b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE NIGHTS OF TERRORTHE NIGHTS OF TERROR (1980)
ZOMBIE 2ZOMBIE 2 (1979)
THE AWAKENINGTHE AWAKENING (1980)
MANHATTAN BABYMANHATTAN BABY (1982)
THE BEYONDTHE BEYOND (1981)
SHOCK WAVESSHOCK WAVES (1977)
VENGEANCE OF THE MUMMYVENGEANCE OF THE MUMMY (1973)
OASIS OF THE ZOMBIESOASIS OF THE ZOMBIES (1981)
SCALPSSCALPS (1983)
WAXWORKWAXWORK (1988)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
DAWN OF THE MUMMY (1981) (, , )
:
Age Line
15
  DAWN OF THE MUMMY  
:
: , , Gore,
Frank Agrama
Brenda King, Barry Sattels, George Peck, John Salvo, Ibrahim Khan, Joan Levy, Ellen Faison, Dianne Beatty
Frank Agrama, Ronald Dobrin, Daria Price
Frank Agrama, Lew Horwitz, Ahmed Ramzy, Ahmed Agrama
Shuki Levy
Sergio Rubini
Jonathon Braun
Maurizio Trani
2
:

Μια αρχαα κατρα προκαλε την ανσταση μιας αιγυπτιακς μομιας και της συνοδεας της ταν το μρος ταφς τους βεβηλθηκε απ τυμβωρχους.

:

Dawn of the MummyΤο DAWN OF THE MUMMY παρλο που εναι μια ταινα με μομιες, ταν μια απ τις ταινες που προκυψαν το διστημα 1979 1985 λγω της τρλας που εχε δημιουργσει η κυκλοφορα του DAWN OF THE DEAD και της μανας που δημιουργθηκε κυρως στην Ιταλα με τις δεκδες ιδιατερα αιματηρς ταινες με ζμπι που το ακολοθησαν. Κι αυτ διτι εν θεματικ η συγκεκριμνη Αμερικαν- Αιγυπτιακ- Ιταλικ συμπαραγωγ χει περισστερα κοιν με ταινες πως το THE AWAKENING και MANHATTAN BABY, στην πρξη ο σκηνοθτης Frank Agrama και η ομδα παραγωγς πφτουν με τα μοτρα σε πρακτικς που συναντσαμε και αγαπσαμε στα ZOMBIE 2, THE NIGHTS OF TERROR κλπ.

Dawn of the MummyΑυτς, φυσιολογικ, περιλαμβνουν- εκτς απ το λεπτομερειακ gore και σκηνς κανιβαλισμο με τα ειδικ εφ του μγα Maurizio Trani- αρκετς αμηχανες, ακινησα, ανπαρκτη πλοκ και πλνα ταινας ποιτητας τσο κακ που εναι καλ޻. Ιδως στο πρτο μρος της ταινας, τα πργματα εναι απελπιστικ αργ, με τα αναγκαα αλλ τυποποιημνα πλνα της ταφς ενς τρομερο Αιγυπτου θεο το νομα του οποου σχεδν δεν προφρεται μαζ με 5-6 απ τους πιστος του. Η συμφωνα λει τι ο τφος του δεν πρπει να πειραχτε απ ανθρπινο χρι, αλλις η μομια με την ακολουθα της θα ξυπνσει απ τον τφο και θα ζητσει εκδκηση απ εκενους που τραξαν τον πνο της.

Dawn of the MummyΑυτ γνεται χωρς μεγλη καθυστρηση στην σγχρονη Αγυπτο ταν τοπικο τυμβωρχοι βρσκουν το μρος ταφς της μομιας και αμσως γυαλζει το μτι τους για την πιθαντητα παρξης θησαυρο. τσι, ανογουν τον τμβο και εκτς απ την μομια του αρχαου Αιγυπτου θεο ανακαλπτουν και αρκετ ολχρυσα αντικεμενα, αλλ για κακ τους τχη εκενη τη στιγμ καταφθνει η αναγκαα ομδα μοντλων και φωτογρφων που αναζητον τον ιδανικ χρο για φωτογρφηση μδας. Αυτς εναι χωρς συζτηση ο τμβος και τσι λοι μαζ στνουν μηχανματα κλπ εκε που η μομια ετοιμζεται να ξυπνσει, κτι που τελικ γνεται με ιδιατερα αιματηρ αποτελσματα για τους παρευρισκμενους καθς η μνι- στρατι απ ζομπιοποιημνες μομιες δεν αφνει τποτα ρθιο στο πρασμα της.

Dawn of the MummyΤυπικ, με λγα λγια, πλοκ ταινας με ζμπι της εποχς που στχο χει την επδειξη κποιων ανατριχιαστικν ειδικν εφ gore και λγα πργματα παραπνω απ αυτ. Το DAWN OF THE MUMMY χει συσσωρευμνα στοιχεα πως την δψα για αμα και το Νo Bullshit στυλ των Ιταλικν παραγωγν της εποχς, μαζ με τον ερασιτεχνισμ και το μερκι των ανεξρτητων Αμερικνικων σπλατεριν, στοιχεα που το κνουν να χτυπει κατευθεαν στις καρδις των απανταχο σπλατερδων. Προσθστε και την 80s Αιγυπτιοποιημνη μουσικ και εμαστε κομπλ!

Dawn of the MummyΚι εν η ταινα απχει τη φωτς απ το να χαρακτηριστε μια καλ γενικ ταινα, εναι τα επιμρους εκενα στοιχεα που κνουν το θαμα υποφερτ και προκαλον τους πιστος φλους του εδους να κνουν τα στραβ μτια στις κακοτοπις. Και δυστυχς, ττοιες υπρχουν πολλς και φανονται απ τα πρτα κιλας λεπτ της προβολς. Οι ερμηνεες εναι γενικ κωμικς, αγωνα και σασπνς εναι ανπαρκτο στη συντριπτικ πλειοψηφα του χρνου προβολς, πως εναι και η παρξη μιας ενδιαφρουσας υπθεσης που εξελσσεται. Εδ μιλμε για προσγγιση back to basics απ τον Agrama και την παρα του που απλς θλουν να διεκπεραισουν και να παραδσουν τα αιματηρ αγαθ στο κοιν για το οποο γυρστηκε η ταινα.

Dawn of the MummyΑυτ γνεται με πολ ικανοποιητικ τρπο στο τελευταο μισωρο, αλλ μχρι ττε το θματα κυμανεται απ το απλ υποφερτ μχρι το εντελς μοντονο, βαρετ και ανοσιο και αναλνεται σε σκοπους διαλγους μεταξ των κατ καννα αδιφορων πρωταγωνιστν, φτηνς τρομρες και κποιες κωμικοτραγικς σκηνς ανεπιτδευτου χιομορ πως εναι λοι ανεξαιρτως οι μονλογοι της ντπιας υπερλικης σχετικ με την κατρα που βαρανει τον τμβο και το περιεχμενο του.

Dawn of the MummyΠντως ταν η στρατι με τις μομιες- ζμπι κνει επιτλους την εμφνιση της, τα πργματα αποκτον μια λλη τροπ και αν και δεν ξεφεγουν απ τα τυπικ προσφρουν αρκετς αιματηρς συγκινσεις, σο και τουλχιστον μα σκην ανθολογας ταν και ο χαρομενος γαμπρς πηγανει να συναντσει τη νφη του και τη βρσκει να χει γνει το πρτο πιτο για τις κανιβαλιστικς μομιες. Η συγκεκριμνη σκην, που κατ την ταπειν μου γνμη αρκε για να προσθσει την ταινα σε περοπτη θση στις καρδις των σπλατερδων, εναι νας φανερς φρος τιμς την αντστοιχη του ZOMBIE 2 με την λγα Καρλτου, πως γενικ εναι και ολκληρη η ταινα απ τα μσα της προβολς και μετ.

Dawn of the MummyΝα πω την αλθεια, εχα πολλ χρνια να δω την συγκεκριμνη ταινα και τσι τα συναισθματα μου εναι ανμικτα. Τελευταα φορ πρπει να ταν πριν απ περπου 10 χρνια ταν και εδα τη σκονισμνη Ελληνικ κδοση σε σκοτειν και κακοτυπωμνο VHS, την οποα εχα λατρψει και σως θεοποισει λα τα προηγομενα χρνια. Οι πρσφατες εκδσεις σε DVD ναι μεν αποκαθιστον τα προβλματα εικνας και λα τα τεχνικ μειονεκτματα του VHS, αλλ απ την λλη ξεγυμννουν και τα πολλ προβλματα της παραγωγς. Αποτλεσμα ταν, τουλχιστον στη δικ μου περπτωση, να εντοπσω περισστερα προβλματα που στο παρελθν μου εχαν διαφγει και τσι κπως να αλλξει η γνμη που εχα για τη συγκεκριμνη ταινα.

Dawn of the MummyΣγουρα δεν πρκειται για κποια αναγκαα ιστορικ προσθκη στον ατελεωτο κατλογο σπλατεριν της εποχς, αλλ σε κθε περπτωση πρκειται με διαφορ για την πιο αιματηρ ταινα με μομιες που κυκλοφρησε ποτ, εν τους ξτρα πντους δνει η γλυκι ασθηση νοσταλγας που συνοδεει τη συντριπτικ πλειοψηφα των ταινιν εκενης της μαγικς εποχς για το σινεμ τρμου.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

R1 Αμερικ (Madacy)
R2 Μ. Βρετανα (Starz)
R2 Γερμανα (Laser Paradise)

Και οι τρεις εκδσεις εναι χωρς περικοπς, με την R2 να εναι η κορυφαα με αναμορφικ widescreen μεταφορ και ηχητικ σχολιασμ του σκηνοθτη. Η R1 εναι 4/3 fullscreen πως και η Γερμανικ.5

Kroneberg (: 1) 06/03/2013 23:15

, . . gore, .

fulci7 (: 4) 23/08/2012 15:13

exo idiaiteri adynamia s'auti tin tainia to deutero miso tis einai fovero! makelema sto gamo! i skini me ti nyfi einai fantastiki!!!
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
4
;

Users rating
starstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(2 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa