b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
A NIGHTMARE ON ELM STREETA NIGHTMARE ON ELM STREET (1984)
A NIGHTMARE ON ELM STREET PART 2: FREDDY’S REVENGEA NIGHTMARE ON ELM STREET PART 2: FREDDY’S REVENGE (1985)
A NIGHTMARE ON ELM STREET 3: DREAM WARRIORSA NIGHTMARE ON ELM STREET 3: DREAM WARRIORS (1987)
A NIGHTMARE ON ELM STREET 4: DREAM MASTERA NIGHTMARE ON ELM STREET 4: DREAM MASTER (1988)
FREDDY’S DEAD: THE FINAL NIGHTMAREFREDDY’S DEAD: THE FINAL NIGHTMARE (1991)
NEW NIGHTMARENEW NIGHTMARE (1994)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
A NIGHTMARE ON ELM STREET 5: THE DREAM CHILD (1989) (ΗΠΑ)
Ελληνικός τίτλος: Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο 5
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  A NIGHTMARE ON ELM STREET 5: THE DREAM CHILD  
Είδος: Τρόμου, Φαντασίας, Θρίλερ, Κωμωδία
Θέμα: Εφιάλτες, Μπαμπούλας, Φανταστικοί Κόσμοι, Παρωδία
ΣκηνοθεσίαStephen Hopkins
ΗθοποιοίRobert Englund, Lisa Wilcox, Erika Anderson, Valorie Armstrong, Michael Ashton, Beatrice Boepple, Matthew Borlenghi
ΣενάριοLeslie Bohem, Craig Spector, John Skipp
ΠαραγωγήJon Turtle, Robert Shaye, Rupert Harvey, Sara Risher
ΜουσικήJay Ferguson
ΦωτογραφίαPeter Levy
ΜοντάζBrent A. Schoenfeld, Chuck Weiss
Ειδικά εφέGregory Nicotero, Robert Kurtzman, Howard Berger, R. Christopher Biggs, Kathryn Fenton
Υπάρχουν 9 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:
Ο Fred Krueger επιστρέφει στα όνειρα της νεαρής Alice και ζητάει τον απόγονό του!
Σχόλια:
a nightmare on elm street 5: the dream childΠέμπτη περιπέτεια του Freddy Krueger και ήδη από τις προηγούμενες ταινίες φαίνεται ξεκάθαρα η απεγνωσμένη προσπάθεια των παραγωγών να ανακαλύψουν κάτι αμυδρά ενδιαφέρον που θα διαφοροποιήσει την κάθε ταινία από τις άλλες δίνοντας την προστιθέμενη αξία στους θεατές, και φυσικά τα προστιθέμενα δολάρια στους παραγωγούς. Μέχρι τώρα τα 3 Sequels του κλασσικού A NIGHTMARE ON ELM STREET δεν κατάφεραν κάτι τέτοιο και μοιραία το THE DREAM CHILD πέφτει στην ίδια κατηγορία, αν και αυτή τη φορά οι σεναριογράφοι προσπαθούν φιλότιμα να δώσουν το κάτι παραπάνω.

a nightmare on elm street 5: the dream childΠρωταγωνίστρια στην συγκεκριμένη ιστορία είναι η Alice από το DREAM MASTER, που έχει τελειοποιήσει την τεχνική της να μεταβαίνει σε όνειρα άλλων, κάτι που χρησιμοποίησε με επιτυχία εναντίον του Freddy στο φινάλε της προηγούμενης ταινίας. Όμως ο Krueger δεν νικιέται τόσο εύκολα και έτσι επιστρέφει στα όνειρα της πριν προλάβει κανείς να πει «κλισέ». Μετά από τις πρώτες προειδοποιητικές εμφανίσεις του, η Alice καταλαβαίνει ότι ο μπαμπούλας επέστρεψε και φαίνεται κάτι να ζητάει από εκείνη, κάτι που γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο όταν αρχίζουν οι φόνοι των φίλων της και μαθαίνει ότι είναι έγκυος στο παιδί του μέχρι τότε δεσμού της.

a nightmare on elm street 5: the dream childΕντωμεταξύ αρχίζουν και κάποιες σποραδικές ονειρικές εμφανίσεις της καλόγριας και απρόθυμης μητέρας του Fred Krueger όσο και ενός μικρού παιδιού ονόματι Jacob που δείχνουν στην Alice ότι ο Krueger μάλλον έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για αυτήν και το αγέννητο παιδί της. Όμως η Alice, όπως προαναφέραμε έχει ιδιαίτερη εμπειρία στην τεχνική του Dream Master και έτσι καταλαβαίνει ότι η λύση κρύβεται στην καλόγρια και μητέρα του Krueger.

a nightmare on elm street 5: the dream childΩραία όλα αυτά, αλλά αν εξαιρέσει κανείς τα συνήθη υψηλά στάνταρντς παραγωγής, τα ειδικά εφέ που στέκονται στο ύψος τους και ορισμένους πραγματικά εμπνευσμένους φόνους, το THE DREAM CHILD πάσχει εξίσου πολύ από εκείνα τα αρνητικά στοιχεία που συναντήσαμε σε όλα ανεξαιρέτως τα sequels του πρωτότυπου. Συγκεκριμένα την τετριμμένη και προβλέψιμη εξέλιξη της πλοκής, τα πολλά ανιαρά σημεία που έρχονται κυρίως όσο ο Krueger δεν βρίσκεται στο πλάνο, και βέβαια την ακόμα περισσότερη υποβάθμιση του χαρακτήρα του Krueger σε έναν σχεδόν κωμικό κακό γεμάτο ευρηματικές ατάκες αλλά γενικά ακίνδυνο και ελάχιστα τρομακτικό.

a nightmare on elm street 5: the dream childΠάντως, όπως άλλωστε στις περισσότερες από τις συνέχειες του πρωτότυπου, υπάρχουν κάποιες σκηνές gore που αποζημιώνουν τους πιστούς, όπως το θανατηφόρο γεύμα μιας από τις φίλες της Alice και τη σκηνή που μοτοσικλετιστής και μοτοσικλέτα γίνονται ένα, αλλά ακόμα και αυτές απουσιάζουν από όλες τις εκδόσεις σε DVD που για κάποιο ανεξήγητο λόγο περιέχουν μόνο τις νερωμένες R- Rated εκδόσεις των ταινιών. Έχουμε επίσης και άλλη μια σκηνή που θέτει υποψηφιότητα για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ολόκληρου του franchise, όταν ο Krueger παρασύρει ένα από τα υποψήφια θύματα του μέσα σε ένα κόμικ και ο ίδιος μεταμορφώνεται σε καρικατούρα σούπερ ήρωα ονόματι «Super Freddy»!

a nightmare on elm street 5: the dream childΑπό εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες απέλπιδες προσπάθειες να εισαχθούν στοιχεία κοινωνικού δράματος, και συγκεκριμένα με την υποπλοκή στυλ «ο κακός Freddy θέλει το αγέννητο παιδί μου, ω συμφορά!», τις οποίες προσωπικά βρήκα τουλάχιστον άτοπες μιας και η ιστορία που τις υποστηρίζει είναι στην καλύτερη περίπτωση εξαιρετικά αδύναμη και αντί να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση απλά πολλαπλασίασε τα ήδη αρκετά ενοχλητικά χασμουρητά μου!

a nightmare on elm street 5: the dream childΓια σεναριακή λογική, φυσικά, δεν γίνεται καν λόγος, μιας και το επίπεδο εξέλιξης της πλοκής παραμένει στα επίπεδα των τελευταίων τριών ταινιών, αλλά από την άλλη δε νομίζω ότι κανείς που βλέπει οικειοθελώς τα μεταγενέστερα επεισόδια του franchise ασχολείται σοβαρά με τέτοια ανούσια πράγματα.

a nightmare on elm street 5: the dream childΓενικά, το THE DREAM CHILD είναι σίγουρα καλύτερο από τα FREDDY’S REVENGE, DREAM WARRIORS και ίσως και το DREAM MASTER, αλλά προβλέψιμα δεν πλησιάζει ούτε επιδερμικά τα πραγματικά καλά επεισόδια του franchise, που κατά τη γνώμη μου είναι το πρωτότυπο και το NEW NIGHTMARE. Απλώς παραμένει στα επίπεδα της απλά ψυχαγωγικής φαντασίας χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις, όπως και οι 3 προκάτοχοί του.
DVD Notes:
Δεν υπάρχουν εκδόσεις στη χώρα μας
Διεθνείς DVD εκδόσεις:
R1 Αμερική (New Line)
R2 Γερμανία (Warner Bros Home Entertainment)
R2 Ολλανδία (RCV)
R2 Μ. Βρετανία (Entertainment In Video)
R4 Αυστραλία (Roadshow)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές, αλλά περιέχουν την R-Rated εκδοχή της ταινίας. Η Unrated που είχε κυκλοφορήσει σε VHS δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε DVD. Καλύτερες είναι η R1 και R2 Ολλανδίας για τα Extras. Η R1 και η R2 Μ. Βρετανίας είναι boxed sets με όλες τις ταινίες της σειράς.


Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

PigeonKiller2014 (Βαθμολογία: 3) στίς 16/11/2015 22:57

Καλούτσικη ταινία δεν μου άρεσε βέβαια σαν το DREAM MASTER το οποίο είναι ίσως το καλύτερο sequel της σειράς. Άλλα η ταινία ήταν αρκετά καλή και βλέπεται άνετα. Αν και δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και τα εφέ έχουν χειροτερέψει από τις προηγούμενες. Άλλα πάλι ενδιαφέρον ταινία και με καλή ατμόσφαιρα.

fulci7 (Βαθμολογία: 4) στίς 25/08/2012 11:23

it's a booooyyyy.....skoteino

slapshot (Βαθμολογία: 5) στίς 29/04/2011 10:27

Την εχω δει περισσοτερες φορες ακομα και απο την πρωτη!Και εδω υπαρχουν οι σεναριακες ανακριβιες,ευτυχως ομως που βοηθα πολυ η μιζερη και σκοτεινη ατμοσφαιρα.Τα εφε ειναι ακομα μια φορα καταπληκτικα,ενω οι χαρακτηρες ειναι ποιο ζωηροι συγκριτικα με τις προηγουμενες αποπειρες.Με λιγα λογια στεκεται με αξιοπρεπεια το τελικο αποτελεσμα.

Aggelos (Βαθμολογία: 5) στίς 14/07/2010 10:04

για το the dream child θα πω οτι με ικανοποιησε αρκετα και το βρηκα πολυ διασκεδαστικο και πολυ πρωτοτυπο τον freddy δεν τον θεωρω καθολου αστειο αλλα εξισου τρομακτικο οπως ηταν και στις προηγουμενες ταινιες της σειρας στο μοναδικο μερος που ηταν τελειως αστειος ηταν στο freddy dead

vouke (Βαθμολογία: 3) στίς 26/03/2009 21:02

Prosopika oi proeigoymes 3 tainies(h proth tainia den sygkrinetai) htan poly kalyteres , episis o Freddy ginetai perisotero asteios(Super Freddy) para tromaktikos.parola auta h tainia vlepetai arketa euxarista,eidika sto meta to prwto misawro to opoio thewrw kako.
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
3
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstarhalf starhalf starhalf star
(16 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa