b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
TRANCERS IITRANCERS II (1991)
THE TIME GUARDIANTHE TIME GUARDIAN (1987)
OBLIVIONOBLIVION (1994)
TIME AFTER TIMETIME AFTER TIME (1979)
ELIMINATORSELIMINATORS (1986)
CYCLONECYCLONE (1987)
TIME TRAVELERSTIME TRAVELERS (1976)
MILLENNIUMMILLENNIUM (1989)
CYBORG 2087CYBORG 2087 (1966)
TIMESTALKERSTIMESTALKERS (1987)
CRIME ZONECRIME ZONE (1989)
HANDS OF STEELHANDS OF STEEL (1986)
ASSASSINASSASSIN (1986)
CHERRY 2000CHERRY 2000 (1987)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
TRANCERS (1985) (ΗΠΑ)
A.K.A.: Future Cop
Age Line
Απαραίτητη η γονική συναίνεση
  TRANCERS  
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Δράσης
Θέμα: Ταξίδι στο Χρόνο, Εναλλακτικό Μέλλον, Διαστρεβλωμένη Επιστήμη, Αστυνομική Έρευνα, Έρωτας, Καταδίωξη, Εκδίκηση, Full Moon/ Empire Pictures
ΣκηνοθεσίαCharles Band
ΗθοποιοίTim Thomerson, Helen Hunt, Michael Stefani, Art LaFleur, Telma Hopkins, Richard Herd, Anne Seymour, Miguel Fernandes, Biff Manard
ΣενάριοDanny Bilson, Paul De Meo
ΠαραγωγήCharles Band, Debra Dion
ΜουσικήPhil Davies, Mark Ryder
ΦωτογραφίαMac Ahlberg
ΜοντάζTed Nicolaou
Υπάρχουν 2 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Ένας μπάτσος του 23ου αιώνα ταξιδεύει στο παρελθόν για να κυνηγήσει έναν τρομοκράτη που χρησιμοποιεί τις υπνωτικές του ιδιότητες για να μετατρέψει ανθρώπους σε ζόμπι υπό τις διαταγές του.

Σχόλια:

Trancers 1Νομίζω δύσκολα μπορεί κανείς fan φτηνών ταινιών επιστημονικής φαντασίας, τρόμου και δράσης να μην αναγνωρίσει την προσφορά του Charles Band ως παραγωγού και ιδρυτή της Empire Pictures και μετέπειτα Full Moon. Η αγαπημένη εταιρία ειδικεύθηκε από τα μέσα της δεκαετίας του 80 σε αυτά τα είδη χαρίζοντας μερικές κλασικές b-movies όπως PUPPET MASTER, SHADOWZONE και ELIMINATORS, πέρα από τα παγκοσμίως καταξιωμένα RE-ANIMATOR και FROM BEYOND. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κανείς θελήσει να δει το έργο του δαιμόνιου Αμερικανού παραγωγού ως σκηνοθέτη, ένα ρόλο τον οποίο ξεκίνησε ελπιδοφόρα με το PARASITE του 1982 αλλά στην πορεία η βελτίωσή του στον συγκεκριμένο τομέα ήταν μάλλον περιορισμένη, για να μην πω ανύπαρκτη.

Trancers 2Μερικές φορές πάντως πετύχαινε διάνα, και το TRANCERS είναι ξεκάθαρα μια από αυτές τις φορές που ο Charles Band καταφέρνει να κάνει μια 100% επιτυχημένη ταινία χωρίς να επαναλάβει σε μεγάλο βαθμό τα αρνητικά τα οποία συναντάει κανείς στην συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων ταινιών του. Σε μια περίοδο που έθεσε τις βάσεις πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η Empire Pictures και το στυλ που θα ακολουθούσε, το TRANCERS είναι μια ταινία σήμα- κατατεθέν τόσο του συνολικού έργου της εταιρίας και του ηγέτη της, όσο και του είδους της b-επιστημονικής φαντασίας δράσης ολόκληρης της δεκαετίας.

Trancers 3Πρόκειται για την ιστορία του θρυλικού πλέον Jack Deth (Tim Thomerson), ενός τραμπούκου μπάτσου που δρα στο μετά- αποκαλυπτικό Λος Άντζελες του 23ου αιώνα και κυνηγώντας τους επονομαζόμενους Trancers. Αυτοί δημιουργήθηκαν από τις υπνωτικές δυνάμεις του Whistler (Michael Stefani), ενός τρομοκράτη που τις χρησιμοποιεί για να υποτάσσει πνευματικά αδύναμους ανθρώπους μετατρέποντάς τους σε ζομποειδή πλάσματα υπό τις διαταγές του. Ο Deth είναι στο κατόπι του, όμως ο Whistler χρησιμοποιεί το ταξίδι στο χρόνο για να βρεθεί στο Λ.Α. του 1985 με στόχο να σκοτώσει τους προγόνους του Συμβουλίου της πόλης και κατά συνέπεια να σβήσει τους μελλοντικούς συγγενείς τους από τη ιστορία, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Jack Deth.

Trancers 4Το συμβούλιο επιστρατεύει τον Deth ο οποίος γυρίζει στο 1985 μέσω του σώματος ενός προγόνου του με  στόχο να εντοπίσει τους εναπομείναντες προγόνους των μελών του συμβουλίου πριν τον Whistler, ο οποίος όμως έχει πλεονέκτημα καθώς ο πρόγονος το σώμα του οποίου καταλαμβάνει είναι μπάτσος και έχει στη διάθεσή του σύσσωμο το αστυνομικό σώμα της πόλης. Ο Deth καταφέρνει να πείσει τη νεαρή ρόκερ Leena (Helen Hunt) να τον βοηθήσει στην αποστολή του και γρήγορα δημιουργείται ρομάντζο μεταξύ των δύο, την ώρα που αναζητούν τον κρισιμότερο στόχο του Whistler, που πλέον ζει σαν άστεγος στους δρόμους της πόλης και δεν έχει ιδέα ότι η ίδια η ύπαρξη και το μέλλον του βρίσκονται σε κίνδυνο.

Trancers 5Όπως είθισται στις περισσότερες αντίστοιχες παραγωγές της Empire/ Full Moon, το σενάριο προσπαθεί να χωρέσει μέσα όσα περισσότερα αναγνωρίσιμα στοιχεία μπορεί. Ταξίδι στο χρόνο, post- apocalyptic τοπία του βυθισμένου στη θάλασσα Λος Άντζελες, μπαμ- μπουμ, κυνηγητά και αστυνομική δράση, φουτουριστικά gadgets, άφθονο χιούμορ και κάποιες ξεκάθαρες αναφορές στο BLADE RUNNER βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, αλλά αυτή τη φορά το μίγμα μοιάζει να λειτουργεί στην εντέλεια από τον Charles Band που φαίνεται να συνειδητοποιεί την τύχη του να σκηνοθετεί ένα καλογραμμένο και πρωτότυπο σενάριο από τους μακροχρόνιους συνεργάτες του Danny Bilson και Paul De Meo.

Trancers 6Η δράση είναι συνεχόμενη και ξεκινάει από τα πρώτα λεπτά της προβολής, ενώ από τη στιγμή που πραγματοποιείται το ταξίδι στο χρόνο του Jack Deth, είναι πολύ δύσκολο κανείς να πάρει τα μάτια από την οθόνη καθώς πάντα κάτι καλό συμβαίνει. Έχουμε κυνηγητά, ξυλίκι, πιστολίδι και κάποιες σκηνές άκρως επιτυχημένου χιούμορ που πολλές φορές γίνεται ξεκαρδιστικό χωρίς να στηρίζεται σε χοντράδες ή «τόσο κακά που είναι καλά» τεχνάσματα. Το σενάριο- όσο τραβηγμένο και να φαίνεται αρχικά- λειτουργεί στην εντέλεια, όσο και η συντηρητική σκηνοθεσία του Charles Band που καταφέρνει να τιθασεύσει την διαχρονική τάση του προς την υπερβολή και τον εύκολο εντυπωσιασμό και επικεντρώνεται στο να διεκπεραιώσει την ιστορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Trancers 7Ένας βασικός παράγοντας της ολοκληρωτικής επιτυχίας του TRANCERS είναι χωρίς αμφιβολία το πρωταγωνιστικό δίδυμο. Ο Tim Thomerson αποδεικνύεται η ιδανική επιλογή για τον ρόλο του Jack Deth, ενώ η βραβευμένη με Oscar για την ερμηνεία της στο AS GOOD AS IT GETS (1998) Helen Hunt σε έναν από τους πρώτους πρωταγωνιστικούς ρόλους της δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι ηθοποιός για μεγάλα πράγματα, καταφέρνοντας να δώσει υπόσταση και προσωπικότητα σε έναν γενικά κλισαρισμένο χαρακτήρα. Η χημεία του πρωταγωνιστικού ζευγαριού είναι κάτι παραπάνω από φανερή και ανεβάζει επίπεδα το θέαμα ακόμα και όταν αυτό  παρασύρεται από την b-movie λογική των συντελεστών. Οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές δίνουν ακόμα περισσότερη προστιθέμενη αξία, και ιδίως ο πολύ καλός Michael Stefani στο ρόλο του κακού της υπόθεσης.

Trancers 8Προβληματάκια υπάρχουν, τόσο στο σενάριο όσο και στην εκτέλεση και προέρχονται κυρίως από τον πενιχρό προϋπολογισμό των 400.000 δολαρίων, αλλά στο τέλος της προβολής απλώς καταγράφονται για στατιστικούς λόγους καθώς δεν στέκονται αρκετά για να μειώσουν την απόλαυση του TRANCERS. Μιας καθ’ όλα τίμιας και σούπερ διασκεδαστικής προσπάθειας που συστήνεται με κλειστά μάτια για τους fans της b-scifi action και που δίκαια έβαλε την Empire Pictures και τον Charles Band για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη του low budget genre cinema,  ενώ γνώρισε άλλες 5 συνέχειες με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν κυκλοφορίες στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Αμερική (Coch/ Full Moon)
R0 Αμερική (Flatiron Film Company) – Ultimate Deth Collection
R0 Μ. Βρετανία (Prism Leisure)
R0 Μ. Βρετανία (Film 2000)
R4 Αυστραλία (Beyond Home Entertainment)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές και με fullscreen μεταφορά. Από extras ξεχωρίζει η Αυστραλέζικη έκδοση που έχει ηχητικό σχολιασμό από τον Charles Band. Η Αμερικάνικη της Flatiron είναι boxed set που περιέχει τις 5 ταινίες της σειράς και επίσης περιέχει κάποια extras.   Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

Squirmy (Βαθμολογία: 3) στίς 06/04/2014 10:35

Ωραίο 80's Full Moon!
Ο Tim Thomerson εκτός απο την σειρά "Trancers" πρωταγωνίστησε και στα "Dollman", εξίσου καλές αστυνομικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας..

Kroneberg (Βαθμολογία: 3) στίς 28/03/2014 20:01

80s κλασσικούρα που θυμίζει πολύ το Terminator....
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstar
(2 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa