b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE VINDICATORTHE VINDICATOR (1986)
HARDWAREHARDWARE (1990)
SATURN 3SATURN 3 (1980)
DEMON SEEDDEMON SEED (1977)
SCREAMERSSCREAMERS (1995)
MOONTRAPMOONTRAP (1989)
ROBOWARROBOWAR (1988)
MECHANICAL VIOLATOR HAKAIDERMECHANICAL VIOLATOR HAKAIDER (1995)
ROBOTRIXROBOTRIX (1991)
WESTWORLDWESTWORLD (1973)
FUTUREWORLDFUTUREWORLD (1976)
ALIEN FROM THE DEEPALIEN FROM THE DEEP (1989)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
DEATH MACHINE (1995) ()
Age Line
15
  DEATH MACHINE  
:
: , ,
Stephen Norrington
Brad Dourif, Ely Pouget, William Hootkins, John Sharian, Martin McDougall, Andreas Wisniewski, Richard Brake, Alex Brooks
Stephen Norrington
Dominic Anciano, Jim Beach, Stephen Norrington, Heidi Lester, Ray Burdis, Matthew Justice, Nigel Green(ii), Teruhiko Noguchi
Crispin Merrell
John de Borman
Paul Endacott
:

νας επιστμονας κατασκευζει για λογαριασμ εταιρας οπλισμο την υπρτατη μαχητικ μηχαν, που εναι μισς νθρωπος μισ ρομπτ. ταν μως η εταιρα τον απολει αποφασζει να τους εκδικηθε στρφοντας το δημιοργημ του εναντον τους.

:

Εδ χουμε να αρκετ καλ εργκι επιστημονικς φαντασας με θμα να ρομπτ- δολοφνο που αφνεται ανεξλεγκτο απ ναν τρελ επιστμονα (Brad Dourif) για να εκδικηθε τον παραγκωνισμ του απ τους υπεθυνους της εταιρας στην οποα κανε την ρευν του. μως, ο σκηνοθτης Stephen Norrington μλλον εχε την εντπωση τι γριζε τον δικ του "Νον" και χι το DEATH MACHINE, ταν επβλεπε την directors cut κδοση. Δεν μπορ να εξηγσω αλλις τι η διρκεια του ξεπερνει τις 2 ρες προβολς.

Η πλοκ εναι σο ξεκθαρη θα μποροσε. Μια πολυεθνικ εταιρα πειραματζεται πνω σε να υβρδιο ανθρπου και μηχανς που προορζεται ως η υπρτατη πολεμικ μηχαν. Ο δημιουργς του, ο οποος γενικ δεν τα πηγανει και πολ καλ με τη λογικ, το ψιλοχνει και σκοτνει λλους συνεργτες του, για να απολυθε τελικ απ την εταιρα. Φυσιολογικ δεν αντιμετωπζει και πολ καλ την απλυσ του, οπτε αμολει ελεθερο να ρομπτ- δολοφνο που μοιζει λγο σαν μεταλλικ ALIEN, με στχο να εκδικηθε αυτος που τον πρδωσαν και περισστερο την Hayden Cale (Ely Pouget) που ουσιαστικ τον απλυσε.

Ο Stephen Norrington (BLADE), που εχε συμμετοχ στα ειδικ εφ του παρμοιου θεματικ HARDWARE, φτιχνει μια αξιοπρεπστατη απ πλευρς οργνωσης και προπολογισμο ταινα, με αρκετ καλ διθεση, που μως προδδεται απ αρκετ στοιχεα της. Πρτα πρτα, 2 ρες εναι υπερβολικς χρνος διρκειας για οποιαδποτε ταινα επιστημονικς φαντασας, πσο μλλον για υβρδιο Ε/Φ και ταινας δρσης. Αν η πλοκ εναι τσο περπλοκη πια, ττε εντξει, κτι μως που δε συμβανει με το DEATH MACHINE που εναι ψιλοξεκθαρο απ αυτ την ποψη, αλλ για κποιο λγο ο Norrington το τραβει εις μκρος, θελ του μεινοντας την ψυχαγωγικ του αξα. Αλθεια, αν η διρκεια εχε περιοριστε ας πομε κοντ στα 90 λεπτ, ττε θα μιλγαμε για μια ταινα με ανελητο ρυθμ που δεν αφνει το θεατ να πρει ανσα.

Δετερον, υπρχουν αρκετ παρωδιακ στοιχεα, πως η ιδα του Norrington να βαφτζει τους πρωταγωνιστς του με ονματα πως Scott Ridley (το πισατε το υπονοομενο;), Sam Raimi, John Carpenter κ.ο.κ. Κι λλοι σκηνοθτες χουν δοκιμσει αυτ το κολπκι, αλλ εδ το αστεο του πργματος τελεινει πολ γργορα, μιας και οι χαρακτρες δεν παρουσιζονται με τρπο ττοιο στε να βγει γλιο απ τα ονματα. Απλ μοιζει λες και ο Norrington δυσκολευταν να βρει ταιριαστ ονματα για τους πρωταγωνιστς του, οπτε στα δσκολα.....

Τλος πντων, ας μη γνομαι κακς χωρς λγο, μιας και το τελευταο εναι σγουρα λεπτομρεια, και φαντζομαι τι κποιοι μπορε να την εκτιμσουν δεντως. Αυτ που δεν εναι λεπτομρεια, μως, εναι η απστευτα υπερβολικ ερμηνεα ενς απ τους επανασττες ταν μετατρπεται σε Μηχαν του Θαντου, που ξεφεγει απ το εδος και βουτει με το κεφλι σε slapstick κωμωδα. Αποτλεσμα αυτο, ο θεατς να μην μπορε να τον πρει στα σοβαρ οτε ακμα στην εντυπωσιακ μχη του με το μηχανικ τρας.

Για μνα, το κριο προσν του DEATH MACHINE εναι ακριβς το μηχανικ τρας, που εναι αληθιν απειλητικ και πολ τρομακτικ. Η πρτη ουσιαστικ σεκνς που το βλπουμε εν δρσει ταν κυνηγει ναν απ τους σημαδεμνους του Dourif εναι η πιο αξιομνημνευτη της ταινας, με γνσια ατμσφαιρα πανικο και την εντπωση τι ο νθρωπος εναι ολτελα ανσχυρος μπροστ στη φονικ μανα της μηχανς. Αυτ που με εντυπωσασε εκτς απ το σχεδιασμ του φονικο ρομπτ εναι η πολ καλ κνησ του, γργορη, σγουρη και αναπφευκτη και το κνει να μοιζει πραγματικ ανκητο, τουλχιστον μχρι το φινλε, που οι καλο߻ μοιζουν να το αποφεγουν πολ εκολα.

Ο Brad Dourif εναι αρκετ καλς, σε μια ερμηνεα που θυμζει πολλς παρμοις του, υποδυμενος τον παρανοκ επιστμονα. Υπερβολικς, με φρενρεις γκριμτσες και πρα πολλς ατκες, σγουρα παραδδει τα αγαθ για τους οπαδος του και δνει να λλο ενδιαφρον στον κατ τα λλα μονοδιστατο χαρακτρα του.

Η δρση εναι επσης καλοστημνη, αλλ η μεγλη διρκεια της ταινας την υποβαθμζει κομματκι. λα αυτ μως πριν το φινλε, που η δρση γνεται ασταμτητη και καταιγιστικ και ρχεται στω και καθυστερημνα η δικαωση για τον κακοποιημνο μχρι ττε οπαδ της επιστημονικς φαντασας.

Πντως δε θα βιαζμουν να καταδικσω το DEATH MACHINE, ιδως σκεπτμενος την λλειψη καλν ταινιν Ε/Φ τα τελευταα 15 χρνια. χει σγουρα τα προβλματ του, αλλ χει και πολλ καλ, με τη ζυγαρι να γρνει μλλον προς τα τελευταα. χει ρυθμ, χει και λγο ντοματζουμο, αλλ παρλα τα αστεικια και την συγκρατημνη αυτοπαρωδα, σου αφνει την ασθηση τι οι δημιουργο το εδαν περισστερο στα σοβαρ απ τι πρεπε. Θα μποροσε να εχε γνει νετα να all time classic Robo- μακελει αν ο συμπαθστατος κατ τ λλα Stephen Norrington απφευγε σε να βαθμ τις κλασσικς Χολιγουντιανς παγδες της πολυπλοκτητας στην υπθεση και την αχρεαστη ανλυση χαρακτρων. Το DEATH MACHINE θα μποροσε να ταν πολ καλτερο απλ με το να... ενδσει στα κλισ του εδους!

Και τρα που το σκφτομαι, λγο περισστερο gore δεν θα με χλαγε!

DVD Notes:

To DEATH MACHINE δεν χει κυκλοφορσει σε DVD στην Ελλδα.

DVD :

R1 Αμερικ (Trimark)
R2 Γερμανα (BMG Video / UFA)
R2 Ιαπωνα (Nippon Victor)
R2 Μ. Βρετανα (Entertainment In Video)

Μνο η R2 Μ. Βρετανας και η R2 Γερμανας εναι χωρς περικοπς και περιλαμβνουν letterboxed μεταφορ, μως η Γερμανικ περιλαμβνει μνο μεταγλωττισμνο στα Γερμανικ χο. Οι λλες δο εκδσεις περιχουν λογοκριμνη fullscreen κδοση της ταινας..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa