b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE ASTRO ZOMBIESTHE ASTRO ZOMBIES (1968)
BEYOND RE-ANIMATORBEYOND RE-ANIMATOR (2003)
DEATH WARMED UPDEATH WARMED UP (1985)
PRISONPRISON (1988)
WEDLOCKWEDLOCK (1991)
THE DEAD PITTHE DEAD PIT (1989)
ABSURDABSURD (1981)
THE DEAD NEXT DOORTHE DEAD NEXT DOOR (1988)
LET SLEEPING CORPSES LIELET SLEEPING CORPSES LIE (1974)
ZOMBI 3ZOMBI 3 (1988)
SHOCK WAVESSHOCK WAVES (1977)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
ZOMBIE DEATH HOUSE (1987) ()
A.K.A.: Death House
Age Line
15
  ZOMBIE DEATH HOUSE  
: , ,
: , , ,
John Saxon, Nick Marino
Dennis Cole, Anthony Franciosa, John Saxon, Dino Paskas, Dana Lis Mason, Ron O'Neal, Salvatore Richichi
Devin Frazer, William Selby, Kate Wittcomb
Barry Gottheimer, Nick Marino, Marty Mazza, Nancy Paloian, Salvatore Richichi
John V. Fante
Gary Blair
:

νας κατδικος ανακαλπτει τι στη φυλακ γνονται μυστικ πειρματα πνω στους κατδικους απ ναν επιστμονα της CIA, που στχο χουν τη δημιουργα του υπρτατου πολεμιστ. μως το περαμα αποτυγχνει μετατρποντας τα πειραματζωα σε αιμοδιψ ζμπι.

:

νιση ταινα το ZOMBIE DEATH HOUSE, χωρς αμφιβολα, αλλ σγουρα χει μεγλο cult ενδιαφρον μνο και μνο επειδ εναι η πρτη και μοναδικ ως τρα σκηνοθετικ δουλει του απστευτα υποτιμημνου απ το Χλυγουντ ηθοποιο John Saxon.

Πραγματικ δεν μπορ να εξηγσω πς νας τσο ταλαντοχος ηθοποις κατντησε να εναι star σε διφορες εισαγμενες b-movies και πς πντα το Χλυγουντ τον προσπερνοσε. Τι να πω, σως να ταν θμα γνωριμιν; Η περπτωση του Saxon μοιζει λγο με την αντστοιχη του Bruce Campbell, με τη διαφορ τι ο τελευταος επιλγει τις περισστερες φορς να μην εμπλακε στις μεγλες mainstream παραγωγς του Χλυγουντ. Ο Saxon απ την λλη μια ζω ταν δετερη επιλογ για ττοιες ταινες, κτι που αδικε κατφορα το υποκριτικ ταλντο του.

Σαν σκηνοθτης, μως, εναι μια εντελς διαφορετικ ιστορα, πως σως θα καταλβετε σοι απ εσς χετε δει το ZOMBIE DEATH HOUSE. Μην με παρεξηγετε, δεν εννο τι εναι τελεως για τα μπζα, αλλ κανες θα περμενε κτι διαφορετικ κτω απ αυτν τον ττλο.

Το Σπτι του Θαντου των Ζμπι του ττλου εναι στην πραγματικτητα μια φυλακ ψιστης (;) ασφαλεας στην οποα καταλγει νας βετερνος του Βιετνμ ταν κατ τη διρκεια της νας του δουλεις σαν σοφρ του τοπικο μαφιζου, μπλκει με την κοπλα του, κτι που αναγκζει τον Νον να τη σκοτσει. Ο φλος μας βρσκεται κατηγορομενος και πριν προλβει να πει θα σε σκοτσω στον μαφιζο, βρσκεται στη φυλακ περιμνοντας την εκτλεσ του.

Εντωμεταξ μσα στη φυλακ η CIA με σημαιοφρο τον παρανοκ επιστμονα Saxon καταπινεται με πειρματα στους καταδικασμνους σε θνατο κρατομενους παρ τη θλησ τους, με στχο να τους μετατρψει σε ακοραστες πολεμικς μηχανς, με το να τους χορηγε ναν πειραματικ ι. πως μαντεετε τα πργματα δεν πηγανουν ακριβς τσι, μιας και οι κρατομενοι πειραματζωα μετατρπονται σε ζμπι με υπερνθρωπες δυνμεις και αρχζουν να σπρνουν τον τρμο μσα στη φυλακ. Αυτ οδηγε τους υπλοιπους σε εξγερση, αφο προηγουμνως η φυλακ σφραγζεται απ ξω τσι στε κανες να μη μπορε να μπει αλλ οτε και να βγει.

Σαν υλικ ακογεται αρκετ ελπιδοφρο, αλλ το τελικ αποτλεσμα δεν εναι τι καλτερο. Η δρση εναι κατακερματισμνη και ρουτινιρικη, εν οι επιθσεις ζμπι σπανζουν και δεν εναι και ιδιατερα εντυπωσιακς, μιας και τα ζμπι δεν εναι ακριβς ζμπι και δεν υπακον στους καννες του εδους. Μπορον να σκοτωθον πολ εκολα χωρς απαρατητα να πυροβοληθον στο κεφλι, εν σε ποιτητα πιο πολ φρνουν προς τους μολυσμνους του Umberto Lenzi στο NIGHTMARE CITY (χωρς το μεικ απ) και τους αντστοιχους του 28 DAYS LATER, αλλ σε καμα περπτωση τσο απειλητικ.

Πντως χουμε δυο- τρεις σκηνς αρκετ καλο gore, που μως απ μνες τους δεν αποτελον κνητρο για να ασχοληθε κανες πολ με το ZOMBIE DEATH HOUSE. Gore που πντως δεν προρχεται απ την δψα των ζμπι για ανθρπινη σρκα, μιας και απλ χρησιμοποιον τα χρια τους σαν πλα.

Γενικ η ταινα κινεται στην περισστερη διρκει της σε περιοχς ταινας δρσης, με τη φυλακ να μονοπωλε το ενδιαφρον, τλος πντων πολ περισστερο απ τι οι ζωντανο νεκρο. Δε λω, ο Saxon καταφρνει να συντηρε το ενδιαφρον και το ρυθμ σε γενικς γραμμς, αλλ ορισμνες σεναριακς ατλειες, η λλειψη budget και η μεγλη του διρκεια το κνουν κπως κουραστικ.

Ευτυχς, κποιες καλς σκηνς με αρκετ σασπνς υπρχουν, πως την σκην προς το τλος που η ομδα των διαφρων αθων που παγιδετηκαν στη φυλακ προσπαθε να δραπετεσει περνντας μπροστ απ κελι που εναι γεμτα με απειλητικ ζμπι.

σο για τις ερμηνεες, δεν υπρχουν εκπλξεις. Ο Saxon πως πντα πολ καλς, σο και ο Anthony Franciosa (ΤΕΝEBRAE) και οι περισστεροι απ τους υπλοιπους, αλλ δεν βοηθονται απ το προχειροφτιαγμνο σενριο και την λλειψη budget.

Εμαι σγουρος τι οι φλοι των ζμπι που θα εντοπσουν το ZOMBIE DEATH HOUSE θα φροντσουν να το δουν, αλλ δεν θα σστηνα να υπρχουν μεγλες προσδοκες για την ταινα. Απλ ευχριστη, χωρς να νιθει κανες τι χασε την ρα του βλποντς την, αλλ σγουρα αν εχε προσεχθε περισστερο θα μποροσε να εχε γνει πολ καλτερη, πιθαντατα να μικρ cult διαμντι ξιο να βρσκεται σε κθε συλλογ με ταινες με ζμπι και απλυτα αντξιο του ττλου του.

DVD Notes:

To ZOMBIE DEATH HOUSE δεν χει κυκλοφορσει σε DVD στην Ελλδα.

DVD :

R0 Αμερικ (Image Entertainment)

Η μοναδικ αυτ κδοση εναι χωρς περικοπς, με 4:3 fullscreen μεταφορ, αλλ χωρς extras..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
3
;

Users rating
starstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(4 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa