b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


CRYPT OF THE LIVING DEADCRYPT OF THE LIVING DEAD (1973)
COUNT DRACULACOUNT DRACULA (1970)
THE DEVIL'S WEDDING NIGHTTHE DEVIL'S WEDDING NIGHT (1973)
DAUGHTERS OF DARKNESSDAUGHTERS OF DARKNESS (1971)
BLOOD OF THE VIRGINSBLOOD OF THE VIRGINS (1967)
FANGS OF THE LIVING DEADFANGS OF THE LIVING DEAD (1969)
CASTLE OF THE WALKING DEADCASTLE OF THE WALKING DEAD (1967)
THE VAMPIRES NIGHT ORGYTHE VAMPIRES NIGHT ORGY (1974)
DRACULA HAS RISEN FROM THE GRAVEDRACULA HAS RISEN FROM THE GRAVE (1968)
TASTE THE BLOOD OF DRACULATASTE THE BLOOD OF DRACULA (1970)
TWINS OF EVILTWINS OF EVIL (1971)
DRACULA A.D. 1972DRACULA A.D. 1972 (1972)
BLOOD FOR DRACULABLOOD FOR DRACULA (1974)
WEREWOLF SHADOWWEREWOLF SHADOW (1971)
HORROR RISES FROM THE TOMBHORROR RISES FROM THE TOMB (1973)
MURDER MANSIONMURDER MANSION (1972)
FRANKENSTEINS BLOODY TERRORFRANKENSTEINS BLOODY TERROR (1968)
FASCINATIONFASCINATION (1979)
NIGHT OF THE WEREWOLFNIGHT OF THE WEREWOLF (1980)
THE DEVIL'S NIGHTMARETHE DEVIL'S NIGHTMARE (1971)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
DRACULAS GREAT LOVE (1972) ()
: El Gran Amor del Conde Drácula
A.K.A.: Cemetery Girls, Cemetery Tramps, Count Dracula's Great Love, Count Dracula's Greatest Love, Dracula's Virgin Lovers, The Great Love of Count Dracula, Vampire Playgirls
Age Line
15
  DRACULAS GREAT LOVE  
:
: , Sexploitation,
Javier Aguirre
Paul Naschy, Haydee Politoff, Rosanna Yanni, Ingrid Garbo, Mirta Miller
Paul Naschy, Javier Aguirre, Alberto S. Insua
Carmelo A. Bernaola
Raul Perez Cubero
Petra de Nieva
2
:

Μια ομδα ανθρπων καταφεγει σε να εγκαταλελειμμνο κτριο στο οποο κατοικε νας ερημτης επιστμονας, αλλ πφτουν θματα ενς μυστηριδη βρικλακα που βρσκεται μσα στο κτριο.

:

draculas great loveΠαρλο που ο Paul Naschy εχε αφσει το στγμα του στην παγκσμια σκην τρμου με το WEREWOLF SHADOW του 1971 και απ ττε πεσε με τα μοτρα σε περιπτειες του τριχωτο alter ego του, Waldemar Daninsky, η αμσως επμενη ταινα του περιργως δεν ταν λλη μια περιπτεια του ευγεν λυκνθρωπου. Πιστς στις παλις του αγπες και δη τις ταινες των Universal studios και της Hammer films ο Naschy παζει για πρτη και τελευταα φορ στην καριρα του τον ρχοντα του σκτους, κμη Δρκουλα, σε μια 100% Nasch-ικ εκδοχ!

draculas great loveΦρσκος απ την τερστια επιτυχα του WEREWOLF SHADOW, ο Naschy κινεται σε παρμοια θεματικ μοτβα με 5 τομα να καταφθνουν στο ατμοσφαιρικ σανατριο στο οποο κατοικε νας παρξενος ερημτης ονματι Δρ. Wendell Marlow. Πριν απ αυτ μαθανουμε τι το σανατριο υπρξε στο παρελθν ρρηκτα συνδεδεμνο με τον βασιλι των βρικολκων, κτι που φοβζει αλλ και ταυτχρονα εξιτρει τις 3 μορφες γυνακες της παρας. Μετ απ λγη παρτρυνση απ το φιλικ ζευγρι που τις συνοδεει αλλ και μετ απ ατχημα της μαξας στην οποα επβαιναν αναγκζονται να καταφγουν για βοθεια στο σκοτειν κτριο.

draculas great loveΘα τους υποδεχτε ο πως πντα ντυμνος στην τρχα και φρικτ ντουμπλαρισμνος Paul Naschy που θα τους προσφρει κατλυμα για τη νχτα στο φιλξενο σανατριο στο οποο χει επιλξει για κατοικα του. Μετ απ τις απαρατητες συστσεις, αλλ και τις εξσου απαρατητες φλογερς ματις μεταξ του οικοδεσπτη και των χυμωδν καλεσμνων οι τελευταοι αποσρονται στα δωμτια τους και εκε εναι που αρχζουν τα παρξενα συμβντα.

draculas great loveΠρτα απ λα χουμε την εμφνιση ενς παρξενου ακαθριστης προλευσης τπου που εναι βρικλακας και ουσιαστικ δνει το σνθημα για το πρτι που υπρχει στη συνχεια. Με το πρτο δγκωμα στο τυχο ζευγρι και την εξαφνιση τους τα τρα εναπομεναντα κορτσια χουν πολ περισστερα για τα οποα πρπει να ανησυχον απ την απουσα του οικοδεσπτη τους κατ τις ρες της ημρας. Μια προς μα πφτουν θματα των βρικολκων του σανατριου, εκτς απ μια την οποα σπεδει να προστατεσει σε κθε ευκαιρα απ παρμοιες επιθσεις ο καλς γιατρς και οικοδεσπτης.

draculas great loveμως το κνητρο του εναι πιο σνθετο απ αυτ που λει στην φτωχ κοπλα και περιλαμβνει μεταξ λλων το θνατο της στε να ζσει για πντα στο πλι του οικοδεσπτη που πλον δεν μπορε να κρψει την πραγματικ του ταυττητα. λα αυτ οδηγον σε να διφορομενο αλλ αρκετ απρβλεπτο φινλε, αλλ στο διστημα που προηγεται χουμε σε αφθονα λα εκενα τα στοιχεα που καθιρωσαν το σινεμ του Paul Naschy στις καρδις των φλων του τρμου.

draculas great loveΤα στοιχεα αυτ περιλαμβνουν γενναιδωρες δσεις γυμνο, ερωτισμο και sleaze, gore και μπλικης γοτθικς ατμσφαιρας στην παρδοση λων σχεδν των ταινιν του Naschy. Ο διος ο ρχοντας του Ισπανικο τρμου εναι ως συνθως σε φρμα σε μια συγκρατημνη ερμηνεα που φτνει στην κορφωση της προς το τλος που και κορυφνεται η αγωνα. Αυτ τη φορ ειδικ εφ υπρχουν αρκετ περισστερα απ τι στις προγενστερες ταινες του Naschy αλλ σε καμα περπτωση δεν προσπαθον να κλψουν τη δξα απ την υπθεση η οποα εξελσσεται σο παρλογη κι αν φανεται μερικς φορς.

draculas great loveΑυτ εναι και να μνιμο πρβλημα με τα σενρια του Naschy, τι δηλαδ υστερον σε συνοχ και πφτουν σε αρκετς κακοτοπις με ελχιστες εξαιρσεις, αλλ αυτ εναι κτι που δεν εμπδισε κανναν απ τους φλους της δουλεις του στο να την απολασουν. Μ αυτ τη λογικ το DRACULAS GREAT LOVE φυσιολογικ δεν αποτελε εξαρεση στον καννα, ιδως ταν φροντζει πντα να υπρχουν θεματα που να καλπτουν τις σεναριακς αμηχανες και τις τρπες στην πλοκ.

draculas great loveΑυτ τα θεματα προρχονται κυρως απ τα σωματικ προσντα των πανμορφων θηλυκν πρωταγωνιστριν που εναι μα προς μα αλλ και απ τα εμβλιμα ατμοσφαιρικ slow motion πλνα α λα WEREWOLF SHADOW που ο Naschy φρντισε να συμπεριληφθον. Φυσικ χουμε και αρκετος αιματηρος φνους αλλ και πλνα μακβριου ερωτισμο στο στυλ των πιο περιποιημνων ταινιν του Jean Rollin που δνουν ψογα με την σκοτειν ατμσφαιρα στο σανατριο.

σο για τον Δρκουλα του Naschy, σγουρα εναι πολ πιο ανθρπινος και προσβσιμος απ τον αντστοιχο του Christopher Lee που φαινομενικ μιμεται, με τα στοιχεα ηρωισμο και ακαταμχητης γοητεας που δνει ο Naschy στους περισστερους χαρακτρες τους οποους υποδεται να περισσεουν γι λλη μια φορ και να υπερισχουν του υπερφυσικο. Αυτ ασκεται σχεδν αποκλειστικ απ τις μορφες βρικολακνες που προστθενται στο σανατριο σο και απ τον παρξενο τυπ που κνει την αρχ. Ο χαρακτρας του Δρκουλα εναι πολ υπερνω απ την απλ κακα και το ζωδες νστικτο των υποδουλωμνων σε αυτν και σγουρα δεν εναι η μεση πηγ απειλς στην ταινα. Στο φινλε μλιστα ο χαρακτρας του γνεται ιδιατερα τραγικς σε μια επιτυχημνη και παρξενη προσπθεια του σεναρου να προσθσει λγο απ τοαπαρατητο ρομντζο.

draculas great loveΑπ εκε και πρα αρκε η ακαταμχητη γοητεα των ταινιν του Naschy για να αντισταθμσει τις προαναφερμενες κακοτοπις και να κνει το DRACULAS GREAT LOVE μια ακμα ξια προσθκη στις φιλμογραφες των fans του Euro horror και του Paul Naschy. Το μνο που λεπει γι αυτ εναι μια πραγματικ καλ κδοση σε DVD.

DVD Notes:

Δεν υπρχει κδοση στη χρα μας.

DVD :

R0 Αμερικ (Eclectic)
R0 Αμερικ (Shout Factory) Elviras Movie Macabre

Blu Ray + DVD Αμερικς (Vinegar Syndrome)

λες οι εκδσεις εναι (πιθαντατα) χωρς περικοπς και με ποιτητα εικνας VHS με την κδοση της Elvira να χει μλλον καλτερη μεταφορ εικνας. Πντως πηγς αναφρουν τι η κδοση της Eclectic εναι η πιο πλρης που κυκλοφορε αυτ τη στιγμ (αυτ χω κι εγ).
ΕDIT 2016: Η πρσφατη κυκλοφορα σε Blu Ray απ την Vinegar Syndrome εναι η απλυτη κδοση της ταινας μχρι στιγμς και η διαφορ της με τις υπλοιπες τσο σε ποιτητα εικνας σο και σε extras εναι χαδης.5

Kroneberg (: 3) 13/01/2010 21:28

, , . , , . euro-horror ...

pflashatos (: 4) 28/11/2008 09:51

Franco Rollin. . sexploitation movie. .
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
3
;

Users rating
starstarstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(4 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa