b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


DEATH RACE 2000DEATH RACE 2000 (1975)
SALUTE OF THE JUGGERSALUTE OF THE JUGGER (1989)
SOLARBABIESSOLARBABIES (1986)
CANNONBALL!CANNONBALL! (1976)
WARRIORS OF THE APOCALYPSEWARRIORS OF THE APOCALYPSE (1985)
THE NEW GLADIATORSTHE NEW GLADIATORS (1984)
THE LAWLESS LANDTHE LAWLESS LAND (1988)
ENDGAMEENDGAME (1983)
EQUALIZER 2000EQUALIZER 2000 (1987)
BATTLETRUCKBATTLETRUCK (1982)
WARRIOR OF THE LOST WORLDWARRIOR OF THE LOST WORLD (1983)
THE FINAL EXECUTIONERTHE FINAL EXECUTIONER (1984)
WHEELS OF FIREWHEELS OF FIRE (1985)
EXTERMINATORS OF THE YEAR 3000EXTERMINATORS OF THE YEAR 3000 (1983)
DEAD MAN WALKINGDEAD MAN WALKING (1988)
THE ULTIMATE WARRIORTHE ULTIMATE WARRIOR (1975)
MEGAFORCEMEGAFORCE (1982)
ARENAARENA (1989)
BLACK MAMA WHITE MAMABLACK MAMA WHITE MAMA (1973)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
DEATHSPORT (1978) ()
Age Line
15
  DEATHSPORT  
: ,
: , , , , , , Sexploitation, ,
Allan Arkush, Nicholas Niciphor
David Carradine, Claudia Jennings, Richard Lynch, William Smithers, Will Walker, David McLean, Jesse Vint, H.B. Haggerty, John Himes, Linnea Quigley
Nicholas Niciphor, Francis Noel
Roger Corman
Andy Stein
Garry Graver
Larry Bock
:

Σε να μετ- αποκαλυπτικ μλλον, νας γενναος πολεμιστς αιχμαλωτζεται απ τον σατανικ ηγεμνα της περιοχς και αναγκζεται να λβει μρος σro βρβαρο Deathsport που πρπει να μονομαχσει μχρι θαντου με τους αντιπλους του.

:

Deathsport - David Carradine
Deathsport - Richard LynchPost apocalyptic τρλα με την υπογραφ Roger Corman που μαρκεταρστηκε ως sequel του κλασικο DEATH RACE 2000, παρλο που η μνη σχση με την ταινα του Paul Bartel εναι η παρουσα του David Carradine. Το DEATHSPORT εναι μια ταινα που κλλιστα θα μποροσε να εχε γυριστε στα 80s απ τους Ιταλος μετρ του εδους, οπτε υπ μια ννοια εναι πρωτοποριακ αφο εμφανζει για πρτη σως φορ σε ταινες του εδους την αξιαγπητη παλαβομρα και ψυχεδλεια που συναντμε σε πολλς αντστοιχες παραγωγς απ την γειτονικ χρα.

Deathsport 01Η εντελς προβλψιμη υπθεση διαδραμματζεται μετ το ολοκατωμα σε μια Γη χωρισμνη σε πλεις- κρτη και που ανμεσα τους κυριαρχον ορδς μεταλλαγμνων με κανιβαλιστικς τσεις και ακολουθε τις περιπτειες του Kaz Oshay (David Carradine).

Deathsport 13 Αυτς εναι νας μοναχικς πολεμιστς ο οποος με τα πολλ αιχμαλωτζεται απ τον σατανικ Zirpola (David McLean) και τον διαταραγμνο μπιστ του Ankar Moor (Richard Lynch) οι οποοι τον αναγκζουν να πρει μρος στο βρβαρο Deathsport. παθλο η δια του η ζω, καθς στο συγκεκριμνο θλημα στχος εναι να επιβισει στην αρνα την ρα που οι αντπαλο του πνω σε θανατηφρες μοτοσικλτες χουν το πνω χρι. Κατ τη διρκεια της αιχμαλωσας του ο Kaz γνωρζει τον ρωτα στο πρσωπο της Deneer (Claudia Jennings) και μαζ δραπετεουν με τον πωρωμνο Ankar Moor και τους ακλουθος του, σο και διφορες ομδες μεταλλαγμνων να τους καταδικουν.

Deathsport 02πως μαντεει κανες, το σεναριακ ενδιαφρον του DEATHSPORT εναι στην καλτερη περπτωση οριακ, αλλ η προστιθμενη αξα ρχεται απ πολλς και διφορες λεπτομρειες που κνουν την ταινα να ξεχωρζει και σε πολλς περιπτσεις την ανεβζουν ψηλτερα απ τι της αξζει. Μα απ αυτς εναι μια συνεχς ψυχεδελικ και πολχρωμη χππικη διθεση η οποα εναι διχυτη στην παραγωγ. Τσο η φση των χαρακτρων αλλ και η γενικτερη ατμσφαιρα δνουν μια ξεκθαρη πσα προς αυτ την κατεθυνση, η οποα γνεται ακμα περισστερο αντιληπτ ταν συνοδεεται απ την πανταχο παροσα ηρωικ޻ μουσικ.

Deathsport 03να λλο τεχνασματκι που δεν μπορ να εναι σγουρος αν προκυψε επτηδες τυχαα εναι οι ψευτοποιητικο διλογοι που βγζουν πολ γλιο, με αποκορφωμα τους πολλος αφιονισμνους μονλογους του Richard Lynch, ο οποος κερδζει με νεση τον κατ πολ διασημτερο συμπρωταγωνιστ του μνο και μνο για την σοβαρτητα με την οποα αντιμετωπζει τον ρλο του. σοι γνωρζουν τον Αμερικαν ηθοποι απ παρμοιους ρλους κακν θα υποπτεονται τι ο Lynch εναι απολαυστικς σο βρσκεται στο πλνο, με συνεχες μονολγους που κανες πρπει να ακοσει για να πιστψει, και πως πντα παραδδει μια 100% επαγγελματικ και κοντρολαρισμνη ερμηνεα που ταιριζει απλυτα με το λο θαμα.

Deathsport 04Αντθετα, ο πρωταγωνιστς David Carradine προσωπικ μου φνηκε να μπερδεεται αν θα πρεπε να βλει λγο απ Kung Fu στην ερμηνεα του, που μοιζει βιαστικ, πρχειρη και σε καμα περπτωση δεν δικαιολογε το νομ του. Ο Αμερικανς θρυλικς σταρ του KILL BILL μοιζει να κνει αγγαρεα, εν η απφαση του σεναρου να τον χει τον περισστερο χρνο της προβολς γυμν απ τη μση και πνω εναι επσης συζητσιμη. Πντως στις σκηνς δρσης ο Carradine εναι ως συνθως αξιπιστος και γενικ θα ικανοποισει τους fans του, αν και δεν πλησιζει καν τα εππεδα που φτασε λγα χρνια πριν στο DEATH RACE 2000, στο οποο σγουρα δεν ταν για σκαρ, αλλ τουλχιστον δειχνε φρεσκδα, κφι και διθεση, κτι που στο DEATHSPORT δυστυχς δεν συμβανει. Μια εξγηση για αυτ μπορε να εναι τι, σμφωνα με μαρτυρες του σκηνοθτη Allan Arkush, ο Carrradine συνθως ταν λιμα απ χρτο κατ τη διρκεια των γυρισμτων, πως και η Jennings η οποα εκενη την εποχ ταν γνωστ τι ταν εθισμνη στην κοκανη. Για την ιστορα, η τυχη Αμερικανδα ηθοποις χασε τη ζω της σε τροχαο λγο μετ την κυκλοφορα του DEATHSPORT.

Deathsport 05Απ εκε και πρα οι υπλοιποι εναι μσα στο κλμα της ταινας με ξλινες και σε πολλς περιπτσεις τραγελαφικς ερμηνεες, με την μορφη αλλ χρωμη και οσμη Claudia Jennings να δνει την απαρατητη θηλυκ φιντσα, ταν δεν υπρχουν τυχαα πλνα ανατιου γυμνο απ τις υπλοιπες θηλυκς παρουσες. Ο David McLean ξεχωρζει στο ρλο του παρφρονα και ανωμαλιρη ηγεμνα, τσο για τις ατκες σο και τις γκριμτσες που χρησιμοποιε σε κθε ευκαιρα, αλλ και για τα πρα απ κθε λογικ εξγηση ερωτικ μαρτρια στα οποα υποβλλει τις διφορες ερωμνες του, που κποιος πρπει να δει για να εκτιμσει πραγματικ την τρλα τους.

Deathsport 06Τα ασλληπτα ηχητικ εφ που ακογονται απ την αρχ μχρι το τλος της ταινας επσης αξζουν αναφορς, αλλ πντως απ να σημεο και μετ κουρζουν. Το διο μπορε να πει κανες για τις σκηνς δρσης που ναι μεν εναι γενικ ρτιες τεχνικ, αλλ συνθως στερονται λογικς. Χαρακτηριστικ παρδειγμα εναι μια σκην που ο Carradine καταδικεται απ τους κακος πνω σε μοτοσικλτες (τις λεγμενες Μηχανς Θαντου) και ξαφνικ λοι βρσκονται σε μια πστα αγνων που χωρς καμα εξγηση τα πργματα γρω τους αρχζουν να εκργνυνται. Οι εκρξεις αυτς εναι εντυπωσιακς και καλοφτιαγμνες, αλλ θεματικ δεν κολλνε πουθεν. Οπτε εκτς απ ανατιο γυμν χουμε και ανατιες εκρξεις, αλλ και ανατιο ρομντζο με σπσιαλ ξλινες ερμηνεες απ Carradine και Jennings!

Deathsport 07Συνεχζοντας τη λστα παλαβν καινοτομιν, χουμε κρυστλινα σπαθι που χρησιμοποιον οι ρωες σαν πλα τα οποα εναι μεν καλγουστα και ντηζαντα αλλ δεν μοιζουν ιδιατερα επικνδυνα, οι ακτνες laser εξαλνουν τα θματ τους στην τιμημνη παρδοση των phasers του STAR TREK και με αντστοιχα ηχητικ εφ, εν η μονομαχα των δο πρωταγωνιστν που μοιζει σαν να ξεχστηκε απ το σενριο και ρχεται την στατη- κυριολεκτικ- στιγμ εναι επσης αξιοσημεωτη και προσπαθε να μιμηθε αντστοιχες απ κλασικ spaghetti westerns αλλ με περισστερη αφλεια.

Deathsport 12λα εναι δοσμνα με ναν εξεζητημνο τρπο κινηματογρφησης απ τους δο σκηνοθτες, οι οποοι προσπαθοσαν να βγλουν τις καλλιτεχνικς ευαισθησες τους σε μια ταινα που στοχεει στην μυαλη ψυχαγωγα των φλων της post- apocalyptic δρσης, οπτε μοιραα το εγχερημα χει ελχιστη επιτυχα. Αυτ γνεται περισστερο αντιληπτ απ την απλυση του αρχικο σκηνοθτη Nicholas Niciphor που αντικαταστθηκε απ τον Allan Arkush στη μση των γυρισμτων. τσι οι σκηνς του καθενς διαφρουν αρκετ σε φος, ρυθμ και ποιτητα απ του λλου, δνοντας μια ασθηση Godfrey Ho Filmark, αν και χι σε ττοια εππεδα... τελειτητας πως στις θρυλικς πλον φτηνιρικες Χονγκ Κονγκζικες z-movies του Godfrey Ho.

Deathsport 09Φυσιολογικ, το πονηρ σχδιο Corman και της παρας του να προωθσουν την ταινα ως sequel του DEATH RACE 2000 πεσε στο κεν, καθς οι εισπρξεις ταν πενιχρς, κτι που τους σταμτησε να γυρσουν και τρτο sequel, το οποο ταν προγραμματισμνο. Ο αντικατασττης σκηνοθτης Allan Arkush ακμα θεωρε το DEATHSPORT ως μια απ τις χειρτερες στιγμς της καριρας του, αλλ προσωπικ δεν γνεται να συμφωνσω με κτι ττοιο.

Deathsport 10Σγουρα δεν πρκειται για αριστοργημα και μλλον εναι μια ταινα τσο κακ που ενοτε γνεται καλ, αλλ ακμα και τσι πρκειται για μια κρως διασκεδαστικ περιπτεια που χει ρυθμ, δρση, γνωστος πρωταγωνιστς και μπλικο συνασθημα και συστνεται στους φλους της φτηνς post apocalyptic δρσης με κλειστ μτια και χωρς καμα τψη.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν κυκλοφορες στη χρα μας.

DVD :

R0 Αμερικ (New Concorde)
R1 Αμερικ (Shout! Factory) Μαζ με το BATTLETRUCK
R2 Μ. Βρετανα (Prism Direct/ Leisure)
R2 Μ. Βρετανα (In2Film/Metrodome)

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς. Αντερη λων και με διαφορ εναι η R1, η μνη με αναμορφικ widescreen μεταφορ και ενδιαφροντα extras που δεν υπρχουν στις λλες εκδσεις. Η κδοση της New Concorde πντως περιχει συνντευξη του Roger Corman..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
2
;

Users rating
starstarstar
(1 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa