b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
WARLORDS OF ATLANTISWARLORDS OF ATLANTIS (1978)
THE PEOPLE THAT TIME FORGOTTHE PEOPLE THAT TIME FORGOT (1977)
AT THE EARTH’S COREAT THE EARTH’S CORE (1976)
THE NEPTUNE FACTORTHE NEPTUNE FACTOR (1973)
THE LAND THAT TIME FORGOTTHE LAND THAT TIME FORGOT (1975)
THE LOST CONTINENTTHE LOST CONTINENT (1968)
MYSTERY ON MONSTER ISLANDMYSTERY ON MONSTER ISLAND (1981)
ARK OF THE SUN GODARK OF THE SUN GOD (1983)
RAIDERS OF ATLANTISRAIDERS OF ATLANTIS (1983)
DRAGONSLAYERDRAGONSLAYER (1981)
CONQUESTCONQUEST (1983)
NOTHINGNOTHING (2003)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
WAR GODS OF THE DEEP (1965) (Μ. Βρετανία)
A.K.A.: The City Under the Sea
Age Line
Επιθυμητή η γονική συναίνεση
  WAR GODS OF THE DEEP  
Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια
Θέμα: Φανταστικοί Κόσμοι, Απαγωγή
ΣκηνοθεσίαJacques Tourneur
ΗθοποιοίVincent Price, Tab Hunter, David Tomlinson, Susan Hart, John Le Mesurier, Henry Oscar
ΣενάριοCharles Bennett, Louis M. Heyward, David Whitaker
ΠαραγωγήSamuel Z. Arkoff, Daniel Haller, George Willoughby
ΜουσικήStanley Black
ΦωτογραφίαStephen Dade
ΜοντάζGordon Hales
Σχολιάστε την ταινία
Υπόθεση:

Δυο άνθρωποι καταλήγουν σε μια υποθαλάσσια πόλη που απειλείται με εξαφανισμό από ένα υποβρύχιο ηφαίστειο σε αναζήτηση μιας γυναίκας που έπεσε θύμα απαγωγής από τον ηγεμόνα της υποβρύχιας πόλης.

Σχόλια:

War Gods of the Deep 1Διαβάζοντας κανείς τα τεράστια ονόματα των Jacques Tourneur και Vincent Price λογικό είναι να έχει αρκετές απαιτήσεις από το WAR GODS OF THE DEEP πριν από την προβολή. Οι απαιτήσεις αυτές, μάλιστα, μεγαλώνουν όταν διαβάζει ότι η ιστορία είναι βασισμένη σε ένα από τα ποιήματα του μεγάλου συγγραφέα του μακάβριου και του φανταστικού Edgar Allan Poe. Το τελικό αποτέλεσμα όμως, όσο διασκεδαστικό και κατά διαστήματα απολαυστικό, δεν στέκεται αντάξιο της φήμης και της μέχρι τότε δουλειάς των συντελεστών του.

War Gods of the Deep 2Επί της ουσίας πρόκειται για απογευματινή ψυχαγωγία για όλες τις ηλικίες που δεν καταφέρνει να ενώσει τα κομμάτια της σε ένα ικανοποιητικό σύνολο. Η ιστορία έχει να κάνει με την ανακάλυψη μιας άγνωστης πόλης στο βυθό της θάλασσας και τους κατοίκους της, τους οποίους ανακαλύπτουν τυχαία δύο κάτοικοι μιας παραθαλάσσιας πόλης της Αγγλίας στις αρχές του 20ου αιώνα αναζητώντας την εξαφανισμένη φίλη του ενός. Οι δύο άνδρες ονόματι Bob (Tab Hunter)και Harold (David Tomlinson) περνούν μέσα από μια δίνη η οποία τους φέρνει στη μαγική υποθαλάσσια πόλη που διευθύνεται από τον Sir Hugh (Vincent Price).

War Gods of the Deep 3Αυτός τους αποκαλύπτει ότι εν ολίγοις ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο απειλεί την πόλη και τους κατοίκους της με εξαφάνιση εκτός κι αν κάνει κάποιος κάτι για να το σταματήσει. Οι κάτοικοι εκτός από τον Price και τους υπόλοιπους ανθρώπους υποτακτικούς του αποτελούνται και από ένος είδους ανθρωποειδή που ζουν στη θάλασσα και χρησιμοποιούνται από τους υπόλοιπους για φτηνά εργατικά χέρια. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αποκαλύπτεται ότι ο Sir Hugh και οι υπόλοιποι κάτοικοι της υποθαλάσσιας πόλης είναι πάνω από 100 ετών μιας και έχουν ανακαλύψει το μυστικό της μακροζωίας στο νέο υποβρύχιο σπίτι τους. Το κόλπο είναι ότι αν τυχόν φύγουν από την υποβρύχια πόλη και πίσω στον κανονικό κόσμο, τα χρόνια τους θα αφαιρεθούν άμεσα με αποτέλεσμα τον σχεδόν στιγμιαίο θάνατο από γηρατειά.

War Gods of the Deep 4Οι δύο φίλοι μας όμως έχουν απώτερο στόχο να εντοπίσουν και να σώσουν την φίλη του Ben, Jill (Susan Hart) που ο Sir Hugh τους είπε ότι είναι καλά και ζωντανή. Και κάτι τέτοιο είναι λογικό μιας και ο αγαπητός Sir έφερε την Jill κατά παραγγελία αφού του θύμισε την χαμένη του αγάπη και είχε διαφορετικά σχέδια γι αυτή. Σχέδια στα οποία δεν περιλαμβάνονται οι Ben και Harold στους οποίους ο Sir Hugh επιφυλάσσει βασανιστικό θάνατο σαν ανθρωποθυσίες μπας και κατευνάσει τη μανία του ηφαίστειου.

War Gods of the Deep 5Η υπόθεση ακούγεται μπερδεμένη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο αφού οι σεναριογράφοι και ο Tourneur αποφεύγουν τις πολλές εξηγήσεις. Αποτέλεσμα είναι το όλο θέαμα να μοιάζει ολίγον τι ξεκάρφωτο με ελάχιστες από τις σεναριακές ιδέες που παρουσιάζονται να εξερευνούνται και τελικά όλα να κυλούν σαν μια τυπική περιπέτεια φαντασίας χωρίς κάτι το ιδιαίτερο εκτός από την παρουσία του Vincent Price που ανεβάζει όσο μπορεί έναν χαρακτήρα- καρικατούρα με ελάχιστο ενδιαφέρον.

War Gods of the Deep 6Πάντως τα πράγματα γίνονται κάπως καλύτερα προς την κορύφωση με τα πλάνα της υποβρύχιας καταδίωξης να είναι ενίοτε πολύ καλά και άλλοτε τετριμμένα και κουραστικά ενώ το κύριο ενδιαφέρον από πλευράς ειδικών εφέ και θεαματικών σκηνών συμπυκνώνεται στο φινάλε με την σύντομη έκρηξη του ηφαιστείου.

War Gods of the Deep 7Σκεπτόμενος κανείς την ταινία είναι μοιραίο να σκεφτεί τις χαμένες ευκαιρίες που δόθηκαν στον Jacques Tourneur και εκείνος τις άφησε να περάσουν στο ντούκου. Πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες αναφέρθηκαν, αλλά γρήγορα ξεχάστηκαν από τη δράση, όπως η χρήση των αντλιών που έδιναν καθαρό αέρα στην υποβρύχια πόλη, τα αμφίβια ανθρωποειδή που ελάχιστα χρησιμοποιήθηκαν από το σενάριο, μέχρι και η αποκάλυψη της εμμονής του Vincent Price με την Susan Hart είναι σαν να μην αναφέρθηκε ποτέ.

War Gods of the Deep 8Αυτό είναι και το κύριο μειονέκτημα μιας ταινίας που μένει ανολοκλήρωτη και σε καμία περίπτωση δεν φτάνει το επίπεδο αντίστοιχων μεταγενέστερων Βρετανικών παραγωγών όπως το μαγικό WARLORDS OF ATLANTIS. Πάντως χώρια από την παράλογη δράση, η ταινία έχει τον ρυθμό της και σίγουρα θα αρέσει στους σύγχρονους πιτσιρικάδες που θα την πετύχουν κανένα απογευματάκι, αλλά που θα μπορούσε- και όφειλε- να είχε γίνει πολύ καλύτερη δεδομένου του ειδικού βάρους των συντελεστών της.

DVD Notes:

Δεν υπάρχει έκδοση στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R1 Αμερική (MGM) – Midnite Movies double feature

Η μοναδική αυτή έκδοση είναι χωρίς περικοπές και κυκλοφορεί σε double feature μαζί με το AT THE EARTH’S CORE.Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτή την ταινία.


Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstarstar
(1 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa