b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
THE LUCIFER COMPLEXTHE LUCIFER COMPLEX (1978)
LOOKERLOOKER (1981)
COLOSSUS: THE FORBIN PROJECTCOLOSSUS: THE FORBIN PROJECT (1970)
INVASION OF THE BODY SNATCHERSINVASION OF THE BODY SNATCHERS (1956)
EYES BEHIND THE STARSEYES BEHIND THE STARS (1978)
THE X FILESTHE X FILES (1998)
THESE ARE THE DAMNEDTHESE ARE THE DAMNED (1963)
TOP LINETOP LINE (1988)
FUTUREWORLDFUTUREWORLD (1976)
WESTWORLDWESTWORLD (1973)
CRIMSONCRIMSON (1973)
SCREAM AND SCREAM AGAINSCREAM AND SCREAM AGAIN (1970)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
THE RESURRECTION OF SACHARY WHEELER (1971) (ΗΠΑ)
Age Line
Επιθυμητή η γονική συναίνεση
  THE RESURRECTION OF SACHARY WHEELER  
Είδος: Μυστηρίου, Επιστημονικής Φαντασίας, Θρίλερ
Θέμα: Διαστρεβλωμένη Επιστήμη, Συνωμοσία, Κλωνοποίηση
ΣκηνοθεσίαBob Wynn
ΗθοποιοίLeslie Nielsen, Bradford Dillman, James Daly, Angie Dickinson, Robert J. Wilke, Jack Carter, Don Haggerty
ΣενάριοJay Simms, Tom Rolf
ΠαραγωγήBob Stabler
ΜουσικήMarlin Skiles
ΦωτογραφίαWilliam Boatman
ΜοντάζJerry Greene
Σχολιάστε την ταινία
Υπόθεση:

Ένας μάχιμος ρεπόρτερ γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός σοβαρότατου αυτοκινητιστικού δυστυχήματος κατά το οποίο ο Γερουσιαστής Sachary Wheeler τραυματίζεται σχεδόν θανάσιμα. Η μετέπειτα εξαφάνιση του Γερουσιαστή και οι προσπάθειες των ανώτερών του να κόψουν το ρεπορτάζ του συμβάντος κάνει τον δημοσιογράφο να ερευνήσει διεξοδικά την υπόθεση και ξεσκεπάζει μία καλοστημένη ιατρική συνομωσία.

Σχόλια:

Γυρισμένη κατ’ ευθείαν σε video, αυτή είναι μία παγκοσμίως άγνωστη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ταινία επιστημονικής φαντασίας, ανατροπών και μυστηρίου που τουλάχιστον από πλευράς σεναρίου είναι πολύ μπροστά από την εποχή της. Η υπόθεση και πλοκή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη, και βοηθάει στο να μην πολυφαίνεται η γύμνια της παραγωγής, που χωρίς υπερβολή, έχει ίδιες περίπου προδιαγραφές και μέσα διαθέσιμα στους παραγωγούς όπως κάτι ελληνικές βιντεοταινίες με Ψάλτη και Τσάκωνα τη δεκαετία του ’80 που γίνονταν μπαμ- μπαμ σε 1 βδομάδα το πολύ.

Ο Nielsen είναι πολύ καλός στο ρόλο του αδιάφθορου δημοσιογράφου που δεν θέλει να συμμετέχει στη συγκάλυψη των γεγονότων που οδήγησαν στον φαινομενικό θάνατο του γερουσιαστή, και ανακαλύπτει μία κρατική συνομωσία που χρησιμοποιεί πειραματικές χειρουργικές μεθόδους για να αποκαταστήσει σοβαρά τραυματισμένους ανθρώπους.

Τώρα που το σκέφτομαι, αν δει κανείς τον Leslie Nielsen εδώ, και μετά τον δει στο NAKED GUN 331/3 – THE SMELL OF FEAR που γυρίστηκε περίπου 15 χρόνια μετά, θα διαπιστώσει ότι είναι ακριβώς ίδιος εμφανισιακά! Άντε, πες στο SACHARY WHEELER το μαλλί του είχε και κάποιες σκούρες αποχρώσεις, αλλά μέχρι εκεί!

Και τώρα που το σκέφτομαι, και η ερμηνεία του ψιλοστάσιμη μου φαίνεται, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία! Πάντως στο SACHARY WHEELER η ερμηνεία του είναι καλή, και βοηθιέται από τον τύπο του χαρακτήρα που υποδύεται, που είναι ένας πεισματάρης, περίεργος και αεικίνητος δημοσιογράφος, κάτι σαν Τριανταφυλλόπουλο στα νιάτα του.

Για σκηνοθεσία και καλλιτεχνικά θέματα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να πούμε, μιας και το budget της ταινίας αλλά και το ότι είναι γυρισμένη σε Video τα λέει όλα. Μην βιαστείτε πάντως να το απορρίψετε αν τύχει και βρεθεί στο δρόμο σας. Είναι πολύ ενδιαφέρον και είμαι έχω την αίσθηση ότι όποιος ξεκινήσει να το βλέπει, δύσκολα θα το αφήσει. Στο κάτω- κάτω b-movie δεν είναι; Εμείς για ποιο λόγο είμαστε εδώ; Να τις βλέπουμε και να τις εκτιμάμε.

Ένα ξεχασμένο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου, που σίγουρα οι φίλοι του Leslie Nielsen και όχι μόνο θα εκτιμήσουν, μιας και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα όρια των ρόλων του και λόγω της περίτεχνης υπόθεσής του παρακολουθείται ευχάριστα από όλη την οικογένεια (χωρίς πλάκα!).

Το πρόβλημα θα είναι να τη βρείτε, μιας και ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει σε DVD πουθενά, αλλά που και που υπάρχουν σποραδικές προβολές της στην Ελληνική TV, αν μπορείτε να κάτσετε μέχρι τις 3-4 το πρωί!

DVD Notes:

Το THE RESURRECTION OF SACHARY WHEELER δεν έχει κυκλοφορήσει σε DVD στην Ελλάδα.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

Δεν υπάρχουν κυκλοφορίες σε DVD. Η μόνη έκδοση που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι Αμερικανική VHS.Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτή την ταινία.


Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
0
Τι σημαίνουν;

Users rating

(0 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa