b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE VINDICATORTHE VINDICATOR (1986)
HANDS OF STEELHANDS OF STEEL (1986)
ROBOWARROBOWAR (1988)
THE BRONX EXECUTIONERTHE BRONX EXECUTIONER (1989)
R.O.T.O.R.R.O.T.O.R. (1988)
ASSASSINASSASSIN (1986)
ELIMINATORSELIMINATORS (1986)
TOP LINETOP LINE (1988)
ANDROIDANDROID (1982)
SLIPSTREAMSLIPSTREAM (1989)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
CY WARRIOR (1989) ()
: Cyborg - Il Guerriero d'Acciaio
:
Age Line
15
  CY WARRIOR  
: ,
: , , , ,
Giannetto De Rossi
Frank Zagarino, Henry Silva, Sherrie Rose, Brandon Hammond, James Summers, Bill Hughes, Ronald Lang, Thomas Rack, Gray Jordan
Giannetto De Rossi, Dardano Sacchetti
Fabrizio De Angelis
Walter Rizzati
Giovanni Bergamini
Vincenzo Tomassi
:

να φθαρτο ανδροειδς ξεφεγει απ τον χρο κρτησς του, φυγαδεεται απ δο αδλφια και οι τρεις τους καταδικονται απ ναν αδστακτο μισθοφρο και το στρατ του.

:

Cy Warrior (1989) - Frank Zagarino
Cy Warrior (1989) 01Οι φλοι του κσμου της βιντεοκαστας των 80s θα θυμονται τι προς τα τλη της μαγικς αυτς δεκαετας ταν πολ δσκολο ακμα και για τον πιο καλβολο σκουπιδφιλο να ξετρυπσει Ιταλικ παραγωγ που να ξιζε τον κπο. Ελχιστες οι εξαιρσεις στα τλη των 80s, με τις δουλεις του Michele Soavi να ρχονται αυτομτως στο μυαλ, αλλ ο καννας ταν οι φτηνιρικες exploitation παραγωγς χωρς ραμα που μεναν χιλιμετρα μακρι σε ποιτητα και φος απ το Ιταλικ σινεμ των 70s και 80s που λοι αγαπσαμε. Προσωπικ αναρωτθηκα πολλς φορς εκενη την εποχ αν οι Ιταλο αγαπημνοι δημιουργο των περασμνων ετν ξχασαν την τχνη τους γινε κτι μεταφυσικ ξαφνικ που τους κανε λους να χσουν ταυτxρονα το ταλντο τους.

Cy Warrior (1989) - Frank ZagarinoΤο CY WARRIOR εναι μια ταινα που προσπαθε αλλ δεν καταφρνει να ξεφγει τη συγκεκριμνη κατηγοριοποηση και ανκει στον ατελεωτο κκλο φτηνιρικων b-movies με ανδροειδ που λνσαρε τυπα η τρομακτικ επιτυχα ταινιν πως τα ROBOCOP και THE TERMINATOR. Ο θρλος των ειδικν εφ στην χρυσ εποχ του Ιταλικο exploitation, Giannetto De Rossi αναλαμβνει για πρτη φορ στην καριρα του σκηνοθεσα και σενριο που γραψε μαζ με τον πλιουρα και μεγλο στο Ιταλικ exploitation, Dardano Sacchetti και με παραγωγ απ τον μυθικ Fabrizio De Angelis βζουν τον αναγνωρσιμο action hero της εποχς, Frank Zagarino στον πρωταγωνιστικ ρλο και τον πντα αγαπημνο σε ρλους κακν Henry Silva απναντ του και ξεκινον την αντιγραφ.

Cy Warrior (1989) - Henry SilvaΗ υπθεση περιγρφει τις περιπτειες του τρωτου υπρ- πλου στη μορφ μπρατσωμνου ανδροειδος ονματι- αν δεν κνω λθος- CyW (Frank Zagarino) που απ ατχημα το σκει απ το ερευνητικ εργαστριο και περιπλανιται στην πλη χωρς επγνωση του τι και ποιος εναι, με τη συμμορα των πολυριθμων αλλ χι ιδιατερα αποτελεσματικν κακν υπ τις διαταγς του αδστακτου Hammer (Henry Silva) να τον καταδικουν. Ο πρωταγωνιστς φυγαδεεται απ τη Suzan (Sherrie Rose) και τον μικρ αδελφ της Brandon (Brandon Hammond) που τον φιλοξενον στο σπτι τους, αλλ σντομα θα βρεθον σε θανσιμο κνδυνο καθς ο Hammer δεν χει ιερ και σιο και δεν σταματει πουθεν για να καταστρψει τον φυγ.

Cy Warrior (1989) 02Εντωμεταξ, ο CyW αρχζει να ανακτ τη μνμη του και διαβζοντας τι βιβλο σχετικ με την ανθρπινη συμπεριφορ πφτει στα χρια του δημιουργε ναν συναισθηματικ δεσμ με τα δο παιδι. μως ο αιμοδιψς Hammer ταν οι παραδοσιακς μθοδοι δεν του δνουν τα επιθυμητ αποτελσματα χρησιμοποιε τον μικρ Brandon σαν δλωμα για να παγιδεσει τον CyW, κτι που κνει τον τελευταο να υιοθετσει μια πιο επιθετικ στση.

Cy Warrior (1989) - Brandon Hammond, Sherrie Rose, Frank Zagarinoλα μοιζουν να βανουν καλς τουλχιστον στη θεωρα, με την χιλιοπαιγμνη και σγουρη υπθεση να δνει μια στερε βση στους αναγνωρσιμους πρωταγωνιστς, αλλ για κποιον σχεδν μεταφυσικ τρπο, το λο εγχερημα πει κατ διαβλου αρκετ γργορα, με τους De Rossi και Sacchetti να πφτουν αδικαιολγητα σε κθε γνωστ σεναριακ και διεκπεραιωτικ παγδα που θα μποροσαν. Το σενριο πρα απ τη βασικ ιδα εναι εντελς ρουτνας, χωρς φαντασα και ενδιαφρον στην εξλιξη και η δρση χι ιδιατερα συχν και εντελς της φτνιας.

Cy Warrior (1989) - Frank Zagarino, Sherrie Rose Επσης υπρχει μια εκνευριστικ επιμον στο δραματικ στοιχεο που μετουσινεται σε αφελες σκηνς τεκμηρωσης της εκκολαπτμενης φιλας μεταξ ανδροειδος και των δο παιδιν η οποα βλπτει τον ρυθμ και κνει το CY WARRIOR αργοκνητο και ανεπιτδευτα αστεο, κτι που τονζεται ακμα περισστερο απ την πρα απ κθε εξγηση μουσικ του Walter Rizzati που κι αυτς αφνει τον παλι καλ εαυτ του κατ μρος.

Cy Warrior (1989) 03Σαν να μην φταναν αυτ, οι υπεθυνοι της παραγωγς φρντισαν να ντουμπλρουν το λο εγχερημα σο πιο ερασιτεχνικ και τσαπατσολικα μποροσαν, κβοντας ακμα και απ τον Henry Silva την κανονικ του φων και μετατρποντς τον σε κακ- καρικατορα, κτι που επσης μεγεθνουν οι παιδικο και προχειρογραμμνοι διλογοι. Το κλου των συσσωρευμνων αρνητικν στοιχεων ρχεται με την προσθκη του Brandon Hammond, να απ τα πιο σπαστικ παιδκια ever σε Ιταλικ παραγωγ, που κνει το διαχρονικ κκκινο παν για τους horror fans Giovanni Frezza του HOUSE BY THE CEMETERY να μοιζει συγκριτικ συμπαθς.

Cy Warrior (1989) 04Εντξει, πρπει να παραδεχτ τι μσα στο λο ναυγιο υπρχουν κποια στοιχεα του CY WARRIOR που κουτσ- στραβ λειτουργον. να απ αυτ εναι η φιλτιμη ερμηνεα του Frank Zagarino που τηρουμνων των αναλογιν μοιζει 100% δοσμνος στο ρλο του και με τις τεχνες αλλ ενοτε ξεκαρδιστικς του απτομες μηχανικς κινσεις φρνει λγα χαμγελα στα πρσωπα των ταλαιπωρημνων θεατν.

Cy Warrior (1989) 05Ο Henry Silva επσης προσπαθε να εναι αυτς που λοι ξρουμε, αλλ ο παιδικς διλογος και το αστεο του ντουμπλρισμα τον υποβαθμζουν πολ κτω απ τα γνριμ του εππεδα. Επσης υπρχουν και κποιες σκηνς ειδικν εφ που ξεχωρζουν μσα στη φτνια τους, με τουλχιστον δο προσπθειες αντιγραφς της θρυλικς σκηνς αυτοεγχερισης του THE TERMINATOR που χουν την πλκα τους, στω με ανεπιτδευτο τρπο.

Cy Warrior (1989) - Henry Silva, Frank ZagarinoΚαθς η ταινα κορυφνεται τα πργματα κπως πνε να διορθωθον προσωριν με τις σκηνς της τελικς σγκρουσης μεταξ CyW και του στρατο των κακν, αλλ χι σε μεγλο βαθμ, εν το σενριο φροντζει να τοποθετσει στο φινλε και μια εκνευριστικ προβλψιμη σκην αυτοθυσας του κεντρικο ρωα, σε μια απλπιδα προσπθεια να τονσει το ενδιαφρον των εδ και ρα σε κατσταση υπνηλας θεατν. Αυτ η προσπθεια μνει ημμετρη και για μνα το μνο που κανε εναι να μεγαλσει περισστερο το χαμγελο δυσπιστας προς τα φοβερ και τρομερ που εκτυλσσονταν μπροστ στα μτια μου.

Cy Warrior (1989) 06Με λγα λγια, το CY WARRIOR εναι μια απ τις συμπαθητικς αλλ λιγτερο επιτυχημνες ταινες της συνομοταξας των ROBOWAR και SHOCKING DARK που ναι μεν δεν φτνει τα απθμενα βθη σκουπιδιν πως το THE BRONX EXECUTIONER, αλλ και πλι απχει πρα πολ απ τα αντστοιχα προγενστερων παραγωγν του πντα αγαπημνου Ιταλικο scifi και exploitation. Μια ταινα που ενοτε καταφρνει να γνει τσο κακ που εναι καλ޻ αλλ χι πντα και κατ συνπεια απευθνεται μνο σε τελειομανες συλλκτες, σε λτρεις του φτηνο Ιταλικο scifi και σε ιδιατερα σκληραγωγημνους σκουπιδκηδες.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

R2 Γερμανα (Cinepolis/ Infopictures/ Jenzer)

Η μοναδικ αυτ γνωστ κδοση εναι χωρς περικοπς..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa