b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE AFTERMATHTHE AFTERMATH (1982)
BATTLETRUCKBATTLETRUCK (1982)
CRIME ZONECRIME ZONE (1989)
PANIC IN YEAR ZERO!PANIC IN YEAR ZERO! (1962)
NEON CITYNEON CITY (1991)
2020 TEXAS GLADIATORS2020 TEXAS GLADIATORS (1982)
THE FINAL EXECUTIONERTHE FINAL EXECUTIONER (1984)
MINDWARPMINDWARP (1992)
2019: AFTER THE FALL OF NEW YORK2019: AFTER THE FALL OF NEW YORK (1983)
SLIPSTREAMSLIPSTREAM (1989)
THE ULTIMATE WARRIORTHE ULTIMATE WARRIOR (1975)
THE QUATERMASS CONCLUSIONTHE QUATERMASS CONCLUSION (1979)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
DEF-CON 4 (1985) ()
: ,
Age Line
15
  DEF-CON 4  
: ,
: , ,
Paul Donovan, Tony Randel, Digby Cook
Tim Choate, Lenore Zann, Maury Chaykin, Kate Lynch, Kevin King, John Walsch, Jeff Pustil, Donna King, Alan MacGillivray, Florence Paterson
Paul Donovan
Paul Donovan, Digby Cook, B.A. Gillian, Cordell Wynne, J. William Ritchie, Maura O'Connell, Michael Donovan, P.M. Robinson
Christopher Young
Douglas Connell, Les Krizsan
Todd C. Ramsay
:

να διαστημπλοιο σε τροχι κνει αναγκαστικ προσγεωση λγω βλβης στην Γη που πριν λγο καιρ ισοπεδθηκε απ πυρηνικ ολοκατωμα και οπλισμνες ομδες επιζντων προσπαθον να ελγξουν τι χει απομενει.

:

DEF-CON 4 10
DEF-CON 4 01Δυσκολεομαι να χωρσω στο μυαλ μου τι χρειστηκαν τρεις (!) σκηνοθτες για να γνει η συγκεκριμνη διασκεδαστικ αλλ χωρς μεγλες απαιτσεις Καναδζικη post apocalyptic παραγωγ απ τα μσα της δεκαετας του 80. Βασικς φανεται να ταν ο γενικ γνωστος Paul Donovan ο οποος αναφρεται κανονικ στα credits με βοθειες απ τον γνωσττερο Tony Randel (HELLBOUND: HELLRAISER 2) αλλ και τον Αμερικαν δημοσιογρφο Digby Cook που σκηνοθτησε τα πλνα ειδσεων της εποχς που προφανς σχεδιστηκαν για περισστερο ρεαλισμ στην post apocalyptic λογικ του σεναρου.

DEF-CON 4 02Αυτ ββαια δεν σημανουν τι το DEF-CON 4 εναι μια απ αυτς τις απαισιδοξες και πιο ψαγμνες ταινες που προκαλον προβληματισμ απ την πλευρ του θεατ, σο κι αν στην αρχ φανεται τι οι συντελεστς το πνε προς τα εκε το πργμα. Πιο πολ παζει σαν τυπικ Ιταλικ post apocalyptic περιπετειολα των μσων των 80s σαν λλη μια φτην παραγωγ του Roger Corman σαν τις δεκδες που βγαζε εκενη την περοδο.

DEF-CON 4 03Η ταινα ξεκινει στο διστημα και συγκεκριμνα σε να διαστημπλοιο σε τροχι γρω απ τη Γη, που μια αποστολ 3 ατμων γνεται μρτυρας της ναρξης καταστροφικο πυρηνικο πολμου στον πλαντη. Η αποστολ παραμνει στη θση της, αλλ μια γνωστη βλβη τους αναγκζει να προσγειωθον. Για κακ τους τχη, οι επιζντες του διαστημοπλοου θα ανακαλψουν τι ο πολιτισμς πως τον γνριζαν χει καταστραφε και οι κατ καννα προσβεβλημνοι απ τη ραδιενργεια νθρωποι ζουν σε κατσταση εμφυλου πολμου για να εξασφαλσουν να πιτο φα για να αποφγουν τους επιθετικος μεταλλαγμνους που λυμανονται την περιοχ αλλ και το το στρατ του Gedeon (Kevin King), ενς αδστακτου νεαρο δικττορα που χει εκμεταλλευτε την κατσταση προς φελς του.

DEF-CON 4 04Ο Howe (Tim Choate) ο οποος καταφρνει να γλιτσει το θνατο μσα στο σκφος σε αντθεση με τον κυβερντη του διαστημοπλοου πινεται αιχμλωτος απ ναν ντπιο επανασττη που μχεται τον Gedeon και το στρατ του, αλλ κι αυτο με τη σειρ τους πφτουν στα χρια των κακν αφο ανακαλπτουν τι η αναγκαστικ προσγεωση δεν ταν τυχαα αλλ προκλθηκε απ τον Gedeon σε μια προσπθεια να χρησιμοποισει το διαστημπλοιο και τους κωδικος του για να εξασφαλσει να καλτερο μλλον για τον διο στις λεγμενες Ασφαλες Ζνες του πλαντη, σε βρος φυσικ λων των υπολοπων.

DEF-CON 4 05Ο ρυθμς εναι σταθερ γργορος και διατηρεται απ την αρχ μχρι το τλος της προβολς, εν θεματικ η ταινα μοιζει να χωρζεται σε δο μρη. Το πρτο αφορ την αντιμετπιση των νων της πυρηνικς καταστροφς απ το πλρωμα της αποστολς το οποο και περιχει τον ποιο (επιδερμικ και αφελ) προβληματισμ για την πορεας της ανθρωπτητας αλλ και το συναισθηματικ υπβαθρο των χαρακτρων. Το δετερο μρος ξεχνει τα πραπνω και κινεται στα τυπικ πλασια περιπτειας δρσης, με τον βασικ πρωταγωνιστ και την παρα του να μχονται το στρατ των κακν με τη χρση λων των σχετικν κλισ και τεχνασμτων.

DEF-CON 4 06Σε γενικς γραμμς δεν υπρχει κτι χτυπητ κακ στην ταινα που λειτουργε αρκετ καλ στις περισστερες γραμμς, αλλ ποτ δεν απογεινεται πως σως θα μποροσε και σ αυτ πρα απ το ρηχ σενριο, βασικ ρλο χει και η επιλογ των πρωταγωνιστν. Προσωπικ η ταινα μου δωσε την εντπωση τι ο υπεθυνος του casting κανε ,τι περνοσε απ το χρι του στε να εξασφαλσει τι λοι οι ηθοποιο τοποθετθηκαν σε αταριαστους ρλους. σως εναι πρτη φορ που κτι ττοιο μου μοιζει ενοχλητικ σε μια φτην b-movie πως το DEF-CON 4, αλλ ειλικριν, με πιθανς εξαιρσεις τον μπειρο Maury Chaykin στο ρλο του ντπιου επανασττη/ τυχοδικτη και την κπως πιο αναγνωρσιμη Lenore Zann, λοι οι υπλοιποι μοιζουν εντελς εκτς κλματος με αποκορφωμα τους βασικος Tim Choate και Kevin King στο ρλο του Gedeon.

DEF-CON 4 07Φυσικ αυτ προκαλον αρκετς σκηνς ανεπιτδευτου χιομορ και λα διορθνονται με μια απλ προσαρμογ της διθεσης του θεατ, που ξεπερνντας σενριο και ερμηνεες χει αρκετ στοιχεα τα οποα μπορε να απολασει. Αυτ περιλαμβνουν το σχετικ b-μυστριο και σασπνς στην αρχ, το οποο μεταλλσσεται σε μπαμ- μπουμ δρσης προς το φινλε. να φινλε το οποο εναι αρκετ αισιδοξο για το θμα της ταινας και συμπληρνει με ικανοποιητικ τρπο μια ταινα που με το καλημρα προκλεσε αρκετ αρνητικ σχλια την εποχ που βγκε λγω του εντυπωσιακο αλλ εντελς σχετου με το περιεχμενο πστερ της.

DEF-CON 4 08Απ εκε και πρα χουμε κποιες ομολογουμνως καλογυρισμνες σκηνς δρσης, δυο- τρεις σκηνς gore που αν και must σε ττοιες παραγωγς μοιζουν ολγον τι αταριαστες, και μπλικες υπερβολικς σε βαθμ που ενοτε γνονται κωμικς ερμηνεες απ τους περισστερους πρωταγωνιστς. Τα εππεδα παραγωγς εναι αρκετ καλ με τον προπολογισμ να φτνει περπου τα 1,6 εκατομμρια δολρια τα οποα πντως μοιζουν να ξοδετηκαν πιο πολ στις σκηνς μχης, στα διαστημικ πλνα και τα διφορα οχματα, γιατ απ πλευρς τοπων πυρηνικς καταστροφς, λα μοιζουν σαν μια τυπικ μρα στην πανμορφη Καναδικ εξοχ και τποτα δεν θυμζει τι πριν λγους μνες υπρξε πυρηνικ ολοκατωμα.

DEF-CON 4 09Λεπτομρειες φυσικ για τους fans της φτηνς post apocalyptic περιπτειας, στους οποους και απευθνεται το DEF-CON 4, που λογικ θα περσουν να μυαλα διασκεδαστικ 90λεπτο χωρς πολλς απαιτσεις και προβληματισμος. Κτι που φανεται να ταν και ο απτερος σκοπς μιας παραγωγς που θα μποροσε να εναι και καλτερη, αλλ πντως χι πολ.

DVD Notes:

Η ταινα χει κυκλοφορσει στη χρα μας στο αναπφευκτο bootleg της Silver Media το οποο πντως χει αναμορφικ widescreen μεταφορ.

DVD :

R0 Μ. Βρετανα (Hollywood DVD)
R1 Αμερικ (Starz/ Anchor Bay)
R1 Αμερικ (Image Entertainment) Μαζ με το HELL COMES TO FROGTOWN
R2 Γερμανα (Laser Paradise)
R2 Μ. Βρετανα (Boulevard Entertainment)
R2 Μ. Βρετανα (Boulevard Entertainment) 10 SciFi Movies collection
R4 Αυστραλα (Flashback Entertainment)

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς. Οι R1 και R2 Γερμανας χουν αναμορφικ widescreen μεταφορ..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
2
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa