b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


WHEELS OF FIREWHEELS OF FIRE (1985)
EQUALIZER 2000EQUALIZER 2000 (1987)
WARRIORS OF THE APOCALYPSEWARRIORS OF THE APOCALYPSE (1985)
WARRIOR OF THE LOST WORLDWARRIOR OF THE LOST WORLD (1983)
SALUTE OF THE JUGGERSALUTE OF THE JUGGER (1989)
SURVIVAL ZONESURVIVAL ZONE (1983)
THE NEW BARBARIANSTHE NEW BARBARIANS (1982)
PHOENIX THE WARRIORPHOENIX THE WARRIOR (1988)
STEEL DAWNSTEEL DAWN (1987)
MINDWARPMINDWARP (1992)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
MAD WARRIOR (1984) ()
A.K.A.: Clash of the Warlords
:
Age Line
15
  MAD WARRIOR  
: ,
: , , , , ,
Willy Milan
Anthony Alonzo, Jennifer Kirkham, Johnny Monteiro, Dan Alvaro, Ada Alberto, Rex Lapid, Roi Vinson, Joonee Gamboa, Rommel Valdez, Max Laurel, Robert Benson, Linda Castro
Bonnie Paredes, Willy Milan
Roger Rigor
Vic Anao
Pat Ramos
Cecille Baun, Mely Sioson
:

Σε να μεταποκαλυπτικ μλλον, ο Rex εναι ο πιο σκληρς μονομχος στο στρατπεδο συγκντρωσης, αλλ ο ψυχοπαθς διοικητς τον χει στο μτι και θλει να πνξει την αρνα στο αμα του.

:

Mad Warrior (1984) - Anthony Alonzo
Mad Warrior (1984) - The bad guyΦιλιππινζικη post apocalyptic τρλα απ αυτς που ζομε και αναπνουμε για να βλπουμε εδ στο b-movies.gr , κατευθεαν απ την χρυσ εποχ της βιντεοκαστας. να παρξενο κρμμα Godfrey Ho και Cirio H. Santiago που διαφοροποιεται και απ τους δο ηγτες της φτηνιρικης δρσης των 80s μιας και εναι πιο προσεγμνη απ τα συνηθισμνα cut-paste τερατουργματα του Godfrey Ho εν βγζει πολ περισστερο ανεπιτδευτο γλιο απ τις συνθως σοβαροφανες προσπθειες του Santiago.

Mad Warrior (1984) 01Η ταινα ξεκινει με να τρλεπτο freeze-frame ακαθριστης κρηξης που δνει τις βσεις για το τι θα ακολουθσει. Υποθτωντας τι πρκειται για σε κπτωση εκδοχ μιας εκ των της πυρηνικν εκρξεων που κατστρεψαν τον πλαντη προχωρμε να συναντσουμε τους πρωταγωνιστς σε ναν post apocalyptic κσμο οργνωμνο σε δο στρατπεδα συγκντρωσης. Στο να κυριαρχε ο σχιζοφρενς μονρχης ονματι Malzon που χει τον πληθυσμ μαντρωμνο βζοντς τον ναν να σκοτνεται με τον λλο στην αρνα. Ο πιο γενναος μονομχος εναι ο Rex που μως εναι στο μτι του Malzon αφο ο πατρας του εχε σκοτσει αυτν του Malzon στο παρελθν. Με τη βοθεια μιας γυνακας επιχειρε μαζ με τον μικρ του γιο απδραση απ το στρατπεδο και τις συνεχες μχες.

Mad Warrior (1984) 02μως ο μασκοφρος και φρικτ παραμορρφωμνος απ τη ραδιενργεια Malzon θα τους ανακαλψει και θα σκοτσει τον γιο του Rex που θλει την εκδκηση σο ποτ, αφο αποδεικνεται τι ο για δσιμο Malzon καθρισε τσο την γυνακα του σο και τον πατρα του. Ο Rex φυγαδεεται απ την μορφη πολεμστρια Rhea που τον κατευθνει στο απομακρυσμνο στρατπεδο των καλν, αλλ η δψα του Rex για εκδκηση σο και η συνεχμενη μανα του Malzon να τον αιχμαλωτσει δεν θα τον κρατσει στη να του ζω, αλλ αντθετα θα τον κνει να προετοιμαστε για την τελικ μχη μχρι θαντου.

Mad Warrior (1984) 03 λα αυτ τα γρφω με σχετικ επιφλαξη, μιας και ο τρπος κινηματογρφησης του σκηνοθτη εναι σο χαοτικς σο θα μποροσε να τον κνει, μπλκοντας αν πσα στιγμ δεκδες χαρακτρες παρμοιας εμφνισης που καταλαμβνουν χρο σε σχετα με τη δρση και την υπθεση πλνα. Οι βασικο χαρακτρες αρχζουν να ξεχωρζουν πντως αρκετ γργορα και απ εκε και πρα αρχζει να πρτι μαγικ κακο σινεμ, πως ακριβς το θλουμε και το αγαπμε.

Mad Warrior (1984) 04λα ξεκινανε απ το αριστουργηματικ ντουμπλρισμα, που εναι της σχολς φτηνιρικου κουνγκ- φου της δεκαετας του 80. Αταριαστες με τα πρσωπα φωνς εκστομζουν τρομερς ατκες με ψογες Αμερικνικες προφορς, σε σημεο που κνει το ντουμπλρισμα στις πιο κακς παραγωγς του Paul Naschy να μοιζει Οσκαρικο διαμετρματος.

Mad Warrior (1984) 05Δσκολα κανες θα μενει ασυγκνητος ακογοντας την βαθι μπσα φων που αποδδεται στον πρωταγωνιστ Rex, η οποα φανεται να χρησιμοποιεται και σε τουλχιστον 2 ακμα χαρακτρες, κτι που κνει το τσι κι αλις κωμικ μπρδεμα ακμα μεγαλτερο και καλτερο. Το ντουμπλρισμα εναι υλικ φαντασισεων για τους αμετανητους b-μουβδες και βζω στοχημα τι θα προδιαθσει θετικ τους υποψιασμνους θεατς απ τα πρτα κι λας λεπτ, εν απ μνο του αρκε να ασχοληθε κανες με την ταινα.

Mad Warrior (1984) 06Κθε επι μρους στοιχεο του MAD WARRIOR αξζει σχολιασμ. Απ τους πρα απ κθε λογικ διαλγους, τις ξαφνικς μεταστροφς στο κλμα απ δρση σε δρμα και τομπαλιν, τα συνεχ πλνα αφελος δρσης και ατσομπαλων χορογραφιν πολεμικν τεχνν, το υλικ για τους λτρεις του κακο σινεμ εναι ανεξντλητο.

Mad Warrior (1984) 07χουμε σοπερ- φτσες των περισστερων βασικν χαρακτρων, πως ο μουστακαλς πατρας της Rhea που μοιζει περπου στην δια ηλικα με την πρωταγωνστρια και φυσιολογικ προκαλε αβαστο γλιο ποτε η ηθοποις τον αποκαλε τρυφερ Oh Daddy! Και ββαια, για exploitation σκοπος δεν λεπουν και κμποσες δυτικς φτσες στην τιμημνη πρακτικ του σινεμ του Godfrey Ho και της Filmark.

Mad Warrior (1984) 08Ο πρωταγωνιστς χει περπου δια φυσιογνωμα με τουλχιστον 2 ακμα συμμετχοντες, με το μπρδεμα να συνεχζεται ακθεκτο και να μεγαλνει ακμα περισστερο αφο οι φωνς τους εναι επσης σχεδν διες. νας απ αυτος που ξεχωρζουν εναι ο μασκοφρος κακς, η συμμετοχ του οποου στην ταινα περιορζεται σε ασταμτητες τρελαμνες ατκες για το πσο θλει να βψει την αρνα με το αμα του Rex και γουρλομτικες γκριμτσες.

Mad Warrior (1984) 09Πντως ο συγκεκριμνος πρωταγωνιστε σε μια απ τις πιο παλαβς στιγμς ταν κατ τη διρκεια της πανσελνου δνεται σε πσαλο στο κντρο του στρατοπδου ουρλιζοντας τι μεταμορφνεται σε λυκνθρωπο με λο το στρατπεδο να τον χλευζει. Ηθελημνο σχλιο του σκηνοθτη για την πνευματικ ισορροπα του χαρακτρα του θεκς προλευσης σκην ανθολογας πρα απ κθε λογικ; να κρσιμο ερτημα που πως τα περισστερα στο MAD WARRIOR μνει αναπντητο.

Mad Warrior (1984) 10Η εποποια τρλας συνεχζεται ακθεκτη με τα συνεχ εμβλιμα πλνα γενικ αστεων χορογραφιν μχης κομπλ με ηχητικ εφ μξη των σχολν Bud Spencer- Terence Hill και φτηνο κουνγκ φου των 80s, αφελστατο πιστολδι και ακμα πο αφελες διαλγους- νομζω- κοινωνικο περιεχομνου σχετικ με το μλλον της ανθρωπτητας και τα μελλοντικ σχδια του πρωταγωνιστ Rex.

Mad Warrior (1984) 11Ο τελευταος, παρ το μονμως ξλινο φος του, εναι διακας πθος των περισστερων θηλυκν παρουσιν στην ταινα, μως ρομντσα και λλα ττοια τυπικ τεχνσματα τα οποα δεν ταιριζουν στην αχαλνωτη cult-λα του MAD WARRIOR αποφεγονται απ σκηνοθτη και σενριο.

Mad Warrior (1984) 12Κλου της βραδις η καλογυρισμνη τελικ μχη μεταξ των δο στρατοπδων, που κορυφνεται με την πολυαναμενμενη μονομαχα μεταξ Rex και Malzon, με τους δο μονομχους να πολεμον με... φωτσπαθα και μλιστα του Rex γαλζιο και του Malzon κκκινο α λα Vader Και Obi One στο STAR WARS. Πριν απ αυτ χουμε κποιες εντυπωσιακς σκηνς συγκντρωσης πολυριθμου στρατο κομπρσων, κτι που πντα θαμαζα στο Φιλιππινζικο low budget σινεμ της εποχς, εν συνοδεα στα φοβερ και τρομερ που λαμβνουν χρο εναι η αρκετ ενδιαφρουσα μουσικ.

Mad Warrior (1984) 13Ας μην μασω τα λγια μου. Το MAD WARRIOR εναι τσο κακ που κατ διαστματα γνεται εκπληκτικ για τους ορκισμνους fans του φτηνο post apocalyptic sci-fi. Δεν υπρχει βαρετ δευτερλεπτο στα 73 λεπτ διρκειας εν υπρχει πολ περισστερο υλικ απ 10 φτηνς Ιταλικς αντστοιχες ταινες της εποχς μαζ. λα διπονται απ εκενο το αλνθαστο b-movie συνασθημα και γοητεα που κνει να ξεκθαρο ναυγιο να λειτουργε στω και για τους λθος λγους.

Mad Warrior (1984) 14Τρα που το σκφτομαι, μεγαλτερο αρνητικ σημεο στην ταινα ταν μλλον ταν τελεωσε. Μια απ τις καλτερες κακς ταινες λων των εποχν, μια μοναδικ στιγμ μπνευσης για τους δημιουργος της που φτιαξαν να υπρ- διασκεδαστικ ργιο ανεπιτδευτου χιομορ και τρλας το οποο προσωπικ καταφχαριστθηκα και χειροκρτησα.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

R2 Γερμανα (Cinepolis/ Infopictures/ Jenzer)

Η μοναδικ αυτ γνωστ κδοση εναι χωρς περικοπς..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa