b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
THE DEVIL RIDES OUTTHE DEVIL RIDES OUT (1968)
PRINCE OF DARKNESSPRINCE OF DARKNESS (1987)
THE SECTTHE SECT (1991)
THE SATANIC RITES OF DRACULATHE SATANIC RITES OF DRACULA (1973)
THE SENTINELTHE SENTINEL (1977)
THE CHURCHTHE CHURCH (1989)
THE DEVIL'S RAINTHE DEVIL'S RAIN (1975)
SATAN’S BLOODSATAN’S BLOOD (1978)
PRIME EVILPRIME EVIL (1988)
RACE WITH THE DEVILRACE WITH THE DEVIL (1975)
THE AWAKENINGTHE AWAKENING (1980)
THE BROTHERHOOD OF SATANTHE BROTHERHOOD OF SATAN (1971)
SATAN’S CHILDRENSATAN’S CHILDREN (1975)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
TO THE DEVIL A DAUGHTER (1976) (Μ. Βρετανία)
A.K.A.: Child of Satan
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  TO THE DEVIL A DAUGHTER  
Είδος: Τρόμου
Θέμα: Hammer Horror, Σατανισμός, Αιρέσεις, Δαιμονισμός, Μεταφορά Βιβλίου
ΣκηνοθεσίαPeter Sykes
ΗθοποιοίRichard Widmark, Christopher Lee, Nastassja Kinski, Denholm Elliott, Honor Blackman, Michael Goodliffe, Eva Maria Meineke, Anthony Valentine
ΣενάριοChristopher Wicking, John Peacock, Gerald Vaughan-Hughes
ΠαραγωγήRoy Skeggs
ΜουσικήPaul Glass
ΦωτογραφίαDavid Watkin
ΜοντάζJohn Trumper
Υπάρχουν 1 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Ένας συγγραφέας προσπαθεί να προστατεύσει μια νεαρή καλόγρια που είναι στόχος μιας ομάδας σατανιστών και του έκπτωτου ιερέα ηγέτη τους που προσπαθούν να την χρησιμοποιήσουν σαν όχημα για τον ερχομό του Σατανά στη Γη.

Σχόλια:

To the Devil a DaughterΤο TO THE DEVIL A DAUGHTER είναι μια από τις τελευταίες παραγωγές της θρυλικής Hammer Films. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Dennis Wheatley και είναι μια από τις πολύ καλές προσπάθειες της Βρετανικής εταιρίας που ασχολείται με Αιρέσεις και Σατανισμό, παρόλο που το κοινό την αντιμετώπισε σκεπτικά λόγω του απότομου φινάλε, της έλλειψης των τυπικών συστατικών που συναντάμε σε ταινίες της Hammer Films, ενώ ο συγγραφέας Dennis Wheatley την αποκήρυξε λόγω του ότι δεν παρέμεινε πιστή στο βιβλίο του σε αντίθεση με το προγενέστερο THE DEVIL RIDES OUT. Όπως και να έχει όμως, πρόκειται για μια άκρως ατμοσφαιρική ταινία με μεγάλο σεναριακό ενδιαφέρον και καλές ερμηνείες από το σύνολο των γνωστών πρωταγωνιστών.

To the Devil a DaughterΠρόκειται για την ιστορία της μικρής Catherine (Nastassja Kinski), μέλος από βρεφική ηλικία μιας σατανικής Αίρεσης με ηγέτη τον πάτερ Michael Rayner (Christopher Lee) που λατρεύει τον δαίμονα Astaroth και σχεδιάζει να τον εγκαθιδρύσει στη Γη μέσω της ανυποψίαστης Catherine. Η τελευταία, γνωρίζοντας πλύση εγκεφάλου σε όλη της την ζωή, θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος δαίμονας είναι γενικά καλός όπως και όλη η διαστρεβλωμένη κατήχηση που δέχθηκε στη ζωή της από τα μέλη της αίρεσης. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι ο πάτερ Rayner ετοιμάζεται να την βαπτίσει με το αίμα του Astaroth μεταφέροντας το πνεύμα του στο σώμα της.

To the Devil a DaughterΣτην ιστορία μπλέκει ο τσακισμένος πατέρας της Catherine, που γεμάτος τύψεις γι αυτό που πρόκειται να γίνει ειδοποιεί τον συγγραφέα του απόκρυφου John Verney (Richard Widmark) για να σώσει την κόρη του και παράλληλα τον κόσμο από τον ερχομό του δαίμονα. Όμως ο δαίμονας είχε ήδη γεννηθεί σε μια απόλυτα σόκιν σκηνή και πλέον το ενδιαφέρον του πάτερ Rayner επικεντρώνεται στο να βρει την Catherine και να ολοκληρωθεί η ανίερη τελετή.

To the Devil a DaughterΓενικά το βιβλίο του Dennis Wheatley θεωρείται από πολλούς ως μη κινηματογραφήσιμο, αλλά ο ταλαντούχος Peter Sykes (DEMONS OF THE MIND) τα καταφέρνει μια χαρά, παρόλο που αναγκάζεται να στηριχθεί σε σταδιακές αποκαλύψεις που βλάπτουν ολίγον τι τον ρυθμό της ταινίας. Όμως η πανταχού παρούσα ατμόσφαιρα απειλής κάνει τα αργά σημεία να μην ενοχλούν.

To the Devil a DaughterΠαράλληλα, οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών και ιδίως του μεγάλου Christopher Lee και του Richard Widmark είναι- ως συνήθως- πρώτης διαλογής και ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Πάντως η ιστορία θέλει τον Richard Widmark να μην είναι καθόλου ικανοποιημένος από το πώς κύλησε η ταινία και να απειλεί με αποχώρηση από τα γυρίσματα, κάτι που ευτυχώς δεν έκανε.

To the Devil a DaughterΠάντως κανείς πρέπει να αναγνωρίσει και τα αρκετά αρνητικά της ταινίας, που πάσχει από έλλειψη κατεύθυνσης επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην αναζήτηση της μικρής Catherine από τον σατανικό πάτερ, φέρνοντας τη σημαντικότητα της ανακάλυψης της σε δεύτερη μοίρα.

To the Devil a DaughterΑποτέλεσμα είναι η απειλή του δαίμονα Astaroth να μην γίνεται εύκολα αντιληπτή από το κοινό και έτσι να μειώνεται η δύναμη της. Τόσο στο THE DEVIL RIDES OUT όσο και στο PRINCE OF DARKNESS του John Carpenter που πάνω- κάτω ασχολούνται με το ίδιο θέμα είχαμε ακριβώς την αντίθετη προσέγγιση, κάτι που έκανε και τις δυο αυτές ταινίες πιο επιτυχημένες στο να δημιουργήσουν την απαραίτητη ατμόσφαιρα πανικού και αποκάλυψης που θα συνόδευε τον ερχομό του Σατανά στη Γη.

To the Devil a DaughterΑπό εκεί και πέρα υπάρχει αρκετή βία, gore και γυμνό για τα στάνταρντς της Hammer, αλλά προσωπικά δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό. Αντιθέτως! Δεν μπορώ να πω όμως και το ίδιο για κάποια cheesy ειδικά εφέ και συγκεκριμένα την εμφάνιση του δαίμονα Astaroth σε… βρεφική ηλικία, αλλά όλα αυτά κατά τη γνώμη μου είναι πταίσματα και δεν υπάρχει λόγος να σταθεί κανείς ιδιαίτερα πάνω τους.

To the Devil a DaughterΚακά τα ψέματα, όμως, το κύριο προσόν του TO THE DEVIL A DAUGHTER είναι η φανταστική ερμηνεία της κουκλίτσας Nastassja Kinski, που προκάλεσε μιας και την εποχή των γυρισμάτων δεν ήταν καλά- καλά 17 χρονών κι όμως παρουσίασε τα πλούσια κάλλη της στην ολότητά τους, κάτι που ξένισε τους υπερβολικά συντηρητικούς Βρετανούς την εποχή. Το φινάλε έχει την ομορφιά του, αν και υπερβολικά απότομο μιας και άλλαξε αρκετά απ’ αυτό που περιέγραφε το σενάριο, ενώ υπάρχουν και κάποιες εξαιρετικά επιβλητικές σκηνές, όπως η γέννηση του δαίμονα και ο δαιμονισμός της Nastassja Kinski προς το φινάλε, που δύσκολα δεν θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς φίλους του σινεμά τρόμου.

To the Devil a DaughterΈχοντας κανείς υπόψη την κακή φήμη που απέκτησε το TO THE DEVIL A DAUGHTER και ότι πρόκειται για την τελευταία ταινία τρόμου της Hammer Films, πρέπει να αναγνωρίσει την έμπνευση και τα καλά σημεία της στους συντελεστές. Σε κάθε περίπτωση την θεωρώ ως μια απόλυτα άξια προσθήκη στις συλλογές των fans της ιστορικής Βρετανικής εταιρίας που απλά η ιστορία δεν της φέρθηκε καλά και έκανε τους fans να μην της αποδώσουν τα εύσημα που αξίζει, κάτι που την αδικεί κατάφωρα.

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν γνωστές εκδόσεις στην Ελλάδα.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R1 Αμερική (Anchor Bay)
R2 Μ. Βρετανία (Warner Bros Home Entertainment)
R2 Αυστραλία (Universal / Dreamworks)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές με καλύτερη την R1 που έχει τα περισσότερα extras.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

Kroneberg (Βαθμολογία: 3) στίς 03/09/2012 10:26

Καλό κάστ αλλά ήθελε κάτι παραπάνω η ταινία....
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstar
(1 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa