b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
THE KILLER SNAKESTHE KILLER SNAKES (1975)
CORPSE MANIACORPSE MANIA (1981)
THE UNTOLD STORYTHE UNTOLD STORY (1992)
THE UNTOLD STORY 2THE UNTOLD STORY 2 (1998)
EBOLA SYNDROMEEBOLA SYNDROME (1996)
ROBOTRIXROBOTRIX (1991)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
HORRIBLE HIGH HEELS (1996) (Χονγκ Κονγκ)
Πρωτότυπος τίτλος: Ren Pi Guo Zheng Xie
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 18
  HORRIBLE HIGH HEELS  
Είδος: Τρόμου, Αισθησιακή
Θέμα: Slasher, Sleaze, Sexploitation, Αστυνομική Έρευνα, Βιασμός
ΣκηνοθεσίαWai On Chan, Cheng Chow, Keung-Bong Mo
ΗθοποιοίBilly Chow, Yue Hei Man, Fui-On Shing, Dick Wei
ΠαραγωγήWoo Gwok Yau
Σχολιάστε την ταινία
Υπόθεση:
Ο πατέρας μια οικογένειας που παράγει παπούτσια στο Χονγκ Κονγκ εξαφανίζεται και ο γιός του μαζί με το κορίτσι του αναζητούν τα ίχνη του. Εντωμεταξύ, το εμπόριο παπουτσιών αρχίζει να πηγαίνει πολύ καλά, με πολύ βελτιωμένης ποιότητας προϊόντα, κάτι που σε συνδυασμό με την εξαφάνιση και κάποιες άλλες δολοφονίες προτρέπει την αστυνομία να ερευνήσει την υπόθεση. Αυτοί ανακαλύπτουν ότι τα παπούτσια είναι φτιαγμένα από ανθρώπινο δέρμα, και αρχίζουν να αναζητούν τον δράστη.
Σχόλια:
Από τις πιο αδιάφορες ταινίες της κατηγορίας III του Χονγκ Κονγκ, το HORRIBLE HIGH HEELS είναι χωρίς συνοχή, χωρίς λογική και κατά συνέπεια χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το μόνο σημείο αναφοράς είναι το πολύ γυμνό και η ατμόσφαιρα παρακμής που κατά διαστήματα είναι επιβλητική και ταυτόχρονα αποκαρδιωτική.

Το σινεμά της κατηγορίας ΙΙΙ του Χονγκ Κονγκ χαρακτηρίζεται από ευρηματικές σόκιν διηγήσεις, πολύ gore, πολύ γυμνό και πολύ παρακμιακή διάθεση. Αυτά τα στοιχεία υπάρχουν σε ικανοποιητικό βαθμό στο HORRIBLE HIGH HEELS, αλλά η έλλειψη σεναριακής κατεύθυνσης τα χαντακώνει.

Η- πολύ μπερδεμένη- ιστορία ασχολείται με μια μικρή βιοτεχνία παπουτσιών στο Χονγκ Κονγκ. Στην αρχή βλέπουμε τον ιδιοκτήτη να διαμελίζεται από έναν μασκοφόρο άγνωστο ο οποίος μαζεύει τα κομμάτια του σε μια μαύρη σακούλα. Ο γιος του ιδιοκτήτη αρχίζει να προβληματίζεται από την εξαφάνιση του πατέρα του, ενώ την ίδια στιγμή ο τοπικός μαφιόζος αρχίζει να προμηθεύει τα παπουτσίδικα με μοναδικής ποιότητας παπούτσια που αμέσως γίνονται ανάρπαστα λόγω της εξαιρετικής τους ποιότητας. Ποιο είναι το μυστικό αυτής της ποιότητας; Τα παπούτσια είναι φτιαγμένα από ανθρώπινο δέρμα και προμηθεύονται από τον δολοφόνο της έναρξης!

Το υπόλοιπο της ταινίας αναλώνεται σε ασταμάτητες σκηνές βιτσιόζικου sex, ακολουθούμενου συνήθως από ανατριχιαστικούς φόνους, όπως την πιο αξιομνημόνευτη σκηνή της ταινίας όπου μια όμορφη Χονγκ Κονγκέζα σφαγιάζεται από το σαδιστή φίλο μας αφού πρώτα βιάζεται. Προς το τέλος έχουμε και κάποιες χαβαλετζίδικες μάχες kung fu και ολίγον από πιστολίδι, μιας και δεν γίνεται ταινία από το Χονγκ Κονγκ να μην έχει τη δόση της από δράση, αλλά το HORRIBLE HIGH HEELS είναι σε γενικές γραμμές αρκετά «ανωμαλιάρικο» και σε ορισμένα σημεία γίνεται καταθλιπτικό.

Αυτό προς απάντηση σε ορισμένους που πιστεύουν πως ό,τι φτιάχνεται στο Χονγκ Κονγκ είναι φτηνό και χαρωπό! Το τέλος του HORRIBLE HIGH HEELS είναι αναίτια ψυχοπλακωτικό, μιας και τελικά όπως πήγαινε το πράγμα θα μπορούσε να είχε καταλήξει με κάπως πιο Χολυγουντιανό τρόπο.

Όσο για τις ερμηνείες, όσοι έχετε ασχοληθεί έστω και περιστασιακά με το Χονγκ Κονγκέζικο σινεμά χαμηλού προϋπολογισμού ξέρουν τι να περιμένουν. Τραβηγμένοι χαρακτήρες, υπερβολική έκφραση ανθρωπίνων συναισθημάτων και πολλά επιφωνήματα χαράς και λύπης συνθέτουν το σκηνικό.

Γενικά, πιστεύω ότι το HORRIBLE HIGH HEELS αν και δεν συγκρίνεται με άλλες ταινίες της κατ. ΙΙΙ, έχει λίγο ζουμί για τους φίλους του είδους. Απλά μην περιμένετε τίποτα το ιδιαίτερο, και αν όντως ψάχνετε κάτι πολύ δυνατό, ψάξτε τα THE UNTOLD STORY και EBOLA SYNDROME για περισσότερες διεστραμμένες συγκινήσεις.
DVD Notes:
To HORRIBLE HIGH HEELS δεν έχει κυκλοφορήσει σε DVD στην Ελλάδα.
Διεθνείς DVD εκδόσεις:
R0 Χονγκ Κονγκ (City Laser)

Η μοναδική αυτή έκδοση είναι χωρίς περικοπές, με μη αναμορφική 1,85:1 widescreen μεταφορά και Αγγλικούς υπότιτλους, αλλά δεν περιέχει extras.


Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτή την ταινία.


Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
star

Gore
3
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstar
(1 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa