b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
TRANCERSTRANCERS (1985)
THE TIME GUARDIANTHE TIME GUARDIAN (1987)
TIMESTALKERSTIMESTALKERS (1987)
OBLIVIONOBLIVION (1994)
MILLENNIUMMILLENNIUM (1989)
ELIMINATORSELIMINATORS (1986)
TIME AFTER TIMETIME AFTER TIME (1979)
TIME TRAVELERSTIME TRAVELERS (1976)
ABRAXAS- GUARDIAN OF THE UNIVERSEABRAXAS- GUARDIAN OF THE UNIVERSE (1991)
CYBORG 2087CYBORG 2087 (1966)
CHERRY 2000CHERRY 2000 (1987)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
TRANCERS II (1991) (ΗΠΑ)
A.K.A.: Future Cop ΙΙ, Trancers II: The Two Faces of Death, Trancers II: The Return of Jack Deth
Age Line
Απαραίτητη η γονική συναίνεση
  TRANCERS II  
Είδος: Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας
Θέμα: Ταξίδι στο Χρόνο, Διαστρεβλωμένη Επιστήμη, Εναλλακτικό Μέλλον, Αστυνομική Έρευνα, Έρωτας, Εκδίκηση, Full Moon/ Empire Pictures
ΣκηνοθεσίαCharles Band
ΗθοποιοίTim Thomerson, Helen Hunt, Megan Ward, Biff Mannard, Alyson Croft, Art LaFleur, Martine Beswick, Richard Lynch, Jeffrey Combs, Telma Hopkins, Barbara Crampton, Sonny Carl Davis, Rhino Michaels
ΣενάριοJackson Barr, Charles Band
ΠαραγωγήCharles Band, Thomas Bradford, David DeCoteau, John Schouweiler
ΜουσικήPhil Davies, Mark Ryder
ΦωτογραφίαAdolfo Bartoli
ΜοντάζAndy Horvitch, Ted Nicolaou
Σχολιάστε την ταινία
Υπόθεση:

O Jack Deth και η Lena είναι παντρεμένοι και ζουν στον 20ο αιώνα, αλλά ο αδελφός του Whistler βρίσκεται κι αυτός εκεί και διατηρεί χώρους παραγωγής Trancers με στόχο την κυριαρχία του στο μέλλον και τον θάνατο του Deth.

Σχόλια:

Trancers II 01
Trancers II 02Έξι χρόνια μετά την επιτυχία του TRANCERS ο Charles Band και η παρέα του επανέρχονται με την πολυαναμενόμενη δεύτερη περιπέτεια του Jack Deth, κομπλέ με Tim Thomerson και Helen Hunt στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αυτή τη φορά το σενάριο ίσως είναι λιγάκι πιο ευκαιριακό από εκείνο της πρώτης ταινίας, αλλά ο δαιμόνιος παραγωγός και σκηνοθέτης φροντίζει και το εμπλουτίζει με ένα ονειρικό b-cast. Το αποτέλεσμα δεν απέχει και πολύ σε ποιότητα από την πρώτη ταινία, παρόλο που οι σεναριογράφοι της Danny Bilson και Paul De Meo αυτή τη φορά δεν είχαν συμμετοχή στην παραγωγή.

Trancers II 03Ο λόγος έχει να κάνει με την οικονομική κατάρρευση της εταιρίας Empire το 1988 που ακύρωσε την γυρισμένη εκείνη την εποχή ταινία ανθολογίας PULSE POUNDERS, μία από τις ιστορίες της οποίας ήταν το αρχικό Sequel του TRANCERS γραμμένο από τους Danny Bilson και Paul De Meo. Η συγκεκριμένη ταινία δεν κυκλοφόρησε ποτέ και έτσι ο Charles Band επιστράτευσε την βοήθεια του μόνιμου συνεργάτη της νεοσυσταθεισας Full Moon στο πρώτο μισό των 90s, Jackson Barr, ο οποίος ανέλαβε το σενάριο.

Trancers II 04Η ιστορία συνεχίζεται 6 χρόνια από το σημείο που σταμάτησε το TRANCERS, με τον Deth (Tim Thomerson) και την Lena (Helen Hunt) να είναι παντρεμένοι και να διαμένουν στα 90s, την ώρα που ο όχι τόσο αγαπητός στον Deth συνάδελφος McNaulty (Art LaFleur) επιστρέφει στο παρελθόν στο σώμα μιας εικοσάχρονης για να προειδοποιήσει τον Deth ότι πρέπει να γυρίσει επειγόντως στο μέλλον αφού πρώτα αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις Trancers που έχει προγραμματίσει ο Δρ. Wardo (Richard Lynch), αδελφός του Whistler της πρώτης ταινίας.

Trancers II 05Ο κακός γιατρός έχει δημιουργήσει μια φάρμα Trancers καμουφλαρισμένη πίσω από το προσωπείο της ψυχιατρικής κλινικής με τη βοήθεια του Δρ. Pyle (Jeffrey Combs) και της νοσοκόμας Trotter (Martine Beswick) και θέλει να σκοτώσει τον Hap (Biff Mannard), έναν πλούσιο αλκοολικό πρώην παίκτη του baseball που είναι πρόγονος καίριου μέλους του μελλοντικού συμβουλίου. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η νεκρή σύζυγος του Deth από το μέλλον (Megan Ward) επιστρέφει στο παρελθόν σε μια ξεχωριστή αποστολή εξόντωσης Trancers και μπλέκει με την Lena η οποία δεν βλέπει με καλό μάτι τη σχέση του συζύγου της με την πρώην του.

Trancers II 06Όχι ότι ο νέος σεναριογράφος δεν μένει πιστός στο ελαφρύ πνεύμα χαβαλέ της πρώτης ταινίας, απλώς σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί κάπως η πλοκή το σενάριο συσσωρεύει πολλά στοιχεία μαζί μπερδεύοντας λιγάκι την εξέλιξη και χάνοντας το εστιακό σημείο, που εκτός από τον Deth και την δράση του κατά των Trancers αυτή τη φορά προσπαθεί να επικεντρώνεται εξίσου στη σχέση του με τις δύο γυναίκες, τον Δρ. Wardo και το επιτελείο του όσο και στο κωμικό και δραματικό στοιχείο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αναμφίβολλα διασκεδαστικό, αλλά όχι στα απόλυτα για τα επίπεδα της Full Moon και του Charles Band που έφτασε στην πρώτη ταινία.

Trancers II 07Πάντως αν και το TRANCERS II μοιάζει λίγο «χύμα», έχει ικανοποιητικό ρυθμό, αρκετή δράση ίσως πιο καλοστημένη από την αντίστοιχη της πρώτης ταινίας, έναν Tim Thomerson σε μεγάλα κέφια όπως είναι στις περισσότερες ταινίες του και αρκετές παρανοϊκές σεναριακές παραδοχές που «φωνάζουν» Full Moon και Charles Band. Δεν λείπει φυσικά και το χιούμορ, πότε επιτυχημένο και πότε όχι τόσο, όπως και κάποιες καλές σκηνές gore που απουσίαζαν παντελώς από το TRANCERS.

Trancers II 08Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις πέρα από την ξαφνική μεταστροφή προς το ρομάντζο και την παράξενη και γλυκόπικρη αίσθηση που αφήνει το φινάλε, που πάντως είναι αρκετά αισιόδοξο και ελαφρύ. Τα gadgets που γουστάραμε στην πρώτη ταινία υπάρχουν κι εδώ και χρησιμοποιούνται σε κάθε ευκαιρία από το σενάριο, όσο και η Helen Hunt που δένει τέλεια για άλλη μια φορά με τον Tim Thomerson φτιάχνοντας ένα ασυναγώνιστο δίδυμο στην ιστορία της Full Moon.

Trancers II 09Η χρησιμοποίηση τόσο των Richard Lynch και Jeffrey Combs είναι περιορισμένη και γενικά κλισαρισμένη, όσο και εκείνη της Barbara Crampton που εμφανίζεται για λίγο ως τηλεπαρουσιάστρια, κάτι που σίγουρα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί για περισσότερη προστιθέμενη αξία, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ξεχωριστά και την παρουσία της θρυλικής Martine Beswick σε ένα μικρό αλλά ζουμερό ρόλο.

Trancers II 10Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα τίμιο και γενικά άξιο sequel που δεν ξεφεύγει από τα γνώριμα επίπεδα ποιότητας της Full Moon και έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν τόσο την εταιρία όσο και τον ιδρυτή της Charles Band γνωστούς στον cult χώρο. Από αυτή την άποψη περιλαμβάνεται σίγουρα μέσα στις πιο καλές σκηνοθετικές προσπάθειες του Band. Οι επόμενες συνέχειες γυρίστηκαν κατευθείαν σε βίντεο, αλλά διατηρούν το ύφος και τα στοιχεία που έκαναν το franchise του  TRANCERS ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της Full Moon και του b-sci fi σινεμά.         

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν κυκλοφορίες στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Αμερική (Flatiron Film Company) – Ultimate Deth Collection
R1 Αμερική (Echo Bridge Home Entertainment)
R1 Αμερική (Full Moon Pictures
R2 Μ. Βρετανία (Prism Leisure)
R2 Μ. Βρετανία (Film 2000)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές και με fullscreen μεταφορά. Από extras ξεχωρίζει η Αμερικάνικη της Flatiron που είναι boxed set με τις 5 ταινίες της σειράς και έχει ντοκιμαντέρ Making Of.  Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτή την ταινία.


Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
Τι σημαίνουν;

Users rating

(0 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa