b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
BRAIN DAMAGEBRAIN DAMAGE (1988)
THE ABOMINATIONTHE ABOMINATION (1986)
IT’S ALIVEIT’S ALIVE (1974)
THE ENTITYTHE ENTITY (1981)
BASKET CASEBASKET CASE (1982)
BASKET CASE 2BASKET CASE 2 (1990)
BASKET CASE 3: THE PROGENYBASKET CASE 3: THE PROGENY (1992)
PARASITEPARASITE (1982)
INSEMINOIDINSEMINOID (1981)
PROGENYPROGENY (1998)
WEREWOLF WOMANWEREWOLF WOMAN (1976)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
BABY BLOOD (1990) (Γαλλία)
A.K.A.: The Evil Within
Ελληνικός τίτλος: Νεανικό Αίμα
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  BABY BLOOD  
Είδος: Τρόμου
Θέμα: Παράσιτο, Τέρατα, Gore, Τηλεπάθεια
ΣκηνοθεσίαAlain Robak
ΗθοποιοίEmmanuelle Escourrou, Francois Frappier, Remy Roubakha, Christian Sinniger, Jean-Francois Gallotte
ΣενάριοAlain Robak, Serge Cukier
ΠαραγωγήJoelle Malberg, Irene Sohm, Ariel Zeitoun
ΜουσικήCarlos Acciari
ΦωτογραφίαBernard Dechet
ΜοντάζElisabeth Moulinier
Ειδικά εφέBenoit Lestang
Υπάρχουν 3 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:
Ένα παράσιτο εισέρχεται στο σώμα μιας νεαρής γυναίκας και κατευθύνει τη σκέψη της ώστε να του προμηθεύει φρέσκο ανθρώπινο αίμα, μέχρι τη στιγμή της γέννησής του.
Σχόλια:

Η Yanka είναι μια νέα γυναίκα που δουλεύει σαν βοηθός θηριοδαμαστή σε ένα τσίρκο. Μια μέρα, η άφιξη μιας λεοπάρδαλης αναστατώνει τα υπόλοιπα ζώα του τσίρκου, που αρχίζουν να έχουν επιθετική συμπεριφορά όταν η νεοαφιχθείσα λεοπάρδαλη βρίσκεται κοντά τους. Γρήγορα ανακαλύπτουμε για ποιο λόγο, μιας και η λεοπάρδαλη δίνει ζωή σε ένα σκουληκοειδές πλάσμα που τελικά εισέρχεται στο σώμα της Yanka. Το πλάσμα μπορεί να μιλάει τηλεπαθητικά σαν ενήλικας στη Yanka, εξηγώντας της ότι θέλει να γεννηθεί, και για να γίνει αυτό πρέπει να προμηθευτεί άφθονο ανθρώπινο αίμα.

Η νεαρή γυναίκα στην αρχή είναι απρόθυμη να βοηθήσει, αλλά γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, μιας και το παράσιτο που βρίσκεται μέσα της έχει τη δύναμη να της προκαλέσει μεγάλο σωματικό πόνο. Έτσι αρχίζουν μια δολοφονική διαδρομή, σκοτώνοντας όποιον βρίσκεται στο δρόμο τους, μέχρι τη στιγμή της γέννησης του παράξενου πλάσματος.

Με αρκετές επιρροές από ταινίες όπως BRAIN DAMAGE και SHIVERS, το BABY BLOOD είναι μια φιλόδοξη παραγωγή τρόμου, που όμως κάπου στη μέση χάνει λίγο τον έλεγχο και δεν εξελίσσεται όσο καλά θα μπορούσε και όσο του επιτρέπει η πλοκή. Σε αντίθεση με το BRAIN DAMAGE, το BABY BLOOD δεν αναπτύσσει τη σχέση της Yanka με το πλάσμα όσο θα μπορούσε, αφήνοντας το τι τελικά σκέφτεται η νεαρή για το πλάσμα κάπως θολό, ώστε ο θεατής μπερδεύεται κατά διαστήματα. Πότε- πότε θέλει να το σκοτώσει, σε άλλες στιγμές μοιάζει αρκετά άνετη με το νέο της «βάρος», ενώ προς το τέλος μοιάζει σαν να έχει αποδεχτεί πλήρως τη μοίρα της.

Κατά τ’ άλλα, το BABY BLOOD κατά διαστήματα έχει αρκετό ενδιαφέρον, αλλά στη μεγαλύτερή του διάρκεια γίνεται επαναλαμβανόμενο και αργοκίνητο, μόνο και μόνο για να ανεβάσουν τα πράγματα οι σκόρπιες αλλά αρκετά συχνές σκηνές gore.

Όσο για την εξήγηση της προέλευσης και του σκοπού του παράσιτου, κάποια στιγμή μαθαίνουμε ότι είναι μια καινούργια μορφή ζωής που σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια θα πάρει τη θέση του ανθρώπου στη Γη, αφού πρώτα πάει προς τη θάλασσα και εξελιχθεί. Ενδιαφέρον, δε λέω, αλλά τελικά ακόμα και να μην το ξέραμε δε νομίζω ότι θα είχε και μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Πάντως γενικά έχουμε ατμοσφαιρικά σημεία και κάποιες πολύ δυνατές σκηνές, όπως η σφαγή στο ασθενοφόρο και το αρκετά καλό φινάλε, αλλά το BABY BLOOD δείχνει αμηχανία και ορισμένη αδυναμία να δηλώσει το τι ακριβώς είναι. Είναι έργο καθαρού τρόμου; Είναι κωμωδία τρόμου; Εμένα προσωπικά δεν με πείθει για κανένα από τα δύο, μιας και μου μοιάζει ανολοκλήρωτο, και με αφήνει με την εντύπωση μιας καλής ιδέας που λόγω περιορισμένης φαντασίας από τον Alain Robak έμεινε στα μισά του δρόμου, σε αντίθεση π.χ. με το BRAIN DAMAGE που θεωρώ πολύ κοντινό τόσο από πλευράς θεματολογίας όσο και ατμόσφαιρας.

Ακόμα κι αν προτιμήσει κανείς τη μεταγλωττισμένη στα Αγγλικά εκδοχή, το BABY BLOOD κάνει μπαμ ότι πρόκειται για Γαλλική παραγωγή, κυρίως λόγω των (κατά κανόνα αδιάφορων) ερμηνειών από τους πρωταγωνιστές, που έχουν κάτι ιδιαίτερα... Γαλλικό επάνω τους. Προβλέψιμα, κάποιες art house ανησυχίες του Alain Robak κάνουν επίσης την εμφάνιση τους τονίζοντας ακόμα περισσότερο αυτό το στοιχείο.

Πάντως παρόλη την αίσθηση μη ολοκλήρωσης, το BABY BLOOD είναι σίγουρα αξιόλογο και πολλοί φίλοι της σκηνής του τρόμου θα βρουν σ’ αυτό αρκετό υλικό της αρεσκείας τους, όπως για παράδειγμα το άφθονο gore. Λίγη περισσότερη φαντασία και ενδεχομένως λίγο μεγαλύτερο budget να το έκαναν ακόμα καλύτερο και ίσως κλασσικό. Πάντως αξίζει ένα βλέφαρο, αλλά εγώ προσωπικά θα προτιμούσα το καταπληκτικό BRAIN DAMAGE στη θέση του.
DVD Notes:
To BABY BLOOD δεν έχει κυκλοφορήσει σε DVD στην Ελλάδα.
Διεθνείς DVD εκδόσεις:
R0 Γερμανία (Dragon Film Entertainment)
R1 Αμερική (Anchor Bay)
R2 Γαλλία (Canal Plus / Universal)
Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές, με τις R0 και R2 να περιέχουν και αρκετά extras. Η R1 είναι καινούργια έκδοση και δεν υπάρχουν πληροφορίες για extras.


Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

Kroneberg (Βαθμολογία: 1) στίς 01/12/2008 08:17

Θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ κατώτερο από το παρόμοιου θέματος,shivers...

pflashatos (Βαθμολογία: 1) στίς 26/11/2008 09:24

Πολύ μέτριο. Από πλευράς ιστορίας εντάξει μοιάζει πάρα πολύ με brain damage η shivers. Τι να το κάνεις ομως; Δεν ακουμπά καν το brain damage ενώ είναι ιεροσυλία να συγκρίνεται με οποιαδήποτε σκηνοθετική δουλειά του μεγάλου κρόνενμπεργκ

morfeas (Βαθμολογία: 1) στίς 17/10/2006 23:10

καλο αλλα θελει πολυ δουλεια στα εφε του




Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:



Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
4
Τι σημαίνουν;

Users rating
starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(7 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa