b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
KUNG FU FROM BEYOND THE GRAVEKUNG FU FROM BEYOND THE GRAVE (1982)
ROBO VAMPIREROBO VAMPIRE (1988)
THE ONE ARMED BOXER VS. THE FLYING GUILLOTINETHE ONE ARMED BOXER VS. THE FLYING GUILLOTINE (1975)
THE ONE ARMED BOXERTHE ONE ARMED BOXER (1971)
THE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRESTHE LEGEND OF THE 7 GOLDEN VAMPIRES (1974)
THE SUPER INFRAMANTHE SUPER INFRAMAN (1975)
POLICE ASSASSINSPOLICE ASSASSINS (1984)
REVENGE OF THE NINJAREVENGE OF THE NINJA (1983)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
ZOMBIE Vs NINJA (1987) (Χονγκ Κονγκ)
A.K.A.: Zombie Revival: Ninja Master, Zombie Rival: The Super Ninja Master
Age Line
Απαραίτητη η γονική συναίνεση
  ZOMBIE Vs NINJA  
Είδος: Δράσης
Θέμα: Πολεμικές Τέχνες, Μαγεία
ΣκηνοθεσίαGodfrey Ho
ΗθοποιοίPierre Kirby, Edowan Bersmea, Dewey Bosworth, Thomas Hartham, Patrick Frzebar, Renato Sala
ΣενάριοGodfrey Ho
ΠαραγωγήBetty Chan, Joseph Lai
ΜουσικήStephen Tsang
ΦωτογραφίαRaymond Chang
ΜοντάζHomer Kwong
Υπάρχουν 2 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Μία ομάδα ληστών σκοτώνουν τον πατέρα και χτυπούν βίαια τον Ethan. Με τη βοήθεια ενός νεκροθάφτη/ δάσκαλου του κούνγκ φου, ο Ethan θα μάθει τα μυστικά της πολεμικής τέχνης με το να πολεμάει τους νεκρούς. Στο μεταξύ ο Dragon, ένας πολεμιστής Ninja πρέπει να παλέψει με τη συμμορία ληστών και τους Ninja συμμάχους τους. Σύντομα συνεργάζεται με τον Ethan για να τους πολεμήσουν.

Σχόλια:

Πείτε μου εσείς πώς είναι δυνατόν να βρείτε ότι υπάρχει ταινία με αυτόν τον τίτλο και να μην προσπαθήσετε να την δείτε, ιδίως αν είστε φίλος των ταινιών ζόμπι ή/ και των ταινιών Ninja; Εγώ προσωπικά την ψάχνω χρόνια, από τότε που έμαθα για την ύπαρξή της. Επιτέλους, κάποια στιγμή κατάφερα και εντόπισα μία παλιά Αμερικάνικη VHS έκδοση από ένα φίλο, φανατικό των ταινιών Ninja, οπλίστηκα με τα απαραίτητα (τσιπς, μπύρες κλπ) και έκατσα να την απολαύσω.

Τίποτα δεν μπορούσε να με προετοιμάσει γι αυτό που είδα.

Το ZOMBIE Vs NINJA είναι ένας απίστευτος αχταρμάς που μόνο σαν αστείο μπορεί να εκληφθεί. Όσο φανατίλας οπαδός των Ninja και να είναι κανείς, δεν είναι δυνατόν να μην μείνει με ανοιχτό στόμα απ’ αυτό το τραγελαφικό κατασκεύασμα.

Πρώτα, πρώτα έπρεπε να γράψω την υπόθεση της ταινίας. Πιστέψτε με, δεν ήταν τόσο εύκολο όσο ακούγεται! Πραγματικά, ειναι τόσο δύσκολο να ξεχωρίσεις τι γίνεται στο ZOMBIE Vs NINJA, που αναγκάστηκα τελικά να αντιγράψω την υπόθεση του IMDb, όπου ένας καλός και τολμηρός άνθρωπος κατάφερε μέχρι ενός σημείου να αποκωδικοποιήσει τα όσα φοβερά λαμβάνουν χώρο στην ταινία. Όχι ότι έχει καμιά σημασία, βέβαια...

Το ZOMBIE Vs NINJA σαν να φαίνεται ότι αποτελείται από δύο διαφορετικές ταινίες που σε μια απελπισμένη προσπάθεια από την ομάδα παραγωγής έγιναν μία!

Πρώτα πρώτα είναι η ιστορία που ασχολείται με την εκπαίδευση του Ethan από έναν νεκροθάφτη- kung fu master που θεωρεί ότι ο Ethan θα μάθει τα μυστικά του κούνγκ φου μόνο αν εκπαιδευτεί πολεμώντας ζόμπι που ο νεκροθάφτης ανάστησε για αυτό το σκοπό. Όταν λέμε ζόμπι, μη φανταστείτε τίποτα σαρκοφάγους ζωντανούς νεκρούς σε αποσύνθεση σαν του ZOMBIE 2. Τα ζόμπι στο ZOMBIE Vs NINJA είναι κανονικοί άνθρωποι, που το μόνο που τους ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους είναι οι μηχανικές κινήσεις τους (σαν ρομπότ) την ώρα που μάχονται με τον Ethan, και το ότι όταν βρουν τα ζόρια εξαφανίζονται εξίσου ξαφνικά με την εμφάνισή τους.

Το δεύτερο κομμάτι του ZOMBIE Vs NINJA αποτελείται κυρίως από πλάνα μαχών μεταξύ του Dragon και άλλων καυκάσιων Ninja που φοράν στα κεφάλια τους κορδέλες που γράφουν την λέξη " Ninja " ή "Nin ja", πιθανότατα για να ξεχωρίζουν σαν μαχόμενες ομάδες! Η ποιότητα εικόνας είναι αρκετά διαφορετική στις δύο αυτές θεματικές ομάδες, πράγμα που μαρτυράει ότι τα πλάνα των Ninja μάλλον επικολλήθηκαν εκ των υστέρων στην ταινία για να υπάρχει και το στοιχείο των Ninja του τίτλου.

Φοβερά πράγματα, αλλά τελικά όλα εξηγούνται όταν καταλάβει κανείς ότι ο «Charles Lee» που «σκηνοθέτησε» αυτό το κατασκεύασμα είναι ο υπέρ- παραγωγικός Godfrey Ho (MEN BEHIND THE SUN 2: LABORATORY OF THE DEVIL), ένας από τους ήρωες της εφηβικής ηλικίας του Quentin Tarantino και πασίγνωστος για τις Χονγκ Κονγκ ταινίες πολεμικών τεχνών που έβγαζε κατά δεκάδες τις δεκαετίες του ’70 και ’80, οι περισσότερες από τις οποίες με τη μέθοδο του cut- paste! Κυριολεκτικά! Ο Godfrey Ho γύριζε υλικό για διάφορες ταινίες, και συνήθως το «κόλλαγε» σε άλλες, έτσι ώστε να παράγει ολοκληρωμένες (τρόπος του λέγειν) ταινίες με το budget να είναι μόνο για μία!

Αποτέλεσμα αυτών των τεχνασμάτων ήταν οι ταινίες του από b-movies να μετατρέπονται σε z-movies, χωρίς καμία ποιότητα, συνοχή και γενικά ενδιαφέρον. Το ZOMBIE Vs NINJA πρέπει να είναι τυπικό παράδειγμα της πρακτικής αυτής, με τους λευκούς για εμπορικούς λόγους Ninja να μοντάρονται και να ντουμπλάρονται έτσι ώστε να δίνουν την ψευδαίσθηση ότι ήταν μέρος της ταινίας εξ αρχής! Καλή προσπάθεια κύριε Ho, αλλά όχι τόσο.
Να αναλύσουμε περαιτέρω το ZOMBIE Vs NINJA πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα. Αρκεί μόνο να αναφέρω για να υπεραμυνθώ και λίγο της προσπάθειας του Godfrey Ho ότι έχει αρκετά καλή μουσική από συνθεσάιζερ, ενώ οι πολλές μάχες με σπαθιά είναι καλές και θεαματικές κατά διαστήματα, αν βέβαια δεν έχετε σιχαθεί να τις βλέπετε σχεδόν κάθε 2 λεπτά!

Πάντως λίγη περισσότερη προσοχή στην… επικόλληση του υλικού από τις 2 διαφορετικές πηγές, και λίγη μεγαλύτερη έμφαση στη συνοχή της ταινίας θα μπορούσε να είχε αντιστρέψει κάπως τα πράγματα στην ανεκδιήγητη αυτή προσπάθεια, κάνοντάς την αρκετά διασκεδαστική για τους φίλους των πολεμικών τεχνών. Πλάκα πλάκα, ακόμα και έτσι έχει κάποια περίεργη και ανεξήγητη γοητεία, σαν ταινία «τόσο κακή που είναι καλή». Εμμμμ...., όχι και τόσο καλή τώρα που το σκέφτομαι, αλλά τι στα κομμάτια, έχουμε δει και χειρότερα!

Αν καταφέρετε να εντοπίσετε κάπου το ZOMBIE Vs NINJA, θα σας σύστηνα να το δείτε αν είστε fan των παλαιομοδίτικων πολεμικών τεχνών. Δύσκολα θα ξανασυναντήσετε τόσο περίεργη, αλλοπρόσαλλη και κακοφτιαγμένη ταινία, και σίγουρα θα γελάσετε αρκετά με τα φοβερά και τρομερά που συμβαίνουν. Τώρα αν θα σας αρέσει, αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που μάλλον μαντεύετε την απάντηση! Πάντως όλες οι ταινίες του Godfrey Ho είναι είτε του 5/5 είτε του 0/5, ανάλογα ποιος βαθμολογεί. Δεν υπάρχουν ημίμετρα!

DVD Notes:

To ZOMBIE Vs NINJA δεν έχει κυκλοφορήσει σε DVD στην Ελλάδα.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Μ. Βρετανία (Showbox)

Η μοναδική αυτή έκδοση κυκλοφορεί με τίτλο ZOMBIE RIVALS.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

bmovakias (Βαθμολογία: 0) στίς 29/10/2008 16:29

Δεν διαφερει σε τιποτα απο μια τρισαθλια νιντζα παραγωγη,δεν υπαρχουνε πουθενα ζομπι ουτε εφε,παρα μονο στην αρχη με κατι κουνγκ φου βρυκολακες με ηλιθιο μακιγιαζ που βγαινουνε μεσα απο κατι φερετρα και πηδανε σαν ελλατηρια.Αθλιο,ουτε ο τιτλος της αρμοζει.

Johnnieboy (Βαθμολογία: 3) στίς 28/03/2007 11:42

Το πάλαι ποτέ κλασσικό μίγμα κινεζοταϊλανδέζικων ταινιών με δυτικές ταινίες Νίντζα. Στην μία σκηνή κινέζοι, στην άλλη σκάνε στο άσχετο μάχες με Νίντζα που φορούν αποκριάτικες στολές με έντονο το στοιχείο της βάτας στους ώμους (οι λεγόμενοι Βατονίντζα!. Στο ίδιο "φανταστικό" πεδίο που κινούνται και οι ταινίες με τον Χάρισον. Μια σίγουρη και "αποδοτική" επένδυση για την τσέπη κάθε b-οπαδού...

j.B...
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
Χαρακίρι

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating
starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(2 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa