b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE POSSESSED!THE POSSESSED! (1976)
HUNCHBACK OF THE MORGUEHUNCHBACK OF THE MORGUE (1973)
DR. ORLOFF'S MONSTERDR. ORLOFF'S MONSTER (1964)
BRIDE OF RE-ANIMATORBRIDE OF RE-ANIMATOR (1990)
FLESH FOR FRANKENSTEINFLESH FOR FRANKENSTEIN (1973)
LADY FRANKENSTEINLADY FRANKENSTEIN (1971)
BLOODSUCKING FREAKSBLOODSUCKING FREAKS (1976)
FRANKENSTEIN MUST BE DESTROYEDFRANKENSTEIN MUST BE DESTROYED (1969)
TWO THOUSAND MANIACS!TWO THOUSAND MANIACS! (1964)
CORRUPTIONCORRUPTION (1968)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
THE BODY SHOP (1973) ()
A.K.A.: Doctor Gore, Shrieks in the Night
Age Line
15
  THE BODY SHOP  
: ,
: , Gore, , , Sexploitation, ,
J.G. Patterson Jr.
J.G. Patterson Jr., Jenny Driggers, Roy Mehaffey, Linda Faile, Jan Benfield, Jeannine Aber, Candy Furr
J.G. Patterson Jr.
J.G. Patterson Jr.
William Girdler
W. Martin Hill, Harry M. Joyner
Harry M. Joyner
:

νας τρελς επιστμονας δολοφονε μαζ με τον καμπορη βοηθ του νεαρς γυνακες με στχο να συναρμολογσει τα μλη τους σε μια βελτιωμνη κδοση της νεκρς σε ατχημα αγαπημνης του.

:

The Body Shop (1973) - J.G. Patterson Jr.
The Body Shop (1973) - J.G. Patterson Jr., Roy MehaffeyΔεν χορτανω ταινες απ τη συγκεκριμνη περοδο της ττε σε τρομερ νθηση grindhouse εποχς και το ψογα τιτλοφορημνο THE BODY SHOP εναι μια ττοια καθς η ηλεκτρονικ μελωδα των ττλων ναρξης κολλει στο μυαλ και δνει τον λατρεμνο εκενο b-movie τνο σε μια κλασικ ιστορα καταδικασμνου ρωτα και διαστρεβλωμνης επιστμης. Πρκειται για τις περιπτειες του ψυχοπαθ επιστμονα Δρ. Brandon (J.G. Patterson Jr.) που χοντας χσει την αγαπημνη του σζυγο Anitra (Jenny Driggers) επιδδεται μαζ με τον καμπορη βοηθ του Greg (Roy Mehaffey) σε συνεχες απαγωγς νεαρν γυναικν με στχο να χρησιμοποισει μλη του σματς τους για να επανασυναρμολογσει την αγαπημνη του.

The Body Shop (1973) 01Σαν νας νος Δρ. Frankenstein ο διαταραγμνος γιατρς δεν σταματει πουθεν επιστρατεοντας τη βοθεια κθε λογς κορακιο της περιοχς και το απθεμα φρσκων πτωμτων λο και μεγαλνει, πως και η συλλογ μελν σματος προς μελλοντικ χρση στη να και βελτιωμνη Anitra για την οποα χει μεγαλεπβολα σχδια μιας ρομαντικς ζως που δεν κατφερε να απολασει πριν το θνατ της. μως, εν λα δεχνουν τι το εγχερημα θα επιτχει, η εξλιξη εναι πολ πιο απρβλεπτη απ τι φανταζταν ο καλς γιατρς.

The Body Shop (1973) 02Μια ταινα που φανεται να χει αρκετς επιρρος απ το πρωτοποριακ gore σινεμ του Herschell Gordon Lewis σο και απ τον αθνατο μθο του Frankenstein, το THE BODY SHOP εναι μια παρξενη και νιση προσπθεια του σκηνοθτη J.G. Patterson Jr. που υπρξε παραγωγς σε ταινες πως THE GRUESOME TWOSOME και AXE που την παρνει απ το χρι σε λους τους τομες, μεταξ των οποων σενριο, παραγωγ και ειδικ εφ. Ελχιστα γνωστ ονματα στα credits, μεταξ των οποων ο αδικοχαμνος σκηνοθτης των THREE ON A MEATHOOK και ASYLUM OF SATAN, William Girdler, στη... μουσικ, η οποα μλιστα εναι αρκετ καλ.

The Body Shop (1973) 03Εμπλουτισμνη με ισποσες σκηνς μαρου χιομορ και gore της παλις σχολς, η ταινα παρακολουθεται ευχριστα παρ το αφελς και χωρς φαντασα σενριο το οποο αποκτει κατεθυνση και ενδιαφρουσα εξλιξη μνο προς το φινλε. Πριν απ αυτ χουμε επαναλαμβανμενα πλνα αιματηρν πειραμτων συνοδεα ναρθρων κραυγν απ τον Greg και γουρλομτικων μονολγων απ τον καλ γιατρ οι οποοι διακπτονται απ τουλχιστον 2 μορφα country τραγουδκια απ τον Bill Hicks και το συγκρτημ του, τους Rainbows που παζουν στο γειτονικ κλαμπκι.

The Body Shop (1973) 04Προβλψιμα, τα εφ εναι χοντροκομμνα και αστεα για τα σημεριν δεδομνα, σως λγο καλυτερα απ τι στις πρτες προσπθειες του Herschell Gordon Lewis, εν η λη ατμσφαιρα που υπρχει διχυτη μλλον προκυψε απ τα χαμηλ στνταρντς παραγωγς και τη μουσικ παρ απ κποια συνειδητ κνηση του σκηνοθτη.

The Body Shop (1973) 05Γενικ ο προπολογισμς τους THE BODY SHOP εναι πενιχρς και φανεται να πγε αποκλειστικ στα gore εφ, τα τραγουδκια του Bill Hicks και κποια αδξιο μηχανικ εξοπλισμ του εργαστηρου του καλο γιατρο, που μοιζει να βγκε κατευθεαν απ τη δεκαετα του 50. Για του λγου το αληθς, υπρχει μια απ τις κορυφαες σκηνς στην ταινα, που γιατρς και Greg ετοιμζονται για την α λα Frankenstein ανσταση του δημιουργματος τους, το οποο τυλγουν προσεκτικ με... αλουμινχαρτο που φανεται να εναι να απ τα βασικ props της παραγωγς.

The Body Shop (1973) 06Απ εκε και πρα ο ερασιτεχνισμς της παραγωγς σε λα τα μτωπα εναι διχυτος. Ο σκηνοθτης και πρωταγωνιστς στρφει τους προβολες αποκλειστικ πνω του με μια υπολογισμνα κωμικ ερμηνεα που μου φερε στο μυαλ την αντστοιχη του Seamus O'Brien του BLOODSUCKING FREAKS στο πιο b-movie και ερασιτεχνικ. Πντως ο φιλτιμος J.G. Patterson Jr. εναι 100% εντς κλματος και προσφρει αρκετ με μια κλασικ ερμηνεα τρελο επιστμονα.

The Body Shop (1973) - Jenny Driggers, J.G. Patterson Jr.Οι ναρθρες κραυγς του Roy Mehaffey στο ρλο του Greg δσκολα μετρον ως ερμηνεα, εν σε κποια φση ανησχησα τι θα πθαινε καμι σκοτοδνη απ το πολ σφξιμο. Το κλου εναι τι, σμφωνα με πηγς, ο Mehaffey ταν ο μνος απ τους ηθοποιος της ταινας που εχε λβει τυπικ εκπαδευση υποκριτικς αλλ ο σκηνοθτης κρινε τι μποροσε να προσφρει περισστερα σε ναν ρλο που δεν αρθρνει λξη.

The Body Shop (1973) 07Το μνο σημεο στην ταινα που μπορ να θεωρσω ως πραγματικ καλ εναι το χιουμοριστικ γρισμα απ τη μση και μετ και το φινλε που προσωπικ δεν περμενα και στω και για λγο αξησε το δεκτη σεβασμο για την παραγωγ του J.G. Patterson Jr.. Δεχνει αν μη τι λλο τι ο δημιουργς του THE BODY SHOP εχε την καρδι του στη σωστ θση ταν γριζε την ταινα και παρ την υστρησ της σε προπολογισμ και γενικτερο ταλντο, η ταινα βγκε τουλχιστον διασκεδαστικ και με τη σωστ νοοτροπα. Δεν παρνει τον εαυτ της πολ στα σοβαρ κι αυτ εναι κτι που προσωπικ πντα εκτιμοσα απ παραγωγς αυτο του βεληνεκος.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

R1 Αμερικ (Something Weird Video)

Η μοναδικ αυτ γνωστ κδοση εναι χωρς περικοπς και με ττλο DOCTOR GORE..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
3
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa