b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


STRANGE BEHAVIORSTRANGE BEHAVIOR (1981)
STAY TUNED FOR TERRORSTAY TUNED FOR TERROR (1965)
INVASION OF THE BEE GIRLSINVASION OF THE BEE GIRLS (1973)
LOOKERLOOKER (1981)
CORRIDORS OF BLOODCORRIDORS OF BLOOD (1958)
FEAST OF FLESHFEAST OF FLESH (1967)
PSYCHIC KILLERPSYCHIC KILLER (1975)
THE HIDDENTHE HIDDEN (1987)
GOD TOLD ME TOGOD TOLD ME TO (1976)
SCREAM AND SCREAM AGAINSCREAM AND SCREAM AGAIN (1970)
SCANNERS III: THE TAKEOVERSCANNERS III: THE TAKEOVER (1992)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
BLUE SUNSHINE (1978) ()
:
Age Line
15
  BLUE SUNSHINE  
: , ,
: , , , ,
Jeff Lieberman
Zalman King, Deborah Winters, Mark Goddard, Robert Walden, Charles Siebert, Ann Cooper, Ray Young, Alice Ghostley, Stefan Gierasch, Brion James, Jim Storm, Richard Crystal, Barbara Quinn, Adriana Shaw
Jeff Lieberman
George Manasse, Joseph Beruh, Edgar Lansbury, Nan Pearlman
Charles Gross
Don Knight
Brian Smedley-Aston
Norman Page
1
:

νας νδρας ερευνει μια παρξενη σειρ φνων που οι θτες χνουν τα μαλλι τους και αποκτον φονικ νστικτα την ρα που δικεται δικα απ την αστυνομα για ναν απ τους φνους.

:

Blue Sunshine 1Πντα θεωροσα τον Jeff Lieberman και το ργο του ολγον τι υπερτιμημνα ιδως στην Αμερικ και η πρσφατη προβολ του γνωστο cult classic BLUE SUNSHINE απλς επιβεβαωσε αυτ μου την πεποθηση. χι τι πρκειται για κακ ταινα, κθε λλο. μως σκεπτμενος κανες το σταθερ cult status της στις μρες μας λογικ εναι να χει μεγλες απαιτσεις, ιδως ταν δει τι η ταινα προρχεται απ την χρυσ εποχ του Αμερικνικου θρλερ.

Blue Sunshine 2Και αν και ξεκινει με μεγλο ενδιαφρον και φιλοδοξα, στην πορεα δεν καταφρνει να ολοκληρσει το ραμα των συντελεστν του στον βαθμ που θα μποροσε, πως συμβανει και με την συντριπτικ πλειοψηφα των μελλοντικν ταινιν του σκηνοθτη. Το παρξενο εναι τι υπρχει ακμα να μεγλο μρος του cult κοινο, ιδως στις ΗΠΑ, που θεωρε τι ο Lieberman εναι υποτιμημνος σο και το ργο του. Προσωπικ δεν συμφων με αυτ τη δλωση, αν και αναγνωρζω την προσφορ του με τα SQUIRM, JUST BEFORE DAWN και το πιο πρσφατο SATANS LITTLE HELPER.

Blue Sunshine 3νας τπος ονματι Jerry (Zalman King) εναι ο βασικς ποπτος για τον ανεξγητο φνο 3 γυναικν κατ τη διρκεια ενς οργιδους πρτι. Πραγματικς υπατιος εναι νας μπτσος ο οποος χασε τα μαλλι του και ξαφνικ τρελθηκε διοχετεοντας την οργ του στις μορφες παρευρισκμενες του πρτι. Δυστυχς για τον Jerry, τα στοιχεα εναι εναντον του αφο σκτωσε τον θτη στην προσπθεια να ξεφγει απ την επιθετικ μανα του, οπτε η αστυνομα εναι πλον στο κατπι του.

Blue Sunshine 4Προσπαθντας να καθαρσει το νομ του ο Jerry με την βοθεια της μορφης Alicia (Deborah Winters) ανακαλπτει κι λλους με τα δια συμπτματα πτσης μαλλιν, πονοκεφλων και γενικτερης τρλας. Κοιν τους σημεο τι λοι ταν απφοιτοι του Πανεπιστημου Στνφορντ προ δεκαετας και εναι πιθανν να εχαν λοι δοκιμσει να παργωγο του LSD ονματι Blue Sunshine. Στην ιστορα μπλκει και ο υποψφιος γερουσιαστς Flemming (Mark Goddard), ο οποος δεχνει απρθυμος να βοηθσει τον Jerry στην ρευνα του, ιδως ταν ακοει τους ισχυρισμος του για τις πιθανς παρενργειες του Blue Sunshine.

Blue Sunshine 5Το πρτο μρος της ταινας ξεκινει ομολογουμνως εκπληκτικ με τρομερ ψυχεδελικ ατμσφαιρα και μυστριο που ξεδιπλνεται με μαεστρα. Σ αυτ το διστημα γνονται οι εισαγωγς στους χαρακτρες και την πλοκ με ναν επιτηδευμνα περεργο και χμα τρπο αφγησης που στην αρχ μοιζει να δεχνει σχετα μεταξ τους σκηνικ τα οποα σχηματζουν σιγ- σιγ να κατανοητ σνολο. Σε αυτ το διστημα τσο ο Lieberman σο και το σενριο δνουν τα ρστα τους παρουσιζοντας να μυστριο που μοιζει να χει μεγλο βθος και ο ρυθμς δεν αφνει τον θεατ να πρει ανσα, εισγοντας το να μετ το λλο στοιχεα που κορυφνουν το ενδιαφρον.

Blue Sunshine 6Δυστυχς τα πργματα αλλζουν ρδην ταν οι αποκαλψεις του σεναρου φανερνονται, επσης σε μια μελετημνη κνηση σεναρου και σκηνοθτη. Η ταινα εντελς ξαφνικ μετατρπεται σε κοιντυπο θρλερ χωρς ιδιατερες εκπλξεις και μχρι ενς σημεου προδδει την λη ασθηση αβεβαιτητας και μυστηρου που εχε καταφρει να χτσει μχρι ττε. Δεν εναι υπερβολ να πω τι απ τη στιγμ των μεγλων σεναριακν αποκαλψεων και μετ, το BLUE SUNSHINE γνεται τετριμμνο και χωρς ουσιαστικ ενδιαφρον, παρ μνο για την κατληξη των διαφρων πρωταγωνιστν. Αυτ μπορε να μοιζει υπερβολικ για αρκετος θεατς, αλλ συγκρνοντας την ποιτητα και το βθος του πρτου μρους με το δετερο δεν μπορ παρ να νισω απογοτευση για ακμα μια μεγλη χαμνη ευκαιρα του Jeff Lieberman.

Blue Sunshine 7λλο βασικ πρβλημα της ταινας, πντα κατ την προσωπικ μου ποψη, οι ερμηνεες των περισστερων πρωταγωνιστν, που προσπαθον να δσουν αυτ την ποιτητα ρεαλισμο που συναντμε στις περισστερες παραγωγς της εποχς εν υπολεπονται σε ταλντο για κτι ττοιο. Ιδως ο πρωταγωνιστς Zalman King, που προσωπικ τον θεωρ μλλον τυχη επιλογ για τον βασικ ρλο, εναι μη πιστευτς, υπερβολικς σε σημεα γραφικτητας και με μια περεργη ερμηνεα πτε ιδιατερα χαμηλν και πτε υψηλν τνων που σε καμα περπτωση δεν δικαιολογεται απ τις διφορες δοκιμασες που περνει ο χαρακτρας του στο σενριο. σο χαβαλ και να προσδδει αυτ για τους grindhouse fans, προσωπικ το θεωρ ως να απ τα βασικτερα μειονεκτματα μιας ταινας που χει ξεκθαρο στχο και ραμα και μχρι ενς σημεου καταφρε να τα πετχει και τα δο.

Blue Sunshine 8Πντως ακμα και τσι η ταινα χει αρκετ στοιχεα που την ανεβζουν εππεδα και που λογικ θα εκτιμσουν οι fans των 70s grindhouse classics. Η χορευτικ μουσικ της εποχς δνει και παρνει, χουμε 1-2 αξιομνημνευτες σκηνς με τη μα σγουρα να εναι η επθεση στην ντισκοτκ, μια σκην που ο διος ο Lieberman δλωσε τι συμβολζει την απχθει του προς την ντσκο κουλτορα που εχε αρχσει να κυριεει ΗΠΑ και Ευρπη απ τις αρχς της δεκαετας του 70. Επσης η σκηνικ παρουσα της φυσικς καλλονς Deborah Winters εναι σγουρα στα θετικ αν και η ερμηνεα της μλλον χι, πως και κποιες ενδιαφρουσες σκηνς οργιωδν πρτι στην εποχ της σεξουαλικς απελευθρωσης.

Blue Sunshine 9Απ εκε και πρα, το θμα του εθισμο και των ναρκωτικν εναι μλλον ευκαιριακ και δεν ερευνται σε βθος, εν υπρχουν δισπαρτες πολιτικς αναφορς που χουν βση ακμα και στη σημεριν εποχ. Επσης χουμε μια συνεχιζμενα ακαθριστη ασθηση απειλς και ντασης ακμα και μετ τη λση του μυστηρου να εναι διχυτη στην ταινα, αρκετ επιτηδευμνα και μη σκηνικ camp χιομορ που δνει εκενη την "cult" ποιτητα για την οποα το BLUE SUNSHINE χει διατηρηθε ψηλ στο πνθεον του exploitation σινεμ. Επσης υπρχουν και κποιες σκηνς και επιλογς σεναρου και σκηνοθτη που ναι μεν δεν μοιζουν λογικς, αλλ τουλχιστον χουν αρκετ ενδιαφρον, τουλχιστον απ μια τσο κακ που εναι καλ޻ cult οπτικ γωνα.

Blue Sunshine 10Σε γενικς γραμμς, το BLUE SUNSHINE στηρζεται κυρως σε μη συμβατικ στοιχεα για να εδραισει την γοητεα του και μλλον δκαια ακμα θεωρεται ως να κινηματογραφικ αξιοπερεργο των 70s που σγουρα αξζει της προσοχς του cult horror κοινο. Μπορε να μην καταφρνει να ικανοποισει πλρως τις απαιτσεις και να φανε ξεπερασμνο στο σημεριν κοιν που χει ακοσει πολλ για την ταινα, αλλ σγουρα εναι μια δουλει που ξεχωρζει και εναι σγουρα αντερη απ το εκνευριστικ υπερτιμημνο JUST BEFORE DAWN του διου σκηνοθτη.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν κυκλοφορες στη χρα μας.

DVD :

R1 Αμερικ (New Video)
R1 Αμερικ (Shout! Factory) Elviras Movie Macabre, μαζ με το MONSTROID
R1 Αμερικ (Synapse) Special Edition
R2 Γερμανα (CMV Laservision)
R2 Σκανδιναβα (Another World Entertainment) Special Edition

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς και με αναμορφικ widescreen μεταφορ. Η R1 της Synapse και η Σκανδιναβικ κδοση χουν τα περισστερα και καλτερα extras.5

Kroneberg (: 3) 25/05/2016 15:11

, . .
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
1
;

Users rating
starstarstar
(2 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa