b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


CUBECUBE (1997)
CUBE ZEROCUBE ZERO (2004)
AWAKENING OF THE BEASTAWAKENING OF THE BEAST (1970)
WAR GODS OF THE DEEPWAR GODS OF THE DEEP (1965)
SCANNERS II: THE NEW ORDERSCANNERS II: THE NEW ORDER (1991)
MEMOIRS OF AN INVISIBLE MANMEMOIRS OF AN INVISIBLE MAN (1993)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
NOTHING (2003) ()
:
Age Line
  NOTHING  
: , ,
: ,
Vincenzo Natali
David Hewlett, Andrew Miller
David Hewlett, Andrew Lowery, Andrew Miller
Vincenzo Natali, Andrew Lowery, Andrew Miller, Noah Segal, Nohuhiko Sakotu, Hanno Huth, Steven Hoban, Paula Devonshire
Michael Andrews
Derek Rogers
Michele Conroy
2
:

Δο φλοι και συγκτοικοι προσπαθον να αντιμετωπσουν τα καθημεριν οικονομικ και λλα προβλματ τους. Μια μρα βγανουν απ το σπτι και ανακαλπτουν τι ο κσμος γρω τους χει εξαφανιστε και χει αντικατασταθε απ να πελριο Τποτα.

:

Ουου!! Τελικ μλλον το νομα του Vincenzo Natali χει αρχσει να γνεται συννυμο με αναγνωρισμνες cult επιτυχες. Το NOTHING, ουσιαστικ η τρτη σκηνοθετικ προσπθεια του Καναδο δημιουργο μετ το φανταστικ CUBE του 1997 και το εξσου εντυπωσιακ CYPHER, κατ τη γνμη μου αποδεικνει τι ο Natali εναι μια μεγλη ανερχμενη δναμη, μχρι φυσικ τη στιγμ που θα τον υιοθετσει το Χλυγουντ και θα χαραμιστε η τσο ελπιδοφρα καριρα του στο σινεμ του φανταστικο.

Ανθρπινο, πικντικο, δροσερ και πολ πρωττυπο, το NOTHING εναι η απδειξη τι ταν υπρχει ραμα, ταλντο και κατεθυνση, ο υψηλς προπολογισμς και τα φαντεζ ειδικ εφ εναι περιττ.

Το NOTHING εναι η ιστορα των Dave και Andrew (David Hewlett και Andrew Miller και οι δο με θητεα στο CUBE), δο ιδιρρυθμων φλων που η σγχρονη κοινωνα δεν τους χωρει με τποτα!

Ο Andrew χει πληθρα απ φοβες με τελευταα την αγοραφοβα που τον πιασε μετ το θνατο των γονιν του και δεν θλει να βγανει απ το σπτι του το οποο βρσκεται σχεδν ακουμπισμνο με ναν δρμο ταχεας κυκλοφορας του Τορντο. Ο Dave, μια ζω αντικοινωνικς και αταριαστος, τρει το να χαστοκι μετ το λλο ταν: α) απολεται απ την δουλει του λγω υποψιν τι καταχρστηκε περιουσα της εταιρας, β) η κοπλα του (που συμπτωματικ ταν η υπεθυνη για την κατχρηση για την οποα κατηγορθηκε ο Dave) τον παρατει τη στιγμ που ο Dave εχε αναγγελει στον Andrew τι μετακομζει για να μενει μαζ της.

Σαν να μην φταναν λα αυτ, το Υπουργεο συγκοινωνιν αποφασζει να κατεδαφσει αυθημερν το σπτι του Andrew, λγω του τι παρεμποδζει την κνηση των οχημτων στον παρακεμενο αυτοκινητδρομο.

Ξαφνικ, εκε που η ζω των δο ηρων φανεται να πηγανει προς κατμαυρη κατληξη, με το συνεργεο κατεδαφσεων του Δμου ξω απ την πρτα τους, παρα με την ομδα της αστυνομας που ερευνει την υπθεση κατχρησης του Dave, ο κσμος σταματει. Κυριολεκτικ. Οι δο φλοι ανογουν την πρτα του σπιτιο για να αντικρσουν να πελριο...Τποτα.

Αυτ που ακολουθε δεχνει ξεκθαρα τους λγους για τους οποους το σινεμ του φανταστικο πντα θα εναι μσα στα δημοφιλστερα για τους σινεφλ, σο υπρχουν δημιουργο σαν τον Richard Kelly (DONNIE DARKO) και τον Vincenzo Natali.

να μαγικ αλληγορικ ταξδι στο κατλευκο Τποτα του Natali και των δο ηρων που πιθαντατα θυμζουν αρκετ πολλος απ εμς. Δακτυλοδεικτομενοι, μονμως ριγμνοι, τοποθετημνοι στο περιθριο της κοινωνας, το μνο που ζητον εναι την ησυχα τους, μακρι απ τον σγχρονο κσμο που δεν τους θλει.

ταν τελικ τη βρσκουν στο... Τποτα, αρχζουν οι τριβς μεταξ τους, τριβς που παρνουν ανεξλεγκτη τροπ σε συνδυασμ με το εκτυφλωτικ τποτα που τους περιβλλει.

Θα ταν πιστεω αδικα γι αυτος που δεν χουν δει την ταινα να σχολισω παραπνω αυτ που ακολουθον και τα οποα επιδχονται πμπολλες ερμηνεες για το τι ακριβς θελαν να πουν οι 3 συντελεστς. Οι ξεκαρδιστικς περιπτειες του ζευγαριο στο αχανς τποτα, σε συνδυασμ με τους πανξυπνους διαλγους και προβληματισμ εναι πραγματικ σεναριακ και σκηνοθετικ επτευγμα και αληθιν απλαυση για ναν φλο του σινεμ του φανταστικο.

ταν μετ απ λγο τα πργματα αρχζουν κπως και σοβαρεουν, και λω κπως γιατ πσο σοβαρ μπορε να πρει κανες δο... κεφλια που χοροπηδν στο Τποτα, ο Natali δνει τη σκυτλη στο θεατ να βγλει τα δικ του συμπερσματα για το λγο που οδγησε τους δο φλους σ αυτ το σημεο. Παρλληλα αφνει την σκψη και τη φαντασα του καθενς μας να καλπσει μιας και αναπφευκτα τοποθετομε τον εαυτ μας στη θση των πρωταγωνιστν, πως ακριβς και στο CUBE.

Πντως χετε υπψη σας τι το NOTHING, παρ λες τις ομοιτητες δεν χει και πολλ κοιν σημεα με το CUBE. Τα συναισθματα και οι αντιδρσεις των δο ηρων ταν προσπαθον να ανακαλψουν το που βρσκονται και γιατ χουν κποιο κοιν σημεο αναφορς, αλλ η ποιτητ τους κνει τη διαφορ, μιας και στο CUBE η συνειδητοποηση τι βρσκονται σε γνωστο μρος για γνωστο λγο προκαλοσε τον φβο. Εδ μλλον προκαλε απλ κπληξη για τους δο φλους, που μετ απ λγο μετατρπεται σε χαρ.

Απ ποψη καλλιτεχνικς αισθητικς, το NOTHING εναι να τεχνικ επτευγμα απ τον Natali και τα λλα παιδι. Παρλο που το μεγαλτερο μρος της ταινας διαδραματζεται σε κατλευκο φντο, με μνο το σπτι των δο ηρων να δνει κποιο χρμα, η χρση κοντινν πλνων εμποδζει το NOTHING απ το να γνεται οπτικ κουραστικ. Αντθετα, ο Natali καταφρνει να δσει στα πλνα του μια ζεστ޻ ασθηση που παρασρει τον θεατ χωρς οτε να τον αποπροσανατολζει, αλλ οτε και να τον ψυχοπλακνει.

Ξεχωρζουν καναδυ σκηνς αρκετ καλν ψηφιακν ειδικν εφ, με αποκορφωμα τη σκην που οι δο φλοι αρχζουν να εξασκον τις νες δυνμεις του ο νας πνω στον λλο. Οι ερμηνεες τσο του συμμαθητ του Natali στο σχολεο David Hewlett, σο και του Andrew Miller εναι αρκετ καλς και χωρς να φτνουν σε εππεδα Oscar γεμζουν τον χρνο προβολς δνοντας να ακμα κνητρο σε κποιον για να δει την ταινα.

Το τι για λλη μια φορ ο Natali και η παρα του πλησασαν πολ αλλ δεν φτασαν την τελειτητα εμνα δεν με απογοητεει οτε στο ελχιστο. Αντθετα, μου δνει αισιοδοξα για το μλλον και με αφνει να πιστεω τι ακμα θα ρθουν πολλ και καλτερα απ τον χαρισματικ Καναδ δημιουργ.

Κντε μια χρη στον εαυτ σας και δετε το NOTHING, αλλ φροντστε να εστε εκε και μετ τους ττλους τλους, μιας και νομζω τι τα σκηνικ που συμβανουν (και) σε αυτ το χρονικ διστημα σηκνουν πολ συζτηση, πως γενικ ολκληρο αυτ το τολμηρ ταξδι στο Τποτα.

DVD Notes:

Κυκλοφορε στη χρα μας απ την Audio Visual.

DVD :

R1 Καναδ (Alliance Atlantis)
R5 Ρωσα (West Video)
Καλτερη εναι η R1 με αναμορφικ μεταφορ, ηχητικ σχολιασμ απ το σκηνοθτη και "Making of" ντοκιμαντρ.5

Nikmpou (: 4) 14/07/2009 19:42

Logo prototipias i tainia eixe kapoio endiaferon. Thimizei ligo Stanislav Lem

Kroneberg (: 1) 23/04/2008 09:09

... nothing !
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
1
;

Users rating
starstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(2 )

corner © 2006-2022 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa