b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


REBORN FROM HELL: SAMURAI ARMAGEDDONREBORN FROM HELL: SAMURAI ARMAGEDDON (1999)
RAW FORCERAW FORCE (1982)
VERSUSVERSUS (2000)
THE SWORD AND THE SORCERERTHE SWORD AND THE SORCERER (1982)
REVENGE OF THE NINJAREVENGE OF THE NINJA (1983)
SHESHE (1982)
THE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRESTHE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES (1974)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
SAMURAI REINCARNATION (1981) ()
: Makai Tenshô
Age Line
15
  SAMURAI REINCARNATION  
: , , ,
: , , , , , , Sexploitation,
Kinji Fukasaku
Sonny Chiba, Kenji Sawada, Akiko Kana, Ken Ogata, Hiroyuki Sanada, Tetsuro Tamba
Kinji Fukasaku, Tatsuo Nogami
Haruki Kadokawa
Hozan Yamamoto
Kiyoshi Hasegawa
:

νας Χριστιανς σαμουρι ορκζεται να εκδικηθε τον σογκον τραννο της περιοχς που σφαξε τους ομοδετες του και παραδδει την πστη του στον Θε του Σκτους για να του δσει δναμη.

:

samurai reincarnationΟ Kinji Fukasaku κατκτησε το Ιαπωνικ σινεμ τη δεκαετα του 70 με τις εκπληκτικς γκανγκστερικς ταινες των YAKUZA PAPERS. Η φμη των συγκεκριμνων ταινιν εξαπλθηκε γργορα και στον δυτικ κσμο με αποτλεσμα σμερα να συγκρνονται απ κριτικος και κοιν με την τριλογα του THE GODFATHER και αντστοιχης φμης ταινες.

samurai reincarnationΗ συγκεκριμνη ταινα ανκει στον ευρτερο χρο της φαντασας και εναι μια κλασσικ ιστορα εκδκησης, φαντασμτων, πνευμτων, Shogun και περιπλανμενων Σαμουρι, με τον ρωα του Ιαπωνικο σινεμ δρσης, Sonny Chiba στην καλτερη σως εποχ του.

Οπτε απ την εισαγωγ και μνο οι φλοι του παρξενου φανταστικο Ιαπωνικο σινεμ ξρουν τι χουν να κνουν με μια ταινα που δσκολα θα τους απογοητεσει.

samurai reincarnationΗ ιστορα διαδραματζεται στην Αρχαα Ιαπωνα, που ο σαδιστς Σογκον τραννος χει μλις επιστρψει θριαμβευτς απ την γενοκτονα 37.000 Χριστιανν Σαμουρι. νας απ αυτος ορκζεται εκδκηση, απαρνεται την πστη του και χρησιμοποιε τη δναμη του ξνου δαιμονικο Θεο για να επιστρψει απ τον κσμο των νεκρν στη μορφ δαμονα και να εκδικηθε εκ μρους του σφαγιασμνου λαο του. Στην πορεα βρσκει συμπαρσταση απ λλους 3 Χριστιανος πολεμιστς και μια γυνακα, τους οποους και επαναφρει στη ζω με τον διο τρπο.

samurai reincarnationτσι, η ομδα των 5 Σαμουρι- φαντασμτων ξεκινει να ταξδι που απτερο στχο χει την ολοκληρωτικ καταστροφ του βασιλεου των Σογκον, με αρχ τον ντπιο Σογκον- τραννο, τον εκπαιδευτ του και το γιο του τελευταου Jubei (Sonny Chiba) ο οποος και εναι νας σχεδν μυθικς περιπλανμενος ξιφομχος.

samurai reincarnationΜε τη βοθεια της γυνακας- φαντσματος η ομδα των νεκροζντανων Σαμουρι εισρχεται στο βασλειο του Σογκον και αρχζει εκε την δολιοφθορ, μως ο Jubei καταλαβανει τι οι δικο του βρσκονται σε κνδυνο και σπεδει να επιστρψει για να προστατεσει πρτα τον γιο και τον πατρα του και κατ δετερο λγο τον Σογκον και το βασλει του. τσι απευθνεται στον τοπικ νεκρομντη- κατασκευαστ πλων για να του φτιξει το απλυτο σπαθ με το οποο θα μπορσει να αντιμετωπσει τα νεκροζντανα πνεματα των Χριστιανν Σαμουρι.

samurai reincarnationΑδιαπραστη ατμσφαιρα, σουρεαλισμς, πολλς μχες σμα με σμα και πανμορφη φωτογραφα χαρακτηρζουν την ταινα που εναι να πλοσιο πιτο για τους φλους του κλασσικο Ιαπωνικο σινεμ του φανταστικο. Τα τοπα, ετε εναι πραγματικ ετε σκηνικ μσα στο στοντιο εναι επιβλητικ και τονζουν ακμα περισστερο την ονειρικ ατμσφαιρα που εναι πανταχο παροσα σε ολκληρη την ταινα.

samurai reincarnationσο για την πλοκ, καταφρνει να συντηρε το ενδιαφρον της παρλο που οι δο ρες διρκειας της προβολς προσωπικ μου φνηκαν κπως υπερβολικς, εν οι διφορες υποπλοκς που ξεπροβλλουν εδ κι εκε ευτυχς δεν περιπλκουν ιδιατερα τη δρση η οποα παραμνει κατανοητ και χωρς υπερβολς. Σ αυτ τον τομα εχε αποτχει παταγωδς το σγχρονο remake της ταινας με ττλο REBORN FROM HELL: SAMURAI ARMAGEDDON, που παρλο που σε καμα στιγμ του δεν φτνει το βθος και την πολυπλοκτητα των συμβολισμν που βλπουμε στο SAMURAI REINCARNATION καταφρνει να γνεται ακατανητο απ πλευρς πλοκς.

samurai reincarnationΤο SAMURAI REINCARNATION αποφεγει την συγκεκριμνη παγδα ριστα και επικεντρνεται σε εντυπωσιακ πλνα που δνουν ακμα περισστερη προστιθμενη αξα. Οι σκηνς δρσης, αν και δεν εναι στην νταση και ποστητα που θα περμενε κανες, εναι απολαυστικς, εν η τελικ σκην μονομαχας του Jubei με τον νεκροζντανο πατρα του και με τον ηγτη της ομδας των νεκραναστημνων Σαμουρι μσα στο φλεγμενο να εναι σγουρα σκην ανθολογας.

samurai reincarnationΑπ εκε και πρα χουμε μορφα κοστομια εποχς και τοποθεσες που βζουν εκολα τον θεατ στο κλμα ενς κσμου μαρης μαγεας, εκδκησης και σφιχτν κωδικν τιμς, εν φυσικ δεν λεπει το αρκετ gore στην παρδοση των περισστερων Ιαπωνικν παραγωγν της εποχς, με κομμνα κεφλια και μλη, ομαδικς σφαγς και πολλ λλα. Η σκην της ομαδικς σταρωσης των Χριστιανν σγουρα θα προκαλσει ανατριχλες στους περισστερους θεατς τσο με την ωμτητ της σο και με την εκπληκτικ σκηνοθετικ και καλλιτεχνικ βιρτουοζιτ με την οποα στθηκε.

samurai reincarnationΜεγλο ενδιαφρον χει μως η αντιμετπιση του Kinji Fukasaku απναντι στους ρως του, που μπορε προς στιγμ να ξενσει κυρως τους Δυτικος θεατς της ταινας. Κακο߻ της υπθεσης παρουσιζονται οι Χριστιανο Σαμουρι, παρλο που ο σκηνοθτης τους δνει το απαρατητο δκιο τους. Στο κτω- κτω, πς να συμπαθσει κανες ναν Τραννο που στειλε 120.000 αιμοδιψες νδρες του να σφαγισουν 37.000 απλ επειδ πιστεουν σε διαφορετικ Θε απ αυτν; Προς αυτ την κατεθυνση εναι και η τοποθτηση του Jubei ως του κριου ρωα της ταινας, που μοιζει αρκετ αποστασιοποιημνος απ τον Σογκον, με πρτο του μλημα να προστατεσει την οικογνει του απ την εκδικητικ μανα των νεκροζντανων πολεμιστν.

samurai reincarnationΓενικ, το SAMURAI REINCARNATION εναι μια ακμα αξιοθαμαστη ταινα απ τη χρα του Ανατλλοντος Ηλου, που απευθνεται εξσου στους φλους της b-δρσης και των Σαμουρι σο και σε αυτος που κοιτον περισστερο το καλλιτεχνικ και ιστορικ στοιχεο. Η τεχνικ αρτιτητα της εναι δεδομνη, και το μνο που μνει σαν αμυδρ αρνητικ στοιχεο εναι η πολυλογα των ηρων που μως εμφανζεται μνο σε ορισμνα σημεα. Σε γενικς γραμμς μως, πρκειται για μια εξαιρετικ επιτυχημνη και απλυτα ψυχαγωγικ ταινα που σγουρα θα ικανοποισει τους fans του Sonny Chiba και του μεγλου Kinji Fukasaku, εν σγουρα εναι κατ πολ αντερη απ τα φτηνιρικα και κακοφτιαγμνα μοντρνα remake.

DVD Notes:

Δεν υπρχει κδοση στη χρα μας.

DVD :

R0 Αμερικ (BCI)
R0 Αμερικ (St. Clair Vision)
R1 Αμερικ (Media Blasters/ Tokyo Shock)
R2 Γερμανα (Splendid)
R2 Ιαπωνα (Toei Video)
R3 Χονγκ Κονγκ (IVL)

Οι δο R0 εναι budget εκδσεις και περιχουν περικοπς. Απ τις λλες καλτερη και με διαφορ εναι η R1 τσο λγω εικνας σο και extras.


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
2
;

Users rating
starstarstarstar
(1 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa