b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
THE DEVIL'S NIGHTMARETHE DEVIL'S NIGHTMARE (1971)
THE DEMONS OF LUDLOWTHE DEMONS OF LUDLOW (1983)
SUPERSTITIONSUPERSTITION (1982)
INQUISITIONINQUISITION (1976)
WITCHCRAFTWITCHCRAFT (1964)
BLOOD SABBATHBLOOD SABBATH (1972)
THE AWAKENINGTHE AWAKENING (1980)
HORROR RISES FROM THE TOMBHORROR RISES FROM THE TOMB (1973)
SATAN'S BLACK WEDDINGSATAN'S BLACK WEDDING (1975)
THE LONG HAIR OF DEATHTHE LONG HAIR OF DEATH (1964)
WITCHFINDER GENERALWITCHFINDER GENERAL (1968)
CURSE OF THE CRIMSON ALTARCURSE OF THE CRIMSON ALTAR (1968)
MARK OF THE DEVILMARK OF THE DEVIL (1970)
CURSE OF THE DEVILCURSE OF THE DEVIL (1973)
THE DEVIL'S RAINTHE DEVIL'S RAIN (1975)
THE SECTTHE SECT (1991)
THE SENTINELTHE SENTINEL (1977)
BURNT OFFERINGSBURNT OFFERINGS (1976)
THE WITCHES MOUNTAINTHE WITCHES MOUNTAIN (1972)
THE BRAINIACTHE BRAINIAC (1962)
AN ANGEL FOR SATANAN ANGEL FOR SATAN (1966)
RACE WITH THE DEVILRACE WITH THE DEVIL (1975)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
HORROR HOTEL (1960) (Μ. Βρετανία)
A.K.A.: The City of the Dead
Age Line
Απαραίτητη η γονική συναίνεση
  HORROR HOTEL  
Είδος: Τρόμου
Θέμα: Μαγεία, Αιρέσεις, Ανθρωποθυσία, Κυνήγι Μαγισσών
ΣκηνοθεσίαJohn Llewellyn Moxey
ΗθοποιοίDennis Lotis, Christopher Lee, Patricia Jessel, Tom Naylor, Betta St. John, Venetia Stevenson, Valentine Dyall, Ann Beach
ΣενάριοGeorge Baxt, Milton Subotsky
ΠαραγωγήDonald Taylor, Milton Subotsky, Seymour S. Dorner, Max Rosenberg
ΜουσικήDouglas Gamley, Ken Jones
ΦωτογραφίαDesmond Dickinson
ΜοντάζJohn Pomeroy
Υπάρχουν 4 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Μια φοιτήτρια του αποκρυφισμού πηγαίνει σε μια ξεχασμένη μικρή πόλη στην οποία είχε εκτελεστεί μια ντόπια μάγισσα το 17ο αιώνα.

Σχόλια:

horror hotelΜια ακόμα από τη συνομοταξία ταινιών τρόμου που είχαν γενικά ξεχαστεί μέχρι τις πρόσφατες εκδόσεις σε DVD που αναβίωσαν το ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον που στην περίπτωση του HORROR HOTEL είναι πολύ μεγάλο, μιας και ο έμπειρος σκηνοθέτης John Llewellyn Moxey έπιασε ακριβώς το κλίμα και την ατμόσφαιρα που έπρεπε για να κάνει μια κατά τ’ άλλα συνηθισμένη ιστορία δαιμονολατρίας και σατανισμού να ξεχωρίζει.

horror hotelΌλα ξεκινούν με το ταξίδι μιας νεαρής φοιτήτριας στην χαμένη πόλη Whitewood της Νέας Αγγλίας στην οποία το 17ο αιώνα κάηκε ζωντανή μεταξύ άλλων η Elizabeth Selwyn, αποδεδειγμένη μάγισσα και δεξί χέρι του Σατανά. 300 χρόνια μετά η συγκεκριμένη μάγισσα διευθύνει το ξενοδοχείο του τίτλου παρασύροντας την φοιτήτρια στη μέση σατανικών τελετών μαύρης μαγείας και ανθρωποθυσίας. Εκεί την είχε στείλει πρώτα ο έμπιστος καθηγητής της Chris Lee, ο οποίος ως γέννημα θρέμμα της μικρής πόλης ήξερε ότι η μικρή θα έβρισκε πολύτιμες πληροφορίες για την διατριβή της πάνω στη Μαγεία, αλλά το κίνητρο του ήταν πολύ πιο σκοτεινό από την αφορμή της μόρφωσης της φοιτήτριας του.

horror hotelΗ εξαφάνιση της δεν περνάει απαρατήρητη στον έξω κόσμο και έτσι ο αδελφός της με τη βοήθεια μιας γυναίκας ο τυφλός παππούς της οποίας μένει στο Whitewood επισκέπτεται ξανά το «Ξενοδοχείο του Τρόμου» αποφασισμένος να ανακαλύψει τι είχε συμβεί στην αδελφή του. Εκεί, όμως, θα ανακαλύψει με τρόμο ότι οι σατανικές πρακτικές του παρελθόντος ζουν και βασιλεύουν και ότι η νέα του φίλη μπορεί να έχει κι αυτή τη μοίρα της αδελφής του.

horror hotelΌπως είπαμε δεν υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις από πλευράς σεναρίου και πλοκής, αλλά από άποψη ατμόσφαιρας το HORROR HOTEL σκίζει πραγματικά, με τα πλάνα μέσα στο σατανικό Whitewood να καλύπτουν πλήρως τον πενιχρό προϋπολογισμό δίνοντας μια παραισθησιακή αίσθηση παρόμοια με αντίστοιχη στις μεγάλες στιγμές του Mario Bava. Η προδιάθεση έρχεται ευθύς εξ αρχής με τα πλάνα του 17ου αιώνα να δίνουν το στίγμα για το τι θα ακολουθήσει, ενώ αργότερα τη σκυτάλη παίρνει ένας νεότατος και επιβλητικός Christopher Lee, η παρουσία του οποίου ανεβάζει οποιαδήποτε ταινία ακόμα κι αν ο ρόλος του είναι σχετικά μικρός.

horror hotelΈτσι και στο HORROR HOTEL, ο μεγάλος Άγγλος ηθοποιός εμφανίζεται σποραδικά, αλλά τόσο η φύση του χαρακτήρα που υποδύεται όσο και το απαράμιλλο στυλ του φτάνουν και περισσεύουν για να «φτιάξουν» κάθε δύσπιστο θεατή. Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν είναι μόνο ο Chris που κάνει το HORROR HOTEL άξιο αναφοράς. Η ταινία είναι μια ολοκληρωμένη δουλειά γοτθικού τρόμου από τα πρωτοεμφανιζόμενα στούντιο της Vulcan Productions, που στο κοντινό μέλλον θα μετονομάζονταν σε Amicus Productions και θα γίνονταν το αντίπαλο δέος για την κραταιά Hammer Films.

horror hotelΠρέπει κάποιος να ψάξει πολύ προσεκτικά για να βρει στοιχεία στην ταινία που δεν λειτουργούν σωστά. Προσωπικά το βρήκα αψεγάδιαστο, με το τελικό αποτέλεσμα να κοντράρει στα ίσια άλλες γνωστότερες και μεταγενέστερες παραγωγές της Hammer και της Amicus. Κι όλα αυτά με έναν προϋπολογισμό που ξεκάθαρα ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος, αλλά που δεν εμπόδισε τους συντελεστές να τα δώσουν όλα και να κάνουν την ταινία χάρμα οφθαλμών για όλες τις φίλες και φίλους του παλιού καλού ατμοσφαιρικού τρόμου.

horror hotelΣημειωτέον ότι η ταινία ήταν η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του John Llewellyn Moxey, ο οποίος όμως ποτέ δεν έκανε το «μπαμ» με την καριέρα του να συγκεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό σε τηλεοπτικές ταινίες και σειρές. Κρίμα, γιατί το ταλέντο του να φτιάχνει ατμόσφαιρα φαίνεται ξεκάθαρα στο HORROR HOTEL.

Άριστα!

DVD Notes:

Δεν υπάρχει έκδοση στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Αμερική (Madacy Entertainment)
R1 Αμερική (Elite)
R1 Αμερική (Roan Entertainment/Troma)
R1 Αμερική (VCI)
R2 Μ. Βρετανία (Redemption)

Όλες οι Αμερικάνικες εκδόσεις περιέχουν την Αμερικάνικη εκδοχή της ταινίας που είναι μικρότερη κατά περίπου 2 λεπτά από την Αγγλική. Οι R1 (VCI) και R2 περιέχουν την Αγγλική εκδοχή με την πλήρη έκδοση της ταινίας ενώ είναι και οι καλύτερες. Πιθανότατα υπάρχουν κι άλλες budget εκδόσεις της ταινίας με ποιότητα εικόνας VHS, και που μάλλον περιέχουν την Αμερικάνικη έκδοση.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

sleazy (Βαθμολογία: 4) στίς 31/12/2010 22:30

Αρκετά καλή και άκρως ατμοσφαιρική.Burn Witch!Burn!

Megaterror (Βαθμολογία: 4) στίς 30/12/2010 18:57

Για την εποχή του πρέπει να ήταν από τις καλύτερες και πιο προσεγμένες τους είδους. Το θετικό στοιχείο είναι ότι βλέπεται πολύ ευχάριστα, δεν κουράζει και διατηρεί μια σκοτεινή ατμόσφαιρα με πινελιές μαύρης μαγείας και σατανολατρείας που εμπλουτίζουν την ταινία σε ικανοποιητικό βαθμό. Ο Κρίστοφερ Λι είναι ιδιαίτερα τρομακτικός ενώ πολύ hot και διαβολική είναι η αρχιμάγισσα του πανδοχείου. Πραγματικά οι δυο τους σηκώνουν την ταινία για πλάκα, αν και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές στέκονται αρκετά καλά.

eleftheria (Βαθμολογία: ) στίς 29/07/2008 19:08

Άριστα!

Kroneberg (Βαθμολογία: 3) στίς 05/06/2008 17:09

Αν και ειναι προβλεψιμο και εχει ολα τα κλισε του ειδους,διαθετει μια πολυ καλη ατμοσφαιρα.Αλλο ενα συν ειναι και η παρουσια του Lee.
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(4 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa