b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
HELLRAISERHELLRAISER (1987)
HELLRAISER 3: HELL ON EARTHHELLRAISER 3: HELL ON EARTH (1992)
HELLRAISER: BLOODLINEHELLRAISER: BLOODLINE (1996)
HELLRAISER: INFERNOHELLRAISER: INFERNO (2000)
HELLRAISER: HELLSEEKERHELLRAISER: HELLSEEKER (2002)
HELLRAISER: DEADERHELLRAISER: DEADER (2005)
HELLRAISER: HELLWORLDHELLRAISER: HELLWORLD (2005)
FROM BEYONDFROM BEYOND (1986)
LORD OF ILLUSIONSLORD OF ILLUSIONS (1995)
DEMON KNIGHTDEMON KNIGHT (1995)
REBORN FROM HELL: SAMURAI ARMAGEDDONREBORN FROM HELL: SAMURAI ARMAGEDDON (1999)
RAWHEAD REXRAWHEAD REX (1986)
A NIGHTMARE ON ELM STREET PART 2: FREDDY’S REVENGEA NIGHTMARE ON ELM STREET PART 2: FREDDY’S REVENGE (1985)
A NIGHTMARE ON ELM STREET 3: DREAM WARRIORSA NIGHTMARE ON ELM STREET 3: DREAM WARRIORS (1987)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
HELLBOUND: HELLRAISER 2 (1988) (ΗΠΑ)
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 18
  HELLBOUND: HELLRAISER 2  
Είδος: Τρόμου
Θέμα: Δαίμονες, Κατάρα, Μετάλλαξη, Gore, Φανταστικοί Κόσμοι, Νεκροφιλία, Μεταφορά Βιβλίου
ΣκηνοθεσίαTony Randel
ΗθοποιοίClare Higgins, Ashley Laurence, Kenneth Cranham, Imogen Boorman, Sean Chapman, William Hope, Doug Bradley, Barbie Wilde, Simon Bamford, Nicholas Vince
ΣενάριοPeter Atkins, Clive Barker
ΠαραγωγήChristopher Figg, Clive Barker, David Barron, Christopher Webster
ΜουσικήChristopher Young
ΦωτογραφίαRobin Vidgeon
ΜοντάζRichard Marden, Tony Randel
Ειδικά εφέNeill Gorton, Geoffrey Portass
Υπάρχουν 11 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:
Η Κirsty Cotton νοσηλεύεται σε νοσοκομείο προσπαθώντας να ξεπεράσει τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί. Ο ψυχίατρος που την αναλαμβάνει όμως, γνωρίζει την ιστορία της και θέλει να μάθει τι κρύβεται πίσω από το κουτί puzzle. Γι αυτό αποκτάει το στρώμα πάνω στο οποίο πέθανε η Julia Cotton, με σκοπό να την επαναφέρει στη ζωή, όπως του διηγήθηκε η Κirsty, και να τον βοηθήσει να λύσει το κουτί puzzle.
Σχόλια:
Οι cenobites επιστρέφουν για να τελειώσουν αυτό που άρχισαν ένα χρόνο πριν στο HELLRAISER και τόσο βάρβαρα και απότομα διέκοψε η Κirsty, αλλά και το μη εμπνευσμένο φινάλε. To HELLBOUND ξεκινάει εκεί που τελείωσε το HELLRAISER, με την Κirsty στο νοσοκομείο και την αστυνομία να προσπαθεί να βγάλει άκρη απ’ τα λεγόμενά της. Στην σεκάνς πριν τους τίτλους έναρξης είχαμε δει την δημιουργία του Pinhead, του αρχηγού των cenobites και για πρώτη φορά στη σειρά το πραγματικό πρόσωπο του Doug Bradley, ως Λοχαγός Eliot Spencer πριν λύσει το σατανικό κουτί puzzle και γίνουμε μάρτυρες της αιματηρής μετατροπής του στον αγαπημένο δαίμονα των φίλων της σειράς.

Στο νοσοκομείο, ο Δρ Channard ακούει με προσοχή τη διήγηση της Κirsty για τα συμβάντα που την οδήγησαν εκεί και το ενδιαφέρον του κεντρίζεται όταν η κουβέντα φτάνει στον κύβο puzzle και στο στρώμα πάνω στο οποίο είχε αφήσει την τελευταία της πνοή η Julia Cotton, μισητή μητριά της Κirsty και ερωμένη του θείου Frank, που θυσίασε τον πατέρα της για να επανέλθει στη ζωή ο τελευταίος.

Όλα αυτά με τη συνοδεία των κυριότερων πλάνων του πρώτου HELLRAISER, συμπεριλαμβανομένων και των gore σκηνών, να υποθέσουμε γι αυτούς που δεν είχαν δει το πρώτο; Εν πάση περιπτώσει, ο Δρ Channard δεν συγκινείται από τις απελπισμένες εκκλήσεις της Κirsty για να καταστρέψουν το στρώμα, και κανονίζει την μεταφορά του στο σπίτι του. Ο βοηθός Kyle (William Hope), ακούει τι σκοπεύει να κάνει ο μέντοράς του, και αποφασίζει να μπει κρυφά στο σπίτι του να δει τι παίζει. Σύντομα θα δει μπροστά του το ματωμένο στρώμα σε περίοπτη θέση στο σαλόνι του Δρ Channard, μαζί με 3 κουτιά puzzle σαν αυτά που διηγιόταν η Κirsty.

Από εκεί και πέρα το HELLBOUND απογειώνεται. Τα ειδικά εφέ της σκηνής της ανάστασης της Julia από το στρώμα είναι με διαφορά τα πιο αποτελεσματικά που έχουμε δει στη σειρά, ενώ η σκηνή αυτή καθαυτή είναι σκληρή, σόκινγκ και δοσμένη με τόση ωμότητα που θα συναντούσε κανείς σε ταινίες του Lucio Fulci. Δεν θα αποκαλύψω τη σκηνή, για να μη χαλάσω την επίδρασή της σ’ αυτούς που δεν έχουν δει ακόμα το HELLBOUND, αλλά αρκεί να αναφέρω ότι κυρίως λόγω αυτής της σκηνής κυκλοφόρησε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες βαριά λογοκριμένο, και έκανε το (κατά κανόνα) mainstream κοινό που προσέλκυσε η επιτυχία του HELLRAISER να μείνει με ανοιχτό το στόμα.

Γενικά σκεφτείτε τα στοιχεία εκείνα που σας τρόμαξαν και σας απώθησαν στο HELLRAISER, πολλαπλασιάστε τα επί δύο και έχετε μια εικόνα των καταχρήσεων του HELLBOUND. Επίσης, αν νομίσατε ότι το HELLRAISER είχε μία υποθάλπτουσα ψιλοανώμαλη σεξουαλική νότα, περιμένετε να δείτε τι γίνεται εδώ, με την χωρίς δέρμα Julia να ασκεί όλη τη γοητεία της πάνω στον Δρ Channard. Μπλέκει και λίγο το πράγμα με μία νεαρή ασθενή του που τυχαίνει να είναι ειδική στη λύση puzzle, και γρήγορα γρήγορα το κουτί puzzle ανοίγει καλώντας τους cenobites, και μεταφέροντας τον καθένα από τους πρωταγωνιστές στην προσωπική τους κόλαση, όπου και περνούν την περισσότερη ώρα της ταινίας από εκεί και μετά.

Πολλά και κατά κανόνα αρκετά καλά συμβαίνουν από ‘κει και πέρα, με τις εικόνες της κόλασης, όσο παράλογες και να φαίνονται από πλευράς πλοκής, να είναι άκρως σκοτεινές και ατμοσφαιρικές σε πολλαπλάσια επίπεδα απ’ το πρώτο HELLRAISER.

Δυστυχώς εδώ το σενάριο αρχίζει να τα χάνει, μειώνοντας την εντύπωση που κάνει η πολύ καλή μεταμόρφωση του Δρ Channard σε cenobite, όσο και η ατμόσφαιρα που με κόπο δημιούργησε ο σκηνοθέτης. Ο νέος Δρ Channard είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το HELLBOUND από εδώ και μετά, με τρομακτικό παρουσιαστικό και φοβερές ατάκες όταν συναντάει υποψήφια θύματα. Όμως, σε μια άλλη σεναριακή κακοτοπιά, ο κακός γιατρός αποφασίζει να στραφεί εναντίον των υπόλοιπων cenobites, κατόπιν μιας σύντομης αλλά εντελώς αχρείαστης κατά τη γνώμη μου έκλαμψης ανθρωπιάς από τον Pinhead, που μετά από παρότρυνση της Kirsty θυμάται την περασμένη ζωή του ως Λοχαγός Eliot Spencer.

Σε γενικές γραμμές το HELLBOUND είναι μία άξια συνέχεια του θρύλου που άρχισε με το HELLRAISER, αλλά ενώ υπερέχει σε ατμόσφαιρα, φαντασία και σκηνές σπλάτερ, υστερεί φανερά σε ομοιομορφία και συνοχή, πράγμα που το κάνει σε ορισμένα σημεία απλά ακατανόητο και «χαζό». Επίσης, η σκηνοθεσία του Tony Randel και το μοντάζ ιδιαίτερα προς το τέλος δεν είναι του επιπέδου που θα ήθελε ο Clive Barker, ο οποίος αν και δεν φαίνεται να έχει μεγάλη ανάμιξη στην παραγωγή, είναι αποδεδειγμένο ότι ήταν κοντά ως σύμβουλος, μιας και οι περισσότεροι συντελεστές του HELLBOUND είναι οι ίδιοι με το HELLRAISER. Από την άλλη μεριά είναι ξεκάθαρο ότι το HELLBOUND είναι μια ταινία σχετικά μέτριου προϋπολογισμού, γυρισμένη για τους φίλους του τρόμου και ως τέτοια είναι απόλυτα επιτυχημένη από πολλές απόψεις μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του σινεμά τρόμου θεωρούν το HELLBOUND στα ίδια επίπεδα με το HELLRAISER, αν όχι καλύτερο.

Μέσα σ’ αυτούς κι εγώ, που ομολογουμένως το ευχαριστήθηκα το HELLBOUND, ίσως όχι όσο το πρώτο, ιδίως προς το τέλος, αλλά πιστεύω ότι το πρώτο μέρος του είναι καταπληκτικό. Δεν θα σταθώ στις σεναριακές ατέλειες και σ’ όλα αυτά και πολύ, εκτός όμως από ένα πράγμα. Ενώ ο Pinhead έχει ελαφρώς μεγαλύτερη συμμετοχή στα δρώμενα απ’ ότι στο HELLRAISER, σε καμία περίπτωση δεν είναι ο εφιαλτικός και αδυσώπητος κακός του HELLBOUND όπως του αξίζει, αφού ο νέος cenobite Δρ Channard αναλαμβάνει γρήγορα και εύκολα τα σκήπτρα της κόλασης.

Και τι σόι κόλαση είναι αυτή χωρίς τον Pinhead να ηγείται;

Αν είστε φίλοι του τρόμου μην το χάσετε, γιατί τα βασανιστήριά σας θα μείνουν θρυλικά ακόμα και στην κόλαση!
DVD Notes:
Δεν υπάρχει επίσημη κυκλοφορία στη χώρα μας. Κάποτε κυκλοφόρησε μαζί με τα 2 επόμενα στα απαραίτητα bootleg της Silver Media.
Διεθνείς DVD εκδόσεις:
R0 Αμερική (Anchor Bay - Original)
R0 Αμερική (Anchor Bay - THX)
R0 Αμερική (Anchor Bay - Tin set)
R0 Γερμανία (Videoworld Home Entertainment)
R2 Γαλλία (TF1 Vidιo)
R2 Ολλανδία (RCV)
R2 Σκανδιναβία (Atlantic Film/On Air)
R2 Ηνωμένο Βασίλειο (Anchor Bay UK)
R2 Ηνωμένο Βασίλειο (VCI)
R2 Ηνωμένο Βασίλειο (Anchor Bay UK - Collector's Edition box set)

Οι R2 Ηνωμένου Βασίλειου (VCI) έχει περικοπές και η R2 Γαλλίας περιέχει την R-rated έκδοση. Από τις υπόλοιπες με διαφορά καλύτερο το boxed set της Anchor Bay UK με τις 4 πρώτες ταινίες της σειράς και πολλά extras.


Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

fulci7 (Βαθμολογία: 4) στίς 23/09/2012 16:32

kali synexeia, an kai poly mperdemeno krataei ti simaia tou hellraiser psila!

slapshot (Βαθμολογία: 5) στίς 17/04/2011 18:34

Δεκα φορες πιο αρρωστημενο,σκοτεινο,βρωμικο και αιμολαγνο απο το πρωτο.Ομως το θεωρω ενα κλικ ποιο κατω.Εδω υπαρχει καλυτερο στησιμο και γρηγοροτερη ροη τα οποια κρατανε το ενδιαφερον του θεατη αμειωτο.Η προσωποποιηση της κολασης μεσα απο τη ματια του δημιουργου ενω και ο Dr.Channard ειναι θεουλης!!

Aggelos (Βαθμολογία: 5) στίς 15/07/2010 11:28

δεν λεω παρα πολυ καλο μερος και πολυ gore αλλα πιστευω οτι δεν συγκρινεται με το πρωτο βεβαια και αυτο το μερος εχει πολυ ενδιαφερον και σε κραταει συνεχως σε αγωνια για το τι θα γινει στη συνεχεια αλλα ειναι ασυγκρητο με το πρωτο το hellbound εχει επισης πολυ δραση και αγωνια αλλα πολυ μπερδεμενη πλοκη ωσπου σε μερικες σκηνες να μην καταλαβαινεις τι γινεται τελος παντων το hellbound ειναι ενα απο τα καλυτερα μερης της σειρας

knifer (Βαθμολογία: 4) στίς 03/07/2010 19:34

Arketa kalo to Hellraiser 2 alla dystixws thelwntas kai mi i sigkrisi me to prwto einai anapofeykti. Den ta katafernei toso kala oso o prokatoxos tou alla sigoura mporei na stathei kai mono tou san mia poly kali tainia. Alloste poia tainia mporei na sygkrithei me to prwto Hellraiser????

nnkos (Βαθμολογία: 1) στίς 05/11/2009 21:11

Από gore σκίζει αλλά η πλοκή είναι πολύ μπερδεμένη και χάνεις την μπάλα.
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
4
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(17 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2023 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa