b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
THE SWAMP OF THE RAVENSTHE SWAMP OF THE RAVENS (1974)
CRYPT OF DARK SECRETSCRYPT OF DARK SECRETS (1976)
RAW FORCERAW FORCE (1982)
BLOOD TIDEBLOOD TIDE (1982)
THE BLOOD OF FU MANCHUTHE BLOOD OF FU MANCHU (1968)
MARDI GRAS MASSACREMARDI GRAS MASSACRE (1978)
TWILIGHT PEOPLETWILIGHT PEOPLE (1973)
MAD DOCTOR OF BLOOD ISLANDMAD DOCTOR OF BLOOD ISLAND (1968)
ZOMBIE HOLOCAUSTZOMBIE HOLOCAUST (1981)
SNAKE PEOPLESNAKE PEOPLE (1971)
DEATH CURSE OF TARTUDEATH CURSE OF TARTU (1967)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
THE THIRSTY DEAD (1974) (ΗΠΑ, Φιλιππίνες)
A.K.A.: Blood Hunt, The Blood Cult of Shangri-La
Age Line
Απαραίτητη η γονική συναίνεση
  THE THIRSTY DEAD  
Είδος: Τρόμου, Περιπέτεια
Θέμα: Απαγωγή, Αιρέσεις, Ανθρωποθυσία, Ζούγκλα, Ζόμπι
ΣκηνοθεσίαTerry Becker
ΗθοποιοίJennifer Billingsley, Judith McConnell, John Considine, Tani Guthrie, Fredricka Meyers, Chiqui da Rosa, Mary Walters
ΣενάριοTerry Becker, Charles Dennis, Lou Whitehill
ΠαραγωγήWesley E. De Pue, Carlos H. Reyes, Terry Becker
ΜουσικήRichard LaSalle
ΦωτογραφίαNonong Rasca
ΜοντάζAnthony DiMarco
Υπάρχουν 1 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Τέσσερις γυναίκες απαγάγονται από τα μέλη αίρεσης που θέλουν να πιούν το αίμα τους με στόχο την αιώνια ζωή.

Σχόλια:

The Thirsty Dead 1Μεταφερθείτε νοερά στις αρχές της δεκαετίας του 70 και στην gridhouse εποχή των ΗΠΑ όπου οι b-movies κάθε είδους κατέκλυζαν τις κακόφημες κινηματογραφικές αίθουσες των μεγάλων Αμερικάνικων πόλεων και προσέφεραν double bills από ολόκληρο το φάσμα του exploitation σινεμά και τότε ίσως αρχίσετε να μπαίνετε στο νόημα αυτής της ξεχασμένης ταινιούλας της συγκεκριμένης «τεχνοτροπίας». Τεχνοτροπία επί της ουσίας δεν υπήρξε ποτέ εκείνη την εποχή, εκτός αν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την εμφανή έλλειψη προϋπολογισμού, τις ξύλινες ερμηνείες και τις ατελείωτες σεναριακές αυθαιρεσίες ως στοιχεια αυτής!

The Thirsty Dead 2Κι όμως, θέλετε λίγο η σκονισμένη εικόνα και ο ήχος ποιότητας VHS, θέλετε λίγο η δυσανάλογα περιποιημένη DVD έκδοση της Something Weird Video σε σχέση με την ποιότητα της ταινίας, θέλετε λίγο οι όμορφες πρωταγωνίστριες και τα πέρα από κάθε λογική κοστούμια, όλα κάνουν το THE THIRSTY DEAD μια πρώτης τάξεως ένοχη απόλαυση που λογικά θα τραβήξει το ενδιαφέρον των σκληραγωγημένων και έμπειρων b-μουβάδων.

The Thirsty Dead 3Η ιστορία έχει να κάνει με την απαγωγή τεσσάρων καλλίγραμμων δεσποινίδων από τα μέλη μιας αίρεσης που λατρεύει μια τοπική θεότητα και που στοχεύει σε αιώνια ζωή. Οι γυναίκες μεταφέρονται σε απομακρυσμένο νησί των Φιλιππίνων (στις οποίες είναι γυρισμένη και η ταινία) και αρχίζει η προσπάθεια του τοπικού αρχιερέα, Baru, να προσυλητίσει τουλάχιστον τη μία από αυτές στη ζωή που κάνουν τα μέλη της αίρεσης. Βλέπετε, η εμφανισιακή ομοιότητα της με μια ξεχασμένη θεότητα της περιοχής που τυχαίνει να έχει το μυστικό της αιώνιας ζωής ή κάτι τέτοιο τον αναγκάζει να την κρατήσει δια της βίας στον νέο της χώρο.

The Thirsty Dead 4Η όμορφη πρωταγωνίστρια θα ανακαλύψει ότι το μυστικό της αιώνιας ζωής απαιτεί μεταξύ άλλων την κατάποση του αίματος των τριών φίλων της, όπως έχουν κάνει όπως φαίνεται στον τοπικό πληθυσμό τα μέλη της αίρεσης, που εκτός του Baru περιλαμβάνει και τουλάχιστον 2 θυληκές ιέρειες που θέλουν να ξεφορτωθούν όσο γίνεται γρηγορότερα τις νεοφερμένες. Όμως η ατρόμητη φίλη μας δεν μπορεί να ανεχτεί τη νέα ζωή που προγραμματίζει γι αυτή ο Baru και η παρέα του και σχεδιάζει να δραπετεύσει.

The Thirsty Dead 5Επί της ουσίας μιλάμε κυρίως για μια περιπέτεια στα πρότυπα αντίστοιων παραγωγών χαμηλού προϋπολογισμού της δεκαετίας του 50. Το Φιλιππινέζικο σινεμά έχει αρκετές σε αυτό το στυλ στα τέλη των 60s και σε ολόκληρα τα 70s , με τις δουλειές των Gerardo de Leon και Eddie Romero να ξεχωρίζουν. Και τα στοιχεία στο THE THIRSTY DEAD δεν δείχνουν μεγάλες αποκλίσεις από το ύφος και την ποιότητα της δουλειάς των δύο πρωτοπόρων του Φιλιππινέζικου εναλλακτικού εμπορικού κινηματογράφου.

The Thirsty Dead 6Κατ’ αρχάς υπάρχει πανταχού παρούσα η αίσθηση ότι η ταινία παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό της, κάτι συνηθισμένο για αντίστοιχες παραγωγές, ενώ τα υπόλοιπα διαπιστευτήρια έρχονται από τα ομολογουμένως υπέροχα φωτογραφημένα τοπία, αλλά και την ακινησία στη δράση και τις ξύλινες ερμηνείες. Προσθέστε σε αυτά το σχεδόν ολοκληρωτικά αδιάφορο σενάριο και η εικόνα μιας ακόμα 70’s grindhouse εμπειρίας που έφτασε στα σπίτια μας μετά τη μανία που προκάλεσαν οι Tarantino και Rodriguez σχεδόν συμπληρώνεται!

The Thirsty Dead 7Όμως αυτό τιο συμπέρασμα εν μέρη αδικεί την προσπάθεια του άγνωστου Terry Becker που με δεδομένα τα περιορισμένα μέσα κάνει ότι μπορεί για να φτιάξει μια τίμια ταινία που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της και που τουλάχιστον κατά διαστήματα γίνεται αρκετά ψυχαγωγική. Το σενάριο σίγουρα δεν βοηθάει, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι υπάρχουν κάποιες πολύ καλές σκηνές, όπως για παράδειγμα η επιδρομή των φυλακισμένων ζωντανών νεκρών προς το φινάλε και κάποιες χορογραφίες που κανείς πρέπει να δει για να πιστέψει συνοδευόμενες από πολύ καλή μουσική. Αρκετό από το θέαμα κινείται στα επίπεδα του «τόσο κακού που είναι καλό», αλλά αυτό ποτέ δεν ενόχλησε τους αμετανόητους b-μουβάδες.

The Thirsty Dead 8Η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετό καιρό να δω τέτοιου είδους ταινία και στην αρχή ένιωσα αμηχανία με τις συνεχόμενες κακοτοπιές σε όλα τα μέτωπα. Όμως, όπως ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία των κυκλοφοριών της Something Weird Video, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη εξοικείωση και να μπει κανείς στο πνεύμα του τι ήθελε να πετύχει ο σκηνοθέτης. Μόλις αυτό γίνει, δύσκολα μπορεί κανείς να πέσει έξω με μπικινοφορούσες πρωταγωνίστιρες, αφιονισμένους ηγέτες αιρέσεων και τις απαραίτητες θυληκές συντρόφους τους και με την 70’s τρέλα και ανεμελιά των παραγωγών αυτής της συνομοταξίας.

The Thirsty Dead 9Με λίγα λόγια, 90 λεπτά ποιοτικού χρόνου προβολής για όσες και όσους είναι υποψιασμένοι και αντέχουν άλλη μια δόση τόσο κακού που είναι καλό σινεμά των 70’s στην τιμημένη παράδοση του ASYLUM OF SATAN και του MAD DOCTOR OF BLOOD ISLAND.

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν εκδόσεις σε DVD στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Αμερική (Vinegar Syndrome) – Drive-in Collection, μαζί με το "BLOOD THIRST"
R0 Αμερική (Alpha Video)
R1 Αμερική (Something Weird Video) – Μαζί με το THE SWAMP OF THE RAVENS

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές. Η έκδοση της Something Weird Video έχει letterboxed μεταφορά και τα περισσότερα και καλύτερα Extras, αλλά η έκδοση της Vinegar Syndrome περιέχει αναμορφική Widescreen μεταφορά.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

Birdy (Βαθμολογία: ) στίς 21/10/2013 10:38

τα moog πηραν φωτια
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating
Χαρακίρι
(1 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa