b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


A BUCKET OF BLOODA BUCKET OF BLOOD (1959)
TOURIST TRAPTOURIST TRAP (1979)
DEAD & BURIEDDEAD & BURIED (1981)
ZEDERZEDER (1983)
WAXWORKWAXWORK (1988)
CRYPT OF THE VAMPIRECRYPT OF THE VAMPIRE (1964)
TERROR CREATURES FROM THE GRAVETERROR CREATURES FROM THE GRAVE (1965)
CURSE OF THE CRIMSON ALTARCURSE OF THE CRIMSON ALTAR (1968)
THE BLACK ROOMTHE BLACK ROOM (1983)
CARNIVAL OF SOULSCARNIVAL OF SOULS (1962)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
CASTLE OF THE LIVING DEAD (1964) (, )
: Il Castello dei Morti Vivi
A.K.A.: Crypt of Horror
Age Line
15
  CASTLE OF THE LIVING DEAD  
: ,
: , ,
Warren Kiefer, Luciano Ricci, Michael Reeves
Christopher Lee, Gaia Germani, Philippe Leroy, Mirko Valentin, Donald Sutherland, Renato Terra, Antonio De Martino, Luciano Pigozzi
Warren Kiefer, Michael Reeves
Paul Maslansky
Angelo Francesco Lavagnino
Aldo Tonti
Mario Serandrei
:

νας περιοδεων θασος προσκαλεται στο κστρο του μυστηριδη κμη Drago, αλλ η ζω τους απειλεται καθς ο κμης ασχολεται με ταρχευση ζων και ανθρπων και αναζητει πειραματζωα.

:

Castle of the Living Dead (1964) - Christopher Lee as count Drago
Castle of the Living Dead (1964) 01ααχ, 60s γοτθικ Euro Horror, Christopher Lee, αναμορφικ widescreen μεταφορ της πρσφατης remastered κυκλοφορας και η πρτη κινηματογραφικ εμφνιση του Donald Sutherland και μλιστα σε τριπλ ρλο! Τι λλο να ζητσει νας πιστς οπαδς του εδους εκτς απ να σενριο που τουλχιστον να πινει τη βση και την σο γνεται περισστερη συμμετοχ του Chris Lee. Αυτ τη φορ οι σκηνοθτες του εν λγω εγχειρματος Warren Kiefer και Luciano Ricci παραδδουν λα αυτ τα αγαθ και με το παραπνω σε μια απ τις πιο καλς ταινες του εδους που δεν χουν στα credits τα ονματα του Mario Bava του Antonio Margheriti.

Castle of the Living Dead (1964) - Christopher Lee, Gaia GermaniΠροσωπικ πρπει να ομολογσω τι εχα σχεδν ξεχσει την παρξη της συγκεκριμνης ταινα μχρι που πιασα στα χρια μου μια πρσφατη κυκλοφορα κι αυτ ταν κρμα μιας και το CASTLE OF THE LIVING DEAD εναι μια κρως ενδιαφρουσα και καλογυρισμνη ιστορα επιστημονικς φαντασας και τρμου που δσκολα δεν θα κνει κλικ στους φλους του παλιο καλο Euro horror και του Christopher Lee. Παρ τον γενικ ττλο της που σως αποθαρρνει πιθανος θεατς, η ταινα στκεται πολ καλ στο ψος της και επιφυλσσει ευχριστες εκπλξεις για αυτος που θα την επιλξουν.

Castle of the Living Dead (1964) - Christopher Lee, Donald SutherlandΟ Lee εναι ο μυστηριδης κμης Drago που καλε στο απομακρυσμνο κστρο του ναν περιοδεων θασο πληρνοντς τους αδρ για να του παρουσισουν το σου τους. Η ομδα καλλιτεχνν καταφθνει στο κστρο αγνοντας τις προειδοποισεις μιας γρις τσιγγνας (Donald Sutherland) που τους λει τι κινδυνεουν μεσα αν πνε στο Κστρο των Ζωντανν Νεκρν. Προβλψιμα, ο κμης Drago χει κρυφ προσωπικ ατζντα, καθς εκτς απ τις θεατρικς παραστσεις τα χμπι του περιλαμβνουν την ταρχευση ζων και ανθρπων και την επιστημονικ (;) ρευνα πνω στο θνατο και στους τρπους για να πετχει την αινια ζω.

Castle of the Living Dead (1964) - Christopher Lee 1Με τη συνδρομ του καθυστερημνου βοηθο του αρχζει να δοκιμζει τα χημικ του πνω στους καλεσμνους του οι οποοι ο νας μετ τον λλο αρχζουν να πφτουν θματα παρξενων ατυχημτων, κτι που βζει ψλλους στα αφτι της μορφης Laura (Gaia Germani) που εχε εντωμεταξ θορυβηθε απ τις προειδοποισεις της γρις μγισσας και ταν ουσιαστικ η μνη που εξφρασε την αντθεση στο να επισκεφτον το κστρο. ταν μλιστα ο σκοτεινς κμης Drago της την πφτει στεγν για να μενει μαζ του για πντα, ττε καταλαβανει τι τα πργματα δεν εναι πως φανονται και τι η δια και οι εναπομεναντες συνδελφοι της βρσκονται σε θανσιμο κνδυνο.

Castle of the Living Dead (1964) - Donald Sutherland as the old witchλα ανεξαιρτως τα στοιχεα που θα περμενε κανες απ μια euro horror παραγωγ της εποχς εναι παρντα. Σκοτειν κστρο με ακμα σκοτειντερο ιδιοκττη, πυκν γοτθικ ατμσφαιρα που τονζεται ακμα περισστερο απ την ασπρμαυρη φωτογραφα, μορφη ατμοσφαιρικ μουσικ, ιδιρρυθμοι και εκκεντρικο χαρακτρες κομπλ με ννο και γρι μγισσα και λα τα σχετικ κνουν την εμφνισ τους απ νωρς- νωρς. Στην αρχ η ταινα μοιζει να μην χει κατεθυνση ασχολομενη κυρως με τα μλη του θισου αλλ με το που η δρση μεταφρεται στο κστρο ο Christopher Lee αναλαμβνει τα ηνα και με μια κλασικ ερμηνεα ανεβζει τον δεκτη του ενδιαφροντος ακμα περισστερο καθς ο διος ξεδιπλνει το πλασιο της ιστορας.

Castle of the Living Dead (1964) 02Το λο πργμα στην αρχ κινεται κπως αργ αλλ απ τη μση και μετ ο ρυθμς ανεβανει και διατηρεται σε καλ εππεδα μχρι το αποκαλυπτικ φινλε. Οι επιρρος απ MILL OF THE STONE WOMEN εναι κτι παραπνω απ φανερς, αλλ το CASTLE OF THE LIVING DEAD δεν αντιγρφει την κλασικ αυτ ταινα και χει τη δικ του προσωπικτητα και αυθεντικτητα. Αυτ σε πολλς στιγμς εναι ευγενικ προσφορ του Lee που εναι πολυτλεια για μια φτην παραγωγ πως αυτ και η οποα θα λειτουργοσε καλ και χωρς την παρουσα του μεγλου Βρετανο ηθοποιο, που πντως δνει ακμα περισστερη προστιθμενη αξα.

Castle of the Living Dead (1964) 03Απ εκε και πρα αξζει σγουρα μια αναφορ ο Donald Sutherland στους ρλους του τοπικο μπτσου, της γρις μγισσας που προς το φινλε αποκτει μεγαλτερη συμμετοχ στα δρμενα και ενς ηλικιωμνου νδρα. ξιες εναι και οι 2-3 σκηνς βας που ταν ο καννας στις Ιταλικς παραγωγς της εποχς και που τις ξεχριζε απ τις πιο συντηρητικς Αμερικνικες, πως και οι γενικ αποδεκτς ερμηνεες των περισστερων απ τους υπλοιπους που αποφεγουν να γνονται ξλινοι, σε διαχρονικ αντθεση με τις περισστερες παραγωγς euro horror.

Castle of the Living Dead (1964) 04Ενδιαφρον στοιχεο εναι επσης η συμμετοχ του Michael Reeves (WITCHFINDER GENERAL) ως βοηθο σκηνοθτη και σεναριογρφου χωρς να αναφρεται στα credits για την οποα δεν μπορ να σχολισω ιδιατερα, αλλ πντως εκμεταλλετηκε δεντως απ τις Βρετανικς εταιρες διανομς που υπερτνισαν το νομ του στις διαφημιστικς καμπνιες της ταινας.

Castle of the Living Dead (1964) - Count Drago having a blastΣτο τλος της προβολς αυτ που μνει εναι μια ατμοσφαιρικ και ψαγμνη γκοθι με στοιχεα επιστημονικς φαντασας που σγουρα δεν εναι τλεια, αλλ που κτι μου λει τι θα ανοξει την ρεξη των φλων του εδους για περισστερο euro horror, ακριβς πως κανε και σε μνα.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

R0 Μ. Βρετανα (Odeon Entertainment)
R2 Γαλλα (Artus Films)
R2 Ιταλα (Passworld)

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς εκτς απ εκενη της Odeon που φανεται να περιχει μια πιο συντομευμνη εκδοχ. Η Γαλλικ κδοση χει αναμορφικ widescreen μεταφορ και την πλρη κδοση της ταινας και εναι η ενδεδειγμνη επιλογ, αλλ εναι εξαιρετικ δυσερετη..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa