b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
A NIGHTMARE ON ELM STREETA NIGHTMARE ON ELM STREET (1984)
A NIGHTMARE ON ELM STREET 3: DREAM WARRIORSA NIGHTMARE ON ELM STREET 3: DREAM WARRIORS (1987)
A NIGHTMARE ON ELM STREET 4: DREAM MASTERA NIGHTMARE ON ELM STREET 4: DREAM MASTER (1988)
A NIGHTMARE ON ELM STREET 5: THE DREAM CHILDA NIGHTMARE ON ELM STREET 5: THE DREAM CHILD (1989)
FREDDY’S DEAD: THE FINAL NIGHTMAREFREDDY’S DEAD: THE FINAL NIGHTMARE (1991)
NEW NIGHTMARENEW NIGHTMARE (1994)
HELLRAISERHELLRAISER (1987)
THE BOOGEY MANTHE BOOGEY MAN (1980)
HELLBOUND: HELLRAISER 2HELLBOUND: HELLRAISER 2 (1988)
CANDYMAN: DAY OF THE DEADCANDYMAN: DAY OF THE DEAD (1999)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
A NIGHTMARE ON ELM STREET PART 2: FREDDY’S REVENGE (1985) (ΗΠΑ)
Ελληνικός τίτλος: Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες 2
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  A NIGHTMARE ON ELM STREET PART 2: FREDDY’S REVENGE  
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, Φαντασίας
Θέμα: Εφιάλτες, Μπαμπούλας, Slasher, Φανταστικοί Κόσμοι, Παραισθήσεις
ΣκηνοθεσίαJack Sholder
ΗθοποιοίMark Patton, Kim Myers, Robert Rusler, Clu Gulager, Robert Englund, Hope Lange, Marshall Bell, Sydney Walsh
ΣενάριοDavid Chaskin
ΠαραγωγήRobert Shaye, Stanley Dudelson, Stephen Diener, Sara Risher, Joel Soisson, Michael S. Murphey
ΜουσικήChristopher Young
ΦωτογραφίαJacques Haitkin, Christopher Tufty
ΜοντάζBob Brady, Arline Garson
Ειδικά εφέKevin Yagher, Mark Shostrom, Daniel Marc, Bart Mixon
Υπάρχουν 12 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:
Ο Freddy Krueger επιστρέφει και προσπαθεί να επανέλθει στον πραγματικό κόσμο χρησιμοποιώντας έναν μπερδεμένο νεαρό σαν ξενιστή.
Σχόλια:
a nightmare on elm street 2 - freddys revengeΞεκινώντας το σχολιασμό για το δεύτερο μέρος ενός από τα πιο επιτυχημένα franchise όλων των εποχών στο σινεμά τρόμου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι της άποψης ότι δύσκολα μπορεί κανείς να πλησιάσει το πρωτότυπο A NIGHTMARE ON ELM STREET όσο και αν προσπαθούσε. Αυτό γίνεται αντιληπτό πιο εύκολα στη συγκεκριμένη περίπτωση αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είχε καλά- καλά κοπάσει ο θόρυβος της κυκλοφορίας του όταν βγήκε το συγκεκριμένο sequel. Δουλειά έκανε επίσης και ο ίδιος ο Wes Craven στη δημιουργία αρνητικού κλίματος όταν δήλωσε ότι ποτέ δεν ήθελε την πρώτη ταινία να εξελιχθεί σε franchise (αν και διέψευσε τον εαυτό του αρκετές φορές στο μέλλον).

a nightmare on elm street 2 - freddys revengeΤο πρώτο sequel της σειράς έχει τα πάνω και τα κάτω του, όπως άλλωστε όλες οι ταινίες του franchise και από πολλούς θεωρείται η πιο αδύναμη από τις 7 συνολικά ταινίες που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο τίτλο, ένας τίτλος που για ‘μενα την αδικεί αρκετά. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι ένας προβληματικός νέος (Mark Patton) που μαζί με την οικογένεια του μετακομίζουν στο σπίτι της οδού Elm όπου είχαν συμβεί τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας. Εκεί θα αρχίσει να βλέπει ασταμάτητους εφιάλτες με τον Μπαμπούλα Fred Krueger να θέλει να του επιβληθεί πνευματικά και να τον κάνει υποχείριο στο αιματηρό σχέδιο εκδίκησης που έχει βάλει σε λειτουργία.

a nightmare on elm street 2 - freddys revengeΣτην εμπροσθοφυλακή βρίσκεται η κοπέλα του (Kim Myers) που πείθεται εύκολα για την ύπαρξη του Μπαμπούλα όταν πέφτει στα χέρια τους το ημερολόγιο της Nancy από την πρώτη ταινία, κάτι που εξηγεί τόσο τους εφιάλτες του νεαρού, όσο και μια νέα σειρά φόνων που αρχίζει στην περιοχή. Γρήγορα γίνεται αντιληπτό ότι ο Fred Krueger έχει επιστρέψει και ότι έχει κυριεύσει τον πρωταγωνιστή κάνοντας τον ένα απλό πιόνι που στόχο έχει να μεταφέρει τον Kruger από τον κόσμο των ονείρων στον αντίστοιχο πραγματικό, αφού πρώτα εκτελέσει κάνα- δυο τυχαίους συμμαθητές του κατά παραγγελία.

a nightmare on elm street 2 - freddys revengeΜε λίγα λόγια, πάει η ατμοσφαιρική προσέγγιση του Wes Craven και του πρώτου μέρους. Εδώ το μπέρδεμα της φαντασίας με την πραγματικότητα είναι ελάχιστο ως ανύπαρκτο, με τον Freddy να είναι πανταχού παρών στα όνειρα του πρωταγωνιστή αλλά χωρίς εκείνο το κάτι που έκανε τα γεγονότα του A NIGHTMARE ON ELM STREET να αντέξουν το τεστ του χρόνου. Εκτός του ότι ο Freddy είναι ένας τυπικός κακός, οι εμφανίσεις του είναι γενικά περιορισμένες με εξαίρεση μιας αρκετά εντυπωσιακής σφαγής κατά η διάρκεια φοιτητικού πάρτι δίπλα στην πισίνα όπου τον βλέπουμε σε πλήρη δράση ίσως για πρώτη φορά στο franchise.

a nightmare on elm street 2 - freddys revengeΗ ιστορία του PART 2 είναι δυστυχώς αρκετά τετριμμένη και χωρίς μεγάλες εκρήξεις, πέρα από κάποιες σκηνές που ανεβαίνουν με τη χρήση επιτυχημένων ειδικών εφέ από την ομάδα ειδικών που έκαναν και τα εφέ της πρώτης ταινίας. Φυσιολογικά, υπάρχουν και αρκετές τρύπες στο σενάριο και στη λογική του, ίσως όχι τόσο μεγάλες όσο οι αντίστοιχες της πρώτης ταινίας, αλλά εδώ κάνουν μπαμ ακριβώς γιατί η όλη ταινία δεν ξεφεύγει από το επίπεδο ενός τυπικού slasher της περιόδου, μειώνοντας αρκετά την επίδραση του χαρακτήρα του Fred Krueger και υποβαθμίζοντας τον σε έναν όχι ιδιαίτερα τρομακτικό κακό της σειράς.

a nightmare on elm street 2 - freddys revengeΠάντως αν κανείς ξεχάσει ότι υπήρξε ποτέ η πρώτη ταινία λογικά δεν θα απογοητευθεί με το τι γίνεται στο PART 2. Υπάρχει gore σε γενναίες δόσεις, ίσως και περισσότερο από το πρωτότυπο, αλλά χωρίς αντίστοιχες σκηνές ανθολογίας όπως τον πρώτο φόνο του Krueger ή το τέλος του Johnny Depp στο πρώτο μέρος. Πέρα από αυτό, προσωπικά συνάντησα πρόβλημα να συμπαθήσω τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή, ο οποίος δεν καταφέρνει ούτε να πλησιάσει τον αντίστοιχο της Heather Langenkamp της πρώτης ταινίας.

a nightmare on elm street 2 - freddys revengeΑξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι το PART 2 είναι το μοναδικό στο franchise που δεν χρησιμοποιεί την άμεσα αναγνωρίσιμη μουσική του Charles Bernstein, κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω, αλλά που μοιάζει ταιριαστό στο σύνολο ανολοκλήρωτων ιδεών της ταινίας που απλά γίνεται ελαφρά ψυχαγωγική, χωρίς όμως να καταφέρνει να αντέξει στο βάρος του τίτλου της και της κληρονομιάς την οποία προσπάθησε με μικρό βαθμό επιτυχίας να συνεχίσει. Το φινάλε είναι ενδεικτικό της όλη προσπάθειας, απότομο και χωρίς λογική, που όμως αφήνει το δρόμο για το επόμενο sequel στρωμένο για κάτι καλύτερο από αυτό το ρουτινιάρικο θριλεράκι φαντασίας χωρίς μεγάλες αξιώσεις, άσχετα που και το τρίτο μέρος τελικά δεν ξέφυγε από αυτή τη λογική.
DVD Notes:
Δεν υπάρχει έκδοση στη χώρα μας.
Διεθνείς DVD εκδόσεις:
R1 Αμερική (New Line)
R2 Γερμανία (Warner Bros Home Entertainment)
R2 Ολλανδία (RCV)
R2 Μ. Βρετανία (Entertainment In Video)
R4 Αυστραλία (Roadshow)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές. Καλύτερες είναι η R1 και R2 Ολλανδίας για τα Extras. Η R1 και η R2 Μ. Βρετανίας είναι boxed sets με όλες τις ταινίες της σειράς.


Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

PigeonKiller2014 (Βαθμολογία: 3) στίς 15/11/2015 17:40

Καμία σχέση με το πρώτο άλλα αρκετά καλό sequel και ανώτερο σίγουρα από το τρίτο.

mixosssz (Βαθμολογία: 1) στίς 25/04/2013 01:56

ΤΙ ΞΕΚΑΡΦΩΤΗ ΧΟΝΤΡΟΜΛΚΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ?
ΛΕΣ Κ ΕΙΧΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΣΙΚΟΥΕΛ Κ Η ΕΤΑΙΡΙΑ-ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟ Νο.2 ΜΕ ΤΟ 3 Κ ΤΑΝΑΠΑΛΙΝ.
ΒΑΣΙΚΑ ΤΙ ΡΩΤΑΩ?!?ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΓΙΝΕ!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ,ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Κ ΙΔΟΥ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΟ.
ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΠΛΑΤΕΡΟΣΚΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ,
Η ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ,
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΟΥΛΟΥΡΤΖΙΔΙΚΟ!

fulci7 (Βαθμολογία: 4) στίς 25/08/2012 11:17

arketa kalo to telos einai ligo apogoiteutiko alla sinolika i tainia exei endiaferon

slapshot (Βαθμολογία: 2) στίς 29/04/2011 09:41

Eνας λογος που τη θεωρω μετριοτατη ειναι πως οι πρωταγωνιστες της εν λογω ταινιας ειναι ανευροι και οκνοι για να μην πω και αντιπαθιτικοι συγκριτικα με αυτους της πρωτης εξαιρετικης ταινιας.Τα ειδικα εφε ειναι σαφως καλυτερα και πιο ευρηματικα ομως αυτο δεν φτανει για μια καλη συνεχεια του πρωτου μερους.Παντως η εισαγωγη ειναι φοβερη με το μαθητικο λεωφορειο και την "δουλεια" που κανει ο freddy ομως η συνεχεια μας αφησε με ασχημη γευση.

Aggelos (Βαθμολογία: 5) στίς 14/07/2010 09:39

παρα πολυ καλο και περναει η ωρα ευχαριστα η εμφανιση του freddy στο παρτι και η σκηνη με το σχολικο που φευγει απο το δρομο ειναι οι καλυτερες σκηνες του εργου το θεωρω ομως κατωτερο του πρωτου επειδη εδω χανεται η ατμοσφαιρα που ειχε το πρωτο και εδω υπαρχουνε μονο λιγα ατμοσφαιρικα στοιχεια
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
3
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(19 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa