b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
RE-ANIMATORRE-ANIMATOR (1985)
BRIDE OF RE-ANIMATORBRIDE OF RE-ANIMATOR (1990)
RETURN OF THE LIVING DEAD IIIRETURN OF THE LIVING DEAD III (1993)
RETURN OF THE LIVING DEADRETURN OF THE LIVING DEAD (1985)
PROGENYPROGENY (1998)
FAUST: LOVE OF THE DAMNEDFAUST: LOVE OF THE DAMNED (2001)
THE VIDEO DEADTHE VIDEO DEAD (1987)
ZOMBIE DEATH HOUSEZOMBIE DEATH HOUSE (1987)
THE RESURRECTEDTHE RESURRECTED (1992)
THE DEAD NEXT DOORTHE DEAD NEXT DOOR (1988)
DEAD MEATDEAD MEAT (2004)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
BEYOND RE-ANIMATOR (2003) (ΗΠΑ, Ισπανία)
Ελληνικός τίτλος: Πέρα από τα Όρια
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 18
  BEYOND RE-ANIMATOR  
Είδος: Τρόμου, Κωμωδία
Θέμα: Ζόμπι, Διαστρεβλωμένη Επιστήμη, Φυλακή, H.P. Lovecraft, Gore, Μεταφορά Βιβλίου
ΣκηνοθεσίαBrian Yuzna
ΗθοποιοίJeffrey Combs, Lolo Herrero, Enrique Arce, Nico Baixas, Jason Barry, Simοn Andreu, Elsa Pataky, Santiago Segura
ΣενάριοJose Manuel Gomez, Miguel Tejada-Flores
ΠαραγωγήCarlos Fernandez, Julio Fernandez, Teresa Gefaell, Brian Yuzna
ΜουσικήRichard Band, Xavier Capellas
ΦωτογραφίαAndreu Rebes
ΜοντάζBernat Vilaplana
Ειδικά εφέScreaming Mad George, Pedro Raul De Diego
Υπάρχουν 8 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Ο Herbert West βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 14 χρόνια, χωρίς όμως να έχει ξεχάσει την ψύχωση που τον οδήγησε εκεί. Ο νέος γιατρός της φυλακής όμως γνωρίζει το έργο του, αφού έχασε την αδελφή του όταν ήταν μικρός από ένα αναζωογονημένο νεκρό, και βρέθηκε στα χέρια του το υγρό του Herbert West, και προσφέρεται να τον βοηθήσει να συνεχίσει τα πειράματα.

Σχόλια:
Σχεδόν 14 χρόνια μετά το πολύ καλό αλλά παρεξηγημένο από κοινό και κριτικούς BRIDE OF RE-ANIMATOR, ο Brian Yuzna ξαναζωντανεύει το μύθο του Herbert West, σε μια αχρείαστη, αλλά επιτυχημένη συνέχεια, που πηγαίνει την ιστορία του Lovecraft ένα βήμα παραπέρα (οπότε και ο τίτλος).

Χρησιμοποιώντας κατά κανόνα Ισπανικό συνεργείο και γυρίζοντας κυρίως στην Ισπανία, αφού το BEYOND RE-ANIMATOR είναι συμπαραγωγή μεταξύ ΗΠΑ και Ισπανίας, ο Yuzna ουσιαστικά αγνοώντας την δεύτερη ταινία της σειράς μεταφέρει την ιστορία στη φυλακή όπου ο αγαπημένος παρανοϊκός επιστήμονας των περισσότερων φίλων του τρόμου Herbert West βρίσκεται στην πτέρυγα θανατοποινιτών, χωρίς όμως να χάνει την όρεξή του για πειράματα. Ο West καταφέρνει και απομονώνει την «ψυχή» των αποθανόντων, ένα νέο συμπληρωματικό στο πρασινωπό υγρό συστατικό που φιλοδοξεί να επαναφέρει τους εξαιρετικά βίαιους νεκραναστημένους στην αρχική τους κατάσταση. Γρήγορα γρήγορα, ο West βρίσκει σύμμαχο στο πρόσωπο του νεαρού γιατρού της φυλακής, που γνωρίζοντας την δουλειά του τελευταίου, σπεύδει να τον βοηθήσει στα πειράματά του. Χωρίς να χάνουν χρόνο, αρχίζουν ξαναζωντανεύοντας ένα κρατούμενο που πρόσφατα πέθανε από καρδιακή προσβολή, και το γλέντι αρχίζει.

Κι όταν λέμε γλέντι, εννοούμε γλέντι που μόνο ο Brian Yuzna μπορεί να δώσει! Σε μια εποχή όπου η συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών τρόμου είναι κλισαρισμένα θριλεράκια μεγάλου προϋπολογισμού και φανταχτερών ονομάτων, ενώ οι μικρές ανεξάρτητες παραγωγές είναι κατά κανόνα για τα μπάζα, ο Yuzna αναβιώνει το μύθο που ξεκίνησε το 1985 με το αξεπέραστο RE-ANIMATOR με χαρακτήρα και στυλ που του αρμόζει. Τρελή πλοκή, ασταμάτητο και ακραίο gore και πολύ μαύρο χιούμορ θα σας προσφέρουν ένα 90λεπτο βγαλμένο από τα παλιά.

Ο Jeffrey Combs, σήμα κατατεθέν της σειράς, αν και είναι 14 χρόνια μεγαλύτερος, δεν έχει χάσει καθόλου από την φρεσκάδα που τον καθιέρωσε ως cult movie star στις καρδιές των φίλων του τρόμου. Μεγαλύτερος, οπότε σοφότερος; Κατά κάποιο τρόπο ναι, καθώς ο West ναι μεν είναι πιο ώριμος, αλλά η ψύχωσή του παραμένει, ενώ το ότι βρίσκεται στη φυλακή τον κάνει ακόμα πιο αδίστακτο απ’ όσο τον είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι απολαυστικοί, με κορυφαίο τον Simon Andreu στο ρόλο του διευθυντή των φυλακών, που παίρνει τη θέση του Δρ Carl Hill των προηγούμενων ταινιών της σειράς ως ο κακός της υπόθεσης, με ακόμα καλύτερες ατάκες. Επίσης ξεχωρίζουν η αδίστακτη δημοσιογράφος που ερευνά την υπόθεση, που τελικά η τύχη της επιφυλάσσει ένα μακάβριο παιχνίδι που κάνει το BEYOND RE-ANIMATOR ακόμα πιο πικάντικο, αφού ως αποτέλεσμα έχουμε μια από τις πιο γραφικά δοσμένες αλλά την ίδια στιγμή οργιώδεις σκηνές ακραίου στοματικού έρωτα, του οποίου τα... λάφυρα καταλλήγουν τροφή ενός ποντικού της φυλακής!

Το ρεπερτόριο υπέροχης κακογουστιάς του Yuzna συνεχίζει με πολλές ακόμα σκηνές ανθολογίας, όπως το πρεζόνι που χτυπάει ενδοφλέβιες με το υγρό του Herbert West, μέχρι το απίστευτο φινάλε που αν και δε φτάνει το αντίστοιχο των RE-ANIMATOR και BRIDE OF RE-ANIMATOR, θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό με την παλαβομάρα και τις καταχρήσεις του.

Για να απαντηθεί και η απορία κάποιων που ίσως θα περίμεναν να ξαναδούν τον Δρ Carl Hill, που στο τέλος του BRIDE OF RE-ANIMATOR φάνηκε να εννοηθεί ότι θα επέστρεφε δριμύτερος, μετά τον πρόωρο θάνατο του David Gale το 1991 ο Yuzna αποφάσισε σαν φόρο τιμής να μη συμπεριλάβει τον χαρακτήρα αυτό. Πραγματική απώλεια για το BEYOND RE-ANIMATOR, αλλά και για τις πιθανές επόμενες συνέχειες, αφού ο χαρακτήρας του Δρ Carl Hill είναι εξίσου κλασσικός με του Herbert West. Ας αναπαυθεί, λοιπόν, εν ειρήνη μέχρι ο Δρ West τον περιλάβει με το πρασσινωπό μίγμα! Μαύρο χιούμορ, και κακόγουστο, το ξέρω!

Συνοψίζοντας, αν είστε φίλοι της σειράς, φροντίστε να δείτε επειγόντως το BEYOND RE-ANIMATOR. Απλά προσέξτε να δείτε την unrated, χωρίς περικοπές έκδοση για να απολαύσετε την τρέλα του Brian Yuzna σε όλο της το μεγαλείο. Μπορεί να μην είναι τόσο οργιώδες και χαβαλεδιάρικο σαν το BRIDE OF RE-ANIMATOR, αλλά δεδομένου του τι κυκλοφορεί σήμερα στην αγαπημένη αλλά παρακμασμένη σκηνή του τρόμου, το BEYOND RE-ANIMATOR είναι μια αχτίδα φωτός σε ένα χώρο που αρχίζει και σκοτεινιάσει επικίνδυνα.

DVD Notes:

Υπάρχει bootleg από την Dark Visions.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R1 Αμερική (Lions Gate)
R2 Special Edition Γερμανία (E-M-S)
R2 Ολλανδία (A-Film Entertainment)
R2 Σκανδιναβία (Scanbox)
R2 Ηνωμένο Βασίλειο (Mosaic Entertainment)
R4 DTS Αυστραλία (Magna Pacific)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές και περιλαμβάνουν την unrated έκδοση, ΕΚΤΟΣ από την R1 Αμερικής, που περιέχει την λογοκριμένη κινηματογραφική έκδοση.

Η καλύτερες φαίνονται οι R2 Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου και η R4 Αυστραλίας επειδή περιέχουν αναμορφική 1,85:1 μεταφορά, DTS ήχο, και από extras περιλαμβάνουν συνεντεύξεις, "making of" ντοκιμανταιράκι και το trailer. Η Γερμανική έκδοση περιέχει και συλλεκτικό βιβλιαράκι.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

Slaine (Βαθμολογία: ) στίς 10/11/2013 00:38

Να πω μονάχα πως η ταινία έχει κυκλοφορήσει σε DVD, σε slim DVD case και πωλούνταν άνευ εντύπου στα περίπτερα, με τον ελληνικό τίτλο "Επάνοδος Τώρα".

fulci7 (Βαθμολογία: 2) στίς 12/06/2013 21:21

mia apo ta idia! pantos o kapoutzidis einai kai pali apolaustikos sto rolo tou dr west!!!

slapshot (Βαθμολογία: 5) στίς 29/04/2011 09:01

Mετα απο τοσα χρονια ο μαστορας εκανε και παλι το θαυμα του!Σε αλλη περιπτωση θα μιλαγαμε για ξαναζεσταμενο φαγητο η για ελλειψη ιδεων,ομως ο Yuzna καταφερε να σερβιρει στους φιλους του το τριτο μερος της σειρας με απολυτη μαεστρια,μαλιστα σε εποχες οπου αναλογες αποπειρες απο αλλους σκηνοθετες θα ειχαν το λιγοτερο καταστροφικα αποτελεσματα.Σε καμια περιπτωση δεν θα σας απογοητευσει το τελικο αποτελεσμα.Το οτι θα κρατας το στομαχι σου απο τις ξεκαρδιστικες στιγμες της ταινιας εφοσον ανηκεις στην κατηγορια των die hard οπαδων,η για λογους ιλλιγγου ως ανιδεος με το θεμα απο το απιστευτα καλο φρικιαστικο θεαμα αυτο λεει πολλα!!

TYMBWRYXOS (Βαθμολογία: 4) στίς 03/06/2010 22:32

Πολύ slasherιά ταινία όπως και το re animator..Πολύ καλή και αυτή..

DAGON (Βαθμολογία: 3) στίς 09/10/2008 06:13

Σύγχρονη ταινία που υστερεί σε πλοκή αλλά έχει αρκετό μακελείο
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
5
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstarhalf starhalf starhalf starhalf star
(15 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2023 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa