b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
DEMONSDEMONS (1985)
GARGOYLESGARGOYLES (1972)
DEMON KNIGHTDEMON KNIGHT (1995)
MAUSOLEUMMAUSOLEUM (1983)
RABID GRANNIESRABID GRANNIES (1988)
THE EVIL DEADTHE EVIL DEAD (1981)
EVIL DEAD 2EVIL DEAD 2 (1987)
ZOMBIE 4: AFTER DEATHZOMBIE 4: AFTER DEATH (1988)
DEMON WINDDEMON WIND (1990)
SPOOKIESSPOOKIES (1987)
THE CHURCHTHE CHURCH (1989)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
DEMONS 2 (1986) (Ιταλία)
Πρωτότυπος τίτλος: Dèmoni 2
A.K.A.: Demons 2: The Nightmare Returns
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  DEMONS 2  
Είδος: Τρόμου
Θέμα: Δαίμονες, Μετάλλαξη, Κατάρα, Πολιορκία
ΣκηνοθεσίαLamberto Bava
ΗθοποιοίDavid Edwin Knight, Nancy Brilli, Coralina Cataldi-Tassoni, Bobby Rhodes, Asia Argento, Virginia Bryant
ΣενάριοDardano Sacchetti, Dario Argento, Lamberto Bava, Franco Ferrini
ΠαραγωγήDario Argento, Ferdinando Caputo
ΜουσικήSimon Boswell, Dead Can Dance
ΦωτογραφίαGianlorenzo Battaglia
ΜοντάζPiero Bozza
Ειδικά εφέRosario Prestopino, Sergio Stivaletti
Υπάρχουν 9 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Ένα φοιτητικό πάρτι γίνεται η αρχή της κατάρας που μετατρέπει τους ενοίκους μια πολυκατοικίας σε αιμοδιψείς δαίμονες.

Σχόλια:

Βλέποντας το DEMONS ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν θέμα χρόνου για να εμφανιστεί στα γρήγορα ένα sequel αυτού του κλασσικού gorefest, πόσο μάλλον όταν στο σενάριο υπάρχει το όνομα του παραγωγικότατου Dardano Sacchetti που έχει γράψει την συντριπτική πλειοψηφία των γνωστών Ιταλικών ταινιών της εποχής. Έτσι, το DEMONS 2 στην πραγματικότητα δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν fan ή παίκτη της σκηνής.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι σαν remake παρά για θεματικό sequel της πρώτης ταινίας, η οποία είχε σταματήσει στο σημείο που οι δαίμονες αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται στη Γη και το ζευγάρι των επιζώντων βρήκε βοήθεια στο πρόσωπο μιας οικογένειας που τους δέχθηκε στο αμάξι τους λίγο πριν η κοπέλα μεταμορφωθεί σε δαίμονα και πυροβοληθεί από τον κατάξανθο και κλασσικό στις Ιταλικές παραγωγές της εποχής, Giovanni Frezza.

Στο DEMONS 2 οι συντελεστές αποφάσισαν να αγνοήσουν τελείως το φινάλε του DEMONS και απλά να τοποθετήσουν την ιστορία έξω από την σκοτεινή και κλειστοφοβική αίθουσα του σινεμά και μέσα σε μια μοντέρνα πολυκατοικία, όπου τα πάντα ξεκινούν από ένα πάρτι μιας από τις νεαρές ενοίκους.

Το κολπάκι της «ταινίας μέσα στην ταινία» υπάρχει κι εδώ, με την οικοδεσπότρια του πάρτι να απορροφάται βλέποντας την καταραμένη ταινία στην TV, κάτι που τη φυσιολογικά μεταμορφώνει σε δαίμονα και αρχίζει το γλέντι για άλλη μια φορά.

Οι διαφορές με το πρωτότυπο είναι επουσιώδεις και ελάχιστες, και έχουν να κάνουν περισσότερο με τεχνικά θέματα παρά με ουσιαστικές διαφοροποιήσεις στην πλοκή, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις. Πρώτα απ’ όλα, το DEMONS 2 μοιάζει κάπως πιο περιποιημένο τεχνικά, με τη σκηνοθεσία του Lamberto Bava να είναι πιο «επαγγελματική» και προσεγμένη από το τραχύ DEMONS, ενώ αυτή τη φορά ο γρήγορος ρυθμός και το σασπένς παρουσιάζονται πιο αποτελεσματικά από τη στιγμή πο αρχίζει η δράση.

Τα υπόλοιπα στοιχεία είναι σχεδόν πανομοιότυπα, με κοινούς πρωταγωνιστές (πχ ο έγχρωμος νταβατζής του DEMONS επανέρχεται εδώ σαν γυμναστής στο τοπικό γυμναστήριο), κοινή δράση (η πολιορκία από το σινεμά απλώς μεταφέρεται στο γυμναστήριο και στην πολυκατοικία), και ταυτόσημες εμπνεύσεις (κι εδώ έχουμε την παρέα 80’s πανκιών που τριγυρνούν άσκοπα μέσα στο αμάξι μέχρι να γίνουν λεία των δαιμόνων).

Πριν από αυτό έχουμε τις πατροπαράδοτες εισαγωγές στην πλοκή και στους χαρακτήρες, που πάντως δεν καταφέρνουν και πολλά παραπάνω απ’ ότι στην πρωτότυπη ταινία, παρόλο που στο συγκεκριμένο επεισόδιο υπάρχουν ξεκάθαροι πρωταγωνιστές (το ζευγάρι μέσα στο ασανσέρ και η έγκυος στο διαμέρισμα) με τους οποίους το κοινό μπορεί να ταυτιστεί πιο εύκολα, παρά με τους αντίστοιχους του DEMONS που απώτερος στόχος τους ήταν απλά να βρουν αιματηρό θάνατο στα νύχια των δαιμόνων.

Από εκεί και πέρα έχουμε και κάποιες καινοτομίες που κάνουν τα δρώμενα πιο ευχάριστα, όπως το σκυλί που γίνεται ο ξενιστής για ένα παράξενο είδος δαίμονα, που μοιάζει κάπως με τα μικρά τερατάκια που άνθισαν στο b-σινεμά της εποχής (βλ. CRITTERS, GHOULIES κλπ) και που πολιορκεί την έγκυο πρωταγωνίστρια σε μια σκηνή που ναι μεν δεν έχει και μεγάλη λογική, αλλά από ένταση πάει πολύ καλά.

Επίσης υπάρχουν σκηνές αληθινού σασπένς οι οποίες δίνονται με αρκετή μαεστρία από τον Lamberto Bava, όπως η ανάβαση ενός από τους πρωταγωνιστές των καλωδίων του ανελκυστήρα, με έναν δαίμονα στο κατόπι του, καθώς και οι σκηνές όπου οι δαίμονες απλώνονται στο κτίριο σε ένα επιβλητικό πλάνο αργής κίνησης.

Εκεί που υστερεί φανερά το DEMONS 2 σε σχέση με το πρωτότυπο είναι στον τομέα gore και ειδικών εφέ, τα οποία ξαναείδαμε πολύ καλύτερα στο DEMONS. Η (μία) μεταμόρφωση είναι κατώτερη από του πρωτότυπου και γενικά όλα από αυτή την άποψη μοιάζουν σαν ξαναζεσταμένο φαγητό 3 ημερών. Μια σκηνή ξεχωρίζει πραγματικά και αυτή είναι η προαναφερόμενη με το σκύλο και το παράξενο δαιμονικό έμβρυο που γεννιέται από τα σπλάχνα του. Από εκεί και πέρα απλά έχουμε τα γνωστά σε επανάληψη και μάλιστα αρκετά πιο συγκρατημένα.

Αυτά που χάνει, πάντως, σε gore και εφέ φροντίζει να τα αντικαταστήσει με αρκετά έντονα και ατμοσφαιρικά σκηνικά που κάνουν το DEMONS 2 ένα άξιο sequel της πρωτότυπης ταινίας που δύσκολα δεν θα ευχαριστηθούν οι φίλοι του Ιταλικού splatter, παρ’ όλες τις κακοτοπιές του.

DVD Notes:

Υπάρχει bootleg έκδοση από Silver Media.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Αμερική (Anchor Bay)
R0 Γερμανία (Dragon)
R0 Γερμανία (Raptor)
R0 Μ. Βρετανία (Blackhorse Entertainment) – Dario Argento Collection
R2 Μ. Βρετανία (Divid 2000)
R2 Μ. Βρετανία (Platinum Media Distribution) – 3 disk collection

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές. Καλύτερη φαίνεται κατ’ αρχάς η R0 Αμερικής με 5.1 ήχο και ηχητικό σχολιασμό ενώ έχει και δυο κομμένες σκηνές που η έκδοση έχει αποκαταστήσει στην ταινία. Η δεύτερη είναι η R0 Γερμανίας της Raptor που έχει τα περισσότερα extras αλλά δεν έχει αποκατεστημένες τις κομμένες σκηνές που αναφέρουμε παραπάνω, ενώ και η έκδοση 3 DVD της Platinum Media Distribution έχει αποκλειστικά extras που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη έκδοση.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

slapshot (Βαθμολογία: 4) στίς 01/05/2011 07:08

Και η δευτερη αποπειρα για μενα ειναι πολυ καλη.Το καλο με αυτες τις ταινιες ειναι πως περνας ευχαριστα μιαμιση ωρα.Αυτο ομως που περιμενα εδω ειναι σε καποιους τομεις οπως τα εφε να ειχε γινει πιο προσεγμενη δουλεια.Τεσπα και ετσι βλεπεται!

knifer (Βαθμολογία: 3) στίς 16/10/2010 14:31

to idio kai me to proto meros tis dilogias. arketa kalo kai diaskedastiko. mexri ekei omos. den nomizo oti kapoio apo ta demons tha kataferei na tromaksei pote kapoion.

jupiter (Βαθμολογία: 5) στίς 12/06/2009 12:37

Σασπένς και τρόμος σε μεγάλες δόσεις στο εξαιρετικό Demons 2. Η ατμόσφαιρα της ταινίας κορυφαία και σε κάνει να νιώθεις κι εσύ ένοικος της καταραμένης πολυκατοικίας παρακολουθώντας τα δρώμενα στα διάφορα διαμερίσματα.

Megaterror (Βαθμολογία: 4) στίς 21/07/2008 14:57

Σχεδόν ισάξιο με το πρώτο. Στα ίδια χνάρια, στα ίδια περίπου κυβικά (αίματος, βίας, αγωνίας,δαιμονικών μεταμορφώσεων,κρυφτού-κυνηγητού κτλ). Και στις δύο ταινίες το μακιγιάζ των δαιμόνων είναι εντυπωσιακό. Ισως λίγο καλύτερα στην πρώτη...
Αυτό βέβαια έχει λίγα ατμοσφαιρικά στοιχεία, που λείπουν από το πρώτο.

Kroneberg (Βαθμολογία: 4) στίς 20/04/2008 12:10

πολυ καλη...
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
3
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(14 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2023 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa