b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
THE LAWLESS LANDTHE LAWLESS LAND (1988)
SOLARBABIESSOLARBABIES (1986)
CRIME ZONECRIME ZONE (1989)
NEON CITYNEON CITY (1991)
SLIPSTREAMSLIPSTREAM (1989)
MILLENNIUMMILLENNIUM (1989)
DEAD MAN WALKINGDEAD MAN WALKING (1988)
A MAN CALLED RAGEA MAN CALLED RAGE (1984)
STEEL DAWNSTEEL DAWN (1987)
MIRACLE MILEMIRACLE MILE (1988)
SPACEHUNTER: ADVENTURES IN THE FORBIDDEN ZONESPACEHUNTER: ADVENTURES IN THE FORBIDDEN ZONE (1983)
WARRIOR OF THE LOST WORLDWARRIOR OF THE LOST WORLD (1983)
TRANCERSTRANCERS (1985)
TRANCERS IITRANCERS II (1991)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
CHERRY 2000 (1987) (ΗΠΑ)
Ελληνικός τίτλος: Cherry 2000: Μια Εκρηκτική Γυναίκα
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  CHERRY 2000  
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Δράσης, Περιπέτεια
Θέμα: Έρωτας, Εναλλακτικό Μέλλον, Ανδροειδή, Συμμορίες, Καταδίωξη, Παράνοια, Ψυχεδέλεια, Ταξικές Διακρίσεις
ΣκηνοθεσίαSteve De Jarnatt
ΗθοποιοίMelanie Griffith, David Andrews, Ben Johnson, Tim Thomerson, Pamela Gidley, Harry Carey Jr., Brion James, Laurence Fishburne, Michael C. Gwynne, Robert Z'Dar, Katie Greene, Marshall Bell
ΣενάριοMichael Almereyda, Lloyd Fonvielle
ΠαραγωγήEdward R. Pressman, Caldecot Chubb, Lloyd Fonvielle, Julie Kirkham, Elliot Schick, Louis G. Friedman
ΜουσικήBasil Poledouris
ΦωτογραφίαJacques Haitkin
ΜοντάζEdward M. Abroms, Duwayne Dunham
Υπάρχουν 1 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Σε ένα κοντινό μέλλον μια όμορφη μισθοφόρος συνοδεύει έναν άντρα στην επικίνδυνη Ζώνη 7 για να βρουν αντικαταστάτρια της ρομποτικής ερωμένης του, αλλά στην πορεία ανακαλύπτουν ότι ο αληθινός έρωτας εμφανίζεται εκεί που δεν τον περιμένει κανείς. 

Σχόλια:

Cherry 2000 - Melanie Griffith
Cherry 2000 01High- tech ιστορία αγάπης με φόντο μια μετά- αποκαλυπτική Γη σε μια εγκληματικά αδικημένη ταινία που γυρίστηκε το 1985 αλλά κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά μόνο στην Ευρωπαϊκή αγορά. Στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε το 1988, λίγο μετά την τεράστια οικονομική επιτυχία του WORKING GIRL που λάνσαρε την πανέμορφη Melanie Griffith σαν σούπερ- σταρ της εποχής.

Cherry 2000 02 Πρόκειται για μια πότε εμπνευσμένη και πότε κλισαρισμένη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας από τον διαχρονικά υποτιμημένο σκηνοθέτη του MIRACLE MILE που ανοίγει αρκετά θεματικά μέτωπα και που σε γενικές γραμμές καταφέρνει να επιτύχει στα περισσότερα.

Cherry 2000 03Διαδραματίζεται σε ένα κοντινό μέλλον- συγκεκριμένα το 2017- και ακολουθεί έναν προνομιούχο αλλά κλειστό στον εαυτό του άντρα ονόματι Sam (David Andrews) ο οποίος μένει με την από κάθε άποψη τέλεια σύντροφό του Cherry (Pamela Gidley). Όμως η Cherry είναι ανδροειδές της σειράς 2000 και όταν κατά τη διάρκεια παθιασμένης ερωτικής πράξης παθαίνει σοβαρό βραχυκύκλωμα ο Sam θέλει επειγόντως να αντικαταστήσει το σώμα της με καινούργιο της ίδια σειράς στο οποίο θα προσαρμόσει ένα μικροτσίπ που περιέχει όλη της την προσωπικότητα, την οποία λατρεύει. Το πρόβλημα είναι ότι το μοντέλο είναι σπάνιο και για να το εντοπίσει πρέπει να αφήσει την ασφάλεια της πόλης και να κατευθυνθεί στην άνομη και άκρως επικίνδυνη Ζώνη 7, όπου κυριαρχούν συμμορίες.

Cherry 2000 04Έτσι αναζητάει τη βοήθεια της γοητευτικής Ανιχνεύτριας E. Johnson (Melanie Griffith) που γνωρίζει την περιοχή και στην πορεία το ζευγάρι μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες αντιμετωπίζοντας κατοίκους της Ζώνης 7. Μεταξύ αυτών ο ψυχοπαθής Lester (Tim Thomerson) και οι ακόλουθοί του που δεν βλέπουν με καλό μάτι τους Ανιχνευτές και θέλουν άμεσα ένα λειτουργικό τσιπάκι για να τροφοδοτήσουν τα διάφορα σκαριά των μοντέλων Cherry που έχουν αποθηκευμένα, μιας και το συγκεκριμένο μοντέλο εκτός από σπάνιο θεωρείται από τα πιο επιτυχημένα που κυκλοφόρησαν. Έτσι, Sam και E. Johnson προσπαθούν να γλιτώσουν από τον Lester, ενώ την ίδια στιγμή καλλιεργούν ασυναίσθητα τον δικό τους έρωτα ο οποίος όμως περιορίζεται από την εμμονή του Sam με το ανδροειδές Cherry, προς απογοήτευση της όμορφης E. Johnson.

Cherry 2000 05Διαβάζοντας κανείς την υπόθεση, εύκολα μπορεί να ξεχωρίσει τις διάφορες θεματικές ενότητες του CHERRY 2000. Η μάλλον βασικότερη έχει να κάνει με τον εκκολαπτόμενο έρωτα μεταξύ Sam και E. Johnson η οποία εξερευνάται όπως στη συντριπτική πλειοψηφία ρομαντικών κομεντί που βγαίνουν ασταμάτητα από τις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα, δοσμένη μέσω της τυπικής ιστορίας του φαινομενικά αταίριαστου ζευγαριού που μοιραία θα ξεπεράσει τα προβλήματα και θα ερωτευτεί. Υποστηρικτικά έρχεται η post- apocalyptic οπτική γωνία μιας μελλοντικής Γης που φανερά έχει περάσει διάφορα δεινά, αλλά που το σενάριο ποτέ δεν μας ξεκαθαρίζει τι ακριβώς έγινε και η Γη χωρίστηκε σε πόλεις και την αφιλόξενη Ζώνη.

Cherry 2000 06Η πιο ενδιαφέρουσα θεματική είναι κι αυτή που εξετάζεται λιγότερο από το σενάριο και αφορά τον ρόλο ανδροειδών/ ρομπότ ως ερωτικοί σύντροφοι, όσο και την αφοσίωση του Sam στην Cherry που αντιπροσωπεύει γι αυτόν τον τέλειο έρωτα, αλλά που στο τέλος της ημέρας είναι απλώς μια μηχανή. Σίγουρα υπήρχε αρκετή τροφή για σκέψη σ’ αυτή την πρωτότυπη ιδέα του σεναρίου, αλλά μετά από λίγη ώρα προβολής οι στόχοι των συντελεστών αρχίζουν να διαφαίνονται και μέσα σ’ αυτούς σίγουρα δεν περιλαμβάνεται τέτοιου είδους «βαρύς» κοινωνικός προβληματισμός.

Cherry 2000 07Πάντως στα πρώτα λεπτά υπάρχει μια άξια αναφοράς σκηνή όπου ο πρωταγωνιστής κατόπιν παρότρυνσης συναδέλφων καταλήγει σε κοντινό κλαμπ για να δοκιμάσει «αληθινές γυναίκες», αλλά γρήγορα διαπιστώνει ότι η ληγμένη του κάρτα ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα... φάει, καθώς στον μετά- αποκαλυπτικό κόσμο της ταινίας η σεξουαλική πράξη περισσότερο μοιάζει με κλείσιμο επιχειρηματικής συμφωνίας και ελάχιστη σχέση έχει με συναισθήματα και αυθορμητισμό. 

Cherry 2000 08Οι στόχοι του CHERRY 2000 είναι πιο μονοδιάστατοι αλλά ταυτόχρονα τίμιοι, και ο βασικότερος είναι η δράση και η ποιοτική ψυχαγωγία μέσω αυτής. Από αυτό το μέτωπο έχουμε μπόλικο υλικό, με πολύ πιστολίδι, εκρήξεις, χιούμορ, κυνηγητά και όμορφα stunts αυτοκινήτων και όλα τα σχετικά να καταλαμβάνουν την πλειοψηφία του χρόνου προβολής, υποστηριζόμενα από ειδικά εφέ που αγγίζουν το άριστο.

Cherry 2000 - Tim ThomersonΗ post- apocalyptic αίσθηση και αισθητική είναι παρούσα με βαθμό επιτυχίας που θα ζήλευαν γνωστότερες και καταξιωμένες ταινίες του είδους, παρόλο που το σενάριο δεν προσφέρει εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τον πλανήτη σε αυτό το σημείο. Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που η ταινία παραμένει ευκολοχώνευτη και διασκεδαστική από την αρχή μέχρι το τέλος της προβολής και δεν επηρεάζεται από το ολοένα και πιο ψυχεδελικό θέαμα και σεναριακές παραδοχές σχετικά με τη φύση του συγκεκριμένου εναλλακτικού μέλλοντος.

Cherry 2000 09Στο ίδιο πνεύμα είναι και οι πολλοί ενδιαφέροντες χαρακτήρες, που υποδύονται πασίγνωστες σήμερα φάτσες που όταν γυρίστηκε η ταινία έκαναν τα πρώτα τους βήματα. Τέτοιες είναι εκείνες του Lawrence Fishburne, του αγαπημένου Brion James, του «σιαγώνα» Robert Z’Dar και αρκετών άλλων. Ο επίσης αγαπητός Tim Thomerson που έχει λίγο περισσότερο χρόνο και ατάκες από τους περισσότερους δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι στα γνώριμα του παρανοϊκά επίπεδα υποδυόμενος άψογα έναν ψυχοπαθή χαρακτήρα, ενώ την φινέτσα της παλιάς φρουράς προσφέρει ο πάντα αξιόπιστος Ben Johnson στο ρόλο του πάλιουρα ανιχνευτή και μέντορα της E. Johnson.

Cherry 2000 10Οι περισσότεροι υποστηρικτικοί και μη ηθοποιοί είναι επίσης 100% στο κλίμα της ταινίας, όπως είναι και το πρωταγωνιστικό δίδυμο που αν και δεν έχει ιδιαίτερη χημεία, είναι σίγουρα εύστοχα επιλεγμένο. Η Melanie Griffith είναι πανέμορφη αλλά όχι εκθαμβωτική κυρίως λόγω του «ματσό» χαρακτήρα που υποδύεται, ενώ ο David Andrews έχει μια χαμηλών τόνων προσέγγιση στον χαρακτήρα του που επίσης αποδεικνύεται επιτυχημένη.

Cherry 2000 11Το φινάλε είναι υπερπροβλέψιμο αλλά απόλυτα ταιριαστό σε μια αισιόδοξη, σπιντάτη και εκνευριστικά υποτιμημένη ταινία που κανείς πρέπει να ψάξει πολύ για να της βρει κάτι χτυπητά κακό. Προσωπικά δεν μπαίνω καν στη διαδικασία και μένω με το χαμόγελο και την ικανοποίηση ότι πέρασα μιάμιση ώρα ποιοτικής προβολής που μου άνοιξε την καρδιά με μια παράξενη, αλλά feel- good ταινιούλα πρώτης διαλογής από τον μαγικό κόσμο των post apocalyptic 80s.   

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν κυκλοφορίες στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Αμερική (TGG Direct) – Melanie Griffith double feature μαζί με το STORMY MONDAY
R1 Αμερική (MGM)
R2 Μ. Βρετανία (MGM)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές, με αναμορφική widescreen μεταφορά και γενικά ταυτόσημες.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

mixosssz (Βαθμολογία: 4) στίς 20/02/2015 22:47

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕ B-MOVIES!!!
ΕΒΑΛΕΣ K ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ.
ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΑΖΑΚΙΑ ΟΜΩΣ
Κ ΒΟΥΡ ΣΤΟΝ ΠΑΤΣΑ (ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ-ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ).

ΦΟΒΕΡΗ 80ς ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,
ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΥΓΧΗΣΗ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ,ΟΥΤΕ ΒΑΡΕΜΑΡΑ...ΓΚΟΜΕΝAKIA,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ,ΔΡΑΣΗ,ΜΕΤΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΛΑ MAD MAX2,ΧΙΟΥΜΟΡ,ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΙΣ,ΡΟΜΑΝΤΖΟ ΚΤΛ.
'ΠΩΣ ΔΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ?'
Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ,
ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΝΑΤΑΣΗΣ/ΕΥΦΟΡΙΑΣ.
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΔΛΔ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ,
ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.
ΤΟ ΕΒΑΖΕ ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΑΝΤ1 ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ.
ΜΕΧΡΙ Κ Η Griffith,ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΗΤΑΝ ΓΛΑΣΤΡΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ,ΕΔΩ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕΙ ΓΑΝΤΙ!!

ΑΝΤΕ ΦΤΑΝΕΙ,ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ,
ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ Κ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ!!!!
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstarstar
(1 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa