b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
SCANNER COP IISCANNER COP II (1995)
SCANNERSSCANNERS (1981)
SCANNERS II: THE NEW ORDERSCANNERS II: THE NEW ORDER (1991)
SCANNERS III: THE TAKEOVERSCANNERS III: THE TAKEOVER (1992)
LIGHT BLASTLIGHT BLAST (1985)
MANIAC COPMANIAC COP (1988)
MANIAC COP 2MANIAC COP 2 (1990)
THE BROODTHE BROOD (1979)
NIGHT OF THE CREEPSNIGHT OF THE CREEPS (1986)
DEAD HEATDEAD HEAT (1988)
MANIAC COP 3: BADGE OF SILENCEMANIAC COP 3: BADGE OF SILENCE (1993)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
SCANNER COP (1994) (ΗΠΑ)
Age Line
Απαραίτητη η γονική συναίνεση
  SCANNER COP  
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας, Τρόμου
Θέμα: Αστυνομική Έρευνα, Τηλεπάθεια
ΣκηνοθεσίαPierre David
ΗθοποιοίDaniel Quinn, Darlanne Fluegel, Richard Grove, Mark Rolston, Richard Lynch, Hilary Shepard, James Horan
ΣενάριοJohn Bryant, Pierre David, George Saunders
ΠαραγωγήPierre David, René Malo, Robert Lansing Parker
ΜουσικήLouis Febre
ΦωτογραφίαJacques Haitkin
ΜοντάζJulian Semilian
Ειδικά εφέDavid Barrett
Σχολιάστε την ταινία
Υπόθεση:
Ένας νεοσύλλεκτος αστυνομικός με τηλεπαθητικές ιδιότητες αναλαμβάνει να βρει έναν κατ’ εξακολούθηση δολοφόνο χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις του.
Σχόλια:
Mετά τις 2 συνέχειες που γνώρισε το SCANNERS του David Cronenberg, ακολούθησε η διλογίατου SCANNER COP, με πρώτη πράξη τη συγκεκριμένη ταινία. Το SCANNER COP κινείται στα πλαίσια της αστυνομικής περιπέτειας, με λίγα στοιχεία τρόμου που προέρχονται κυρίως από τις ικανότητες του αστυνομικού του τίτλου ως scanner, δηλαδή ανθρώπου με μεγάλες τηλεπαθητικές ιδιότητες. Σε γενικές γραμμές, έχουμε να κάνουμε με μια τυπική ιστορία εκδίκησης με μπάτσους.

Αν και είναι καλογυρισμένο, με επαρκείς ερμηνείες,  εφέ και γνωστά ονόματα στους πρώτους ρόλους, το SCANNER COP δεν βοηθιέται καθόλου από το αφελέστατο σενάριο, που είναι γεμάτο ανακρίβειες, χτυπητές αναληθοφάνειες και περίεργες παραδοχές, και κάνει μετά από λίγο τη δράση να φαίνεται χωρίς νόημα.

Κλασσικό παράδειγμα είναι οι απαγωγές των ανυποψίαστων πολιτών από τον εξίσου κλασσικό κακό των b-movies Richard Lynch, ο οποίος τους κάνει πλύση εγκεφάλου με τελικό στόχο να εκδικηθεί τον θετό πατέρα του ήρωά μας που στο παρελθόν τον είχε τραυματίσει και συλλάβει. Και αναρωτιέται κανείς, ιδίως μετά που βλέπει την ευκολία με την οποία ο Lynch και η συνεργάτιδά του καταφέρνουν τις απαγωγές, μα γιατί να μην κάνει ακριβώς το ίδιο απευθείας σ΄ αυτόν που θέλει; Ρητορικό το ερώτημα, φυσικά!

Αν όμως είστε ιδιαίτερα ελαστικοί και πρόθυμοι να συγχωρήσετε αυτές τις παιδικές αφέλειες, τότε το SCANNER COP αποτελεί μια αρκετά καλή πρόταση για απογευματινή ψυχαγωγία.

Ο ήρωάς μας, κατατρεγμένος από την τελευταία εικόνα του πατέρα του, που δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στο βάρος των τηλεπαθητικών δυνατοτήτων του, καταπιέζει το χάρισμα του όσο μπορεί. Όταν όμως ο θετός του πατέρας, που είναι και ο υποδιευθυντής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής του ζητάει να χρησιμοποιήσει την ικανότητά του για τη διαλεύκανση των φόνων αστυνομικών, ο φίλος μας βγαίνει απ’ το καβούκι του.

Αυτό μας δίνει αρκετές σεκάνς του νεαρού scanner σε δράση, να ανακρίνει, να αφοπλίζει και γενικότερα να «σκανάρει» όποιον βρίσκεται στο δρόμο του, αφού μετά από λίγο παίρνει θάρρος και χρησιμοποιεί το χάρισμά του όλο και πιο πολύ! Πολύ καλά ειδικά εφέ από τον David Barrett, με φλέβες να διογκώνονται, εκρήξεις κεφαλιών και το φοβερό φινάλε που δεν θα σας αποκαλύψω, δόξα το Θεό, από αυτή την άποψη το SCANNER COP πάει καλά!

Στη συνοχή και στη λογική είναι που υστερεί. Προσθέστε λίγο και το ότι ο χαρακτήρας του κακού που υποδύεται ο Lynch δεν έχει τίποτα να κάνει με τον σούπερ επικίνδυνο παράφρονα scanner της ταινίας του Cronenberg (Michael Ironside), και μπροστά στις ικανότητες του υπέρ μπάτσου μας είναι ουσιαστικά άκακος σαν αρνάκι, παρ’ όλη τη φιλότιμη προσπάθεια του σεναρίου να μας πείσει το αντίθετο, και έχετε πλήρη εικόνα γιατί το SCANNER COP δεν καταφέρνει να πείσει.

Πάντως, το ότι γνώρισε και άλλη μια συνέχεια (την έχετε ξανακούσει κάπου αυτήν την ατάκα, έτσι δεν είναι;), μαρτυράει ότι πήγε αρκετά καλά από εμπορικής πλευράς, αλλά σίγουρα με λίγο πιο προσεγμένο σενάριο θα ήταν διαφορετική η συνολική εικόνα.
DVD Notes:
Δεν υπάρχει επίσημη έκδοση στη χώρα μας. Είχε εμφανιστεί σε bootleg από την Arcadia Entertainment.
Διεθνείς DVD εκδόσεις:
R2 Δανίας (Sci Fi)

Η παραπάνω έκδοση φαίνεται να είναι η μοναδική γνωστή έκδοση της ταινίας σε DVD, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.


Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτή την ταινία.


Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
3
Τι σημαίνουν;

Users rating

(0 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa