσταση με μια παθιασμένα κακή ερμηνεία, που έχει ενσωματώσει και ολίγες από τις διδαχές της σχολής υπερβολής του William Shatner και ταιριάζει 100% στο όλο κλίμα.

Ο ρυθμός πέφτει λίγο μετά τη μέση της προβολής με αρκετές άσκοπες περιπλανήσεις στους σκοτεινούς διαδρόμους της εγκατάστασης και έρχονται και οι αναγκαίες εξηγήσεις του τι και πώς. Αυτές προβλέψιμα δεν έχουν καμία λογική βάση, αλλά τουλάχιστον είναι σύμφωνες με το υπολοιπο σχεδόν σουρεαλιστικό κλίμα της ταινίας, η οποία προς το φινάλε το γυρίζει σε αντιγραφή του THE TERMINATOR, έτσι για να μην πάει στράφι ο επικός τίτλος με τον οποίο η ταινία κυκλοφόρησε ξεδιάντροπα στις περισσότερες χώρες, εκτός φυσικά των ΗΠΑ.

Να κρίνει κάποιος μια τέτοια παραγωγή με τα κριτήρια κανονικών ταινιών είναι μάλλον άτοπο, όμως ακόμα και με αυστηρά κριτήρια η ταινία έχει ρυθμό και δράση και γενικά δεν αφήνει το κοινό της να βαρεθεί σχεδόν σε καμία στιγμή. Για την ποιότητα αυτής της δράσης είπαμε παραπάνω, όμως κατά έναν παράξενο τρόπο όλα βαίνουν καλώς και μάλιστα σε ορισμένες σκηνές ο Mattei καταφέρνει να δημιουργήσει και γνήσιο σασπένς, αν και την ώρα της προβολής ίσως η b-movies καρδιά μου με έκανε να τις δω έτσι, όπως και ορισμένα από τα εφέ των τεράτων που δεν με χάλασαν καθόλου και προσωπικά έχω δει χειρότερα σε πιο υψηλού προφίλ παραγωγές. Το φινάλε επίσης είναι οργιώδες, πάντα στα πλαίσια "τόσο-κακών-που-είναι-καλές" b-movies, και συμπληρώνει την προβολή με τον πιο ταιριαστό τρόπο που θα μπορούσε.

Ξεκάθαρα, το TERMINATOR II είναι μια κακή ταινία από όποια πλευρά και να τη δει κανείς. Όμως είναι επίσης μια εξαιρετικά διασκεδαστική επιλογή για b-movie βραδιά παρέα με τους ομοϊδεάτες κολλητούς. Μια παραγωγή σχεδιασμένη για να τσεπώσει, όπως οι περισσότερες αν όχι όλες οι ταινίες του Bruno Mattei, γεμάτη αφέλειες και όλα εκείνα τα στοιχεία που στις περισσότερες ταινίες καταστρέφουν το τελικό αποτέλεσμα, αλλά στις δουλειές του Bruno Mattei απλώς προσδίδουν περισσότερη από την ήδη υπάρχουσα γοητεία.

Και περιτό να τονίσω, η ταινία είναι must- watch για τους fans του Bruno Mattei και τους απανταχού θιασώτες του κακού genre σινεμά γενικότερα.
DVD Notes:
Δεν υπάρχουν κυκλοφορίες στη χώρα μας.
Διεθνείς DVD εκδόσεις:
R1 Αμερική (Severin)

Blu Ray Αμερικής (Severin) - Region Free
Blu Ray Γερμανίας (Cinestrange Extreme) - Περιοχής B
Blu Ray Ισπανίας (Resen) - Περιοχής B

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές. Η έκδοση της Severin είναι η κορυφαία λόγω extras. Η Ισπανική έκδοση είναι μάλλον bootleg.


Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτή την ταινία.


Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:



Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating

(0 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2025 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa