b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE DIABOLICAL DR. ZTHE DIABOLICAL DR. Z (1966)
THE AWFUL DR. ORLOFTHE AWFUL DR. ORLOF (1962)
ORLOFF AND THE INVISIBLE MANORLOFF AND THE INVISIBLE MAN (1970)
THE SINISTER EYES OF DR. ORLOFFTHE SINISTER EYES OF DR. ORLOFF (1973)
THE SINISTER DR. ORLOFFTHE SINISTER DR. ORLOFF (1984)
THE LONG HAIR OF DEATHTHE LONG HAIR OF DEATH (1964)
THE DUNGEON OF HARROWTHE DUNGEON OF HARROW (1962)
THE SADISTIC BARON VON KLAUSTHE SADISTIC BARON VON KLAUS (1962)
DR. ORLOFF'S MONSTERDR. ORLOFF'S MONSTER (1964)
TOWER OF LONDONTOWER OF LONDON (1962)
HAUNTSHAUNTS (1977)
PREMATURE BURIALPREMATURE BURIAL (1962)
THE OVAL PORTRAITTHE OVAL PORTRAIT (1972)
DEVIL'S POSSESSEDDEVIL'S POSSESSED (1974)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
REVENGE IN THE HOUSE OF USHER (1982) (, )
A.K.A.: Revolt of the House of Usher, Zombie 5, Neurosis: The Fall of the House of Usher
Age Line
15
  REVENGE IN THE HOUSE OF USHER  
: ,
: , , , , , Edgar Allan Poe,
Jess Franco
Howard Vernon, Antonio Mayans, Lina Romay, Fata Morgana, Oliver Mathot, Daniel White, Ana Galan, Antonio Marin
Jess Franco
Jess Franco, Marius Lesoeur, Daniel Lesoeur
Jess Franco, Daniel White
Jess Franco, Alain Hardy
Laura Arias
:

Ο Δρ. Harker ξαφνικ βρσκεται ανμεσα σε θαμμνα σκοτειν μυστικ της οικογνειας των Usher και του κστρου της ταν επισκπτεται τον απομονωμνο Δρ. Roderic Usher.

:

Revenge in the House of Usher - Howard Vernon
Revenge in the House of Usher 01Τα 80s δεν ταν και η καλτερη εποχ για τον Jess Franco που την προηγομενη δεκαετα εχε κυκλοφορσει την πλειοψηφα των ταινιν που θα χαρακτριζαν το σνολο της καριρας του. Ο Tio Jess εχε αρχσει να κνει ανογματα προς πιο συμβατικς μορφς του σινεμ τρμου πως το slasher και οι μεταφορς κλασικν βιβλων και κπως εχε απομακρυνθε απ euro horror και euro sleaze.

Revenge in the House of Usher 02Η συγκεκριμνη ταινα ανκει σε μια σειρ μεταφορν του Edgar Allan Poe και εν εναι μια απ τις πιο παρξενες του Franco εκενης της περιδου εναι ταυτχρονα και μια απ τις πιο φτηνς και κακογυρισμνες. Το σενριο αποφασζει να απομακρυνθε σχεδν ολοκληρωτικ απ το πνεμα της ιστορας του Poe και αντλε τις περισστερες επιρρος του απ το κλασικ THE AWFUL DR ORLOFF ξαναχρησιμοποιντας μλιστα εκτεν πλνα απ την ταινα.

Revenge in the House of Usher 03Ο Δρ. Roderick Usher (Howard Vernon) ζει απομονωμνος στο κστρο του για ναν καλ λγο. Θλει να γιατρψει την κρη του που πσχει απ μια σπνια ασθνεια του αματος και χρειζεται συνεχες μεταγγσεις. Ο καλς γιατρς με τη βοθεια του πιστο του βοηθο Morpho (Oliver Mathot) απαγγουν τυχες γυνακες απ τις γρω περιοχς γι αυτ το σκοπ και μετ τις φυλακιζουν στα μπουντρομια του κστρου μχρι να τις χρειαστον ξαν. Το σκοτειν αυτ μυστικ μαθανει ο νεαρς Δρ. Alan Harker (Antonio Mayans) που θαυμζει τον Δρ. Usher και τη δουλει του και πηγανει στο κστρο μετ απ πρσκληση του καλο γιατρο.

Revenge in the House of Usher 04Φυσιολογικ, η συνειδητοποηση τι το εδωλ του εναι στην πραγματικτητα νας στυγνς φονις τον κνει να αντιδρσει, αλλ μετ απ εκτενες συζητσεις με τον Δρ. Usher στις οποες του εξιστορε απ την αρχ το τι συνβη αρχζει να υποπτεεται τι λο αυτ εναι παρασθηση που δημιουργεται απ το διο το κστρο το οποο βαρανει μια αρχαα οικογενειακ κατρα, κτι που επσης υποστηρζει ο οικογενειακς γιατρς Δρ. Seward (Daniel White) σο και το προσωπικ του κστρου.

Revenge in the House of Usher 05Απ την αρχ της προβολς η ατμσφαιρα κυμανεται σε σχετικ καλ εππεδα και δνει ελπδες στο κοιν τι αυτ που θα ακολουθσει θα εναι τουλχιστον αντξιο των ονομτων του Poe και του Franco, αλλ δυστυχς αυτ τη φορ ο Tio Jess μοιζει εντελς ντεφορμ, πως ακριβς και το σενρι του. Πρα απ ελχιστες σκηνς που θυμζουν τι το REVENGE IN THE HOUSE OF USHER εναι ταινα τρμου που προρχεται απ την σκοτειν φαντασα του Edgar Allan Poe, ουσιαστικ δεν υπρχει καθλου δρση στην ταινα πρα απ ατελεωτες συζητσεις, κουραστικ flashbacks και μπερδεμνη αφγηση, λα δοσμνα με ναν εκνευριστικ αργ ρυθμ.

Revenge in the House of Usher 06Οι λγοι και γενικ αναμακτοι φνοι ρχονται υπ μορφ flashbacks στο παρελθν, με τα περισστερα να προρχονται απ το αντερο THE AWFUL DR ORLOFF και μοιραα μοιζουν εντελς αταριαστα με το υπλοιπο, με ασπρμαυρη φωτογραφα που αν και ενισχει την ατμσφαιρα δεν προσθτει κτι απ πλευρς ρυθμο και αξησης του ενδιαφροντος το οποο παραμνει οριακ στην συντριπτικ πλειοψηφα της προβολς. Η επιλογ του σεναρου να μπερδεει την πραγματικτητα με τη φαντασα γργορα κουρζει και κνει την εξλιξη της πλοκς ακμα δυσκολτερη στην παρακολοθηση. Προς αυτ την κατεθυνση, υπρχουν αρκετο περιττο χαρακτρες που επσης δεν βοηθον. Οι αποκαλψεις που ρχονται σε τακτα χρονικ διαστματα δυστυχς δεν καταφρνουν να τονσουν το ενδιαφρον παρ σε ελχιστα σημεα, μιας και οι περισστερες στερονται λογικς.

Revenge in the House of Usher 07Αυτ που μνει μετ το τλος της προβολς εναι οι λγες στιγμς μορφης γοτθικς ατμσφαιρας και η υπερβολικ ερμηνεα του βετερνου σε ταινες του Franco, Howard Vernon, ο οποος κπως ξεχωρζει τσο λγω της σκηνικς του παρουσας σο και λγω του χαρακτρα του, που απχει αρκετ απ τον αντστοιχο του Vincent Price στην κλασικ ταινα του Roger Corman.

Revenge in the House of Usher 08Ο Δρ. Usher χει ενδιαφρον και εναι κρμα που το εντελς χμα σενριο δεν κατφερε να τον εκμεταλλευτε προς φελς του, παγιδευμνο σε να συνεχς ανακτεμα που δεν αφνει την ταινα να εξερευνσει τις ενδιαφρουσες- τουλχιστον στα χαρτι- διαφοροποισεις απ την ιστορα του Poe. Ακμα και η παρουσα της καυτς Lina Romay περνει στο ντοκου τις περισστερες στιγμς, αλλ τουλχιστον υπρχει ο Oliver Mathot στο ρλο του Morpho, πιστο βοηθο του Δρ. Usher, που με σχεδν τραγελαφικ ερμηνεα και μακιγιζ των 5 δολαρων φρνει στω και για λγο το χαμγελο στα πρσωπα των καταταλαιπωρημνων θεατν.

Revenge in the House of Usher 09Σε γενικς γραμμς μπορε κανες να πει τι η γενικ ποιτητα του REVENGE IN THE HOUSE OF USHER δεν απχει πρα πολ απ το σνολο του ργου του Jess Franco στη δεκαετα του 80, που η ασταμτητη δραστηριτητ του με φτηνιρικες ταινες περιορισμνου βεληνεκος δεν του επτρεψε να επαναλβει τους θριμβους που εχε τη δεκαετα του 70. Ακμα και η γνριμη ηδονοβλεπτικ οπτικ γωνα που χει συνηθσει το κοιν του Tio Jess απουσιζει απ τη συγκεκριμνη προσπθεια, πως απουσιζουν γυμν και gore που εναι ιδιατερα συγκρατημνα. Αυτ που υπρχει σε αφθονα εναι ακατπαυστο μπλα- μπλα και ρυθμς που θα μποροσε να βοηθσει τους θεατς με χρνια προβλματα απνας αφο το να κρατηθε κανες ξπνιος και στα 90 λεπτ της προβολς σγουρα αποτελε πρκληση.

Revenge in the House of Usher 10Πντως αξζει να αναφρουμε τι πως συμβανει στη συντριπτικ πλειοψηφα ταινιν του Jess Franco, υπρχουν αρκετς διαφορετικς εκδοχς της ταινες διαθσιμες στο εμπριο. Η Ισπανικ μοιζει να εναι η καλτερη και το συγκεκριμνο σχλιο βασζεται πνω της αλλ αυτ δεν σημανει και τι κανες πρπει να τρξει για να την εντοπσει. Οι σκληροπυρηνικο fans του Tio Jess λογικ θα το κνουν, αλλ οι υπλοιποι καλ θα εναι να αφσουν στην κρη αυτ την ατυχ προσπθεια του θρυλικο Ισπανο δημιουργο και να ασχοληθον με τις παλιτερες κλασικς του ταινες που δκαια τον χουν τοποθετσει στα ψηλτερα εππεδα του παγκσμιου exploitation σινεμ.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν γνωστς κυκλοφορες στη χρα μας.

DVD :

R0 Γερμανα (VZM)
R0 Γερμανα (X Rated)
R1 Αμερικ (Image Entertainment)
R2 Μ. Βρετανα (Arrow)

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς εκτς εκενης της VZM..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
star

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa