b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE REVENGE OF FRANKENSTEINTHE REVENGE OF FRANKENSTEIN (1958)
THE DIABOLICAL DR. ZTHE DIABOLICAL DR. Z (1966)
THE INCREDIBLE TWO- HEADED TRANSPLANTTHE INCREDIBLE TWO- HEADED TRANSPLANT (1971)
THE AWFUL DR. ORLOFTHE AWFUL DR. ORLOF (1962)
CORRIDORS OF BLOODCORRIDORS OF BLOOD (1958)
BRIDE OF RE-ANIMATORBRIDE OF RE-ANIMATOR (1990)
HUNCHBACK OF THE MORGUEHUNCHBACK OF THE MORGUE (1973)
THE POSSESSED!THE POSSESSED! (1976)
STRANGE BEHAVIORSTRANGE BEHAVIOR (1981)
FRANKENSTEIN 80FRANKENSTEIN 80 (1972)
THE THING WITH TWO HEADSTHE THING WITH TWO HEADS (1972)
CRIMSONCRIMSON (1973)
GUINEA PIG 5: ANDROID OF NOTRE DAMEGUINEA PIG 5: ANDROID OF NOTRE DAME (1988)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
THE HEAD (1959) ()
: Die Nackte und der Satan
A.K.A.: A Head for the Devil, The Screaming Head
:
Age Line
15
  THE HEAD  
: ,
: , , , , Sexploitation
Victor Trivas
Horst Frank, Karin Kernke, Helmut Schmid, Paul Dahlke, Dieter Eppler, Kurt Müller-Graf, Christiane Maybach, Michel Simon
Victor Trivas
Wolf C. Hartwig
Willy Mattes, Jacques Lasry
Georg Krause
Friedel Bukow
Theo Nischwitz
:

νας επιστμονας ανακαλπτει ορ που διατηρε στη ζω τα κεφλια σκλων που χουν αποκοπε απ το σμα, αλλ ταν πεθανει απ ανατη ασθνεια ο ψυχοπαθς βοηθς του χρησιμοποιε τον ορ πνω του και τον εκβιζει να τον βοηθει σε βλσφημα πειρματα μεταμσχευσης ανθρπινων κεφαλιν.

:

The Head - Horst Frank, Mitchel Simon
The Head 01Εντξει, προσωπικ δεν χρειζομαι και πολλ για να προκαταληφθ θετικ για μια ταινα horror/ scifi των τελν της δεκαετας του 50 με τρελ επιστμονα. Πσο μλλον ταν αυτ η αδκως ξεχασμνη προσπθεια απ τη Γερμανα δεχνει απ τα πρτα κι λας λεπτ της προβολς τι δεν εναι η συνηθισμνη b-μουβι των 50s με υπερβολικ φιλδοξο σενριο, ατελεωτο ψευδοεπιστημονικ μπλα- μπλα και γελοα ειδικ εφ.

The Head 02χι τι θα με περαζε αν υπρχαν και αυτ τα στοιχεα, κθε λλο! Απλ η ταινα του γεννημνου στην Αγα Πετροπολη Victor Trivas δεχνει τι σε αρκετς περιπτσεις και χωρς μεγλο θρυβο το Ευρωπακ σινεμ (δηλ ο μαθητς) κατφερε να ξεπερσει το Αμερικνικο (δηλ το δσκαλο) και το THE HEAD αποδεικνει του λγου το αληθς και μλιστα πανηγυρικ.

The Head 03Πρκειται για μια ιστορα διαστρεβλωμνης επιστμης που ακολουθε τον επιστμονα Δρ. Abel (Michel Simon) ο οποος χει αναπτξει ναν ορ και διφορα υποστηρικτικ μηχανματα που διατηρον το κεφλι ενς σκλου ζωνταν μετ το θνατο του σματς του. μως ο καλς αλλ ολγον ανισρροπος γιατρς πσχει απ ανατη ασθνεια και γι αυτ το σκοπ προσλαμβνει ναν νο και ελπιδοφρο επιστμονα ονματι Δρ. Ood (Horst Frank) για να τον βοηθσει στα πειρματ του παρα με τον πιστ του βοηθ Δρ. Walter Burke (Kurt Mller-Graf). μως ο θνατος προλαβανει τον καλ γιατρ, κτι που κνει τον ακμα περισστερο παρανοκ Δρ. Ood να τον χρησιμοποισει σαν πειραματζωο στην πρτη δοκιμ του νου ορο και εξοπλισμο σε ανθρπους, φυσικ παρ τη θλησ του.

The Head 04Το περαμα πετυχανει, αλλ ο Δρ. Abel φυσιολογικ δεν θλει τη ζω σαν να... κεφλι που μιλει, αλλ ο αδστακτος Δρ. Οοd δεν χει σκοπ να του κνει την χρη και μλιστα δολοφονε στην πρτη ευκαιρα τον γεμτο ηθικ διλμματα Walter που εντωμεταξ προετομαζε μια γνωστ του καλγρια με σημαντικς παραμορφσεις στο σμα για την επμβαση μεταμσχευσης κεφαλιο.

The Head 05Ο Δρ. Ood δεν μπορε να αφσει μια ττοια ευκαιρα να πει χαμνη και μεταμοσχεει ο διος το κεφλι της καλγριας στο υπροχο σμα μιας στριπτιτζος, χωρς φυσικ να ενημερσει την ασθεν του για τις λεπτομρειες της θεραπεας. Η τελευταα αρχζει να νιθει παρξενα, εν οι ομοιτητες του νου του σματος της με της εξαφανισμνης στριπτιτζος προκαλον να συνεργτη της τελευταας να αρχσει να ερευνει την υπθεση και τον μυστηριδη Δρ. Ood μαζ με την αστυνομα.

The Head 06Ξεχστε τα διφορα κλισ που εισγαγαν αντστοιχες Αμερικνικες παραγωγς τη δεκαετα του 50. Στο THE HEAD ο σκηνοθτης καταφρνει να εισγει στοιχεα που παραπμπουν στον Γερμανικ εξπρεσιονισμ και το Ευρωπακ art σινεμ και κνει μια ταινα μπροστ απ την εποχ της, η οποα φανερνει καλλιτεχνικ ραμα και σοβαρτητα που σπνια συναντμε σε exploitation παραγωγς εκενης της περιδου. Τεχνικ, η ταινα μου μοιζει ρτια και εντυπωσιακ, με εκπληκτικ κατ διαστματα ασπρμαυρη φωτογραφα και παιχνδια με τις σκις που κνουν το θεατ να ξεχνει τι πρκειται για μια exploitation παραγωγ ιδιατερα χαμηλο προπολογισμο και αυτ φυσικ το πιστνεται ο σκηνοθτης.

The Head 07Το λο εγχερημα θυμζει αρκετς μεταγενστερες ταινες που ξεκθαρα χουν επηρεαστε απ το THE HEAD σε μικρ μεγλο βαθμ. Στοιχεα του βρσκουμε στο παρμοιο θεματικ THE BRAIN THAT WOULDNT DIE, στις περιπτειες του βαρνου Frankenstein της Hammer, στις exploit-ις της American International της δεκαετας του 70 πως το THE THING WITH TWO HEADS, ακμα και στο RE-ANIMATOR, με τον Δρ. Ood να φρνει πρα πολ σε Herbert West πως τον ενσρκωσε εκπληκτικ ο Jeffrey Combs.

The Head 08Σε κθε περπτωση, προσωπικ βρκα την ταινα κρως ενδιαφρουσα και χωρς να γνεται cheesy ξεπερασμνη σε καμα σχεδν στιγμ της. Το σενριο χει τη λογικ του και την ακολουθε πιστ αγνοντας το περιττ χιομορ, πρα απ κποιες σκηνς που βγζουν γλιο κυρως λγω των υπερβολικν ερμηνειν των πρωταγωνιστν παρ οτιδποτε λλο. Οι χαρακτρες εναι κρως πιστευτο στο σμπαν της ταινας και ο θεατς δνεται μαζ τους σο χρειζεται στε να παρακολουθε με αυξημνο ενδιαφρον την εξλιξη της πλοκς.

The Head 09λα υποστηρζονται απ πρωτοκλαστες ερμηνεες, με εκενη του Horst Frank στο ρλο του ψυχοπαθ και μεγαλομαν Δρα Ood να ξεχωρζει σαν τη μγα μες στο γλα απ τους υπλοιπους. Αυτο πντως επσης δεν πνε πσω, με τις θηλυκς παρουσες των Karin Kernke και Christiane Maybach να κερδζουν στα σημεα τους αρσενικος. Επσης τα ειδικ εφ εναι μλλον ριστα, ξεπερνντας κατ πολ σε αποτελεσματικτητα και εμφνιση αυτ των αντστοιχων Αμερικνικων και Βρετανικν παραγωγν της εποχς, για να μην πω και αρκετν πολ μεταγενστερων.

The Head 10Σαν μπνους, χουμε και αρκετς σκηνς πριμου sexploitation με τους αισθησιακος χορος της καλλονς Christiane Maybach, τολμηρ για την εποχ στριπτζ και γενικτερη ατμσφαιρα ερωτισμο, σο και τις σκηνς που ο Δρ. Ooz προσπαθε να το παξει γκμενος στην εξσου μορφη Karin Kernke εκμεταλλευμενος τη σχση γιατρο- ασθεν. Σγουρα θαρραλες θεματολογες που δεν συναντει κανες στις τυπικς low budget παραγωγς απ ΗΠΑ και υπλοιπη Ευρπη και που αξζουν επιδοκιμασα απ το exploitation κοιν.

The Head 11Προσωπικ δεν μπορ να βρω σοβαρος λγους για να μην συστσω το THE HEAD στους fans του παλιο καλο cult sci fi horror. Πρκειται για μια παραγωγ που ξεχωρζει απ τα πρτα της λεπτ απ το σωρ αντστοιχων της εποχς και που χει μεγλο ενδιαφρον απ κθε ποψη, αν μη τι λλο μνο και μνο για τις διαφορς της με τις σχετικς Αμερικνικες παραγωγς που κατκλυζαν την αγορ ακμα και κατ τη διρκεια των 60s. Μια ιστορα διαστρεβλωμνης επιστμης της παλις σχολς, που μως θα δδασκε πολλ σε σημερινος δημιουργος για το πς πρπει να αντιμετωπζεται το εδος. Το μνο που μνει εναι να την ανακαλψουν ξαν και να της δσουν την ευκαιρα που δικαιωματικ αξζει.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν κυκλοφορες στη χρα μας.

DVD :

R0 Αμερικ (Alpha Video)
R0 Αμερικ (Mill Creek) Sci fi Invasion 50 movie pack, Tales of Terror 50 movie pack
R0 Γερμανα (ostalgica / AL!VE) μαζ με το THE BRAIN THAT WOULDNT DIE

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς και 4:3 μεταφορ. Η Γερμανικ κδοση χει την καλτερη μεταφορ εικνας και το πρωττυπο Γερμανικ κανλι χου αλλ χωρς υπτιτλους, εν οι Αμερικνικες περιχουν public domain κδοσεις ποιτητας VHS και ντουμπλαρισμνες στα Αγγλικ, εκτς απ της Alpha Video που χει το πρωττυπο κανλι χου με Αγγλικος υπτιτλους..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa