b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


NIGHT OF BLOODY HORRORNIGHT OF BLOODY HORROR (1969)
SCREAM BLOODY MURDERSCREAM BLOODY MURDER (1973)
CRAZECRAZE (1974)
MANIACMANIAC (1980)
NIGHTMARE IN A DAMAGED BRAINNIGHTMARE IN A DAMAGED BRAIN (1981)
CRIMINALLY INSANECRIMINALLY INSANE (1975)
HOUSE ON STRAW HILLHOUSE ON STRAW HILL (1976)
DON'T GO IN THE HOUSEDON'T GO IN THE HOUSE (1980)
PIECESPIECES (1983)
NAKED MASSACRENAKED MASSACRE (1976)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
THE HEADLESS EYES (1971) ()
A.K.A.: Bloodthirsty Butchers
: ,
Age Line
15
  THE HEADLESS EYES  
:
: Slasher, , , , , Gore,
Kent Bateman
Bo Brundin, Ramon Gordon, Kelley Swartz, Mary Jane Early, Larry Hunter
Kent Bateman
Henri Pachard, David Bowman, Chandler Warren, Bayard Stevens
:

νας ψυχοπαθς καλλιτχνης δολοφονε γυνακες αφαιρντας τα μτια τους τα οποα κατπιν χρησιμοποιε στα ργα τχνης του.

:

The Headless Eyes - Bo Brundin
The Headless Eyes 01Η δεκαετα του 70 ταν η περοδος που η παραγωγικτητα των διφορων ανεξρτητων δημιουργν βρκε προσοδοφρο δαφος στις συνθκες της εποχς και σε αρκετς περιπτσεις βγαιναν μικρ αριστουργματα σε λα τα εδη του σινεμ. Ιδως στον exploitation χρο, αυτ γνεται εκολα αντιληπτ αν κοιτξει κανες τις ατελεωτες λστες ταινιν του εδους που ξεπροβλλαν απ λες τις χρες παγκοσμως. Στα 70s απογειθηκε η δημιουργικτητα και ταν η περοδος αρκετν πειραματικν παραγωγν, που δεν δσταζαν να δοκιμζουν καινοργια πργματα τσο απ τεχνικς σο και απ καλλιτεχνικς πλευρς.

The Headless Eyes 02Το ξεχασμνο THE HEADLESS EYES εναι μια ττοια πειραματικ παραγωγ, που χαρακτηρζεται απ λα εκενα τα στοιχεα που καναν το exploitation σινεμ των 70s να φτσει στο αποκορφωμ του, αλλ παρλληλα περιλαμβνει και αρκετ απ τα αρνητικ των πενιχρν προπολογισμν που πολλς φορς εμπδιζαν το ραμα του εκστοτε σκηνοθτη. Χωρς να πρκειται σε καμα περπτωση για ναυγιο, η ταινα επιτυγχνει σε μερικ μτωπα και αποτυγχνει σε λλα και προσωπικ την τοποθετ κπου στη μση της σχετικς λστας μιας και θεωρ τι χει το ενδιαφρον και τον χαβαλ της, στω κι αν δεν υπρχει τποτα απολτως αστεο στην ιστορα και την εκτλεσ της.

The Headless Eyes 03Πρκειται για την περιπτεια ενς πμφτωχου, μισνθρωπου και διαταραγμνου καλλιτχνη που ταν χνει το μτι του απ μια τπισσα την οποα πγε να ληστψει στο διαμρισμ της αποφασζει να αλλξει στιλ σκοτνοντας σες περισστερες γυνακες μπορε με τον διο τρπο, χρησιμοποιντας κι αυτς το διο πλο με το οποο τον πλγωσε το υποψφιο θμα του, δηλαδ να απλ κουτλι του γλυκο. Μετ απ κθε φνο συλλγει τα μτια που αφαρεσε και τα χρησιμοποιε σε να ργα τχνης που ελπζει να τον βοηθσουν να ξεφγει απ την φτχια και τη μιζρια. Γργορα η δρση του γνεται αντιληπτ απ την αστυνομα που εξαπολει κυνηγητ εναντον του, αλλ αυτ δεν τον πτοε καθς παρασρεται ολονα και περισστερο στην τρλα και τη σχιζοφρνεια.

The Headless Eyes 04Για τους γνστες του low budget σινεμ τρμου των 70s, το THE HEADLESS EYES εναι μια πρτης τξης ευκαιρα να απολασουν την φθαρμνη VHS εικνα και χο της ταινας που φτιχνει ατμσφαιρα απ μνη της και που προσωπικ τσο πολ λατρεω, εν δεν λεπουν και μπλικες σκηνς gore με ειδικ εφ πενας της εποχς, που πντως μχρι ενς σημεου λειτουργον αρκετ καλ τονζοντας το κατμαυρο και απαισιδοξο κλμα που επσης προκπτει απ το ψυχογρφημα του πρωταγωνιστικο χαρακτρα. Αναγνωρζω τι λα τα παραπνω στοιχεα μπορε για πολλος θεατς να φανον αρνητικ, αλλ σοι διαβζουν αυτ το website γνωρζουν τι προσωπικ δεν μπορ να τους αντισταθ!

The Headless Eyes 05Δεν υπρχει και πολ περιθριο για σχολιασμ του σεναρου και της δρσης που εναι γενικ επαναλαμβανμενη και δεν παρεκκλνει απ το βασικ μοτβο. Αρκε να πω τι το ενδιαφρον απ να σημεο και μετ μετατοπζεται στους αφιονισμνους μονολγους του πρωταγωνιστ σχετικ με την κατστασ του, εν οι φνοι ναι μεν συνεχζονται αλλ χωρς κτι που να τους διαφοροποιε. Το λο εγχερημα αναδει μια σαπλα και να κλμα δυσλειτουργας και απαισιοδοξας, κτι που πιστνεται μχρι να σημεο στον Σουηδικς καταγωγς πρωταγωνιστ Bo Brundin που με την φρενρη και συχν- πυκ υπερβολικ ερμηνεα του τα δνει λα και παρνει στην πλτη του το THE HEADLESS EYES, τουλχιστον μχρι το σημεο που αρχζουν οι επαναλψεις και η ταινα παρνει την κτω βλτα.

The Headless Eyes 06Τα βασικ προβλματ της προκπτουν απ την φτνια της παραγωγς και την φανερ λλειψη γνσεων διεκπαιρσωσης του σκηνοθτη, ο οποος πντως δλωσε τι η κδοση της ταινας που κυκλοφρησε δεν ταν το δικ του directors cut αλλ μια κπια στην οποα ο γνωστς για την δουλει του σε τσντες παραγωγς προσθαφαρεσε αυθαρετα σκηνς. Προσωπικ δεν παρατρησα κτι ττοιο μιας και το στιλ της ταινας μοιζει σταθερ κατ τη διρκεια της προβολς. λλο πρβλημα εναι η λλειψη ρυθμο, ιδως απ τη μση και μετ που το THE HEADLESS EYES προσωπικ με υπντισε, αλλ με την κακ ννοια.

The Headless Eyes 07Η απουσα κποιου συμπαθητικο χαρακτρα με τον οποο μπορε να ταυτιστον οι θεατς επσης κνει την παρακολοθηση ακμα δυσκολτερη, καθς ο φανερ ψυχοπαθς αντιρωας του σεναρου εναι την καλτερη των περιπτσεων αχνευτος, αλλ πως ανφερα πριν, τουλχιστον η ερμηνεα του Bo Brundin εναι αυτ που πρπει. Πντως απ να σημεο και μετ το κλμα της ταινας γνεται σχεδν ανυπφορο αφο σο περνει η ρα βαρανει και εξ λλου, πσους τρελαμνους μονλογους ανοσιο μπλα- μπλα να αντξει κανες;

The Headless Eyes 08Αυτ που αξζει σγουρα εναι η πολ καλ ηλεκτρονικ μουσικ που κυμανεται απ απλ ενδιαφρουσα μχρι ανατριχιαστικ και συμβλλει τα μγιστα στη δημιουργα ατμσφαιρας, κτι που το THE HEADLESS EYES προσφρει απλχερα. λλο θετικ στοιχεο εναι κποιες σκηνς stalk-and-slash πριν ακμα τα slasher γνουν μδα και ιδως μα προς το φινλε που ο πρωταγωνιστς κυνηγει μια μορφη γυνακα σε λη την πλη μχρι το ψυγεο του τοπικο κρεοπωλεου και την αναπφευκτη στιγμ του φνου της, μια σκην που προσωπικ μου θμισε πολ μια αντστοιχη στο MANIAC με τον Joe Spinell να κυνηγει το θμα του στις τουαλτες του υπογεου.

The Headless Eyes 09Πιθαντατα ο William Lustig και λλοι μεταγενστεροι slasher-δες επηρεστηκαν μχρι ενς σημεου απ αυτ την ταινα και αυτ πιστνεται ο σκηνοθτης Kent Bateman που κανε να γενικ σκληρ slasher τπου DONT GO IN THE HOUSE πολ πριν αυτ γνουν ο καννας στο low budget σινεμ τρμου, αλλ που για κποιο λγο ποτ δεν επστρεψε στο εδος κατ τη διρκεια της σντομης καριρας του. Κτι ττοιο εναι κρμα αν σκεφτε κανες τι για πρτη προσπθεια ο Αμερικανς δημιουργς τα πγε σε γενικς γραμμς αρκετ καλ.

The Headless Eyes 10Το φινλε εναι απλυτα ταιριαστ και αρκετ απρβλεπτο και συμπληρνει με καλ τρπο μια ταινα που χει αρκετ προβλματα, αλλ προσωπικ την θεωρ ιδανικ για εκενους τους φλους του σινεμ τρμου που δεν πτοονται απ σκοτειν φωτογραφα, φθαρμνο χο και εκενη την αξιαγπητη ασθηση που βρσκει κανες μνο σε ττοιες παραγωγς απ τη μαγικ δεκαετα του 70.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

R0 Αμερικ (Full Moon Features)

Η μοναδικ αυτ γνωστ κδοση εναι χωρς περικοπς και με εικνα 4:3 fullscreen..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
3
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa