b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


EVENT HORIZONEVENT HORIZON (1997)
THE HUMANOIDTHE HUMANOID (1979)
COSMOS: WAR OF THE PLANETSCOSMOS: WAR OF THE PLANETS (1977)
JOURNEY TO THE SEVENTH PLANETJOURNEY TO THE SEVENTH PLANET (1962)
BATTLE BEYOND THE STARSBATTLE BEYOND THE STARS (1980)
WAR OF THE ROBOTSWAR OF THE ROBOTS (1978)
SPACEHUNTER: ADVENTURES IN THE FORBIDDEN ZONESPACEHUNTER: ADVENTURES IN THE FORBIDDEN ZONE (1983)
STARCRASHSTARCRASH (1978)
THE SHAPE OF THINGS TO COMETHE SHAPE OF THINGS TO COME (1979)
SILENT RUNNINGSILENT RUNNING (1972)
ANDROIDANDROID (1982)
GALAXY OF TERRORGALAXY OF TERROR (1981)
PLANET OF THE VAMPIRESPLANET OF THE VAMPIRES (1965)
20102010 (1984)
FUTUREWORLDFUTUREWORLD (1976)
THE NEPTUNE FACTORTHE NEPTUNE FACTOR (1973)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
THE BLACK HOLE (1979) ()
:
Age Line
  THE BLACK HOLE  
:
: , , ,
Gary Nelson
Maximilian Schell, Anthony Perkins, Robert Forster, Ernest Borgnine, Yvette Mimieux, Joseph Bottoms
Gerry Day, Jeb Rosebrook, Bob Barbash, Richard H. Landau
Ron Miller
John Barry
Frank V. Phillips
G. Gregg McLaughlin
:

να μικρ ερευνητικ σκφος συναντει να αγνοομενο διαστημπλοιο κοντ σε μια τερστια μαρη τρπα. Κυβερντης του νας επιστμονας που θεωρετο νεκρς, αλλ ετοιμζεται να αρχσει να πρωτοφανς ταξδι μσα στη μαρη τρπα, παρ λες τις αντιρρσεις του πληρματος του ερευνητικο σκφους.

:

Το σατανικ στοντιο της Disney ξαναχτυπ με μια κλασσικ ταινα απ τη χρυσ εποχ του Αμερικνικου σινεμ Ε/Φ. Με κληρονομι το STAR WARS και το προγενστερο 2001, οι παραγωγο κατλαβαν τι τα ειδικ εφ πρεπε να εναι το βασικ ατο του THE BLACK HOLE, και γι αυτ το σκοπ επιστρτευσαν τον σε 10ετ αποχ απ τα της μεγλης οθνης Peter Ellenshaw, με πολ μεγλη θητεα ως δημιουργς ειδικν εφ για την Disney και χι μνο.

Η εμμον αυτ των παραγωγν εναι λογικ απ μια πλευρ, μιας και το STAR WARS θεσε τα στνταρντς στα ειδικ εφ σε να δυσθερητα εππεδα, αλλ βλποντας κανες σμερα τσο το STAR WARS σο και το THE BLACK HOLE δεν μπορε παρ να σκεφτε τι το εγχερημα γνρισε μερικ επιτυχα. χι τι τα εφ του δεν εναι καλ, αλλ σγουρα εναι λγο νισα.

Να ξεκαθαρσω πρτα κτι. Απ μικρς που βλεπα ,τι ταινα Ε/Φ κυκλοφοροσε μετ μανας, εχα μια απχθεια σε comic-relief ρομποτκια, και δυστυχς στο THE BLACK HOLE ο αντιπαθστατος- κατ την ταπειν μου γνμη- Vincent απκτησε πρωταγωνιστικ ρλο, εκτς απ τις συνηθισμνες ενοχλητικς και εξυπνακστικες ατκες που ξεστομζει σε ολκληρη τη διρκεια της ταινας. Και ββαια για παραγωγ της Disney μιλμε, οπτε κτι ττοιο ταν αναπφευκτο, αλλ δεν μπορ να μην σκφτομαι πσο καλτερα θα ταν τα πργματα αν λειπε αυτς ο ενοχλητικς τενεκς που ακμα και εμφανισιακ σε προκαλε να τον αντιπαθσεις!

Αρκετ, μως, τα απωθημνα μου με το ρομποτκι, μιας και το THE BLACK HOLE χει πολλ ακμα να προσφρει στους φλους της Ε/Φ. Και μιλμε για τον ορισμ της ταινας Ε/Φ, με ενδιαφρουσα πλοκ που στηρζεται μερικς σε γνωστ στοιχεα για τις μαρες τρπες και πνω τους χτζεται περαιτρω, αλλ που δυστυχς ποτ δεν καταφρνει να κορυφωθε ικανοποιητικ.

Ο Maximilian Schell υποδεται τον Δρ. Reinhardt, τον μεγαλομαν κυβερντη του χαμνου για χρνια Αμερικνικου διαστημπλοιου Cygnus που σχεδιζει να ταξιδψει που καννας νθρωπος δεν ξαναταξδεψε, μσα στην κολοσσιαα μαρη τρπα γρω απ την κρη της οποας γυροφρνει το σκφος.

Προς αυτν τον σκοπ, ο καλς γιατρς χει δημιουργσει μια στρατι απ ρομπτ υπηρτες που μεταξ λλων αναλαμβνουν την πλογηση και την προετοιμασα του διαστημπλοιου γι αυτ το απστευτο ταξδι.

Το πλρωμα του μικρο αναγνωριστικο Palamino, αποτελομενο απ τους Anthony Perkins (PSYCHO), Robert Forster (ALLIGATOR, KILL BILL), Ernest Borgnine (THE MAGNIFICENT SEVEN), Yvette Mimieux και Joseph Bottoms, παρασρεται στο σκφος του Δρ Reinhardt και αντιδρον με δυσπιστα ταν μαθανουν τα σχδι του, με πρτον απ λους στη λστα των διαφωνοντων το ρομπτ- βοηθ τους Vincent.

Αυτ εναι αδνατο!, φωνζει ο Robert Forster, για να πρει την αποστομωτικ απντηση αδνατο εναι μια λξη στο λεξικ των ηλιθων απ τον Δρα Reinhardt, που φανεται τι γυαλζει το μτι του!

Ο επιστμονας Anthony Perkins, σε μια γενικ νοστη ερμηνεα, δεν αργε να τσιμπσει και εναι πεπεισμνος τι ο Δρ Reinhardt βρκε τον τρπο για να κνει το ταξδι μσα στην πιο καταστροφικ δναμη του σμπαντος.

μως, τα κνητρα και οι μθοδοι του Δρ Reinhardt δεν εναι τσο αθα σο φανονται, κτι που ανακαλπτει με τρμο το ρομποτκι Vincent.

Αν λειπαν οι σχετικ μεγλες σε διρκεια σκηνς που η δρση επικεντρνεται στον Vincent και τα υπλοιπα καλ και κακ ρομπτ του Cygnus, θα μιλοσα στα σγουρα για να δημιοργημα Ε/Φ, με μυστριο, δρση και καταπληκτικ διαστημικ τοπα. Η μαρη τρπα εναι απειλητικ και τρομακτικ τσι πως περιμνει τα θματ της, εν το μυστριο της προλευσης των ρομπτ του Cygnus, αν και προβλψιμο, ταν αποκαλπτεται δνει μια ασθηση ρεαλισμο στα δρμενα.

Το πρτο μρος της ταινας αναλνεται σε συζητσεις μεταξ των πρωταγωνιστν, που απ κποιο σημεο και μετ γνονται κπως μοντονες, περισστερο δε ταν συνεχς χουμε παρεμβολς των περιπετειν του Vincent και των υπλοιπων ρομπτ, που ναι μεν παζουν καταλυτικ ρλο στην εξλιξη και στην κορφωση της ιστορας, αλλ εμνα προσωπικ με ξενρωναν κθε φορ. Προσθστε και τον καθαρ διακοσμητικ ρλο της Μαρης Τρπας σ αυτ το διστημα. Κποια κολπκια, πως η τηλεπαθητικ ικαντητα της μοναδικς θηλυκς παρουσας της ταινας στο να επικοινωνε με τον ανεκδιγητο Vincent, δεν καταφρνουν να τονσουν το ενδιαφρον, μιας και η κατληξη της ιστορας μοιζει μονδρομος.

Πντως για να μην εμαι τελεως δικος, η παρξη τσο του Vincent σο και των κακν ρομπτ εναι μλλον συμβολικ, με τον μεν Vincent να εναι κτι παραπνω απ ανθρπινος, γεμτος αυτοθυσα και καλοσνη, εν απ την λλη ο Bob, το πρωτοπαλκαρο του Δρ Reinhardt, εναι η προσωποποηση του κακο, η τλεια φονικ μηχαν. Απ αυτ την ποψη, καθρεφτζεται τσι η διαφορ του Δρ Reinhardt με τους υπλοιπους πρωταγωνιστς, που παρ τις ατλεις τους, παραμνουν πντα πιο ανθρπινοι απ τον Δρα, που πολ θα θελε να εναι Θες.

Τα λεφτ στο THE BLACK HOLE εναι σε κθε περπτωση το τελευταο μισωρο, με επιβλητικ διαστημικ πλνα, επιτυχημνες σκηνς καταστροφς και αρκετ δρση, που μως θα μποροσε να εναι πολ καλτερη. Επαμε, μως. Τα πργματα εναι προδιαγεγραμμνα.

Αναγνωρζω τι αν η ταινα δεν προερχταν απ τη Disney και αν η σημασα των ρομπτ στη ιστορα δεν ταν τσο μεγλη, μλλον θα εχα γρψει διθυραμβικ σχλια για μια γενικ αρκετ ψυχαγωγικ ταινα. Παραδχομαι τι μεροληπτ, αλλ απ την λλη εναι ξεκθαρο τι η ταινα γυρστηκε κατ καννα για τις μικρτερες ηλικες και αυτ το γεγονς απ μνο του της επιβλει περιορισμος.

Ακμα κι τσι, το THE BLACK HOLE που και που εναι σκοτειν χωρς να γνεται αποπνικτικ, και εναι αρκετ καλοφτιαγμνο για να αποδεξει για λλη μια φορ τι ακμα και οι λιγτερο εμπνευσμνες και καλοφτιαγμνες ταινες Ε/Φ που γυρστηκαν εκενη τη χρυσ περοδο ρχνουν στα αυτι στις αντστοιχες σημερινς. Και λγοντας σημερινς, αλθεια, θυμται κανες την τελευταα διαστημικ޻ ταινα Ε/Φ που του ρεσε πραγματικ και βγκε μετ το 1995; Εγ πντως δυσκολεομαι πολ.

DVD Notes:

Δεν υπρχει κυκλοφορα στη χρα μας προς το παρν.

DVD :

R1 Αμερικ (Anchor Bay)
R1 Αμερικ (Buena Vista Home Entertainment)
R2 Γαλλα (Buena Vista Home Entertainment)
R2 Γερμανα (Buena Vista Home Entertainment)
R2 Ολλανδα (Buena Vista Home Entertainment)
R2 Ιταλα (Buena Vista Home Entertainment)
R2 Μ. Βρετανα (Buena Vista Home Entertainment)
R4 Αυστραλα (Buena Vista Home Entertainment)

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς και πανομοιτυπες με αναμορφικ μεταφορ και χωρς extras.

Μνο οι R1 χουν extras, με την κδοση της Buena Vista να περιχει και αναμορφικ μεταφορ..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
_
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2023 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa