b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
KUNG FU FROM BEYOND THE GRAVEKUNG FU FROM BEYOND THE GRAVE (1982)
TWINS OF EVILTWINS OF EVIL (1971)
SAMURAI REINCARNATIONSAMURAI REINCARNATION (1981)
THE SATANIC RITES OF DRACULATHE SATANIC RITES OF DRACULA (1973)
ZOMBIE Vs NINJAZOMBIE Vs NINJA (1987)
THE BLOOD OF FU MANCHUTHE BLOOD OF FU MANCHU (1968)
WEREWOLF SHADOWWEREWOLF SHADOW (1971)
THE WEREWOLF AND THE YETITHE WEREWOLF AND THE YETI (1975)
THE ONE ARMED BOXER VS. THE FLYING GUILLOTINETHE ONE ARMED BOXER VS. THE FLYING GUILLOTINE (1975)
THE ONE ARMED BOXERTHE ONE ARMED BOXER (1971)
AT THE EARTH’S COREAT THE EARTH’S CORE (1976)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
THE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES (1974) (Μ. Βρετανία, Χονγκ Κονγκ)
A.K.A.: 7 Brothers Versus Dracula, 7 Brothers and a Sister Meet Dracula, 7 Brothers of Dracula, 7 Golden Vampires, Dracula and the Seven Golden Vampires, Seven Golden Vampires: The Last Warning, The Last Warning, The Seven Brothers Meet Dracula
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  THE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES  
Είδος: Τρόμου, Δράσης, Περιπέτεια
Θέμα: Hammer Horror, Μαγεία, Βρικόλακες, Πολεμικές Τέχνες, Ζόμπι, Κατάρα
ΣκηνοθεσίαRoy Ward Baker
ΗθοποιοίPeter Cushing, David Chiang, Julie Ege, Robin Stewart, Szu Shih, John Forbes-Robertson, Shen Chan
ΣενάριοDon Houghton
ΠαραγωγήDon Houghton, Run Me Shaw, Run Run Shaw, Vee King Shaw
ΜουσικήJames Bernard
ΦωτογραφίαChris Barnes
ΜοντάζRoy Ford, John Wilcox
Ειδικά εφέLes Bowie
Υπάρχουν 3 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Το 1805 ένας Κινέζος στρατάρχης με το όνομα Kah, ζητάει από τον κόμη Δράκουλα να τον βοηθήσει στο να ξυπνήσει τους 7 Χρυσούς Βρικόλακες από την λήθη τους, και να τους επαναφέρει για να διατηρήσει την κυριαρχία του στην περιοχή. Ο Δράκουλας όμως παίρνει τη θέση του, και κυριαρχεί ο ίδιος τους 7 Χρυσούς Βρικόλακες. 100 χρόνια μετά, ο καθηγητής Van Helsing ηγείται μίας αποστολής από 7 Κινέζους αδελφούς, τον γιό του και μία πλούσια χήρα σε αναζήτηση περιπετειών, με στόχο την καταστροφή τόσο των 7 Χρυσών Βρικολάκων, όσο και του Δράκουλα.

Σχόλια:

legend of the 7 golden vampiresΑυτό το παράξενο και άνισο φιλμ μας έρχεται από τα στούντιο της Hammer και τον γνωστό σκηνοθέτη Roy Ward Baker (QUATERMASS AND THE PIT, ASYLUM) και είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τον τυπικού στυλ γοτθικό τρόμο του Δράκουλα και του Φρανκενστάιν που ουσιαστικά εφηύραν τα θρυλικά Βρετανικά στούντιο. Χωρίς να απουσιάζει αυτή η επιβλητική ατμόσφαιρα- σήμα κατατεθέν της Hammer, το THE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES φτάνει πολύ παραπάνω. Είναι μια ταινία με βρικόλακες, τον Δράκουλα αλλά και με ανατολίτικες πινελιές που προέρχονται από το ότι διαδραματίζεται στην Κίνα στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά και από την ύπαρξη πληθώρας ζωηρά χορογραφημένων σκηνών πολεμικών τεχνών.

legend of the 7 golden vampiresΟι υπεύθυνοι της Hammer έκριναν ότι έπρεπε να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ήδη πολύ καλή πορεία του στούντιο εκείνη την εποχή, και ο μόνος τρόπος ήταν η καινοτομία. Απ΄ αυτή την άποψη, σίγουρα το THE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES είναι καινοτόμο από πολλές πλευρές.

legend of the 7 golden vampiresΠρώτα πρώτα είναι η πρώτη ταινία του Δράκουλα της Hammer στην μετά Christopher Lee εποχή του. Ο Lee, μετά το THE SATANIC RITES OF DRACULA (1973), είχε δηλώσει ότι ο ρόλος του Δράκουλα ήταν πια παρελθόν γι αυτόν. Πώς όμως κάνεις μια ταινία του Δράκουλα χωρίς τον Chris Lee επιτυχία; Πάντως σίγουρα όχι με το σχεδόν αστείο μέικ απ του John Forbes-Robertson που ενσαρκώνει το Δράκουλα, που πιο πολύ θυμίζει με συνταξιούχο τρανσέξουαλ που άλλαξε γνώμη, παρά τον πρίγκιπα του σκότους!

Δεύτερη καινοτομία του THE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES είναι η συνεργασία με τα στούντιο των αδελφών Shaw, που την εποχή ήταν η κορυφαίοι παραγωγοί ταινιών κουνγκ φου και πολεμικών τεχνών γενικότερα, σε μια συνταγή που φαινομενικά δεν έχανε με τίποτα. Από τη μία ο υπέρ- δημοφιλής εκείνη την εποχή κόμης Δράκουλας, από την άλλη η ασταμάτητη δράση και πολεμικές τέχνες των αδελφών Shaw που έσπαγαν τα ταμεία σε όλο τον κόσμο.

legend of the 7 golden vampiresΤρίτη καινοτομία είναι ότι επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον στον καθηγητή Van Helsing, που ενσαρκώνει όπως πάντα το Νο 2 όνομα της Hammer, ο Peter Cushing. Προσθέστε και το τέχνασμα της αλλαγής του παρουσιαστικού του Δράκουλα που χρησιμοποιεί τις ικανότητές του να αλλάζει μορφή, έτσι ώστε να μπορεί να τον ερμηνεύσει ο κινέζος Shen Chan, και η απουσία του Christopher Lee περνάει σχεδόν απαρατήρητη.

legend of the 7 golden vampiresΟπότε με όλες αυτές τις διαφοροποιήσεις από το κλασσικό μοντέλο της Hammer, κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει και για πειραματική ταινία. Η οποία περιέργως λειτουργεί μέν καλά, αλλά από την άλλη δεν επιτυγχάνει τη μίξη των δύο ειδών όσο θα ήθελε. Σε ορισμένα σημεία, η επιθυμία να γίνει ο «γάμος» οδηγεί την ταινία σε παράλογες αυθαιρεσίες και σεναριακές παγίδες, που είναι μεν ανεπιτήδευτα αστείες, αλλά τελικά μένουν στη θεωρία, μιας και κάποιο είδος πάντα υπερισχύει. Για παράδειγμα, στις μάχες μεταξύ δαιμόνων- ζόμπι και των 7 αδελφών, απουσιάζει παντελώς η υπερφυσική γοτθική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στις περισσότερες ταινίες της Hammer. Ναι μεν τα Ζόμπι είναι μακιγιαρισμένα κλπ, αλλά ξέρει ο θεατής ότι σίγουρα θα φάνε πολύ ξύλο από τους 7 αδελφούς! Όπως γίνεται δηλαδή στις περισσότερες ταινίες πολεμικών τεχνών.

legend of the 7 golden vampiresΑπ’ την ίδια οπτική γωνία, ενδιαφέρον έχει και το πώς οι διαφορές Ανατολικού και Δυτικού πολιτισμού έρχονται σε συμβιβασμό, με παραδοχές όπως ότι οι βρικόλακες της Ασίας φοβούνται Βουδιστικά σύμβολα, αντί χριστιανικά όπως γίνεται στην Ευρώπη! Πραγματικά, έχουν πολύ γούστο όλες αυτές οι αυθαιρεσίες!

legend of the 7 golden vampiresΌλα προς όφελος του θεατή, φυσικά, ο οποίος θα απολαύσει πολλές και καλές μάχες μεταξύ των καρατέκα στην ομάδα του Van Helsing, και του 7 Χρυσούς Βρικόλακες και το στρατό των Ζόμπι τους (ναι, σωστά διαβάσατε, το THE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES έχει και Ζόμπι μέσα σ’ όλα). Μάχες οι οποίες είναι σκηνοθετημένες με μαεστρία από τον Cheh Chang που αν και δεν αναφέρεται στα credits, βοήθησε στη σκηνοθεσία των σκηνών πολεμικών τεχνών τον Roy Ward Baker, και είναι επίσης αρκετά αιματηρές για τα standards της Hammer, με πάμπολλα Ζόμπι, κομμένα μέλη, παλουκώματα, βαμπιρισμό, βρικόλακες να γίνονται στάχτη αργά και σταθερά, και γενικά πολύ ντοματόζουμο.

legend of the 7 golden vampiresΟι γυμνόστηθες σκηνές είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη, και συμπληρώνουν την εικόνα μίας άκρως διασκεδαστικής ταινίας, που παντρεύει αρκετά επιτυχημένα τον τρόμο με τις πολεμικές τέχνες. Ουσιαστικά, ήταν η πρώτη ταινία που ξεπέρασε το όριο μεταξύ των δύο ειδών, και άνοιξε το δρόμο για πολλές άλλες που ακόμα και σήμερα βγαίνουν με αμείωτη ένταση. Οι φίλοι του Peter Cushing δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα, γιατί ο μεγάλος Βρετανός ηθοποιός είναι γι ακόμη μια φορά σε καλή φόρμα στον ρόλο του αγαπημένου μας κυνηγού βρικολάκων.

legend of the 7 golden vampiresΓενικά, το THE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES, χωρίς να είναι σε καμία περίπτωση η καλύτερη ταινία της Hammer, είναι μία από τις πιο περίεργα απολαυστικές στιγμές της και τη συστήνω τόσο στους φίλους του παραδοσιακού σινεμά της, όσο και σε όλους τους φίλους του τρόμου ή πολεμικών τεχνών. Δείτε το σαν πείραμα, όπως το είδαν λογικά και οι υπεύθυνοι της παραγωγής, και που ξέρετε, μπορεί να ανακαλύψετε ένα μικρό αριστούργημα.

DVD Notes:

Η ταινία κυκλοφορεί σε DVD από την Audio Visual/ Warner Bros με άψογη αναμορφική widescreen μεταφορά αλλά χωρίς καθόλου extras.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Αμερική (Anchor Bay)
R2 Ηνωμένο Βασίλειο (Warner Bros Home Entertainment)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές. Η Αμερικανική R0 έκδοση περιέχει την original Αγγλική έκδοση (89 λεπτά), όσο και την εναλλακτική Αμερικάνικη (75 λεπτά). Επίσης, μαζί με το trailer, περιέχει μία 45λεπτη ηχογράφηση με την ιστορία του THE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES, διηγούμενη από τον Peter Cushing και τον David de Keyser που, αν και δεν αναφέρεται στα credits, έδωσε τη φωνή του Δράκουλα όταν είχε πάρει τη μορφή του Shen Chan.
Η Αγγλική R2 έκδοση έχει καλύτερη (αναμορφική) μεταφορά, αλλά από extras έχει μόνο το trailer.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

Nikmpou (Βαθμολογία: 4) στίς 27/07/2009 17:06

Arketa kalo

Kroneberg (Βαθμολογία: 3) στίς 03/05/2008 19:14

Παράξενος ο συνδυασμός βαμπιρ και καράτε, αλλά ήταν ενδιαφέρον. Θα είχε πιο πλάκα αν στην θέση του δράκουλα (ο οποίος είναι πραγματική αποτυχία) ήταν κάποιος άλλος. ο Christofer Lee ας πούμε!

sfroyd (Βαθμολογία: 3) στίς 02/05/2008 16:57

Πολύ καλό!Ξύλο κ'τρόμος μαζί με κάποιες splatter σκηνές.Βέβαια ο συνδυασμός δεν τους έκατσε κ'πολύ αλλά μιλάμε για πολύ χαβαλέ1
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
3
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstarhalf starhalf starhalf star
(5 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa