b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy

R.I.P. Leonard Nimoy, Live long and prosper Mr Spock
R.I.P. Leonard Nimoy, Live long and prosper Mr Spock


27/02/2015 20:51


Μαύρη μέρα σήμερα για τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας καθώς με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα ότι ο μεγάλος και πολυαγαπημένος Mr Spock από το original STAR TREK, Leonard Nimoy, έχασε ξαφνικά τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Ο θρυλικός ηθοποιός είχε νοσηλευθεί πρόσφατα με προβλήματα αναπνοής και σύμφωνα με πηγές, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Λος Αντζελες.

Ο Leonard Nimoy ταυτίστηκε με τον ρόλο του ως Mr/ Captain/ Ambassador Spock στο θρυλικό τηλεοπτικό STAR TREK στο οποίο είχε τον βασικότερο ρόλο δίπλα στον συνάδελφο και φίλο του William Shatner, ενώ ξαναεμφανίστηκε στον ίδιο ρόλο στις 6 ταινίες με το πρωτότυπο cast αλλά και σε μεταγενέστερα επεισόδια του STAR TREK: THE NEXT GENERATION όσο και στις δύο πρόσφατες ταινίες του JJ Abrahams. Πέρα από τον ρόλο- σήμα κατατεθέν του, ο Nimoy έπαιξε και σε αρκετές κλασικές ταινίες όπως το INVASION OF THE BODY SNATCHERS (1978) αλλά και δεκάδες τηλεοπτικές σειρές, ενώ σκηνοθέτησε και αρκετές ταινίες με πιο χαρακτηριστικές τα STAR TREK III: THE SEARCH FOR SPOCK, STAR TREK IV: THE VOYAGE HOME και THREE MEN AND A BABY.

Ενώ όμως είχε πολύ μεγάλη δραστηριότητα με πάνω από 140 τίτλους στο ενεργητικό του, ο ρόλος του Spock ήταν αυτός που τον σημάδεψε για πάντα κάνοντάς τον έναν από τους πιο δημοφιλείς- αν όχι τον πιό δημοφιλή- χαρακτήρα στο παγκόσμιο sci fi στερέωμα. Η φυλή των Vulcans έγινε από τις πιο δημοφιλείς σε ολόκληρο το STAR TREK κυρίως λόγω του Spock, ο οποίος έμαθε στους fans τη λογική, τη διαφορετικότητα και κατά κάποιο τρόπο εμπλούτισε την ανθρώπινη φύση ακόμα περισσότερο κάνοντας τους πολυάρθιμους φίλους του TREK να σκέφτονται και να βλέπουν με διαφορετικό τρόπο την ανθρωπότητα και τις κατακτήσεις της μέσα από τα όχι τόσο ψυχρά μάτια της Vulcan λογικής.

Προσωπικά, ο Mr Spock ήταν ο βασικός λόγος που σαν μικρό παιδί ερωτεύτηκα το STAR TREK μιας και ήμουν πολύ μικρός για να εκτιμήσω πραγματικά το βάθος και την πολυπλοκότητά του και ασυναίσθητα πάντα ήλπιζα ότι θα έφτανε αισίως τα 250 χρόνια, μια νορμάλ ηλικία για τους Vulcans. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοο και έτσι άλλος ένας μεγάλος ήρωας της παιδικότητας μου και όχι μόνο έφυγε.

Αναπάυσου εν ειρήνη Πρέσβη, οι φίλοι του STAR TREK και της επιστημονικής φαντασίας θα σε αγαπάνε και θα σε θυμούνται για πάντα. Ήσουν και πάντα θα είσαι φίλος μας.

Πηγή: nytimes.com



Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

Squirmy στίς 28/02/2015 10:25

Travel good Mr Spock....

Kroneberg στίς 28/02/2015 00:02

Αντίο κύριε Σποκ!

AllofThemWitches στίς 27/02/2015 20:05

"ασυναίσθητα πάντα ήλπιζα ότι θα έφτανε αισίως τα 250 χρόνια, μια νορμάλ ηλικία για τους Vulcans" <3 :((( θα δω Invasion of the Body Snatchers απόψε κι από αύριο ξαναπιάνω TOS, ευχαριστώ για την ιδέα

αντίο, κύριε Spock




Σχολιάστε αυτό το νέο.



Login Username:

Password:



Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa