b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


BASKET CASEBASKET CASE (1982)
BASKET CASE 3: THE PROGENYBASKET CASE 3: THE PROGENY (1992)
BRAIN DAMAGEBRAIN DAMAGE (1988)
BABY BLOODBABY BLOOD (1990)
THE ABOMINATIONTHE ABOMINATION (1986)
THE FREAKMAKERTHE FREAKMAKER (1974)
THE BROODTHE BROOD (1979)
ITS ALIVEITS ALIVE (1974)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
BASKET CASE 2 (1990) ()
Age Line
15
  BASKET CASE 2  
: ,
: , , , , ,
Frank Henenlotter
Kevin Van Hentenryck, Judy Grafe, Annie Ross, Heather Rattray, Chad Brown, Kathryn Meisle, Ted Sorel
Frank Henenlotter
Edgar Ievins, James Glickenhaus
Joe Renzetti
Robert M. Baldwin
Kevin Tent
Dan Frye, Gabriel Bartalos
2
:

Συνεχζοντας απ εκε που σταμτησε το πρτο μρος, ο Duane και ο Belial νοσηλεονται σε νοσοκομεο και η ζω τους χει γνει αντικεμενο συζτησης στα media. μως η γιαγι Ruth, για χρνια εξαφανισμνη φλη της αγαπημνης θεας τους, θλει να τους βοηθσει και τους προσκαλε στο δρυμα της που φιλοξενε τομα με ειδικς ανγκες. Αλλ ταν λμε ειδικς, εννοομε ειδικς!

:

Προσωπικ αναγνωρζω στο πακρο το cult status του κλασσικο πρτου BASKET CASE, αλλ δυστυχς ευτυχς εμαι απ εκενους τους fans που το θεωρον ναι μεν φρσκο, διασκεδαστικ και πρωττυπο, αλλ ταυτχρονα αρκετ υπερεκτιμημνο απ τη σκην. μως το συγκεκριμνο sequel, αν και αναγκαο τσι πως πγαν τα πργματα στον εμπορικ τομα, μλλον δεν πρεπε να εχε γνει εξ αρχς, ιδως μετ απ το σχεδν τλειο BRAIN DAMAGE του Frank Henenlotter που εχε προηγηθε χρονικ και δειξε τι ο Αμερικανς cult σκηνοθτης χει πλον ωριμσει για τα καλ απ το BASKET CASE.

Το BASKET CASE 2 ξεκινει ακριβς απ εκε που τελεωσε το πρτο, με τον καταρρακωμνο Duane να αποπειρται να αυτοκτονσει πφτοντας μαζ με τον αδελφ του απ το παρθυρο του sleazy ξενοδοχεου στο οποο μεναν στην πρτη ταινα. Φυσικ δεν πεθανουν, και οι δο καταλγουν στο πλησιστερο νοσοκομεο που και νοσηλεονται, αφο πρτα λη τους η προσωπικ ζω και δακρβρεχτη ιστορα χωρισμο και εκδκησης περνει απ λα τα τηλεοπτικ κανλια.

Φυσικ, ο Belial δεν εναι για πολλ- πολλ, και στην πρτη ευκαιρα την κοπανει απ το νοσοκομεο καθαρζοντας κνα- δυο απ το προσωπικ του, δνοντας το ΟΚ και στον αδελφ του, Duane, ναν Kevin Van Hentenryck ο οποος στα 5-6 χρνια που μεσολβησαν απ το BASKET CASE μοιζει να πιασε την καλ, μιας και εναι τουλχιστον 20 κιλ βαρτερος απ ττε!

Προσπαθντας να ξεφγουν απ αστυνομα και μλη του τπου που τους κυνηγον ανελητα, οι δο πφτουν πνω στην Γιαγι Ruth (Annie Ross), φλη της αγαπημνης θεας του Belial, που στο παρελθν εχε αφιερσει τη ζω της στο να φροντζει αντστοιχες περιπτσεις σαν του Belial, κνοντας να δικ της πρωττυπο δρυμα για τους κατατρεγμνους της κοινωνας. Παρλο που λοι νομζουν τι η Γιαγι Ruth χει πλον βγει σε σνταξη και δεν ασχολεται με φρικι, στην πραγματικτητα η καλ Γιαγι ασχολεται με το αγαπημνο της χμπυ ακριβς πως και πριν, διατηρντας το δρυμα της μυστικ απ τον υπλοιπο κσμο εκτς της κρης της (Heather Rattray) και μλιστα βρσκει αμσως θση τσο στον Belial σο και στον πντα αββαιο και συναισθηματικ Duane.

Ο Belial προσαρμζεται σε χρνο μηδν στο νο του περιβλλον και μλιστα βρσκει και το τερον του μισυ, στο πρσωπο μιας γυνακας με το δια εμφανισιακ χαρακτηριστικ, χι μως και ο Duane, που πλον θλει να αφσει πσω του το παρελθν και να ζσει χωρς τον αδελφ του σαν κανονικς νθρωπος.

λα, μως, που κανες απ τους γρω του δεν μοιζει διατεθειμνος να τους αφσει συχους, καθς μια δημοσιογρφος (Kathryn Meisle) ανακαλπτει το κρυμμνο συλο της Γιαγις Ruth και απειλε πλον χι μνο τον Duane και τον Belial, αλλ ολκληρη την κοιντητα απκληρων μεταλλαγμνων της Γιαγις Ruth. τσι, ο Duane παραμερζει τους προβληματισμος του και αποφασζει να μενει για να αντιμετωπσει και να εξαφανσει αυτος που απειλον τον διο, τον αδελφ του και την να οικογνει τους, συνειδητοποιντας ταυτχρονα τι η θση του εναι πντα μαζ με τον αδελφ του.

Συγκριτικ με το BASKET CASE, το BASKET CASE 2 χει τουλχιστον καλτερα ειδικ εφ, ιδως στην περπτωση του Belial, που πλον εναι μηχανοκνητο μοντλο αντ για το cheesy stop- motion κινομενο σχδιο της πρτης ταινας. Η κνησ του εναι αρκετ πιο ρεαλιστικ, και η εμφνισ του αρκετ πιο απειλητικ. Το πρβλημα εναι τι στο BASKET CASE 2 δεν εναι ο πραγματικς πρωταγωνιστς, με τον συγκεκριμνο ρλο να χει πει ασυζητητ στην Γιαγι Ruth. Ο Belial, αλλ και ο Duane χουν αρκετ περιορισμνο χρνο στην οθνη, κτι που πντως βοηθει κπως την ταινα στο να μην γνει μια απλ απομμηση της πρτης.

Το ενδιαφρον του Henenlotter αυτ τη φορ εναι ακμα περισστερο στο κοινωνικ στοιχεο της σχσης μεταξ Duane και Belial καθς και Belial- Γιαγις Ruth και Duane- Suzan. Ο σκηνοθτης ασχολεται και μχρι να σημεο καταφρνει να προβληματσει τον θεατ με τις συγκεκριμνες σχσεις, καθς και με το κοινωνικ σχλιο για την αντιμετπιση των ατμων με ειδικς ανγκες απ την κοινωνα μας, αλλ προσωπικ δεν νομζω τι κποιος θα ξεκινοσε να δει ποτ το BASKET CASE 2 για να προβληματιστε με αυτ τα θματα.

Αντθετα, ο πραγματικς λγος υποστηρζεται κυρως στο αιματηρ φινλε απ τον Henenlotter, και εναι το gore και οι σπλατερις, οι οποες απουσιζουν αισθητ απ το συγκεκριμνο sequel, δνοντας στη θση τους σε να εμπνευσμνο σου φρικιν, που μως εναι τσο γκροτσκ και τραβηγμνο που δυστυχς γνεται πολ γργορα κουραστικ. Η αιματηρ δρση τσο του Belial σο και των νων του φλων συγκεντρνεται στο τελευταο 20λεπτο, που χουμε και το πιο ενδιαφρον και πιο ντονο κομμτι της ταινας, και απ εκε και πρα η παρουσα του περιορζεται σε ανοσιουςδιαλγους με τον Duane, την Γιαγι Ruth και τους υπλοιπους μεταλλαγμνους. Πντως για να λμε και του στραβο το δκιο, υπρχουν τουλχιστον 2 σκηνς ανθολογας στο φινλε, που γι αυτς και μνο αξζει κανες να ασχοληθε με την ταινα.

Πραγματικ πρωταγωνστρια του BASKET CASE 2 εναι χωρς αμφιβολα η γιαγι Ruth, με μια αφιονισμνη ερμηνεα που βζει τα γυαλι τσο στον νοστο και βαρ Kevin Van Hentenryck, σο και σε λους τους λλους φαινομενικ πιο ενδιαφροντες χαρακτρες, εν αρκετ χρνο στην οθνη παρνει και η μορφη αλλ χωρς ουσα (εκτς απ μια καταπληκτικ σκην που κνει μπαμ προς το φινλε) Heather Rattray.

Γενικ δεν θα φτανα σε καμι περπτωση στο σημεο να χαρακτηρσω το BASKET CASE 2 ως μια ξια συνχεια του πρωττυπου, και ο λγος εναι τι το βρκα σως λγο πιο διεστραμμνο και περεργο απ τι θα θελα. Σγουρα η διαφοροποηση απ την τυπικ σεναριακ ρουτνα του ψξε και εξντωσε του BASKET CASE ταν αναγκαα για να υπρξει ξεχωριστ ενδιαφρον για το συγκεκριμνο sequel, αλλ τελικ το αποτλεσμα μνει μια αξιοπερεργη γραφικτητα, που ναι μεν χει το γοστο της και παρακολουθεται ευχριστα, αλλ σε καμα περπτωση δεν ικανοποιε τους fans της πρτης ταινας που θα περμεναν κτι ενδεχομνως περισστερο ακραο απ τον κατ 5 χρνια σοφτερο Frank Henenlotter.

Αντθετα, ο σκηνοθτης προτιμει να κινηθε σε μονοπτια μαρης κωμωδας σε πολ μεγαλτερο βαθμ απ την πρτη ταινα και με περιορισμνο βαθμ επιτυχας, αφνοντας στην κρη τα περισστερα στοιχεα τρμου και σπλτερ για το αναμενμενο σου στο φινλε. Αποτλεσμα εναι μια χαβαλεδιρικη ταινα, που μως δεν μνει για πολ χρνο στο μυαλ και αφνει τους fans με την απορα του γιατ ο Frank Henenlotter δεν εκμεταλλετηκε τα στοιχεα και την κληρονομι του εκπληκτικο BRAIN DAMAGE που εχε κνει δο χρνια πριν απ το BASKET CASE 2 και προτμησε να κινηθε σε μονοπτια ελαφρς διεστραμμνης αλλ χι και ιδιατερα αξιομνημνευτης κωμωδας.

DVD Notes:

Δεν υπρχει κδοση στη χρα μας.

DVD :

R0 Collectors Edition Μ. Βρετανα (Synergy)
R2 Γερμανα (Legend)
R2 Μ. Βρετανα (Optimum Home Entertainment) double bill

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς και ταυτσημες απ πλευρς εικνας (4/3) και extras που περιορζονται στο trailer.5

Nostradamos (: 2) 24/08/2009 21:32

.

Bill7 (: 3) 03/03/2009 17:11

RE PAIDIA PSAXNO MIA TAINIA POU EIDA MIKROS KAI MOU DHMIOURGISE PSYXOLOGIKA!!!!!!!!!!!!EINAI ME ENA SPITI KAI MIA OIKOGENEIA KAI MALLON DAIMONIZONTAI KAI O ADERFOS VIAZEI TIN ADERFI TOY KAI TIN VGAZEI FOTOGRAFIES.STA ELLINIKA LEGOTAN I VILA TON DAIMONISMENON H I VILA TON ORGION

.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
3
;

Users rating
starstar
(5 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa