b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


WHO CAN KILL A CHILD?WHO CAN KILL A CHILD? (1976)
FUNNY GAMESFUNNY GAMES (1997)
FIGHT FOR YOUR LIFEFIGHT FOR YOUR LIFE (1977)
HOUSE ON THE EDGE OF THE PARKHOUSE ON THE EDGE OF THE PARK (1980)
THE LAST HOUSE ON THE BEACHTHE LAST HOUSE ON THE BEACH (1978)
ALONE IN THE DARKALONE IN THE DARK (1982)
I DRINK YOUR BLOODI DRINK YOUR BLOOD (1970)
NOTHING BUT THE NIGHTNOTHING BUT THE NIGHT (1973)
THE CHILDTHE CHILD (1977)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
DEVIL TIMES FIVE (1974) ()
A.K.A.: People Toys, The Horrible House on the Hill
Age Line
15
  DEVIL TIMES FIVE  
: ,
: ,
Sean MacGregor, David Sheldon
Sorrell Booke, Gene Evans, Taylor Lacher, Joan McCall, Shelley Morrison, Carolyn Stellar, John Durren, Leif Garrett, Gail Smale, Dawn Lyn
John Durren, Dylan Jones, Sandra Lee Blowitz
Michael Blowitz, Dylan Jones, Jordan M. Wank, Albert Cole
William Loose
Paul Hipp, Michael Shea
Byron 'Buzz' Brandt
1
:

Μια ομδα 5 ανλικων παιδιν που ταν γκλειστα στο γειτονικ συλο εισβλουν σε ορειν εξοχικ την ρα που ανυποψαστα ζευγρια κνουν τις διακοπς τους.

:

devil times fiveΜια τρομερ ιδα απ τις πολλς που εμφανζονταν καθημεριν σε ταινες χαμηλο προπολογισμο την δεκαετας του 70 που εν μρη πγε χαμνη λγω της ατολμας του σκηνοθτη και της αδυναμας του σεναρου να κρατηθε στο ψος του. λα προδεζουν για να εκπληκτικ και ανατριχιαστικ θρλερ τρμου, αλλ αντ γι αυτ στο μεγαλτερο διστημα της η ταινα ξεπφτει σε αταριαστα μονοπτια κοινωνικο δρματος και ταινας χαρακτρων, αφνοντας τα αγωνιδη στοιχεα του θρλερ για το φινλε.

devil times fiveΞεκινμε με να αυτοκινητιστικ δυστχημα κατ το οποο αναποδογυρζει να κτρινο σχολικ λεωφορεο που μεταφρει 5 νεαρ παιδι. Ο οδηγς και συνοδς τους χνει τις αισθσεις του και η παρα των παιδιν φεγει απ το σημεο του δυστυχματος με προορισμ να απομακρυσμνο σπτι που ξεχωρζει απ μακρι. Με συγκαλυμμνο τρπο η αφγηση αφνει να εννοηθε τι κτι δεν πει καλ με την φαινομενικ χαρομενη παρα που αποτελεται απ να μικρομγαλο αγορκι με μεγαλστικο τρπο ομιλας, δο κοριτσκια, να γχρωμο αγορκι και μια νεαρ μεταμφιεσμνη σε καλγρια που εναι και η πιο ανατριχιαστικ της παρας εμφανισιακ. Φανεται πς η παρα βρισκταν στο κοντιν συλο φρενοβλαβν για ανλικους και σμφωνα με τα λεγμενα τους δεν σκοπεουν να ξαναγυρσουν εκε σντομα.

devil times fiveΜετ απ αρκετ ρα ο οδηγς- συνοδς συνρχεται απ τον τρκο για να συνειδητοποισει τι τα παιδι την καναν. Μλις καταλαβανει τι κατ πσα πιθαντητα πγαν προς το μεγλο σπτι που φανεται στον ορζοντα, πανικβλητος κατευθνεται προς τα εκε με στχο να εντοπσει και να περιορσει τα παιδι, τα οποα μως εναι περισστερο εφευρετικ απ τι περμενε και του στνουν θανατηφρα παγδα μσα στο γκαρζ του σπιτιο.

devil times fiveΜσα στο σπτι υπρχει να οικογενειακ γεγονς, αφο ο αρχηγς του σπιτικο, Papa Doc, χει καλσει τις κρες του μαζ με τους νδρες τους εν το υπηρετικ και βοηθητικ προσωπικ συμπληρνει τους παρευρισκμενους. Φυσιολογικ λοι ξαφνιζονται ταν ανακαλπτουν τα μικρ παιδι κρυμμνα στο υπγειο του σπιτιο, αλλ μετ απ λγο τα καλοδχονται και τα προσκαλον για γεμα παρλη την αντθετη ποψη του στρυφνο και μονμως τσαντλα Papa Doc. Τα παιδι αρχζουν να γνωρζονται με τους οικοδεσπτες τους και συνπτουν σχσεις μεταξ τους, μσα σε να περιβλλον γενικς καχυποψας μεταξ Papa Doc, της γυνακας του και των συζγων τους, κτι που επιτρπει στα διαταραγμνα και με φονικ νστικτα παιδι να επιδοθον στο φονικ ργο τους χωρς ιδιατερα εμπδια.

devil times fiveΟπωσδποτε μια πολ καλ σεναρικ ιδα με επιρρος απ ταινες πως το VILLAGE OF THE DAMNED και WHO CAN KILL A CHILD?, αλλ δυστυχς στην εκτλεση ο Sean MacGregor τα χαλει κπως προτιμντας να επικεντρσει περπου στα 3/4 της διρκειας το ενδιαφρον στους ενλικες και χι στους πραγματικος πρωταγωνιστς που εναι η ομδα των 5 παιδιν. Οι ιστορες καθημερινς οικογενειακς τρλας, φιλοδοξας και προδοσας ξετυλγονται σε πρτο πλνο με την δρση των παιδιν να περιορζεται στο ελχιστο και δισπαρτα στην πρτη ρα της προβολς, κτι που βλπτει αρκετ το ρυθμ και την δημιουργα ατμσφαιρας τρμου.

devil times fiveΑντθετα, μια μυστηριδης υπσταση χρησιμοποιεται για τα παιδι, η οποα κνει την παρα των φαινομενικ αθων δεκχρονων να μοιζει πιο τρομακτικ απ κθε μανιακ δολοφνο που εδαμε μχρι ττε, με αποκορφωμα τον βγαλμνο απ Ιαπωνικ ταινα τρμου χαρακτρα της καλγριας, στη θα της οποας λογικ θα θορυβηθε ακμα και ο πιο μπειρος σπλατερς.

devil times fiveΠντως οι ερμηνεες λων ανεξαιρτως των πρωταγωνιστν εναι πολ ρεαλιστικς και υψηλο επιπδου, εν η ιστορα του καθενς χει το αναγκαο ενδιαφρον για να κνει κποιον να συγχωρσει τις κακοτοπις και να συνεχσει να παρακολουθε απορροφημνος. Η πλοκ εκτυλσσεται με ενδιαφρον τρπο και η ανλυση χαρακτρων ξεφεγει αρκετ απ τα προσδοκμενα b-εππεδα που θα περμενε κανες απ μια σχεδν ξεχασμνη ταινιολα τρμου των 70s. μως λα μνουν ημιτελ καθς ναι μεν μαθανουμε την ιστορα του καθνα απ τους ενλικες, αλλ οι αντστοιχες των 5 παιδιν μνουν στο φλου, με μονχα κποιες νξεις να προσπαθον να καθοδηγσουν το κοιν προς τα εκε. Λογικ αυτ εχε σαν στχο την τατιση των θεατν με τους καλος της ιστορας, αλλ με ελεγχμενο βαθμ επιτυχας.

devil times fiveΠντως σε καμα περπτωση δεν θα μποροσε να ισχυριστε κανες τι το DEVIL TIMES FIVE εναι γενικ μια ευχριστη και ελαφρι θεματικ ταινα. Υπρχουν αρκετς γνσια ανατριχιαστικς σκηνς πρα απ ορισμνους φνους δοσμνους σε slow motion, αλλ τελικ το σενριο δεν γνεται ιδιατερα πιστευτ τσι στε να γνουν ακμα πιο σοκαριστικ τα δρμενα. χοντας μως πει αυτ, πρπει να παραδεχτ τι τουλχιστον δο απ τους φνους αν και δεν εναι ιδιατερα αιματηρο, πραγματικ παγνουν το αμα και σγουρα εναι απ τα στιγμιτυπα που θα εκτιμσουν οι fans του τρμου. Φανταστετε να μπανκι σε μπανιρα η οποα βρθει απ σαρκοφγα πιρνχας και καταβανετε τι εννο! Επσης υπρχει αρκετ σασπνς το οποο συγκεντρνεται προς το φινλε, εν μχρι ττε τα δρμενα κρατον σε υψηλ εππεδο το ενδιαφρον παρ τον ακαδημακ ρυθμ.

devil times fiveΓενικ ολκληρο το φινλε εναι το σημεο αναφορς στην ταινα, ντονο και γεμτο σασπνς, αλλ ταυτχρονα εναι κατμαυρο και απαισιδοξο και μοιζει αταριαστο με το υπλοιπο σχετικ ουδτερο φος μχρι εκενη τη στιγμ, πλην κποιων μεμονωμνων εξαιρσεων. Σε κθε περπτωση, μως, πρκειται για λλη μια προσθκη στον ατελεωτο κατλογο των αδκως παραμελημνων ταινιν τρμου των 70s που σμερα ανακαλπτουμε ξαν με τις εκδσεις τους σε ψηφιακ επεξεργασμνα DVD. Μπορε να μην φτνει σε ποιτητα τις δο προαναφερμενες ταινες με παιδι- δολοφνους, αλλ σγουρα εναι μια ξια προσθκη στον κατλογο αντστοιχων θεματικ ταινιν που δσκολα θα απογοητεσει τους φλους του παλιο καλο ατμοσφαιρικο θρλερ τρμου.

DVD Notes:

Δεν υπρχει κδοση στην Ελλδα.

DVD :

R0 Αμερικ (Code Red)
R0 Αμερικ (Mill Creek)

Και οι δο εκδσεις εναι χωρς περικοπς. Η κδοση της Code Red χει αναμορφικ μεταφορ και αρκετ extras εν εκενη της Mill Creek εναι budget κδοση με ποιτητα εικνας VHS. Ενδχεται να υπρχει και σε λλες budget εκδσεις παρμοιας ποιτητας.5

Kroneberg (: 3) 02/07/2008 17:53

, , . , ( ), . , , ...
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
;

Users rating
starstarstar
(3 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa