b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
SAMURAI REINCARNATIONSAMURAI REINCARNATION (1981)
DEATHSTALKERDEATHSTALKER (1983)
REVENGE OF THE NINJAREVENGE OF THE NINJA (1983)
THE FACE OF FU MANCHUTHE FACE OF FU MANCHU (1965)
RIKI OH: THE STORY OF RICKYRIKI OH: THE STORY OF RICKY (1991)
DEMON WINDDEMON WIND (1990)
HELLBOUND: HELLRAISER 2HELLBOUND: HELLRAISER 2 (1988)
IN THE MOUTH OF MADNESSIN THE MOUTH OF MADNESS (1994)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
REBORN FROM HELL: SAMURAI ARMAGEDDON (1999) (Ιαπωνία)
Πρωτότυπος τίτλος: Makai Tenshô: The Armageddon
Ελληνικός τίτλος: Αναγεννημένοι Από την Κόλαση
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  REBORN FROM HELL: SAMURAI ARMAGEDDON  
Είδος: Τρόμου, Περιπέτεια, Δράσης
Θέμα: Πολεμικές Τέχνες, Τέλος του Κόσμου, Δαίμονες, Μαγεία, Sexploitation
ΣκηνοθεσίαKazumasa Shirai
ΗθοποιοίHiroyuki Watanabe, Tomorowo Taguchi, Yuko Moriyama, Hitomi Shimizu, Hiroshi Miyauchi, Kotaro Yoshida
ΣενάριοFutaro Yamada
ΠαραγωγήYoshinori Chiba, Noboru Kadota
ΜουσικήTakashi Nakagawa, Kou Sakamoto
ΦωτογραφίαYoshihiro Ito
ΜοντάζKiyoharu Miyazaki
Υπάρχουν 1 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:
Ένας μάγος στην αρχαία Ιαπωνία σκοπεύει να αναστήσει 7 θρυλικού πολεμιστές Σαμουράι για να τον βοηθήσουν στην κατάκτηση του κόσμου. Για να γίνει, όμως αυτό, πρέπει να θυσιαστούν 7νεαρές παρθένες. Το διαβολικό σχέδιο του μάγου προσπαθεί να αποτρέψει ο Jubei, απόγονος μίας οικογένειας ξιφομάχων, ιδίως αφού μαθαίνει ότι και ο ίδιος ο πατέρας του είναι ανάμεσα στους 7 που σκοπεύουν να προκαλέσουν τον Αρμαγεδδών.
Σχόλια:
Φοβερός τίτλος, χωρίς αμφιβολία, που προδιαθέτει για ξεχωριστά πράγματα, αλλά δυστυχώς το SAMURAI ARMAGEDDON δεν καταφέρνει να σταθεί στο ύψος του. Θα μου πείτε, πώς είναι δυνατόν να μην βγαίνει καλή μια ταινία με νεκρούς Σαμουράι που γυρνούν από την κόλαση ως δαίμονες για να προετοιμάσουν τον Αρμαγεδδών του τίτλου; Τι είδους ταινία είναι, όμως, το SAMURAI ARMAGEDDON;

Ως απάντηση, η ταινία ξεκινάει με την εντυπωσιακή σκηνή την ανάστασης του πρώτου Σαμουράι πολεμιστή από τον μάγο Yui Shosetsu, και προδιαθέτει το θεατή για καλά πράγματα. Η αιματηρή φύση της ανάστασης (ο δαίμονας ξεπηδάει μέσα από το σώμα της 1ης παρθένας), που οι παραγωγοί φρόντισαν να ντύσουν με όσο gore μπορούσαν, μαρτυράει ταινία τρόμου.

Μετά από λίγο ψαξιματάκι ανακάλυψα ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι remake μιας ταινίας του Kinji Fukasaku από το 1981 (SAMURAI REINCARNATION) με τον Sonny Chiba στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η βασική πλοκή είναι απλή και τυπική για το είδος. 7 νεκροί Σαμουράι χρειάζονται παρθένες για να επανέλθουν στον κόσμο των ζωντανών, όλα στο όνομα του Σατανά (;). Παρ’ όλη όμως την απλότητα της βασικής πλοκής, η αφήγηση του SAMURAI ARMAGEDDON γίνεται υπερβολικά σύνθετη σε ορισμένα σημεία με αποτέλεσμα να μπερδεύει τον θεατή με το να εισάγει συνεχώς νέους βοηθητικούς χαρακτήρες που έχουν λίγη συμμετοχή στα δρώμενα, αλλά καταλαμβάνουν αρκετό κινηματογραφικό χρόνο.

Ένα άλλο αρνητικό σημείο είναι η ακατάσχετη πολυλογία των πρωταγωνιστών καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της ταινίας, σε στυλ κινουμένων σχεδίων Manga. Πραγματικά, αν βλέπαμε έστω και τα μισά από αυτά που ακούγονται από τους πρωταγωνιστές, τότε θα μιλούσαμε για μια διαφορετική ταινία. Ο σκηνοθέτης, όμως, για κάποιο ανεξιχνίαστο λόγο προτιμάει να παρουσιάσει τη δράση σε μορφή διαλόγων κι όχι εικόνων, όπου ο καθένας εξηγεί με λόγια τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια του Αρμαγεδδών. Αυτό κάνει το SAMURAI ARMAGEDDON βαρετό και κοινότοπο. Πιθανόν το περιορισμένο budget της ταινίας να ήταν ο λόγος για κάτι τέτοιο, αλλά οι επιπτώσεις στο τελικό θέαμα είναι μεγάλες.

Η κορύφωση, αν μπορεί κανείς να μιλήσει για τέτοια, του SAMURAI ARMAGEDDON αρχίζει μετά το πρώτο μισό. Από ‘κει και πέρα έχουμε αρκετές ξιφομαχίες μεταξύ του Jubei και των στρατιωτών του μάγου, αλλά και με τους νεκραναστημένους πολεμιστές, που είναι μεν αρκετά καλές, αλλά και χρονικά σύντομες ώστε να μην μπορούν να προκαλέσουν την απαραίτητη αίσθηση στο θεατή. Όσο περνάει η ώρα, το gore και το γυμνό γίνονται όλο και πιο συχνά και έντονα, με σκηνές που μένουν στη μνήμη, όπως ο αιματηρός ευνουχισμός ενός θύματος των 7 Σαμουράι, και μια πολύ καλή σκηνή, σαν φόρος τιμής στο RE-ANIMATOR όπου μετά από τον αποκεφαλισμό του από τον Jubei, ένας από τους 7 διατάζει το σώμα του να σηκώσει το αποκομμένο κεφάλι του από το έδαφος, λίγο πριν ξεψυχήσει. Παρ’ όλα αυτά, τα ειδικά gore εφέ είναι ρουτίνας, με εκατοντάδες λίτρα αίματος που δεν πολυπείθει, το οποίο μάλιστα γίνεται πράσινο (!) όσον αφορά τους νεκραναστημένους Σαμουράι.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση του SAMURAI ARMAGEDDON έρχεται στον επίλογο, που είναι σαν τέλος εβδομαδιαίας τηλεοπτικής σειράς σε συνέχειες. Με λίγα λόγια, το SAMURAI ARMAGEDDON δεν τελειώνει, αλλά μοιάζει να συνεχίζεται στο επόμενο, και είναι πολύ κρίμα διότι αυτό το αταίριαστο και ενοχλητικό τέλος έρχεται όταν, επιτέλους, αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον και δράση. Συγκεκριμένα, ενώ ο Jubei τελειώνει τη μάχη με τον πατέρα του και όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μετά, και πώς θα ξεκινήσει ο Αρμαγεδδών, η ταινία τελειώνει, αφήνοντας τουλάχιστον 3 νεκραναστημένους ακόμα ζωντανούς (καταλαβαίνετε τι εννοώ!), και τον μάγο να γελάει χαιρέκακα εξαπολύοντας μονόλογους για τον Αρμαγεδδών που θα ακολουθήσει!

Και για να μην το ξεχάσω, όντως υπήρξε συνέχεια, το REBORN FROM HELL 2: JUBEI'S REVENGE!
Τέλος, πρέπει να σημειώσω και την πολύ κακή μεταφορά εικόνας στο DVD που είδα, που, ιδίως στα νυχτερινά πλάνα, δυσχεραίνει πολύ την παρακολούθηση της ταινίας.

Τι είναι, άρα, το SAMURAI ARMAGEDDON; Είναι 40% τρόμος, 35% πολεμικές τέχνες και 25% γυμνό. Καλός συνδιασμός φαίνεται, δε λέω, αλλά θα μπορούσε πολύ καλύτερα. Στη θέση του, προτιμήστε το LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES, που έχει περίπου την ίδια υπόθεση και είναι πολύ πιο θεαματικό και ολοκληρωμένο, αν και γυρίστηκε κοντά 25 χρόνια πριν. Πάντως αν δεν το πάρετε και πολύ στα σοβαρά, σίγουρα θα διασκεδάσετε, ιδίως με τις σκηνές μαχών και το ασυνήθιστα πολύ για τέτοιου είδους ταινία γυμνό.
DVD Notes:
To bootleg της Silver Media έχει letterboxed μεταφορά, αλλά η ποιότητα της εικόνας είναι πολύ χαμηλή, με πολλά από τα σκοτεινά πλάνα ίσα- ίσα να διακρίνονται. Αυτό το πρόβλημα γίνεται ακόμα χειρότερο επειδή οι περισσότερες θεαματικές σκηνές μαχών στην ταινία γίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, και δυστυχώς η φτωχή μεταφορά εικόνας δεν επιτρέπει στο θεατή να τις απολαύσει στην ολότητά τους. Επίσης δεν περιλαμβάνει το Ιαπωνικό audio track, αλλά ούτε extras.
Διεθνείς DVD εκδόσεις:
R1 Αμερική (Tokyo Shock)

H παραπάνω έκδοση είναι η μοναδική διαθέσιμη, έχει 1.85:1 widescreen μεταφορά, 2 audio tracks (Ιαπωνικό και Αγγλικό), αλλά δεν περιλαμβάνει extras.


Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

Kroneberg (Βαθμολογία: 2) στίς 28/04/2008 09:29

Δυστυχώς, η εικόνα στο dvd που είδα, ήταν κάκιστη, με αποτέλεσμα όταν ήταν νύχτα να μην μπορώ να ξεχωρίσω τι γίνεται. Κατά τα άλλα, οι γνωστές σκηνές μαχών, βια, γυμνές κλπ...
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
3
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstar
(1 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2023 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa