b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy

R.I.P. Ib Melchior
R.I.P. Ib Melchior


18/03/2015 11:55


Λίγο πριν συμπληρώσει τα 100 έχασε τη ζωή του ένας σημαντικός άνθρωπος του σινεμά επιστημονικής φαντασίας, ο Ib Melchior, σεναριογράφος κλασικών και ιστορικών ταινιών του είδους όπως τα THE ANGRY RED PLANET, REPTILICUS, JOURNEY TO THE SEVENTH PLANET και THE TIME TRAVELLERS. Ο γεννημένος στην Κοπεγχάγη της Δανίας δημιουργός πέθανε από φυσικά αίτια στις 13 Μαρτη του 2015, λίγους μήνες μετά το θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, Cleo Baldon.

Ο Melchior έγινε αρχικά γνωστός για την προσαρμογή κλασικών λογοτεχνικών έργων και την τοποθέτησή τους στο σύμπαν της επιστημονικής φαντασίας. Το ROBINSON CRUSOE ON MARS (1964), βασισμένο στο αθάνατο αριστούργημα του Daniel Dufoe του 18 αιώνα, ακολουθούμενο από την προσαρμογή του αριστουργήματος του H.G. Wells, The Time Machine, για την αδικημένη ταινία THE TIME TRAVELLERS (1964).

’λλα έργα του περιλαμβάνουν το στόρι για το DEATH RACE 2000 που προήρθε από το διήγημά του με τίτλο "The Racer", τη σκηνοθεσία των THE ANGRY RED PLANET και THE TIME TRAVELLERS και το στόρι και το σενάριο για την Αμερικάνικη έκδοση του PLANET OF THE VAMPIRES.

Πηγές: hollywoodreporter.com, videowatchdog.blogspot.gr (Tim Lucas)



Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτό το νέο.


Σχολιάστε αυτό το νέο.



Login Username:

Password:



Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa