b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


NOT LIKE USNOT LIKE US (1995)
XTROXTRO (1983)
INSEMINOIDINSEMINOID (1981)
EVILS OF THE NIGHTEVILS OF THE NIGHT (1985)
HOUSE ON STRAW HILLHOUSE ON STRAW HILL (1976)
INVASION OF THE BODY SNATCHERSINVASION OF THE BODY SNATCHERS (1956)
THE BEAST MUST DIETHE BEAST MUST DIE (1974)
GOD TOLD ME TOGOD TOLD ME TO (1976)
SLEEPWALKERSSLEEPWALKERS (1992)
ALIEN RAMPAGEALIEN RAMPAGE (2001)
THE DARKTHE DARK (1979)
POLYMORPHPOLYMORPH (1996)
ALIEN SPECIESALIEN SPECIES (1996)
NAKED MASSACRENAKED MASSACRE (1976)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
PREY (1978) (. )
A.K.A.: Alien Prey
Age Line
15
  PREY  
: ,
: , , , Sexploitation, Sleaze
Norman J. Warren
Barry Stokes, Sally Faulkner, Glory Annen, Sandy Chinney, Eddie Stacey, Jerry Crampton
Max Cuff, Quinn Donoghue
Terry Marcel, David Wimbury, Kevin J.J. O'Driscoll
Ivor Slaney
Derek V. Browne
Alan Jones
:

να εξωγινο διαστημπλοιο στλνει κατσκοπο στη Γη για να καταγρψει τις αντιδρσεις των ανθρπων και αυτς φιλοξενεται απ να ζευγρι γυναικν που στο πρσωπο του η μα βλπει απειλ και η λλη διξοδο απ την τωριν της ζω.

:

PreyΟ Norman J. Warren δεν χει πολλς ταινες στο ενεργητικ του, αλλ κποιες απ αυτς χουν μενει κλασικς στο πνθεον του cult horror. Γνωσττερες του σως προσπθειες τα INSEMINOID και TERROR, με το PREY να γυρζεται μσα σε δκα ημρες και να προσπαθε να συνδυσει στοιχεα επιστημονικς φαντασας και τρμου με νισα αποτελσματα. Σγουρα πρκειται για μια ταινα- αξιοπερεργο, αλλ το κατ πσο μπορε να χαρακτηριστε πραγματικ επιτυχημνη εναι να θμα προς συζτηση.

Preyνα εξωγινο διαστημπλοιο ρχεται στη Γη και στλνει κατσκοπο για να εξακριβσει αν το δαφος για εισβολ εναι προσοδοφρο. Ο κατσκοπος καθαρζει τον πρτο γινο που βρσκει στον δρμο του παρνοντας τη μορφ του. Πριν καν την συνηθσει βρσκεται σε να απομονωμνο σπτι στο δσος στο οποο μνει να ζευγρι γυναικν απ τις οποες ζητει βοθεια με την πρφαση τι χτπησε και δεν θυμται και πολλ πργματα. Οι δυο τους τον δχονται στο σπτι και τον περιποιονται και ιδως η Jessica (Glory Annen), η πιο συνεσταλμνη και μπερδεμνη απ τις δο συγκτοικους και ερωμνες. Η λλη, ονματι Joe (Sally Faulkner) εναι αυτ που θα λεγε κανες σκληρολεσβα που οτε να ακοει την ιδα τι η Jessica μπορε να φγει και να αρχσει τις επαφς με το λλο φλο.

Preyτσι η μεν Joe αντιμετωπζει τον εισβολα με σκεπτικισμ, εν η μικρ Jessica πφτει με τα μοτρα στον ξνο, παρλο που η συμπεριφορ του εναι τουλχιστον παρξενη. Που να ξεραν οι δο τι ορισμνες απ τις συνθειες του φλου μας περιλαμβνουν το γεμα με τα κατοικδια της περιοχς και την επικοινωνα με το μητρικ διαστημπλοιο που βρσκεται περιμνοντας εκε παραπρα.

Preyμως αυτς δεν εναι ιδιατερα διακριτικς στις επιλογς του και τσι ταν αποφασζει να φει τον αγαπημνο κατοικδιο παπαγλο των κοριτσιν, οι υποψες τι μπορε να μην εναι ο αθος ξνος που λει αρχζουν να εμφανζονται κυρως απ την πλευρ της Joe. Η Jessica απ την λλη παρλο που αντιλαμβνεται τι κτι τρχει με τον συγκεκριμνο κριο προτιμει να τον εμπιστευτε με κλειστ μτια, σε μια προσπθεια να ξεφγει απ την καταπιεστικ και γενικ διαταραγμνη ερωμνη της που την κρατει φυλακισμνη στο διο της το σπτι.

PreyΝα κρνει κανες μια ταινα σαν το PREY με τα γνωστ κριτρια sci-fi/ horror της εποχς εναι μλλον δικο καθς ο Norman J. Warren μοιζει να χει αρκετς περισστερες φιλοδοξες απ το να κνει λλη μια ταινα με εξωγινα τρατα. Παρξενη προσπθεια απ ποια πλευρ και να το δει κανες, το PREY τελικ εναι περισστερο μια ταινα σχσεων παρ θρλερ με εξωγινα τρατα. Ο Warren μοιζει να ενδιαφρεται περισστερο στο πς ο ξνος επηρεζει την δη σε αρκετ νταση ζω του ζευγαριο γυναικν, χωρς μως να παραμελε και τα Exploitation τμματα.

Preyτσι χουμε πολ sex και sleaze για τα Βρετανικ δεδομνα, με μια ιδιατερα τολμηρ σκην λεσβιακο ρωτα και ενς αισθησιακο χορο μεταξ των δο πρωταγωνιστριν που ανεβζουν τα αματα ακμα περισστερο. χουμε επσης σκηνς παρξενης σεξουαλικτητας, ιδως κατ τη διρκεια του πρτι μεταξ των τριν που οι δο ερωμνες ντνουν τον ξνο με βραδιν γυναικεα ροχα για να τον κνουν λγο πιο ταιριαστ με τον κσμο τους.

PreyΤο ερωτικ κομμτι αποτελε το κριο ενδιαφρον απ να σημεο και μετ, καθς το προχειροφτιαγμνο σενριο δεν μεριμνει για κποια ιδιατερη κπληξη στην εξλιξη της ιστορας απ την σκοπι του horror/ sci fi. Απ τη σκοπι των διαλγων τα πργματα εναι τελεως διαφορετικ, μιας και κατ τη διρκεια ολκληρης της προβολς αποτελον να απ τα κρια ατο της ταινας, με τους περισστερους να εναι ξυπνοι και εμπνευσμνοι, αλλ να υπρχουν και εξαιρσεις.

PreyΠολλς φορς χουμε σκηνς τσο κακς που εναι καλς που περιλαμβνουν μπλικο υπερβολικ παξιμο απ τις δο πρωταγωνστριες και ιδως την Sally Faulkner, ανεπιτδευτα αστεους διαλγους που εναι αναπφευκτοι μιας και οι περισστεροι αυτοσχεδιζονταν κατ τη διρκεια του γυρσματος, εν σ αυτς συμπεριλαμβνω και το απτομο και πρα απ κθε λογικ εξγηση φινλε. Σ αυτ το φινλε πντως περιχεται κυριολεκτικ τι χει να επιδεξει η ταινα απ στοιχεα τρμου και sci-fi θρλερ καθς λο το υπλοιπο εναι να παρξενο ψυχογρφημα στους χαρακτρες των τριν πρωταγωνιστν και στις μεταξ τους σχσεις δοσμνο πντως με ταυττητα και ραμα απ τον Warren.

PreyΓενικ, τα στοιχεα που θα περμενε κανες απ τον Norman J. Warren εναι κι εδ λα παρντα και γενικ δνουν σε να ικανοποιητικ σνολο, που μως θα μποροσε να εχε γνει πολ καλτερο αν ο cult Βρετανς δημιουργς βρισκε την χρυσ τομ μεταξ στοιχεων horror/ sci fi και του κοινωνικο τμματος της ιστορας. Σε κθε περπτωση πντως πρκειται για μια ταινα ξια αναφορς που σηκνει αρκετ συζτηση και που θα ταν δικο να τοποθετηθε στην ατελεωτη λστα b-movies επιστημονικς φαντασας με το θμα της εξωγινης εισβολς, γιατ απλοστατα το φσμα της εναι πολ μεγαλτερο, παρλο που δεν επιτυγχνει πως σως θα θελε ο σκηνοθτης σε λη της την διρκεια.

DVD Notes:

Δεν υπρχει κυκλοφορα στη χρα μας.

DVD :

R1 Αμερικ (Image Entertainment)
R2 Μ. Βρετανα (Anchor Bay)

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς με την R2 να εναι η κορυφαα γεμτη extras και με αρκετς επιλογς χου και κυκλοφορε μνο σαν μρος του boxed set The Norman J. Warren Collection μαζ με τα INSEMINOID, TERROR, SATANS SLAVE και να ξεχωριστ DVD με extras.


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
;

Users rating
starstarstarstar
(2 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa