b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


VERSUSVERSUS (2000)
WILD ZEROWILD ZERO (2000)
UNDEADUNDEAD (2003)
SHAUN OF THE DEADSHAUN OF THE DEAD (2004)
REDNECK ZOMBIESREDNECK ZOMBIES (1987)
RETURN OF THE LIVING DEAD PART IIRETURN OF THE LIVING DEAD PART II (1988)
THE VIDEO DEADTHE VIDEO DEAD (1987)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
BIO ZOMBIE (1998) ( )
: Sang Dut Sau Shut
Age Line
15
  BIO ZOMBIE  
: ,
: , , ,
Wilson Yip
Jordan Chan, Sam Lee, Angela Tong Ying-Ying, Yiu-Cheung Lai, Emotion Cheung
Wilson Yip, Matt Chow, Siu Man Sing
Joe Ma
Peter Kam
Kwok-Man Keung
Ka-Fai Cheung
1
:

να αναψυκτικ μολυσμνο με να χημικ που μεταμορφνει τους ανθρπους σε αιμοδιψ ζμπι αναστατνει τη ζω δο νεαρν υπαλλλων ενς καταστματος βντεο σε να εμπορικ κντρο. Οι ρωες παγιδεονται μσα στο εμπορικ και πρπει να πολεμσουν τους σαρκοφγους δαμονες για να επιζσουν.

:

Το BIO ZOMBIE μας ρχεται απ το Hong Kong και εναι μα ευχριστη κπληξη στον πολπαθο χρο των ταινιν με ζμπι. Για την ακρβεια, εναι κατ 70% κωμωδα και κατ 30% ταινα με ζμπι. Θα μποροσε κανες να το χαρακτηρσει ως μγμα ταινας του Kevin Smith (MALLRATS, CLERKS) με την τριλογα των νεκρν του George Romero.

Το BIO ZOMBIE ακολουθε την πορεα δο σοπερ τεμπληδων και ρεμαλιν υπαλλλων ενς video club στο εμπορικ κντρο της γειτονις, που περνον την ρα τους κνοντας οτιδποτε εκτς απ το να δουλεουν. Μετ απ αρκετς παρτδες του House of the Dead στο Sega Saturn τους, πηγανουν να παραλβουν το αυτοκνητο του αφεντικο απ να συνεργεο, και επιστρφοντας προκαλον αυτοκινητιστικ δυστχημα, χτυπντας ναν κοριερ που μεταφρει να μπουκλι Lucozade με να επικνδυνο χημικ που μετατρπει ποιους το πιουν σε ζμπι. Ο κοριερ προσπαθε να τους προειδοποισει για τον κνδυνο, αλλ αυτο παρεξηγον τα λεγμεν του και του δνουν να πιει απ το αναψυκτικ. Εκε αρχζει το γλντι, που ο νεκραναστημνος κοριερ, με φρσκιες τις αναμνσεις της κλοπς του κινητο του απ τους δο φλους, επιστρφει στο εμπορικ κντρο για να το πρει πσω, και αρχζει να μετατρπει τους τοπικος καταστηματρχες και θαμνες του εμπορικο κντρου σε ζμπι.

Στο πρτο μισωρο της ταινας, ο Wilson Yip κρατει υπ λεγχο τη ζμπι- δρση και επικεντρνεται στην ανλυση των απολαυστικν χαρακτρων της ταινας, που εναι νας προς ναν. Απ τους δο τρελαμνους πρωταγωνιστς, που εναι τα απστευτα ρεμλια, χωρς ηθικος φραγμος, και χωρς καννα πρβλημα να ληστψουν μα θαμνα του εμπορικο κντρου (Angela Tong Ying-Ying) στις τουαλτες, και μετ να της ζητσουν χρματα για να βρονε ποιος το κανε, μχρι τον sushi boy, ναν μγειρα εστιατορου sushi στο εμπορικ κντρο που χει ερωτευτε παρφορα την πανμορφη Angela Tong Ying-Ying.

λοι οι χαρακτρες του BIO ZOMBIE εναι ξεκαρδιστικο και δεν χορτανει κανες να απολαμβνει τα καμματ τους. Συνθως σε ταινες του εδους, μα ττοια ανλυση χαρακτρων εναι περιττ και απλ κλβει χρνο απ τη ζμπι- δρση. Στο BIO ZOMBIE μως, λειτουργε ψογα. Ο θεατς γνεται μρτυρας πολλν αυθεντικ αστεων σκηνικν, που γνονται ακμα πιο αστεα απ την καταπληκτικ ερμηνεα των δο πρωταγωνιστν, που πραγματικ εναι η απντηση του Χονγκ Κονγκ στους Jay και Silent Bob, ρωες στις περισστερες ταινες του Kevin Smith.

Καθς η ρα περνει, το BIO ZOMBIE αρχζει να κινεται σε DAWN OF THE DEAD περιοχς, με τα ζμπι πλον να χουν κατακλσει το εμπορικ κντρο, και τους δο ρωες με την προσθκη του αντιπαθστατου ιδιοκττη του μαγαζιο με τα κινητ, της καταπιεσμνης γυνακας του και της πανμορφης Angela Tong Ying-Ying να προσπαθον να γλιτσουν απ τη μανα των ζωντανν νεκρν. Πριν απ αυτ χουμε την απελπισμνη προσπθεια του, μεταμορφωμνου σε ζμπι πλον, sushi boy να κρατσει την Ying-Ying υπ την προστασα του, με αποκορφωμα μια φοβερ σκην που το ζμπι sushi boy σερβρει τρεις ζμπι- πελτες στο sushi bar του!

Η βασικ διαφορ με το DAWN OF THE DEAD εναι τι εν στο τελευταο οι ρωες προσπαθοσαν να μπουν στο εμπορικ κντρο για να γλιτσουν απ τα ζμπι, στο BIO ZOMBIE οι ρωες προσπαθον να βγουν ξω απ αυτ για τον διο λγο. Πολλ και καλ σκηνικ λαμβνουν χρο σε αυτ το κομμτι της ταινας, που χουν αρκετ αγωνα και ρυθμ στε να ικανοποισουν το θεατ. Το μεικ απ των ζμπι εναι πολ καλ και σταδιακ, αφο σιγ σιγ αποσυντθενται λο και περισστερο (για να μην λνε οι συντελεστς του remake του DAWN OF THE DEAD τι πρτοι χρησιμοποησαν το σταδιακ make up), αλλ απουσιζουν οι ντονες σκηνς gore που σως θα ανβαζαν περισστερο τα πργματα. χι τι το BIO ZOMBIE εναι αναμακτο, αλλ εγ σαν πιστς σπλατερς θα προτιμοσα πολ περισστερο ντοματζουμο!

Κπως τσι κυλον τα πργματα, μχρι που στο τλος για να λγο που ακμα δεν χω καταλβει, το BIO ZOMBIE παρνει μια πολ διαφορετικ τροπ, σταματντας απτομα το χιουμοριστικ φος που επικρατοσε μχρι ττε, και γνεται τραγικ και απαισιδοξο, με αποκορφωμα το πολ σκοτειν φινλε που δεν αποκαλπτω για ευνητους λγους. Αυτ το φινλε εναι κατ την προσωπικ μου ποψη, αταριαστο με το λο φος της ταινας, και σως να χαλσει τη συνολικ εικνα που εχε ο θεατς μχρι ττε. Αυτ δεν σημανει τι δεν εναι καλ το φινλε, απλ εναι κτι σαν ξαφνικ παγωμνο ντους, με τα συναισθματα του θεατ να υποχρεονται κνουν 180 μοιρν στροφ.

Σε κθε περπτωση, το BIO ZOMBIE εναι μια πολ χαβαλεδιρικη κωμωδα, σως πιο αστεα απ το SHAUN OF THE DEAD που κυκλοφρησε περπου 6 χρνια μετ, με καλ ρυθμ, επαρκες ερμηνεες, σκηνοθεσα με φιντσα και πολ μορφη φωτογραφα μσα στους χρους του υπρ- μοντρνου εμπορικο κντρου.

Το μνο που λεπει εναι το gore που χουμε συνηθσει να βλπουμε σε ταινες με ζμπι, και που μερικο απ εμς απαιτομε. Επσης, το φινλε εναι διφορομενο και θα μποροσε να εναι πολ καλτερο. Αυτο εναι οι κυριτεροι λγοι που δνω 3 αντ 5 στο BIO ZOMBIE, χωρς αυτ να σημανει τι η ταινα εναι του σωρο. Κθε λλο μλιστα. Αναζητεστε την, αξζει τον κπο, γιατ εναι φρσκια και ικαν σκηνοθετημνη απ τον Wilson Yip, τσι στε να σας προσφρει 95 λεπτ πρωττυπου χαβαλ και ζμπι δρσης.

DVD Notes:

To BIO ZOMBIE δεν χει κυκλοφορσει σε DVD στην Ελλδα.

DVD :

R0 Χονγκ Κονγκ (Mei Ah)
R1 Αμερικ (Media Blasters / Tokyo Shock)

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς. Καλτερη φανεται η R0 που περιλαμβνει εναλλακτικς σκηνς.5

BrainDeadAlive (: 3) 01/06/2008 23:25

Hahah marese arketa,xaza efe twn zombie k oxi mono alla eixe gelio!
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
;

Users rating
starstarstar
(1 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa