b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


NEON CITYNEON CITY (1991)
CHERRY 2000CHERRY 2000 (1987)
ASSASSINASSASSIN (1986)
MIRACLE MILEMIRACLE MILE (1988)
ANDROIDANDROID (1982)
ELIMINATORSELIMINATORS (1986)
CYBORG 2087CYBORG 2087 (1966)
SPACEHUNTER: ADVENTURES IN THE FORBIDDEN ZONESPACEHUNTER: ADVENTURES IN THE FORBIDDEN ZONE (1983)
A MAN CALLED RAGEA MAN CALLED RAGE (1984)
THE QUIET EARTHTHE QUIET EARTH (1985)
ABRAXAS- GUARDIAN OF THE UNIVERSEABRAXAS- GUARDIAN OF THE UNIVERSE (1991)
DEF-CON 4DEF-CON 4 (1985)
PROJECT NIGHTMAREPROJECT NIGHTMARE (1987)
DEAD MAN WALKINGDEAD MAN WALKING (1988)
CY WARRIORCY WARRIOR (1989)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
SLIPSTREAM (1989) (. )
:
Age Line
  SLIPSTREAM  
: ,
: , , , ,
Steven Lisberger
Mark Hamill, Bob Peck, Bill Paxton, Kitty Aldridge, Susan Leong, Eleanor David, , Robbie Coltrane, Ben Kinglsey, F. Murray Abraham
Tony Kayden
Gary Kurtz, Nigel Green(ii), Arthur H. Maslansky, William Braunstein, Steve Lanning
Elmer Bernstein
Frank Tidy
Terry Rawlings
:

Σε να εναλλακτικ μλλον νας τυχοδικτης απαγγει το ανδροειδς κρατομενο δο κυνηγν κεφαλν για να εισπρξει ο διος την αμοιβ. Στην πορεα η δο αναπτσσουν φιλα την ρα που οι κυνηγο κεφαλν τους καταδικουν στην κατεστραμμνη απ τη μλυνση Γη.

:

Slipstream 1Μια απ τις πολλς σχεδν ολοκληρωτικ ξεχασμνες ταινες που συναντει κανες στο υπροχο public domain εναι και το υπ σχολιασμ SLIPSTREAM. Πρκειται για μια φιλδοξη προσπθεια επιστημονικς φαντασας που συνδυζει στοιχεα απ BLADE RUNNER, MAD MAX και αντστοιχες μετα-αποκαλυπτικς ταινες και βζει και λγο απ STAR TREK: THE NEXT GENERATION στο μπλντερ. Το αποτλεσμα εναι σγουρα νισο αλλ εξσου σγουρα δεν αξζει την καταδκη και την αφνεια στην οποα χει ξεπσει η ταινα στις μρες μας.

Slipstream 2Η υπθεση εκτυλσσεται σε να post apocalyptic μλλον, που η Γη χει ισοπεδωθε απ τη μλυνση του περιβλλοντος και τις παρεμβσεις του ανθρπου στη φση και χει μετατραπε σε αφιλξενη ρημος απστευτα δυνατν ανμων. Ο πληθυσμς ζει νομαδικ προσπαθντας να επιβισει, πως κνει και νας τυχοδικτης ονματι Matt Owens (Bill Paxton). Απαγγει τον κρατομενο ενς ζευγαριο κυνηγν επικηρυγμνων ονματι Byron (Bob Peck), ο οποος εναι να ανδροειδς που κατηγορεται για φνο, με στχο να τον παραδσει ο διος στις αρχς παρνοντας την χρηματικ αμοιβ.

Slipstream 3Στην πορεα το ζευγρι αναπτσσει μια παρξενη φιλα, που προκπτει τσο απ την τση του ανδροειδος Byron να ανακαλψει την ανθρωπι του βοηθντας τους λλους, σο και απ το ακατπαυστο κυνγι των δο κυνηγν κεφαλν (Mark Hamill, Kitty Aldridge) στα ανεμοδαρμνα ψη. Οι δυο δραπτες συναντον διφορες τοπικς νομαδικς κοινωνες σε μια απ τις οποες ο Byron βρσκει τον ρωτα της ζως του στο πρσωπο της Ariel (Eleanor David), αλλ οι ντπιοι του επιφυλσσουν μια δυσρεστη κπληξη.

Slipstream 4Το SLIPSTREAM βασζεται σε μια πολ φιλδοξη θεματικ βση, αλλ δυστυχς το σενριο δεν καταφρνει να διατηρε το ρυθμ του και μετατοπζει το ενδιαφρον της ταινας αν τακτ χρονικ διαστματα, κνοντας την ολγον τι κουραστικ και χωρς ομογενοποιημνη κατεθυνση. Στην αρχ εστιζει στην περιπτεια, με τους δο βασικος πρωταγωνιστς να προσπαθον να ξεφγουν απ τους δικτες τους στα αφιλξενα και επικνδυνα βουν της περιοχς, με τους ανμους να τους χτυπον ανελητα. Η συγκεκριμνη θεματικ εντητα υποστηρζεται απ πολ καλ σκηνοθεσα και επιβλητικ πλνα των ανεμοδαρμνων τοπων που σε ορισμνα σημεα κβουν την ανσα.

Slipstream 5Στο δετερο μισ, το ενδιαφρον επικεντρνεται στην πνευματικ αναζτηση του ανδροειδος Byron της πραγματικς του ταυττητας και ρλου στην συγκεκριμνη κοινωνα, με πρα πολλ κοιν σημεα με την αντστοιχη αναζτηση του κατ πολ διασημτερου Data του STAR TREK: THE NEXT GENERATION. Το SLIPSTREAM απ εκενο το σημεο και μετ υποβαθμζει το στοιχεο της περιπτειας δνοντας την σκυτλη σε κοινωνικ και ηθικ ζητματα, τη φιλα μεταξ Paxton και Peck και τις ανθρπινες σχσεις μεταξ αυτν και των διαφρων χαρακτρων που συναντον στο ταξδι τους.

Slipstream 6Οι χαρακτρες και ιδως αυτς του Byron αναλονται διεξοδικ, αλλ δυστυχς κβουν απτομα το ρυθμ που με τση μαεστρα εχε καταφρει να πετχει στο πρτο μισ ο σκηνοθτης Steven Lisberger (TRON). Αυτ εναι και το βασικ πρβλημα στην ταινα, δηλαδ ο κατακερματισμς της σε ανμοια θεματικ μρη που βλπτει τη συνοχ και κνει την εξλιξη της πλοκς αρκετ πιο αργ απ σο θα μποροσε.

Slipstream 7Πντως πρκειται για μια εγκεφαλικ ταινα που πετυχανει να δσει τροφ για σκψη στο θεατ. ταν δεν το κνει αυτ, αναλαμβνουν οι εντυπωσιακ φωτογραφημνες σκηνς δρσης, επιτυχημνα ειδικ εφ και η εμπειρα του επιτελεου ηθοποιν που δνει γενικ καλς ερμηνεες. Ο Mark Hamill φανεται να διασκεδζει τον- σπνιο στη φιλμογραφα του- ρλο του κακο με μια ειλικριν αν χι ολγον υπερβολικ ερμηνεα, ο Bob Peck εναι πολ καλς στο ρλο του αληθινο πρωταγωνιστ αν και απχει πολ απ τον χωρς συναισθματα χαρακτρα του Data, εν ο Bill Paxton εναι ο γνωστς συμπαθστατος φωνακλς που ξραμε πντα.

Slipstream 8Ακμα περισστερη προστιθμενη αξα ρχεται επσης απ τα γνωστ ονματα που εμφανζονται σε μικρος ρλους (F. Murray Abraham, Ben Kinglsey, Robbie Coltrane), εν χουμε και τουλχιστον μα σκην ανθολογας προς το φινλε, ταν οι Paxton, Hamill και Aldridge προσπαθον να απεγκλωβσουν τον Peck που εναι σταυρωμνος πνω σε ναν τερστιο χαρταετ με τους μανιασμνους αρηδες να τον χτυπον με δναμη.

Slipstream 9Τα αρνητικ στοιχεα που δυστυχς δεν καταφρνει να ξεπερσει η ταινα παρ μνο σε ελχιστες στιγμς περιλαμβνουν ακινησα, αμηχανα για το ποια κατεθυνση θλει να ακολουθσει το σενριο και αρκετ αργ σημεα ανλυσης χαρακτρων που θα μποροσαν να συντομευθον. Ακμα κι τσι μως, το SLIPSTREAM απχει τη φωτς απ το να χαρακτηριστε κακ. Εναι μια διαχρονικ αδικημνη ταινα που εκτιμται καλτερα μετ απ επαναλαμβανμενες προβολς, χει προσωπικτητα, ραμα και αρκετ ενδιαφρον τουλχιστον για να μην ξεχαστε εντελς απ τους fans της ψαγμνης επιστημονικς φαντασας.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν γνωστς κυκλοφορες στη χρα μας.

DVD :

R0 Αμερικ (Mill Creek Entertainment) Alien Inasion 50 movie pack
R0 Αμερικ (Brentwood) Space Odyssey 10 movie pack
R1 Καναδς (Front Row)
R2 Μ. Βρετανα (Entertainment In Video)

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς και με ποιτητα εικνας VHS. Κυκλοφορε και σε πολλς λλες budget εκδσεις παρμοιας ποιτητας..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa