b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE REJUVENATORTHE REJUVENATOR (1988)
BUBBA HO- TEPBUBBA HO- TEP (2002)
BRAIN DAMAGEBRAIN DAMAGE (1988)
METAMORPHOSISMETAMORPHOSIS (1990)
MOTEL HELLMOTEL HELL (1980)
BRIDE OF RE-ANIMATORBRIDE OF RE-ANIMATOR (1990)
THE TOXIC AVENGERTHE TOXIC AVENGER (1985)
NIGHT OF THE BLOODY APESNIGHT OF THE BLOODY APES (1969)
SATANICO PANDEMONIUMSATANICO PANDEMONIUM (1975)
EVIL DEAD 2EVIL DEAD 2 (1987)
GHOULIESGHOULIES (1985)
MEMOIRS OF AN INVISIBLE MANMEMOIRS OF AN INVISIBLE MAN (1993)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
EVIL ED (1997) ()
Age Line
15
  EVIL ED  
: ,
: , , , ,
Anders Jacobsson
Johan Rudebeck, Per Lofberg, Olof Rhodin, Camela Leierth, Gert Fylking, Cecilia Ljung
Anders Jacobsson, Christer Ohlsson, Goran Lundstrom
Goran Lundstrom
Anders Jacobsson
Anders Jacobsson
:

νας υπλληλος εταιρας παραγωγς ταινιν αναλαμβνει να λογοκρνει την να ταινα της εταιρας, μως το περιεχμεν της τον κνει να αρχσει να αποκτει δολοφονικς ορμς.

:

Η Σουηδα εναι μια χρα που ανκαθεν εχε προβλματα με τη λογοκρισα στo σινεμ. Συγκεκριμνα εναι η πρτη χρα που χρησιμοποησε λογοκρισα στις κινηματογραφικς ταινες με κρατικ πρωτοβουλα απ το 1911! Η λστα με τις ταινες που κατ καιρος χουν απαγορευτε υποστε περικοπς στη Σουηδα εναι ατελεωτη και συμπεριλαμβνει κλασσικς ταινες του εδους πως RE-ANIMATOR, FROM BEYOND, CITY OF THE LIVING DEAD, ZOMBIE HOLOCAUST, ZOMBIE 2, THE BEYOND, THE EVIL DEAD, THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE και πολλς λλες.

Απ αυτ και μνο, εκολα καταλαβανει κανες τι μλλον η Σουηδα δεν εναι και η καταλληλτερη χρα για να γυριστε ταινα τρμου, πσο μλλον gore.

Αυτ φανεται τι εχε υπψη του ο σκηνοθτης Anders Jacobsson ταν αποφσισε να φτιξει το EVIL ED, μια κωμωδα τρμου που αντλε μπνευση, εκτς απ το προφανς THE EVIL DEAD, και απ τη βασικ θση της Σουηδας σον αφορ την λογοκρισα με το να τοποθετε τον Edward, ναν απρθυμο λογοκριτ μιας εταιρας διανομς ταινιν στη θση του πρωταγωνιστ.

Ο Ed εξαναγκζεται απ το αφεντικ του να λογοκρνει την να επιτυχα της εταιρας, τη σειρ splatter ταινιν "Loose Limbs", για εξαγωγ σε διφορες χρες με πρβλημα λογοκρισας (οπωσδποτε μπηχτ του Jacobsson για την αντστοιχη Σουηδικ πρακτικ). Ο Ed μιας και δεν μπορε να αποφγει αυτ τη δουλει, καταπινεται με ενθουσιασμ πετσοκβοντας στην κυριολεξα τις ταινες της σειρς απ τα καλτερα και πιο αιματηρ σημεα τους, πως λλωστε συνηθιζταν και στις περισστερες βορειοευρωπακς χρες μχρι πρτινος. Γργορα, μως, αρχζει να νιθει περεργα, στην αρχ ψιλοαηδιασμνος απ τη συνεχ βα και sex των ταινιν, εν μετ απ λγο αρχζει να επηρεζεται τσο πολ που μετατρπεται σε ψυχοπαθ δολοφνο.

Σαν σλληψη κανες δεν μπορε να αρνηθε την γνησιτητα της ιδας. Η εκτλεση εναι που τα χαλει λγο τα πργματα, μιας και το EVIL ED δεν χει αποφασσει σε ποιο πλασιο θλει να κινηθε, σ αυτ του καθαρο τρμου σε πιο κωμικ εππεδα. Και αναπφευκτα, πως πολλς λλες ταινες του εδους που το παθανουν αυτ, καταλγει κπου στη μση. Αυτ δε σημανει τι το EVIL ED δεν επιτυγχνει οτε να εναι αστεο οτε και τρομακτικ. Αντθετα σε πολλς περιπτσεις το γλιο βγανει φθονο, τσο με τις συνεχς αναφορς σε κλασσικς ταινες τρμου σο και με τις φοβερς κατ διαστματα ατκες και υπερβολικς ερμηνεες των πρωταγωνιστν με σημαιοφρο τον Johan Rudebeck στο ρλο του Ed. Απ τρμο, επσης κατ διαστματα χουμε αρκετ καλ σκηνικ πως και αρκετ gore, αλλ ταν φτνει το τλος μνουμε με μια ασθηση μη ολοκλρωσης και πολλν χαμνων ευκαιριν για κτι πολ καλτερο.

Πντως εναι ξεκθαρο τι ο Anders Jacobsson κατ πρτο λγο και κατ δετερο οι περισστεροι συντελεστς του EVIL ED εναι γνσιοι οπαδο της σκηνς του τρμου, και αυτ αντανακλται στην λη ατμσφαιρα της ταινας, που εναι οικεα για τους απανταχο σπλατερδες. Δεν υπρχουν κανενς εδους art house πινελις και η ασθηση που μνει στο τλος εναι τι εδαμε μια πολ καλ παραγωγ που θα μποροσε να εναι της Troma στα πολ εμπνευσμνα της.

Γενικ, σαν οπαδς του τρμου οφελω να συστσω το EVIL ED σε λους τους ομοδετες μου, για να ιδιατερα ψυχαγωγικ 90λεπτο. Το τι εναι η πρτη ταινα splatter απ τη Σουηδα, μια παραδοσιακ εχθρικ χρα με τη σκην, νομζω δνει λλο να κνητρο για τους απανταχο σπλατερδες να την αναζητσουν, μιας και εναι αμφβολο αν και πτε θα ξαναδομε λλη απ την Σκανδιναβικ χρα.

Σε κθε περπτωση, μακρι ο Anders Jacobsson να απκτησε εμπειρα απ αυτν την πρτη του σκηνοθετικ δουλει, που παρεμπιπτντως χρειστηκε 5 (!) χρνια για να γυριστε, και να συνεχσει στο διο μοτβο και στο μλλον, αλλ κτι ττοιο εναι αββαιο, μιας και σμερα, 10 χρνια μετ το EVIL ED δεν χει ξανακαθσει πσω απ την κμερα στην καρκλα του σκηνοθτη. Και εναι κρμα, γιατ με το EVIL ED δειξε τι θα μποροσε να χει μλλον, αλλ δυστυχς οι εποχς δεν ευνοον τις μικρο προπολογισμο ταινες splatter που εκτς απ τη συρρκνωση του κοινο τους, χουν να αντιμετωπσουν και το πρβλημα της πειρατεας, κτι που μεινει τις ευκαιρες τους να πνε καλ εμπορικ. Αυτ μως εναι μια λλη ιστορα, πολ πονεμνη.

DVD Notes:

To EVIL ED δεν χει κυκλοφορσει σε DVD στην Ελλδα.

DVD :

R0 Γερμανα (Best Entertainment)
R0 Αμερικ (Image Entertainment)
R1 Αμερικ (Ardusty Home Entertainment)
R2 Ολλανδα (Dutch Filmworks)
R2 Ισπανα (Filmax Home Video)
R2 Σουηδα (Scanbox)
R2 Γαλλα (Goldvision)

Αποφγετε τις Αμερικνικες εκδσεις που αν και υπσχονται unrated directors cut εναι στην πραγματικτητα λογοκριμνες. Οι υπλοιπες εκδσεις εναι χωρς περικοπς. Υπρχει μια κδοση ακμα απ τη Γερμανικ Best Entertainment που μως χει περικοπς..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
3
;

Users rating

(2 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa