b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy

R.I.P. Jess Franco
R.I.P. Jess Franco


02/04/2013 18:10


Ο μεγαλύτερος exploitation σκηνοθέτης στην Ευρώπη και ίσως στον κόσμο, ο θρυλικός "Σουλτάνος του sleaze", Jess Franco, άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών. Ο Ισπανός δημιουργός αφιέρωσε εξ ολοκλήρου τη ζωή του στο σινεμά και σκηνοθέτησε στην πολυετή καριέρα του κοντά στις 200 ταινίες, πολλές από τις οποίες ήταν, είναι και παραμένουν σημεία αναφοράς στο Ευρωπαϊκό exploitation σινεμά και όχι μόνο.

Οι τίτλοι μιλούν από μόνοι τους: VAMPYROS LESBOS, THE AWFUL DR. ORLOF, JUSTINE, KISS ME MONSTER, SHE KILLED IN ECSTASY, BLOODY MOON, FACELESS, FEMALE VAMPIRE και δεκάδες άλλες έθεσαν τα στανταρντς στην ευρωπαϊκή exploitation σκηνή και έβαλαν την Ισπανία για τα καλά στο χάρτη του παγκόσμιου exploitation σινεμά.

Πέρα όμως από την τεράστια προσφορά του στην exploitation σκηνή, ο Franco υπήρξε καινοτόμος καλλιτέχνης ο οποίος ποτέ δεν φοβήθηκε να δοκιμάσει νέες τεχνικές σκηνοθεσίας και κινηματογράφησης που τάραξαν τα νερά και ακολουθούνται μέχρι σήμερα από πολλούς "art" δημιουργούς, ενώ το 1970 η καθολική εκκλησία τον χαρακτήρισε ως "έναν από τους πιο επικίνδυνους για τους καθολικούς σκηνοθέτες" μαζί με τον Luis Bunuel. Όλα αυτά πάντα με περιορισμένο προϋπολογισμό και πάντα ανεξάρτητα.

Το b-movies.gr πενθεί για τον χαμό ενός εκ των τελευταίων μεγάλων του Exploitation χώρου και προτρέπει τους νέους fans να ψάξουν το τεράστιο έργο μιας τεράστιας προσωπικότητας του διεθνούς κινηματογράφου.

Πηγή: fangoria.com



Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

mixosssz στίς 02/04/2013 21:29

ΑΝ Κ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΛΕΥΑ,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΥΨΩ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΜΟΥ,
ΔΙΟΤΙ ΛΙΓΟΙ 'ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ' ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ
Κ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ.




Σχολιάστε αυτό το νέο.



Login Username:

Password:



Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa