b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
ASSIGNMENT TERRORASSIGNMENT TERROR (1970)
INVADERS FROM MARSINVADERS FROM MARS (1986)
NIGHT OF THE CREEPSNIGHT OF THE CREEPS (1986)
HOUSEHOUSE (1986)
DRACULA PRISONER OF FRANKENSTEINDRACULA PRISONER OF FRANKENSTEIN (1972)
THE LOST BOYSTHE LOST BOYS (1987)
VAMPVAMP (1986)
LONE WOLFLONE WOLF (1988)
MY SCIENCE PROJECTMY SCIENCE PROJECT (1985)
FRIGHT NIGHTFRIGHT NIGHT (1985)
NEON MANIACSNEON MANIACS (1986)
THE MONSTER CLUBTHE MONSTER CLUB (1980)
SOLARBABIESSOLARBABIES (1986)
THE FACULTYTHE FACULTY (1998)
NIGHT OF THE COMETNIGHT OF THE COMET (1984)
THE SATANIC RITES OF DRACULATHE SATANIC RITES OF DRACULA (1973)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
THE MONSTER SQUAD (1987) (ΗΠΑ)
Age Line
Απαραίτητη η γονική συναίνεση
  THE MONSTER SQUAD  
Είδος: Κωμωδία, Φαντασίας, Δράσης, Τρόμου
Θέμα: Παρωδία, Μαγεία, Βρικόλακες, Λυκάνθρωποι, Τέρατα, Τέλος του Κόσμου
ΣκηνοθεσίαFred Dekker
ΗθοποιοίAndre Gower, Robby Kiger, Stephen Macht, Duncan Regehr, Tom Noonan, Brent Chalem, Leonardo Cimino, Ryan Lambert, Ashley Bank, Jon Gries, Stan Shaw
ΣενάριοShane Black, Fred Dekker
ΠαραγωγήJonathan A. Zimbert, Peter Hyams, Rob Cohen, Keith Barish, Neil A. Machlis
ΜουσικήBruce Broughton
ΦωτογραφίαBradford May
ΜοντάζJames Mitchell
Υπάρχουν 4 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Μια παρέα ανήλικων προσπαθεί να αποτρέψει το τέλος του κόσμου που σκοπεύει να φέρει ο Δράκουλας και η ομάδα τεράτων του.

Σχόλια:

The Monster Squad 1Ότι και να καταλογίσει κανείς στα 80’s και την επίδραση τους στο εμπορικό σινεμά, πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραδεχτεί την φρεσκάδα και εκείνη την υπέροχη αίσθηση ανεμελιάς, καθαρής και τίμιας διασκέδασης και χαβαλέ που έβγαζαν προς τα έξω ακόμα και οι λιγότερο πετυχημένες ταινίες εκείνης της εποχής. Η συγκεκριμένη δεκαετία χάρισε μικρά αριστουργήματα τρέλας, εφευρετικότητας και αγνού χαβαλέ και για το σινεμά τρόμου, ‘όπως τα RE-ANIMATOR, FRIGHT NIGHT, RETURN OF THE LIVING DEAD και πολλά άλλα. Και πώς να χάσει κανείς όταν βρίσκει συγκεντρωμένα όλα αυτά τα στοιχεία σε μια ταινία, που απευθύνεται μάλιστα σε όλη την οικογένεια.

The Monster Squad 2Διαβάζοντας κανείς το όνομα του Fred Dekker, του ανθρώπου που μας χάρισε το NIGHT OF THE CREEPS αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θάματα για να μην λειτουργήσει το άψογα τιτλοφορημένο THE MONSTER SQUAD, η δεύτερη από τις μόλις 3 ταινίες που σκηνοθέτησε σε μια άδικα για τέτοιο ταλέντο μικρή καριέρα. Ότι ζητάει κανείς βρίσκεται εδώ, συμπυκνωμένο σε 80 περίπου λεπτά σε ένα ακόμα μάθημα από τον Dekker για το πώς γυρίζονταν σωστά οι ταινίες φαντασίας στα 80’s.

The Monster Squad 3Η υπόθεση ευρηματική και πρωτότυπη, έχει τον Κόμη Δράκουλα να επιστρέφει από τους νεκρούς στη σύγχρονη εποχή και να επιστρατεύει τη βοήθεια όλων των κλασικών τεράτων με απώτερο στόχο την παγκόσμια κυριαρχία του κακού στη Γη. Ο λυκάνθρωπος, η μούμια, το τέρας του Frankenstein και το πλάσμα της μαύρης λίμνης είναι όλοι εδώ για να βοηθήσουν τον άρχοντα του σκότους να κυριαρχήσει. Όλα μοιάζουν εύκολα, αλλά η τρελοπαρέα λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια ομάδα 12χρονων παιδιών του σχολείου με πώρωση για τα τέρατα.

The Monster Squad 4Στα χέρια τους πέφτει το ημερολόγιο του καθηγητή Van Helsing που 100 χρόνια πριν προσπάθησε χωρίς επιτυχία να αντιμετωπίσει τον Δράκουλα χρησιμοποιώντας ένα φυλαχτό που περιέχει συγκεντρωμένη τη δύναμη του καλού, που αν μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή απαγγελθεί μια επίκληση τότε ανοίγει μια κοσμική δίνη που θα εξουδετερώσει τις δυνάμεις του κακού μια για πάντα.

The Monster Squad 5Φυσιολογικά, ο Δράκουλας και η παρέα του θέλουν τόσο το φυλαχτό όσο και το ημερολόγιο του Van Helsing έτσι ώστε να μην ανοίξει η δίνη και να εδραιωθεί η κυριαρχία τους στη Γη. Οι μικροί μας φίλοι, βρίσκοντας συμπαράσταση από το κατά βάθος αγαθό τέρας του Frankenstein και ένα μυστηριώδη ηλικιωμένο που μπορεί να διαβάσει Γερμανικά (γλώσσα στην οποία είναι γραμμένο το ημερολόγιο του Van Helsing), πρέπει να βρουν το φυλαχτό πριν το Δράκουλα και να πουν την επίκληση εγκαίρως και πριν τους την πέσουν τα τέρατα και φέρουν το τέλος του κόσμου.

The Monster Squad 6Ο Dekker φτιάχνει μια καταιγιστική ταινία που μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί όλα τα κλισέ της εποχής στην οποία γυρίστηκε με 100% επιτυχία. Υπάρχουν οι νταήδες του σχολείου, η α λα STAND BY ME ομάδα ηλικιών από 5 έως 14 χρονών που αποτελεί τους πρωταγωνιστές, ο μπάτσος πατέρας (Stephen Macht) που όταν χρειάζεται δίνει πολύτιμη βοήθεια στα πιτσιρίκια, ο ηλικιωμένος «Τρομακτικός Γερμανός» (Leonardo Cimino) που γίνεται σύμμαχος από το πουθενά, όλα τα κλασικά τέρατα, τρομερές ατάκες, 80s μουσική και ασταμάτητη δράση και χιούμορ που κάποιος πρέπει να είναι τουλάχιστον χοντρόπετσος για να μην εκτιμήσει.

The Monster Squad 7Για το σενάριο δεν έχει νόημα κανείς να το παίξει κριτικός και να αρχίσει να απαριθμεί τις κακοτοπιές, μιας κι ακόμα κι αυτές λειτουργούν άψογα προς το τελικό αποτέλεσμα, όπως γενικά όλα τα στοιχεία του THE MONSTER SQUAD. Αυτές βέβαια δικαιολογούνται από τον ίδιο τον Fred Dekker ο οποίος είχε δηλώσει ότι η εταιρία παραγωγής επέβαλλε περικοπές περίπου 13 λεπτών στην ταινία για να μικρύνει η διάρκεια της, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό είναι εντελώς αδιάφορο σε μια ολοκληρωτική επιτυχία.

The Monster Squad 8Από εκεί και πέρα υπάρχουν ατελείωτες σινεφίλ αναφορές και αρκετά καλά ειδικά εφέ. Έχουμε εκρήξεις, εντυπωσιακά πλάνα και κάνα- δυο μεταμορφώσεις σε λυκάνθρωπο, αλλά αυτά είναι απλώς συνοδευτικά στο κυρίως πιάτο της απόλυτης και απροβλημάτιστης διασκέδασης του THE MONSTER SQUAD. Μην την ψάχνετε πολύ, απλώς ψάξτε την ταινία, δείτε την ένα απογευματάκι μαζί με τα κουτσούβελα και ο πάντα αξιόπιστος Fred Dekker θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν κυκλοφορίες στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R1 Αμερική (Lionsgate) – 20th Anniversary Edition
R2 Γαλλία (Opening)

Blue Ray Αμερικής (Lionsgate)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές. Καλύτερη με διαφορά η R1 που έχει ένα κάρο extras, όσα έχει και η αντίστοιχη έκδοση Blue Ray.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

ThanosM (Βαθμολογία: 4) στίς 27/04/2015 14:56

Πολύ ωραίο και εξίσου απολαυστικό καλτάκι που ούτε κουράζει αλλά ούτε και καταφέρνει να γίνει βαρετό. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να βρω είναι πιστεύω ο ανθρωπομορφισμός των τεράτων. Ο δράκουλας εξαιρετικός και τον κάνει ο πολύ καλός Duncan Regehr από το άπιαστο Blood Surf (2000).

Squirmy (Βαθμολογία: 5) στίς 25/11/2012 23:56

:) Ωραιες αναμνησεις...πραγματι πληρης και τρομερα διασκεδαστικη ταινια!

SFreud (Βαθμολογία: 5) στίς 16/11/2012 21:56

Kαι τον αόρατο άνθρωπο ξέχασα.

SFreud (Βαθμολογία: 5) στίς 16/11/2012 21:35

Tαινιάρα, αλλά ήθελε κι ένα φάντασμα της όπερας η παρέα. :P
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstarstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(6 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa