b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
WARNING SIGNWARNING SIGN (1985)
NIGHTMARE AT NOONNIGHTMARE AT NOON (1988)
NIGHT SHADOWSNIGHT SHADOWS (1984)
RABIDRABID (1977)
I DRINK YOUR BLOODI DRINK YOUR BLOOD (1970)
PANICPANIC (1976)
NIGHTMARE CITYNIGHTMARE CITY (1980)
CABIN FEVERCABIN FEVER (2002)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
THE ALPHA INCIDENT (1978) (ΗΠΑ)
A.K.A.: Gift from a Red Planet
Age Line
Απαραίτητη η γονική συναίνεση
  THE ALPHA INCIDENT  
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Θρίλερ
Θέμα: Θανατηφόρος Ιός, Επιδημία
ΣκηνοθεσίαBill Rebane
ΗθοποιοίStafford Morgan, John F. Goff, Carol Irene Newell, George 'Buck' Flower, Ralph Meeker, Paul Bentzen
ΣενάριοIngrid Neumayer
ΠαραγωγήBill Rebane, Barbara J. Rebane, Michael D. Graves, Woody Jarvis, Herbert L. Cohan
ΜουσικήRichard A. Girvin
ΦωτογραφίαBela St. Jon
ΜοντάζBill Rebane
Σχολιάστε την ταινία
Υπόθεση:

Ένας θανατηφόρος μικροοργανισμός προερχόμενος από τον πλανήτη ’ρη γίνεται η αιτία για να μπουν σε καραντίνα 5 άτομα σε έναν απομακρυσμένο σταθμό τραίνου

Σχόλια:

the alpha incident Ο Bill Rebane έχει κάνει αρκετές αξιομνημόνευτες b-movies κατά τις δεκαετίες του 70 και του 80 με την πλειοψηφία να κινούνται στο χώρο του τρόμου και επιστημονικής φαντασίας. Η ποιότητα της δουλειάς του κυμαίνεται γενικά σε ένα σταθερό επίπεδο που πότε- πότε καταφέρνει και ξεφεύγει από τη μετριότητα, όχι όμως για πολύ. Το πιασάρικα τιτλοφορημένο THE ALPHA INCIDENT επιβεβαιώνει πανηγυρικά τον κανόνα και βρίσκεται κάπου ανάμεσα στον b-movie χαβαλέ του THE GIANT SPIDER INVASION και την απόλυτη βαρεμάρα και ακινησία του INVASION FROM INNER EARTH.

the alpha incident Η υπόθεση ασχολείται με έναν θανατηφόρο εξωγήινο ιό που μεταφέρεται με τρένο σε ασφαλέστερο περιβάλλον προκειμένου να μελετηθεί καλύτερα υπό τη συνοδεία ενός κυβερνητικού (Stafford Morgan). Στην πρώτη ευκαιρία ο ιός απελευθερώνεται προσβάλλοντας τον οδηγό του τραίνου το οποίο σταματάει σε έναν απομακρυσμένο σταθμό και ο πράκτορας αντιλαμβάνεται ότι ο ιός ελευθερώθηκε και πιθανότατα μόλυνε τον οδηγό. Αυτός προηγουμένως φρόντισε να έρθει σε επαφή με καθέναν από τους 3 παρευρισκόμενους στο σταθμό και άρα να τους μεταδώσει τον ιό, οπότε ο πράκτορας αποφασίζει μετά από τη συμβουλή των ανώτερων του να θέσει όλους συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του σε αυστηρή καραντίνα στο κτίριο του σταθμού.

the alpha incident Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, οι υπεύθυνοι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν το αντίδοτο γι αυτόν τον γενικά άγνωστο ιό, αλλά το αληθινό πρόβλημα είναι οι 5 στην καραντίνα να μην κοιμηθούν καθώς ο ιός δρα με καταστροφικό τρόπο τη στιγμή που έρχεται ο ύπνος και αλλάζουν οι σωματικές λειτουργίες των ανθρώπων.

the alpha incidentΩς συνήθως, όλα αυτά ακούγονται καλύτερα γραμμένα παρά στη μεγάλη οθόνη, όπου ο Rebane προσπαθεί φιλότιμα να ταιριάξει στοιχεία ιστορίας μόλυνσης και ταινίας χαρακτήρων, αλλά όχι με την επιτυχία που πιθανόν να ήθελε. Κανείς μπορεί να το σκεφτεί σαν μια μίξη του THE ANDROMEDA STRAIN με RABID και τα συναφή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ελαφρά ψυχαγωγικό αλλά αργό, με πολύ μπλα- μπλα και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.

the alpha incident Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα δωμάτιο και η κάμερα του Rebane επικεντρώνεται στις αλλαγές διάθεσης και τις μικρές ιστορίες των πρωταγωνιστών, είναι λογικό ο ρυθμός να μην είναι ο πρέπων για θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Το συγκεκριμένο στοιχείο εμφανίζεται ελάχιστα σε ολόκληρη την ταινία που αναλώνεται σε ακατάσχετη φλυαρία μεταξύ των πέντε πρωταγωνιστών για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν την κρίση. Τα συγκεκριμένα σκετσάκια μερικές φορές έχουν αρκετό ενδιαφέρον, αλλά ως επί το πλείστον καταντούν επαναλαμβανόμενα και κουραστικά, προδίδοντας τη διάθεση του Bill Rebane να δώσει περισσότερο καλλιτεχνικό στοιχείο στο THE ALPHA INCIDENT.

the alpha incident Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κακή ταινία, αν και λίγη περισσότερη δράση σίγουρα θα ήταν προς όφελος της. Οι ερμηνείες είναι γενικά καλές, με προσωπική μου προτίμηση την Carol Irene Newell που μοιάζει 100% δοσμένη στο ρόλο της και δίνει την απαραίτητη δραματική φόρτιση στην ιστορία. Μια ιστορία που δυστυχώς προδίδεται εν μέρει όταν μεταπηδάει από το κοινωνικό δράμα στην επιστημονική φαντασία και το θρίλερ, αλλά που προσεγγίζεται με σοβαρότητα και χωρίς διάθεση παρωδίας από τον Rebane που δεδομένων των περιορισμών σε μέσα κάνει μια καλή δουλειά.

the alpha incident Μην γελιέται, όμως κανείς. Ο Bill Rebane πάντα ήταν b-μουβάς και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο THE ALPHA INCIDENT παρά τις φανερές προσπάθειες για κάτι πιο ποιοτικό. Το αποτέλεσμα έχει μεν το ενδιαφέρον και την πρωτοτυπία του, έχει κάποιους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και εξέλιξη της πλοκής, αλλά γενικά δεν ξεφεύγει από την παγίδα της επανάληψης και της προβλέψιμης εξέλιξης, ίσως λόγω προϋπολογισμού και μόνο. Πάντως σίγουρα δεν πρόκειται για μια από τις χειρότερες δουλειές του γεννημένου στη Λετονία σκηνοθέτη, ο οποίος στο παρελθόν έκανε πολύ χειρότερα πράγματα μέχρι να βρει το ρυθμό του και να τον κρατήσει γενικά σταθερό στις περισσότερες δουλειές του.

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν εκδόσεις στη χώρα μας

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Αμερική (Mill Creek)

Η μοναδική αυτή έκδοση είναι χωρίς περικοπές με μεταφορά εικόνας ποιότητας VHS. Πιθανότατα να υπάρχει και σε άλλες budget εκδόσεις παρόμοιας ποιότητας.Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτή την ταινία.


Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating

(0 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa