b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
CRIME ZONECRIME ZONE (1989)
CHERRY 2000CHERRY 2000 (1987)
RAVAGERSRAVAGERS (1979)
DEATHSPORTDEATHSPORT (1978)
CYCLONECYCLONE (1987)
SOLARBABIESSOLARBABIES (1986)
DEAD MAN WALKINGDEAD MAN WALKING (1988)
MINDWARPMINDWARP (1992)
MIRACLE MILEMIRACLE MILE (1988)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
THE LAWLESS LAND (1988) (ΗΠΑ)
Ελληνικός τίτλος: Η Γη των Παρανόμων
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  THE LAWLESS LAND  
Είδος: Περιπέτεια, Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας
Θέμα: Εναλλακτικό Μέλλον, Έρωτας, Φυλακή, Καταδίωξη, Εκδίκηση, Sexploitation, Ταξικές Διακρίσεις, Βασανιστήρια
ΣκηνοθεσίαJon Hess
ΗθοποιοίJsu Garcia, Leon Robinson, Xander Berkeley, Amanda Peterson, Walter Kliche, Alejandro Heinrich, Ann- Marie Peterson, Patricio Bunster, Luis Mora
ΣενάριοTony Cinciripini, Larry Leahy
ΠαραγωγήTony Cinciripini, Larry Leahy, Roger Corman, Juan Forch, Matt Leipzig, Jose Vergara
ΜουσικήLucia Hwong
ΦωτογραφίαTed Chu, Makoto Watanabe
ΜοντάζBernanrd Caputo, Steven Kane, Stephen Mark
Σχολιάστε την ταινία
Υπόθεση:

Στο κοντινό μέλλον, ένα ζευγάρι προσπαθεί να ζήσει τον έρωτά του αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αδίστακτο Πρόεδρο του κυρίαρχου απολυταρχικού καθεστώτος, που τυχαίνει να είναι ο πατέρα της κοπέλας.

Σχόλια:

The Lawless Land (1988) - Jsu Garcia in war colors
The Lawless Land (1988) - Amanda Peterson, Jsu GarciaΕντελώς ξεχασμένο post- apocalyptic ρομάντζο παραγωγής Roger Corman από την χρυσή εποχή του VHS, μια εποχή που μπορεί να έχει μείνει στις καρδιές των περισσότερων από εμάς που τότε αντρωνόμαστε με κάθε λογής σκουπιδοκασσέτα που έπεφτε στα χέρια μας, αλλά που από άποψη ποιότητας δεν μπορεί να συγκριθεί με προγενέστερες. Για το είδος των μεταποκαλυπτικών περιπετειών, καλύτερη περίοδος ήταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 80 και το THE LAWLESS LAND μάλλον το δείχνει καθαρά αν και σίγουρα θα μπορούσε καλύτερα .

The Lawless Land (1988) - Amanda Peterson, Jsu GarciaΠρόκειται για την ιστορία ενός ζευγαριού σε ένα κοντινό μέλλον όπου προσπαθούν να ζήσουν τον έρωτά τους σε μια απαγορευμένη για αισθήματα εποχή όπου κυριαρχεί η εκμετάλλευση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων που δεν έχουν το δικαίωμα να συνάπτουν σχέσεις και υπάρχουν για να δουλεύουν στα ορυχεία για λογαριασμό ατόμων ανώτερης κοινωνικής κάστας που έχουν τον έλεγχο των πάντων. Αρχιεκμεταλλευτής είναι ο πατέρας της όμορφης Diana (Amanda Peterson) που κατέχει εξέχουσα θέση στην δυστοπική αυτή κοινωνία και δεν βλέπει με καλό μάτι που η κόρη του γλυκοκοιτάζει τον φτωχό εργάτη Falco (Jsu Garcia).

The Lawless Land (1988) 01Όταν μάλιστα οι δυο τους αποφασίζουν να κλεφτούν και να παντρευτούν πίσω από την πλάτη του ο τυραννικός πατέρας φυλακίζει τον Falco και εξαπολύει τον πληρωμένο δολοφόνο Road Kill (Leon Robinson) για να φέρει πίσω την κόρη του που εντωμεταξύ φυγαδεύτηκε από τον έμπιστο και μέντορα του Falco, Don Enrique (Patricio Bunster), στην άνομη ζώνη της περιοχής. Έτσι ο πρωταγωνιστής αναγκάζεται να δραπετεύσει από τη φυλακή και να αναζητήσει τον έρωτα της ζωής του, βρίσκοντας βοήθεια στο πρόσωπο του ταξιδιώτη Ez (Xander Berkeley) χωρίς όμως να αντιλαμβάνεται ότι ο πανούργος Road Kill τον έχει πάρει στο κατόπι ελπίζοντας να τον οδηγήσει στην όμορφη Diana.

The Lawless Land (1988) - Jsu Garcia nipple tortureΠρέπει να παραδεχτώ ευθύς εξ αρχής ότι αν και γενικά δεν μου άρεσε το THE LAWLESS LAND το οποίο βρήκα ανούσιο, αργοκίνητο, άχρωμο και άοσμο, εντούτοις είχε κάποια στοιχεία που θεωρώ ότι πρέπει του να αναγνωρίσω. Βασικότερο όλων είναι η ξεκάθαρη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την ταινία όλοι οι συντελεστές, οι οποίοι φαίνεται να πίστεψαν στο σενάριο των Tony Cinciripini και Larry Leahy και προσπάθησαν όσο ήταν δυνατό να τα δώσουν όλα.

The Lawless Land (1988) - Leon RobinsonΟι ερμηνείες των περισσότερων πρωταγωνιστών είναι επαγγελματικές και δοσμένες, ιδίως της αδικοχαμένης Amanda Peterson και του Leon Robinson όπως και του έμπειρου Xander Berkeley. Καλός είναι ακόμα και ο όχι τόσο ταλαντούχος Jsu Garcia που πάντως είναι και η τυπικά ακαθόριστη φάτσα 80s βιντεοκασετών που γνώρισε τα 15 λεπτά δόξας του στο A NIGHTMARE ON ELM STREET αλλά δεν συνέχισε σε αυτό το επίπεδο για πολύ.

The Lawless Land (1988) 02Στα θετικά είναι και η προσπάθεια του Jon Hess να δώσει ρυθμό και να φτιάξει ατμόσφαιρα χωρίς να βοηθιέται από το σενάριο, πράγμα που πάντως καταφέρνει μόνο στο φινάλε τουλάχιστον στο βαθμό που θα επιθυμούσε. Η τυπική μουσική βιντεο- 80ίλας με κάποιες αληθινά εμπνευσμένες εκλάμψεις δύσκολα θα χαλάσει τον οποιονδήποτε υποψιασμένο με τους κανόνες της εποχής και του είδους, ούτε καν η τελική ερωτική μπαλάντα των τίτλων τέλους που άνετα θα στεκόταν δίπλα σε οποιοδήποτε τραγούδι για της Eurovision των ημερών δόξας του Johnny Logan και άλλων αντίστοιχων καλλιτεχνών.

The Lawless Land (1988) - Xander BerkeleyΕπί της ουσίας, το THE LAWLESS LAND μένει ημίμετρο και πρόχειρο στα περισσότερα μέτωπα. Το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο εξελίσσεται η υπόθεση δεν δίνει στοιχεία του πώς η ανθρωπότητα κατέληξε να κυριαρχείται από ένα απολυταρχικό καθεστώς επιλεκτικής ανομίας, ιδίως όταν δεν υπάρχουν κανενός είδους ενδείξεις κάποιας καταστροφής παρόλο που αυτή αναφέρεται από τον αναγκαίο αφηγητή στην έναρξη της ταινίας.

The Lawless Land (1988) 03Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί επιτηδευμένη κίνηση σεναρίου και σκηνοθέτη σαν ένα συγκαλυμμένο κοινωνικό σχόλιο πάνω στην διαχρονική εκμετάλλευση και καταπίεση των μαζών, αλλά όσοι έχουν δει την ταινία και διαβάζουν αυτές τις γραμμές μάλλον θα ξύνουν το κεφάλι τους από απορία πώς τους ξέφυγε μια τόσο δυνατή «ψαγμενιά».

The Lawless Land (1988) 04Ο λόγος είναι ότι αυτή η θεματική μάλλον προέκυψε τυχαία σε ένα σενάριο που δεν ξέρει που να βασιστεί. Στον έρωτα του ζευγαριού, στην καταδίωξή του πρωταγωνιστή, στην όλη περιπέτεια τους αφού χωρίζονται ή στην τελική αναμέτρηση καλού γκόμενου- κακού πατέρα; Στην πραγματικότητα το THE LAWLESS LAND δεν επικεντρώνεται πουθενά και μοιάζει τμηματικό και ασύνδετο, πηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο χωρίς να καταφέρνει να ξεπερνάει τη μετριότητα παρά σε ελάχιστες στιγμές.

The Lawless Land (1988) 05Αποτέλεσμα είναι ένα μονότονο, κουραστικό και γενικά αδιάφορο θέαμα που πότε- πότε έχει βοήθειες από τις αναγκαίες σκηνές σεξ και βίας και διάσπαρτα τοποθετημένη δράση και ατμόσφαιρα αλλά που ποτέ δεν φτάνει την κορύφωση που θα ήθελε ο σκηνοθέτης του WATCHERS.


The Lawless Land (1988) - Jsu GarciaΜοιραία, η ταινία αν και θα μπορούσε να ακολουθήσει τα χνάρια άλλων πιο επιτυχημένων post apocalyptic περιπετειών με παρόμοια θεματική δεν τα καταφέρνει σε καμία στιγμή να σταθεί στα πόδια της. Το όνομα του Roger Corman στην παραγωγή κανονικά θα έπρεπε να εμπνέει σιγουριά στους θαρραλέους post- apocalyptic οπαδούς που θελήσουν να ψάξουν την ταινία, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον προκαλεί υποψίες ότι ο μεγάλος ήρωας των b-movies την έθαψε οριστικά χρησιμοποιώντας 3 διαφορετικούς μοντέρ, 2 διευθυντές φωτογραφίας κλπ, μια τυπική πρακτική ιδίως στις πιο φτηνιάρικες προσπάθειές του.

The Lawless Land (1988) - Patricio BunsterΈτσι το THE LAWLESS LAND μοιάζει ακαθόριστα ελλιπές και ανολοκλήρωτο και αναπόφευκτα περνάει στο ντούκου, παραμένοντας απλά ένα όμορφο εξώφυλλο μιας δίκαια ξεχασμένης b-μουβιάς των 80s.   

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν εκδόσεις στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

Δεν υπάρχουν γνωστές εκδόσεις προς το παρόν.Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτή την ταινία.


Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating

(0 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa