b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
THE PEOPLE THAT TIME FORGOTTHE PEOPLE THAT TIME FORGOT (1977)
THE LAND THAT TIME FORGOTTHE LAND THAT TIME FORGOT (1975)
AT THE EARTH’S COREAT THE EARTH’S CORE (1976)
THE NEPTUNE FACTORTHE NEPTUNE FACTOR (1973)
THE LOST CONTINENTTHE LOST CONTINENT (1968)
MYSTERY ON MONSTER ISLANDMYSTERY ON MONSTER ISLAND (1981)
PLANET OF DINOSAURSPLANET OF DINOSAURS (1977)
WAR GODS OF THE DEEPWAR GODS OF THE DEEP (1965)
RAIDERS OF ATLANTISRAIDERS OF ATLANTIS (1983)
KING SOLOMON'S MINESKING SOLOMON'S MINES (1985)
YOR: THE HUNTER FROM THE FUTUREYOR: THE HUNTER FROM THE FUTURE (1983)
DEEPSTAR SIXDEEPSTAR SIX (1989)
ARK OF THE SUN GODARK OF THE SUN GOD (1983)
THE HUNTERS OF THE GOLDEN COBRATHE HUNTERS OF THE GOLDEN COBRA (1982)
CONQUESTCONQUEST (1983)
UNKNOWN WORLDUNKNOWN WORLD (1951)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
WARLORDS OF ATLANTIS (1978) (Μ. Βρετανία, ΗΠΑ)
A.K.A.: Warlords of the Deep
Age Line
Επιθυμητή η γονική συναίνεση
  WARLORDS OF ATLANTIS  
Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια, Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας
Θέμα: Φανταστικοί Κόσμοι, Τέρατα, Διαστρεβλωμένη Επιστήμη, Θησαυρός, Εξωγήινοι, Καταδίωξη, Παγκόσμια Κυριαρχία
ΣκηνοθεσίαKevin Connor
ΗθοποιοίDoug McClure, Peter Gilmore, Shane Rimmer, Lea Brodie, Michael Gothard, Hal Galili, John Ratzenberger
ΣενάριοBrian Hayles
ΠαραγωγήJohn Dark, Jim Brown
ΜουσικήMichael Vickers
ΦωτογραφίαAlan Hume
ΜοντάζBill Blunden
Ειδικά εφέGeorge Gibbs, Roger Dicken
Υπάρχουν 1 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Μια αποστολή με ηγέτη έναν καθηγητή και το γιο του ψάχνει τη χαμένη Ατλαντίδα. Όταν όμως βρίσκουν στοιχεία της ύπαρξής της δέχονται επίθεση από γιγάντια προϊστορικά τέρατα που τους παρασύρουν σε μια δίνη που τους μεταφέρει στην βυθισμένη πολιτεία. Προς μεγάλη τους έκπληξη ανακαλύπτουν ότι οι κάτοικοι της Ατλαντίδος είναι στην πραγματικότητα εξωγήινοι που δεν έχουν το καλό του ανθρώπινου γένους στο μυαλό τους.

Σχόλια:

Warlords of AtlantisΜπορώ ήδη να φανταστώ τη συγκίνηση ορισμένων τριαντάρηδων όταν θα δουν τα πρώτα καρέ της συγκεκριμένης ταινίας από την χρυσή εποχή του Βρετανικού σινεμά φαντασίας. Προσωπικά είχα να δω την ταινία τουλάχιστον 15 με 20 χρόνια, αλλά με το που φάνηκε το μεταλλικό υποβρύχιο σκαφάκι στο κατάστρωμα του πλοίου, όλα ήρθαν στο μυαλό μου χωρίς να το προσπαθήσω καν!

Warlords of AtlantisΚαι τι να υποθέσει κανείς όταν ακόμα και 20 χρόνια μετά από την τελευταία φορά που είδε το WARLORDS OF ATLANTIS οι διάλογοι, σκηνές, ακόμα και εκφράσεις των πρωταγωνιστών είναι απίστευτα γνώριμες, πολύ περισσότερο από ένα απλό συναίσθημα dιjΰ vu που συνήθως προκύπτει από την προβολή πολλών παρόμοια θεματικά ταινιών;

Warlords of AtlantisΣίγουρα κάτι λέει αυτό, ιδίως όταν τα συναισθήματα ικανοποίησης που ακολουθούν την προβολή παραμένουν τα ίδια για ένα 12χρονο παιδί και για έναν 35χρονο άνδρα. Εμένα προσωπικά με έπεισαν ότι το WARLORDS OF ATLANTIS είναι αυτό που λέω «κλασσική και αξεπέραστη ταινία φαντασίας», που το πέρασμα του χρόνου δεν έχει αλλοιώσει σχεδόν καθόλου.

Warlords of AtlantisΗ μεγάλη περιπέτεια αρχίζει στο πλοίο όπου ο καθηγητής Aitken έχει μαζέψει ένα ικανότατο επιτελείο για την αναζήτηση της μυθικής Ατλαντίδας. Μαζί του ο καλλιεργημένος γιος του και ο άνθρωπος της περιπέτειας Greg Collinson, που μάλιστα έχει κατασκευάσει ένα θαλαμίσκο- υποβρύχιο που θα χρησιμοποιήσουν για να εξερευνήσουν τα άπατα βάθη του ωκεανού.

Warlords of AtlantisΣτο πρώτο υποβρύχιο ταξίδι του θαλαμίσκου ανακαλύπτουν ένα γιγάντιο άγαλμα από την Ατλαντίδα, κάτι που τους δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο. Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο άγαλμα είναι από ατόφιο χρυσάφι, κάτι που κάνει τα μάτια των μελών του πληρώματος να γυαλίσουν και να αποφασίσουν να προδώσουν τον επιστημονικό χαρακτήρα της αποστολής με στόχο το κέρδος. Έτσι, αφού πρώτα γλίτωσαν την επίθεση ενός προϊστορικού τέρατος και στη συνέχεια ένα γιγάντιο χταπόδι τους παρέσυρε στο βυθό, ολοκληρώνοντας το έργο προδοσίας των μελών του πληρώματος.

Warlords of AtlantisΈλα όμως που οι τελευταίοι λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, και μαζί με τους καλούς βρέθηκαν μέσω μιας κοσμικής θαλάσσιας δίνης στην βυθισμένη Ατλαντίδα. Πώς θα καταφέρουν να γυρίσουν πίσω, και πώς θα αντιμετωπίσουν εκτός από τα πολυάριθμα τέρατα που ζουν εκεί και τους ιθαγενείς εξωγήινους που έχουν στο μυαλό τους την παγκόσμια κυριαρχία;

Warlords of AtlantisΤο WARLORDS OF ATLANTIS ανήκει σε αυτή την ομάδα ταινιών από τον σκηνοθέτη Kevin Connor που περιλαμβάνει τα AT THE EARTH’S CORE, THE LAND THAT TIME FORGOT, THE PEOPLE THAT TIME FORGOT και άλλες εξίσου εντυπωσιακές και απόλυτα διασκεδαστικές ταινίες με τον αείμνηστο Doug McClure στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Υπάρχει μια ικανή και αναγκαία συνθήκη για να απολαύσει ένας σύγχρονος νέος αυτό το είδος. Πρέπει να αδειάσει το μυαλό από άσκοπους προβληματισμούς και να αφήσει την ακαταμάχητη γοητεία των δρώμενων να τον παρασύρουν στο μαγικό αυτό ταξίδι στην Ατλαντίδα.
Warlords of Atlantis
Με αυτό τακτοποιημένο, το WARLORDS OF ATLANTIS είναι σχεδόν «κολλητικό», μην αφήνοντας το θεατή να πάρει ανάσα, και κρατώντας τον κολλημένο μπροστά στην οθόνη, όπως ακριβώς έκανε σε εμένα χθες βράδυ με την ίδια ευκολία που είχε κάνει το 1985 περίπου, όταν και το πρωτοείδα.

Warlords of AtlantisΦανταστικά υποβρύχια πλάνα, κάθε λογής θαλάσσια και μη τέρατα, πολύχρωμοι και ξεχωριστοί χαρακτήρες- κάτοικοι της μυθικής Ατλαντίδας, μάχες, καταδιώξεις, το WARLORDS OF ATLANTIS τα έχει σχεδόν όλα. Τα ειδικά εφέ είναι top για την εποχή, και αν και σήμερα ορισμένα μοιάζουν λίγο cheesy, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και τελικά η επίδρασή τους εξαρτάται από το ποιος βλέπει την ταινία. Αν πρόκειται για τον τυπικό Έλληνα ψευτοσινεφίλ που αντί να δει πώς θα απολαύσει καλύτερα την ταινία ψάχνει για να βρει ατέλειες εκεί που δεν πρέπει, τότε μάλλον θα απογοητευτεί. Αν όμως πρόκειται για ειλικρινείς φίλους του σινεμά του φανταστικού, δεν μπορώ να σκεφτώ πώς μπορεί κάτι να πάει στραβά με το WARLORDS OF ATLANTIS.

Warlords of AtlantisΠραγματικά μου έχουν λείψει πολύ αυτού του είδους οι ταινίες, και απ’ ότι αποδεικνύεται και στην πράξη, μάλλον έχουν λείψει από την κινηματογραφική βιομηχανία γενικότερα. Αυτό εύκολα το καταλαβαίνει κανείς αν δει αντίστοιχες μοντέρνες παραγωγές, όπως το πολυδιαφημισμένο CGI party KING KONG του Peter Jackson.

Warlords of AtlantisΗ αλήθεια είναι πάντως ότι όσο καλά CGI και να υπάρχουν σήμερα, πολύ δύσκολα οι σημερινές παραγωγές μπορούν να πλησιάσουν τα επίπεδα γοητείας και ψυχαγωγίας αυτών των αλησμόνητων και κλασσικών ταινιών του Kevin Connor με τον Doug McClure και τους υπόλοιπους.

WARLORDS OF ATLANTIS – KING KONG = Σημειώσατε «1»!

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν εκδόσεις στην Ελλάδα

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R2 Μ. Βρετανία (Cinema Club)

Η μοναδική αυτή έκδοση είναι χωρίς περικοπές και με αναμορφική widescreen μεταφορά.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

Squirmy (Βαθμολογία: 5) στίς 18/01/2014 00:37

Σκηνές όπως να βλέπεις να βγαίνουν κανόνια σαν εκείνα των Σπετσών!!!
με σκοπό να αποκρούσουν τα τέρατα πριν καταφέρουν να σπάσουν το τείχος της Βάαρ (φοβερή υπερ-τεχνολογία αυτοί οι 'Ατλαντες ρε παιδι μου..LOL), και εκείνα με τόσο όγκο να σκαρφαλώνουν λες και είναι η Catwoman.


Κλεφτοπόλεμος με τουφέκια από το Μουσείο Ιστορίας του Μπλεκ και του Τζον Γουειν (επίσης μερικά ακόμα υπερ-όπλα των Πολέμαρχων της Ατλαντίδας) ανάμεσα στους αιχμαλώτους ανθρώπους και τους φρουρούς στρατιώτες. Ατελείωτο γέλιο.


Οι θάλαμοι της 5ης Πόλης, αυτή των Υψηλών (5ης διάστασης όντα). Εκεί που κατοικούν οι "Θεοί" Βασιλείς της Ατλαντίδας στην ιστορία.


Τα δωμάτια του διαλογισμού και της χαλάρωσης (πραγματικά σαγηνεύουν και όχι στα μάτια μόνο ενός μικρού θεατή).


Τα κοστούμια, ο φωτισμός, τα σκηνικά, οι διαλόγοι, το ξύλο, οι εκρήξεις...Γενικά το WARLORDS OF ATLANTIS είναι ένα άκρως μαγευτικό, ψυχαγωγικό έργο, με φοβερή φαντασία για μικρά, αλλα και για μεγάλα παιδιά.

Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstarstarstar

Gore
0
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstarstarstar
(2 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa